- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin
Gozunu sevdigimin osmanlisi dunyaya hukumdarken, kadinlara baski yapiliyor ozgurlukleri kisitlaniyor diye diye geldigimiz nokta bak kadin metalaştirilmis ve köle gibi cocuk ev is yemek temizlik alışveriş hepsi onda oysaki islamin kadina verdigi deger paha bicilemez..
Gülten Dayıoğlu'nun böyle bir romanı vardı. Hayal meyal hatırlıyorum ergenlikte okumuştum. O geldi aklıma bak şimdi.
Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin
Gozunu sevdigimin osmanlisi dunyaya hukumdarken, kadinlara baski yapiliyor ozgurlukleri kisitlaniyor diye diye geldigimiz nokta bak kadin metalaştirilmis ve köle gibi cocuk ev is yemek temizlik alışveriş hepsi onda oysaki islamin kadina verdigi deger paha bicilemez..
18 Ağustos 2017 de biliyorsunuz ki 19 yaşındayim demissiniz.
Simdi aralik 21 yaşındasiniz. 2 ayda 1 yas alıyorsunuz heralde
Yazin da İngiltereye gidiyordunuz ne oldu o iş?
3jamiilaa
Sacmalamayin.. suan yaptiginiz islami savunmak degil araplari savunmak :) soyler misin o kadar muslumansa bu insanlar ya da soyle diyeyim orayi yonetenler bu kurallari koyup mesrulastiranlar o kadar seriatciysa.. neden islam alemini kirip gecirirlerken tam tersi gidip islam karsitlarinin yaninda oluyolar? Niye seslerini cikarmiyolar?Elin norveclisinde iş varda arapta mi yok keske onlarin yasalari bizde olsaydida bizlerde dukkanlarimizi bile acik birakip gidebilseydik en iyisi seriat bu ulkeye de sart sizin gibi densiz zihniyetlerden kurtulmasi icin
Bi tane daha ekliyim o halde temmuzda da 18 yasindaymisKendimi kandırılmış hissettim.
Kiz o 4 degilmiydi ne ara 5 oldu :)Şeriat gelsin diyenler bişeyi kaçırıyo sanırım
Her erkek beş kişi ile evlenecek ve kocalarımız elimizden alındığında hoşuna giden var mı?
Esinle sokakta yuremek, fotograf cekmek ve konusmak yasak mi?
Bu kisimlari abartmissiniz..
Orasi turist dolu (ozellikle Umre ve Hac icin gidenler) ve turist kadinlar da orada yasayan kadinlar gibi giyiniyor.. Hemen ayirt etmek kolay degil yani.. O nedenle elele yurumek, fotograf cekmek, konusmak vs yasak filan degil.. Avm'lerde, çarşıda filan da haremlik-selamlik durumu yok..
Kendi aile iclerinde filan durum nasildir, onu bilemem tabii ki ama disarda durum bu..
Onun disinda, baska ulke, baska kultur, ustelik din ile alakasi olmadığını soyleyen bi konu sahibi ve simdiden kurallarini konusturan bi insan, bana da cok iyi olur gibi gelmedi malesef..
E bizim bu kendini blogger sananlar surekli foto paylaşıyorFotoğraf çekilmek yasak hatta çok kısa süre önce hac ve umrede bile yasaklandı fotoğraf çekilmek
Araştırabilirsiniz
Hep ilerde derler ztnKendisi orada orduda çalıştığı için şuan için Türkiyede yaşayamayız ama ileride olurmuş
Diger sehirleri bilmiyorum, Mekke ve Medine'de sokakta boyle bi yasak yoktu benim gordugum donem.. Cok da olmadi zaten..Canım iş için çok gidiyoruz arabistan'a söylediğim gibi durumlar var... belki turistik yerlerde değil ama diğer şehirlerde böyle ne yazık ki...
Evet sokakta foto çekmek veya video almak yasak. Polis durduruyor...
Canım Dubai Katar da oraya kim gitmek istemezki zaten oranın anlayışı daha yumuşak yönetim biçimini bilmiyorum emirlikle herhalde ama suudiler gibi değil sanirsam
Gülmek bile içimden gelmio yakında yasalaştırırlar korkunçKiz o 4 degilmiydi ne ara 5 oldu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?