- 8 Temmuz 2019
- 4.302
- 5.337
- 108
- Konu Sahibi CiciKedi01
-
oraya bi mesafe koymasi tabiki sart lakin bende yatili gittigim zaman bayno alirken soruyorum izin aliyorum müsait mi degil mi diye birde yatak odasindaysa girisi. yol gecen hani degil ya izin alinmasi sart benceEvime her hafta yatili insan almiyorum. Hatta her hafta misafir bile agirlamam. Evime yatili gelen sadece annem ve babam oluyor o da senede 1-2 defa maximum 3 günlugune geliyorlar. Biz de annem babam haric biyerde kalmiyoruz.
Yatili misafiri dert etmeyip banyoyu ederse tabi ki anormal bulunur. Yatili gelen insan duş alir cunku, 1-2 saat disari cikip eve girince yikanasi geliyor insanin yazin, durulmuyor. Oyle nasil uyuyacak veya yataktan kalkinca terlemis olur vs tabiki sabah cikarken duş alinir.
İstemiyorsa misafir de almasin veya gelenlere duşu yasaklasin :) ona gore gelsinler.
oraya bi mesafe koymasi tabiki sart lakin bende yatili gittigim zaman bayno alirken soruyorum izin aliyorum müsait mi degil mi diye birde yatak odasindaysa girisi. yol gecen hani degil ya izin alinmasi sart bence
eve yatili kabul edince ztn odasina havlular fln hazir olda durur bizde lakin bunlar arsizmis biraz kendilerini davet ediyormus kendilerini yatili birakiyorlarmis eee kimsede hadi yatili kaldiniz ama banyoma gimreyin diyemez ki kadin burda cözüm ariyor.... biraz empati yapin bence yorumlariniz da pekte yardimci olmuyorsunuz gibi geldi banaİzin alsa "hayir giremezsin" diyecek degil ya konu sahibi. Diyecek olsa simdiye kadar derdi. :)
İzin almak tabi ki ortalikta özel bisey varsa toparlasin ev sahibi diye alinir ama onun disinda yatili kabul edip banyoyu yasaklayamazsin sonucta insanlara. Baştan almamasi lazim.
Baştan almaması lazim derken ? Adamın kardeşi nasıl almiyim yapmayın allah askına yatılı gelsinler tamam uzun kalanda banyo yapsın ama sabah akşam izinsiz benim yatak odamda ne alaka yaa insafİzin alsa "hayir giremezsin" diyecek degil ya konu sahibi. Diyecek olsa simdiye kadar derdi. :)
İzin almak tabi ki ortalikta özel bisey varsa toparlasin ev sahibi diye alinir ama onun disinda yatili kabul edip banyoyu yasaklayamazsin sonucta insanlara. Baştan almamasi lazim.
Mesela başkalarını örnek gösteriyorum atıyorum X kişisi geldi banyo yaptı ve ben çok iğreniyorum dedim kayınvalideme ama oturdu sadece dinlediBenim burda gördüğüm kadarıyla ima etmekle anlaşılmıyor. Direk söylemeniz gerek. Yok ben yapamam diyorsanız da size burda ancak aynı şeyler yazılmaya devam eder, sizde banyo temizlemeye devam edersiniz. Değişim istiyorsanız cesur olmalısınız
Ah keşke bunu anlayacak insanlar olsalar ben gitsem her Allahın günü onların evinde banyo yapsam asla gocunmazlar bu konuda fazla rahatlarbaskasinin evinde uzun sure kalacaksam havlum falan yanimda goturmussem banyo yaparim. hic normal degil. eve gidilecekse zaten neden banyo yapayim ki. baskasinin havlusunu kullan kurulan ee yaninda temiz kiyafetleri falan getiriyorlar mi. sac yikancak kurulancak bir suru detay. hic oyle baskasinin evinde ugrasamam. yeri gelir annemin evinde bile yapmak zor gelir. kendi evinde banyo yapmak gibisi var mi. tuhaflar gercekten.
bir de siz gidin onlarda yatili kalin bakalim her gun dus aliyorlar mi. siz de orada doke saca dus alin :)
genelde tam tersi olur. bizim eve gelip doke saca yiyip icip bagrisarak oyun oynayip evi talan eden arladaslarim onlarin evine gidince yerimizden kipirdatmazlardi bizi. bence deneyin bir. esiniz de gormus olur. kisasa kisas iyidir. hem onlarin onunu kesmis olursunuz.eviniz de temiz kalir :)
Onun temizlediği de oldu ama ona da üzülüyorum ailen geldi banyo yaptı şimdi temizle der gibibanyoyu esinize temizlettirin. ve once onunla halledin meseleyi. o sizi desteklese ikiniz birden iki banyoyu bozsanız falan anca. yada bir iki kere musait degiliz diyip misafir reddetmeniz lazim ki anca. esinizde bitiyor is. banyoyu her halükarda o temizlesin.
Hayır Adana değil karadenizdeyim aman aman sıcak yokk yağmur yağıyo su an bile
Baştan almaması lazim derken ? Adamın kardeşi nasıl almiyim yapmayın allah askına yatılı gelsinler tamam uzun kalanda banyo yapsın ama sabah akşam izinsiz benim yatak odamda ne alaka yaa insaf
Neden anlamak istemiyorsunuz? Direk söylemeniz gerekiyor. Yada şikayet etmiceksiniz. İstemiyorum diceksinizMesela başkalarını örnek gösteriyorum atıyorum X kişisi geldi banyo yaptı ve ben çok iğreniyorum dedim kayınvalideme ama oturdu sadece dinledi
Evet evet asla misafir gibi değiller çok rahatlar ama biz de Karadenizliyiz bu kadar rahat olamadık hiçbir zaman temiz insan olsalar gam yemicem lan bari kıllarınızı akıtın ama yokkkkHah şimdi konu açıklığa kavuştuuuuu:)))))
Bizde karadenizliyiz, senin evin benim evim kavramı yok onların, sorun oradan kaynaklı. Annemin tarafında da eşimin tarafında da çok görmüşümdür bu durumu, hiç teklifsiz kalırlar, düşünmeden de kullanırlar:)))) Rabbime şükürler olsun ebeveyn banyolu yeni evim,eski evde onlar gidene kadar ben minimum kullanırdım çünkü insanların yanında elimde çamaşır suyuyla dolaşıp kimsenin alınmasını istemiyordum. Şimdi rahatım Misafir gidince temizlik yapıyorum, ben ebeveyn banyosunu kullanıyorum. Çok ta takılmayın, temiz insana can kurban, burada ne konular okuduk yıkanmayı bilmeyen, tuvalet adabı bilmeyen ne insanlar var, dert etmemeye çalışın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?