Bankaya mı borçlanmak daha iyi altına mı???

canım bu borç kapımıza geldiğinde 2000 tl yi bile zor verdi ihtiyaç kredisi olarak bankalar hep reddetti......((( ah bu bankalara Allah kimseyi mecbur etmesin...elini veren kolunu da kaptırıyor bi de bu var...
Benim üzerimde kredi vardı ve sicilim de pek iyi değildi.Geçen sene yarım yıl maaş almadan çalıştım daNeredeyse tüm bankaları dolaştım hep reddettiler.Kirada oturuyorum bir de asgari ücret çalışanım.en son bir banka verdi hatta şaşırdım ''nasıl olur yaaa'' diyeama dediğim gibi bence kişiye borçlanmak daha mantıklıdır.çünkü ben de kalan parayı bankaya atmıştım ama nasılsa para var rahatlığından kısa sürede tükettim

valla canım
bizde altının artmasını bekliyoruz
benim saf kocam güya
kar yapacak
eldeki parayla
gitti altın aldı tabi kardeşi doldurmuş abi git al bak 500 kar yaparsın şöyle böyle
gittik
biz 24 ayar bilezik alırken gramı 105.00 dı
ogün en yüksek günüymüş
şimdi
düştü 87 .00 e bozduramıyoruzda bozdursak 1.50 içerdeyiz valla bizde kafayı yicez hergün altın takip ederken
allah hepimizin yardımcısı olsun

evet işte hiç değilse annemler şu gün bu gün öde şartı getirmez kafam rahat olur;baştan 1 sene ya da 2 ssene derim ona göre elimizde oldukça çeyrek alıp en son aynı gram bilezik yapar veririz inşallah diyorum ..aa evet evet elimizde oldukça çeyrek atmak daha güzel çeyrek bozdurunca fazla kaybetmez de ..işte inşallah çok yükselmez altın da bilezikleri alana kadar..

bizde hiç şans olmadı..düğünde takılanları hep bozdururken ki mecburduk hep altın düşüşteydi hem de ne düşüş..ne zaman altın alamk zorunda kaldık düğüne vs..hep yüksekti..geçen alyansımı bozdurmak zorunda kaldım kızımın okul parası için...2 gün sonra bozdurayım dedim 2 günde 5 tl düşmüş küçücük bi yüzükte..işte o kötü şansın annemlere bilezik borcu öderken dönmesinden korkuyorum...ama bi ay ödenmeyince ya da asgari ödenince zaten banka fazi koyuyor bi deaynı o kartla alışverişe mecbur kalıyoruz....gıdım gıdım ödeniyor anlıcan...

Tatlım bir şekilde bütçeniz açık vermeye başlamış ve en kısa zamanda bir plan yapmak zorunluluğu doğmuş.
Meçhul riskleri düşünerek vakit kaybetmek yerine, en uzun vadede ödeyeceğiniz seçeneği tercih ederek,
kredi borçlarını sıfırlamanız gerekiyor. Eşin de, çıkar yol bulamadığı için sorunlarını paylaşamıyordur.
Bir kişiden almak yerine bir kaç kişiden azar azar toparlama imkanınız varsa, küçük meblağları istemek de,
ödemek de daha rahat olabilir. Acil olandan başlayarak ödersiniz Allahın izniyle.
En kısa zamanda refaha kavuşursunuz İnşaallah.

canım bu dediğin de mantıklı az az birilerinden istemek ama ortada 5-6 bin söz konusu ..en aşağı 6 kişi bulcak eşim işyerinden o da...bilmem nakit verebilirler mi ve hemen istememek şartıyla bu da güzel fikir eşime bunu da önereyim..ama konuşacak mı bakalım benimle...olmazsaannemlere mecbur diyeceğim..bütçemiz açık verdi ki hem de ne açık vermek....birbirimize düştük kredi kartları yüzünden bana ait kredi kartı vardı; alıyorsam hep eve lıyorum sağlık gideri manav market ilaç vs hep ordan ..ban adiyor 450 tl lik ne var diye..kızdım gücendim sanki alıp başkasına veriyor ya da asklıyorum bundan böyle asla kart kullanmam dedim tüm ihtiyaçları gelirken sen alırsın diye söyledim..Allah kimseye bu durumlar vermesin dmek hakikaten parasızlıktan çiftler kavga ediyormuş...inşallah öderiz hepsini...

bence şimdi almayın eşiniz sonuçta çalışıyor ve borcunu ödiyecek gücü var ama allah göstermesin işten çıkarılırsa annenizden alırsınız altınları banka borcunuzu temizlersiniz işten çıkarılma moralsizlizliğinide kolay atlatmış olursunuz benim naçizane düşüncem bu eşinizde gurur yapmakta bir nebze haklı allah yar ve yardımcınız olsun

Altin yazin yine firlayacak kizlar. Hatta parasi olanlar deli gibi altina yatirim yapiyor haberiniz olsun.

Allah o günleri göstermesin ama işten çıkma durumu olursa zaten eşimi dinlemim bile o konuda zira banka demek ödenmemesi durumunda haciz demek....

canım eşin izin vermiyor ve kızıyorsa ondan habersiz annenlerden altın felan isteme... bazı erkekler gururuna düşkündür ama bunda ne var ki bankaya faiz ödeyip de icra sıkıntısı yaşamaktansa annenlere altın ödemek daha mantıklı... bu yaz yükselse bile elbette düşeceği bi zaman olacaktır siz de borcunuzu o zaman ödersiniz.. bu altın iniş çıkışları şans işi.. biz de 1 ay önce annemlerden aldık ve kullandık ama 2 ay önce alıp bozdursaydık yaklaşık 500 tl daha fazla para alabilecektik.. nasip işte... allah sana hayırlı doğumlar ve borçlarınızı kolaylıkla ödeme nasip etsin..

haaa belki baban eşine teklif edebilir.. 'oğlum malum kızım doğum yapacak eliniz sıkışmasın al şu bileziği istediğin zaman öde ' diyebilir.. belki eşin o zaman yumuşar

aminn canım ...canım zaten bu erkeklerin anlamsız gruru yok mu !!babamlara gelince kendiliğinden bu ara demezler biirm..ama bi ara abime destek çıktılar onun adına kaç kere yüklü miktarda kredi çektiler öedeyen abim oldu ama babam kendi adına çekti..abime yardım ediyorsa kusura bakmasın bana da yardım ediversinler....isteyince verirler sanırım..kendiliğinden deseydi annemler;bu dolandırılma işinde kapımıza ansızın icra heberi geliyor; eşya saymaya zaten önceki dolandırılma işinden kartlara borçlanmıştık bi 4000 tl lik daha çıkınca kriz geçirdik resmen sinirden ben üzüntüden bebeğe bişi olcak diye korkuyorum ağlayarak annemlere söyledim annemin tek söylediği söz "üzülme kocan aslan gibi çalışır öder "oldu....eşim yüzünü eğerek akşam "annenlerden istesek" dedi ki o kadar sıkışmış demek zira ödenmezse 1 hafta içinde eşya falan kalmıcak hacizle gidicek....anneme dedim babana diyeyim dedi sonra aynı gün tamam kızım yollarız dedi..ama ne fayda ben demeden demesini çok isterdim sonuçta borç olarak...ama nedense sonra eşim onu da almadı gitti sabah karttan para çekti yine o 4000 tl yi kapadı...
kendiliğinden vermek akıllarına bile gelmez anlıyacağın ben de abime nasıl yardım ettilerse bana da yardım etmelerini isticem...

bana da ailenden aitın istemen daha mantıklı gibi geldi ama eşin istemiyorsa şu an için dayatma.çok sıkışırsa eşin sana teklifte bulunur emin ol.biraz beklemede kal canım

Eşin istemiyor olayına birşey diyemem. Ama banka faiziyle kıyaslandığında uzun vade de altın borçlanmak daha iyi. En azından gramajıyla alıp, elinde oldukça ödersin. Bu ay 5 gr olur, önümüzdeki ay 3 gr.

Ama bu sistem disiplinliysen işler, yoksa aldım nasılsa annemler diye işi sıkı tutmazsan işlemez.

bana da ailenden aitın istemen daha mantıklı gibi geldi ama eşin istemiyorsa şu an için dayatma.çok sıkışırsa eşin sana teklifte bulunur emin ol.biraz beklemede kal canım

İnşallah işsizlik durumu omazsa yaza kadar bekleyim diyorum canım altın yükselir o zman alıp bozdurup karata yatırıırz die..

canım gram gram ödemek değil de ;gram gram biriktirip ki ben en iyisi çeyrek alıp atmak die düşündüm dün gece; en sonunda aynı garamda şekilde bi bilezik alıp vermek niyetindeyim inşallah...bankaya mecbur ödemek zorundasın acil bişi olsa da ama mesela o ay acil bişi olsa o ay altın almayım diğer ay almaya devem edebilirm.işte o yüzden annemlerden almaka istiyorum da gözümün korktuğu mesele zarar edersem die..
burdaki yorumlar bayağı faydalı oldu sana ve herkese teşekkür ederim..

Son düzenleme:
İnşallah işsizlik durumu omazsa yaza kadar bekleyim diyorum canım altın yükselir o zman alıp bozdurup karata yatırıırz die..

inşallah işten atılmaz canım iyi düşün iyi olsun bol bol dua et
Allah tüm borcu olanlara darda kalanlara yardım etsin

inşallah işten atılmaz canım iyi düşün iyi olsun bol bol dua et
Allah tüm borcu olanlara darda kalanlara yardım etsin

amin canım inşallah.....inan her gün yüreğim ağzımd kötü bi haber vecek die korkuyrum..işten asık suratla geliyor haliyle sormaya korkuyorum...ah yavrucağım hamileyken ne üzüntüler yaşadım şansına o da hissetti ki çok kasılıyor bu aralar..inşallah doğunca herşey çokkkkkk güzel olur...

bu mal mülk olaylarında evlat ayrımına o kadar sinir oluyorum ki.. o senin oğlunsa bu da kızın değil mi.... yok ama mantık şu kıza verirsek damat harcar para ne diye elin oğluna gitsin...nasıl bi düşünce bu ya..sende yardım beklemede sonuna kadar haklısın..gerekirse tavrını koy laf çarptır da bilsinler

Allah yardımcınız olsun bir kapı kapanır bir kapı açılır elbet yüreğinizi ferah tutun bebişede zarar bu durum en kötüsü eşiniz işten çıkarılsa annenizden altınları alırsınız o zaman gururda yapamaz mecbur kalır almaya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…