Baş örtüsü ve Arabistan

5 ay çok erken değil mi ?

Bana Suudi Arabistan'da kadına verilen bir tek değeri göstersene rica ediyorum. Nerede değer veriliyormuş ahahha dediklerinin daha beteri yaşanıyor o Araplarda. Bulmuş bunuyorsunuz sizin mantığınızda düşünenler yallah Arabistana o zaman. Gözünü sevdiğimin Osmanlısıymış.

burada yaşamak zorunda değilsiniz. gidebilirsiniz.

Ben olsam asla asla asla gitmem
Aklını başına toplayıp düşün 4 evlilik falan yapıyolar delirdin mi sen

Sadece başörtü ile bitmez k i bu durum.basortuluyum ama bir erkek için hele ki 5ayda tanıdığım biri için degerlerimden ve yaşam tarzımdan vazgecmezdim bunu göze almaya değmez.. En iyi de erkek arkadaşınız anlatabilir oraaki örf adet gelenek düzen vs

Arabistan'da yasanan tam manasiyla Islamiyet degil ki..
Onlarin yanlis uygulamalari Islam ile bagdastiriliyor, cidden uzuluyorum..
Mesela dinen bi arac kullanmak sunnettir, Peygamberimiz(asm) hanimlarin deveye binmesini guzel gormustur.. Gunumuzde de araba kullanmak olarak dusunebiliriz bunu.. Ama Arabistan'da yeni izin çıktı kadinlarin araba kullanmasina, uygulandi mi bilmiyorum..
Arabistan hukumetinin veya Araplarin yanlis uygulamalarini Islam ile ozdeslestirmek cok yanlis.. O ulkenin tekelinde mi bu din Allah askina?
Insanlarin uygulamasina gore mi degerlendirecegiz?
Islamiyette kadin degerlidir, onemlidir, millet diri diri gomerken kiz çocuğunu omuzlarinda gezdiren bir Peygamber var..
O ulkede simdi farkli uygulamalar oluyor diye bu Islam in kadina vermedigi deger olarak gorulemez, gosterilemez..

Canim esi modern olsa ne cikar, seriatla yonetilen bir ulkede hicbir hakki yok bir kadinin.

Orası öyle ama kendini bile isteye ateşe atmak isteyene de diyecek lafım yok. Uyuşamayacağı belli zaten yüzüne de söyledim bu "Ben tesettürlü olamam"dan daha öte.

hiiççç tutmayalım hanımefendi sizi.
muhtemelen yolu biliyorsunuzdur.gidip yerleşebilirsiniz oralara.
gözünü sevdiğiniz Osmanlısı da hükümdar değil nasılsa,eee niye duruyorsunuz o zaman.

Diğer konuya hiç girmiyorum, bazı üyelerin yazdıkları da (şeriat istemek falan) resmen şok etti, Aziz Nesin'e bağladım. Tek diyeceğim, Arap,Norveçli, Afrikalı,Türk... 5 ayda böyle bir kararı vermeyin.

Aç kuranımıza bak en dogru orda. Allah mutlu etsin insallah. Dogru yolu bulursunuz hem. Allah gönlünüze göre versin

Açılın ben bir banlanayım!

Değer derken? Kutsal kitabı hiç açıp okumadınız sanırım? Miras, dayak gibi konuları içeren kısımlarını özellikle.
Bir açıp bakın.
Ne kadar değerli(!) olduğunuzu görün.

Ayrıca madem bu kadar meraklısınız;
Yallah Arabistana!

Öyle bir hale geldik ki. Bunlar böyle de rahatlar işte. Bu kafalarin kocasi dövsün aldatsın kuma getirsin zerre acimam. Özendikleri ülkede kadınlar daha yeni araba kullanma hakkına sahip oldu. Bunlar cumhuriyetin verdiği haklarla utanmadan cumhuriyeti kötülüyorlar. Acaba Arabistan da da böyle kendilerini ifade edebilirler miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…