Bankaya mı borçlanmak daha iyi altına mı???

zaten arada demeye başlıcam artık canım..evet kıza verilirse damat yer olayı ama oğlana verilse "gelin yer "olmuyor nedense...ve 11-12 senedir boşta bi dükkanları var yoksa kiraya verceklerdi ;gelinlerine verdiler dükkanı işletsin diye o da kuaför dükkanı açtı..kimse demiyor gelin yiyor diye..."biraz da damadınız dükkan açsın işletsin oray"ı diyeceğim var bu aralar....!

Son düzenleme:

amin canım inşallah Allah o zor günlere düşürmesin bizi dilerim..

Altınla borca girmek mi..Aman diyeyim,dikkatli düşünün..Biz evimizi alırken yaptık öyle bir hata..Rekor üstüne rekor kırdı altının yükselişi biliyorsunuz,şu an düşüşte ama uzun vadede altın hep kazandıran bi yatırım aracıdır.
Diyeceğim o ki;çok iyi düşünün.
Geri ödeme özellikle uzun vadeye yayılacaksa bizim yaptığımız gibi,çok iyi düşünün derim..

Bu arada banka,faiz vs den de zerrece hazzetmiyorum..Bankalara elini veren kolunu kaptırıyor Altında uzun vadede insana aynı şeyi yapıyor ama en azından faize bulaşmamış oluyorsunuz.
Rabbim kolaylıklar ferahlıklar versin inşallah..

emin olabilirsinn banka daha fazla faiz koyuyor
Bu aralar altının yükseleceğini sanmıyorum..

bunu ekonomi okumuş biri olara söylemeliyim ki şu an sizin için en mantıklısı altına borçlanmak.. evet 2 ay sonra altın fiyatlarının ne olacağı belli değil ama emin olun banka faizleri de çok çok yüksek ayrıca anneniz değil ama banka ödemeyi geciktirdiğiniz an yakanıza yapışır üstüne kara listeye girersiniz, yarın bi gün atıyorum ev kredisi çekmeye kalkışırsanız karşınıza çıkar. ayrıca kredi kartlarının nakit avans faizleri ihtiyaç kredisi faizlerinden çok daha yüksektir ve minimum ödemeyi yapsanız bile gecelik faiz işletirler, o yüzden banka harici bir yerden nakit ya da karşı tarafı da zarara uğratmayacak şekilde altınla borçlanmanızı tavsiye ederim.. yani ben olsaydım o şekilde borçlanırdım. dilerim bir an önce feraha kavuşursunuz..

Canım çok merak ettim hep bu dolandırılma olayından söz ediyorsun nasıl oldu bu olay çok özel değilse anlatabilir misin?

banka demeyinde ne derseniz deyil amannn
benimn esimde kapali kutudur gerci bize borcunu hic bildirmedim dedi ama benim cektigimi allah bilir
esim evin büyük oglu yurt disindayiz türkiyeden ev alacaz kredi cekmisler sonra dügün yapacaz demisle kredi cekmisler
evin üstüne ev cikacaz demisler hemde iki kat kredi esimin üstüne burda ev döseyecez sana hic bir sey almadilar kredi cekmislerrrrr
tapu alinacak kayin babam birligiz ayrimiz gayrimizmi var dedi kendi üstüne tabuyu yapti simdi ev 3 oglanin kredi yillardir bizimmm
faizini öde ödeye anamiz agladiiii ana parayi 25 yilda anca biti aman bankaya borclanmayin amannnn biran önce kapadinn
yoksa benim gibi yillarca cekersin kapali kutu mutu deyil bagirtisiyla seni korkutup sindiriyorrr yillarca benim esimin uyguladigi tavirrrrr ben yedim sen yemeeee

evet işte bi de bu var ev kredisi çeksek kara listede olsa adımız vermeyecekler krediyi...teşekkürler dulaınız için aminn...

canım çok sıkkın bu akşam ya hayır konuşalım diyorum nerdeyse aydır konuşmuyor...şimdi tv izliyorum ..şimdi yemek yiyorum..yorgunum..uyucam sonra konuşuruz.. aydır bi pazarım yeni oldu sonra konuşuruz..ayyyy çatlıcam artık..sen ne dersen de dedim!!!!ben annemler doğuma gelirken bilezikleri isticem bozdurcam bozdurduktan sonra sanırım geri verilmez sen yeter ki toplam hepsini söyle borcun diyorum hala konuşmuyorum ben demez mi..tamam dedim kendim ister bozdurur kapatırız kafamız rahatlar dedim..abime yarrdım ettiler onun için kredi çektiler babamın adına oldu ama kendi ödedise de bu da ayrdımdır dedim..ederler inşallah..babamla konuşcam durum bu diyerek..bi kart geliyo 1500 borç bi kart geliyo 600 bi kart geli 550 bi kart gelio 750...bi kart gelio 400.. 450 kira....su 45 elektrik 60 yarın birgün her ay bebek bezi olcak ...kızım inşallah 1 sınıfa başlıcak onun kayıt parası servis forma vs parası... hadi bugün maddiyattan erkenden almak zorunda kaldım anaokulundan 1 haftadır ona üzüldüm ağladım..ama hesapladım bu erken almam 200 tl karım olcak inşalalh.kalan okul borcunu da son bi yüzüğüm kaldı onu bozdurup ödücem..o kadar borçtan unutmuş sormuo bile okul parasını ben de sölemeden halledeyim inşallah okul borcunu ona da sıkılmasın..mesaj gelmiş teline bi kartın limitini 9500 e yükseltmiş aklım gitti..! para çekmek için yükseltmiş!!!!!ama sölemiyor bana!bu banka işi olmucak ....her ay daha da artıo...ama "param var dio..çocuk kandırıyor!!!bence grur yapıo ama sırası değil ben annemlerden aldıktan sonra en fazla bağırır kartları temizleyip inşallah hatta gereksiz kartları da temelli kapattırınca rahatlar ....her ay çeyrek altın alıp atmak daha mantıklı en sonunda birleştirip bilezik yaparız aynı grammla inşallah...
bi arkadaş sormuş dolandırılma işi nedir değildir die..eşimin çok yakın akrabası seneler önce dolandırıp kaçmıştı hala onun pislikleri varmış meğer haberimiz yok ama bizim ..ben 2-3 aylık hamileyken çıktı ortaya şok olduk adımıza haciz çıkmış haciz memurları bile gelmiş kapıya...anlıcanız bi anda tepe taklak oluverdik....Allah tan bulsun...bi bizim değil ailede ve çevrede çok kişinin canını yakmış..ben nerdeyse bebeğimi düşürüyordum o pislik yüzünden...kızımı okuldan almak szorunda kaldım eşim çok ağır şartlarda çalışıyor mahvoluyor...sesini çıkaramıyor işyerine gelen yeni vicdansız bir müdüre sırf işten kovulma korkuusna..mesai yaptırıyorlar gece gündüz mesaileri vermicekmiş..eski verilen mesaileri de maaşlardan kesicekmiş..Allah ın dan bulsun benim çocuğumun ;doğmamaış çocuğumun rızkını kesmeye çalışıyor göz dikiyor...o nedenle şuan annemlerden almak en mantıklısı onu düşündüm..tek düşündüğüm şuan bilezik bozdurmak mantıklı mı yani1 ay içinde gelicek annemler inşalalh 1 ay sonra bozdurmak mantıklı mı?çünkü bayağı düştü altın zaararımız olur diyorum ama düşmüşken de çeyrek allıp atmalı diyorum...napsam bilemedim..ama gelirken getirsinler de ne zman bozdurcağımı o zaman düşüneyim inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…