Benim üzerimde kredi vardı ve sicilim de pek iyi değildi.Geçen sene yarım yıl maaş almadan çalıştım dacanım bu borç kapımıza geldiğinde 2000 tl yi bile zor verdi ihtiyaç kredisi olarak bankalar hep reddetti......((( ah bu bankalara Allah kimseyi mecbur etmesin...elini veren kolunu da kaptırıyor bi de bu var...
canım tek korkum altın birden fırlarsa....bu sonbaharda abimden duydum "iyi ki altın borcu almamışım 15bin tl lik altın 2 haftada 3 binlik zarar olurdu bana o kadar yükselmiş" demişti çok şaşırmıştım...öyle bişi oluverir diye korkuyorum..yoksa dinlemicem eşimi ben bu karardayım böyle bu kadar yükselip zrara etmiyeceğimizi bi bilsem eşimi dinlemeden alıcam kartları kapatıcam..kartları kapatsak inşallah zaten kartların kullanımını da temelli kapattırcam elimize 2 tane kalsa yeter kimiti de düşük olmak şartıyla...
bencede altinla öde borcunu, hem faize girmezsin hemde annene borclanirsin yani ödeyemedigin zaman kapina haciz getirmez. her zaman sahistan borclanmak bankadan borclanmaktan daha evladir.
yani altin yazin yükselecekse kisin düser borcu bugün alip yarin verecek haliniz yok ya.
ayrica yazin dügünlerin artmasi altinda öyle dramatik cikislara nedne olmaz, ancak ekonomide sarsici gelismeler olursa altin da fiyatlar oynar.
ama tabi bunu ön görmek zor,
valla canım
bizde altının artmasını bekliyoruz
benim saf kocam güya
kar yapacak
eldeki parayla
gitti altın aldı tabi kardeşi doldurmuş abi git al bak 500 kar yaparsın şöyle böyle
gittik
biz 24 ayar bilezik alırken gramı 105.00 dı
ogün en yüksek günüymüş
şimdi
düştü 87 .00 e bozduramıyoruzda bozdursak 1.50 içerdeyiz valla bizde kafayı yicez hergün altın takip ederken
allah hepimizin yardımcısı olsun
Tatlım bir şekilde bütçeniz açık vermeye başlamış ve en kısa zamanda bir plan yapmak zorunluluğu doğmuş.
Meçhul riskleri düşünerek vakit kaybetmek yerine, en uzun vadede ödeyeceğiniz seçeneği tercih ederek,
kredi borçlarını sıfırlamanız gerekiyor. Eşin de, çıkar yol bulamadığı için sorunlarını paylaşamıyordur.
Bir kişiden almak yerine bir kaç kişiden azar azar toparlama imkanınız varsa, küçük meblağları istemek de,
ödemek de daha rahat olabilir. Acil olandan başlayarak ödersiniz Allahın izniyle.
En kısa zamanda refaha kavuşursunuz İnşaallah.
Altin yazin yine firlayacak kizlar. Hatta parasi olanlar deli gibi altina yatirim yapiyor haberiniz olsun.
bence şimdi almayın eşiniz sonuçta çalışıyor ve borcunu ödiyecek gücü var ama allah göstermesin işten çıkarılırsa annenizden alırsınız altınları banka borcunuzu temizlersiniz işten çıkarılma moralsizlizliğinide kolay atlatmış olursunuz benim naçizane düşüncem bu eşinizde gurur yapmakta bir nebze haklı allah yar ve yardımcınız olsun
canım eşin izin vermiyor ve kızıyorsa ondan habersiz annenlerden altın felan isteme... bazı erkekler gururuna düşkündür ama bunda ne var ki bankaya faiz ödeyip de icra sıkıntısı yaşamaktansa annenlere altın ödemek daha mantıklı... bu yaz yükselse bile elbette düşeceği bi zaman olacaktır siz de borcunuzu o zaman ödersiniz.. bu altın iniş çıkışları şans işi.. biz de 1 ay önce annemlerden aldık ve kullandık ama 2 ay önce alıp bozdursaydık yaklaşık 500 tl daha fazla para alabilecektik.. nasip işte... allah sana hayırlı doğumlar ve borçlarınızı kolaylıkla ödeme nasip etsin..
haaa belki baban eşine teklif edebilir.. 'oğlum malum kızım doğum yapacak eliniz sıkışmasın al şu bileziği istediğin zaman öde ' diyebilir.. belki eşin o zaman yumuşar
bana da ailenden aitın istemen daha mantıklı gibi geldi ama eşin istemiyorsa şu an için dayatma.çok sıkışırsa eşin sana teklifte bulunur emin ol.biraz beklemede kal canım
Eşin istemiyor olayına birşey diyemem. Ama banka faiziyle kıyaslandığında uzun vade de altın borçlanmak daha iyi. En azından gramajıyla alıp, elinde oldukça ödersin. Bu ay 5 gr olur, önümüzdeki ay 3 gr.
Ama bu sistem disiplinliysen işler, yoksa aldım nasılsa annemler diye işi sıkı tutmazsan işlemez.
İnşallah işsizlik durumu omazsa yaza kadar bekleyim diyorum canım altın yükselir o zman alıp bozdurup karata yatırıırz die..
inşallah işten atılmaz canım iyi düşün iyi olsun bol bol dua et
Allah tüm borcu olanlara darda kalanlara yardım etsin
aminn canım ...canım zaten bu erkeklerin anlamsız gruru yok mu !!babamlara gelince kendiliğinden bu ara demezler biirm..ama bi ara abime destek çıktılar onun adına kaç kere yüklü miktarda kredi çektiler öedeyen abim oldu ama babam kendi adına çekti..abime yardım ediyorsa kusura bakmasın bana da yardım ediversinler....isteyince verirler sanırım..kendiliğinden deseydi annemler;bu dolandırılma işinde kapımıza ansızın icra heberi geliyor; eşya saymaya zaten önceki dolandırılma işinden kartlara borçlanmıştık bi 4000 tl lik daha çıkınca kriz geçirdik resmen sinirden ben üzüntüden bebeğe bişi olcak diye korkuyorum ağlayarak annemlere söyledim annemin tek söylediği söz "üzülme kocan aslan gibi çalışır öder "oldu....eşim yüzünü eğerek akşam "annenlerden istesek" dedi ki o kadar sıkışmış demek zira ödenmezse 1 hafta içinde eşya falan kalmıcak hacizle gidicek....anneme dedim babana diyeyim dedi sonra aynı gün tamam kızım yollarız dedi..ama ne fayda ben demeden demesini çok isterdim sonuçta borç olarak...ama nedense sonra eşim onu da almadı gitti sabah karttan para çekti yine o 4000 tl yi kapadı...
kendiliğinden vermek akıllarına bile gelmez anlıyacağın ben de abime nasıl yardım ettilerse bana da yardım etmelerini isticem...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?