Bayıldım ve eşim gelmedi

Ünlü bir psikolog kitabında danışanlarından birinin panik atak olduğunu, eşi ne zaman seyahate çıksa hastalandığını yatak döşek yattığını yazmıştı. Kitaptaki kadın eşinin ilgisini yakalama yolu olarak bunu seçmiş bilinçaltında ve ciddi ciddi hasta oluyormuş. Sizin yorumunuz o kadını hatırlattı bana.
Konu sahibine gelince elbette siz böyle yapıyorsunuz demiyorum ama erkekler rutine binmiş kronikleşmiş hastalıkları hastalık olarak görmüyor bir süre sonra. Üzmeyin kendinizi. Yiğeninin ciddi hastalığı olmasa gitmezdi. Sizin kendinize gelip dinlendiğinizi düşündüğünden belki bir daha aramamıştır. İnsan hastayken çok duygusal oluyor. Muhtemelen eşiniz bu kadar duygusal bir anda olduğunuzun bile farkında değil. Buradaki benim eşim dağları delerdi diyen kadınlara kulak asmayın çünkü yaranıza tuz basmaktan öteye geçmeyen yorumlar bunlar. Siz başkalarının eşlerinin ne kadar iyi olduğunu duymak için konu açmadınız nihayetinde :)
Bence kendinizi buradaki olumsuz yorumlarla doldurmayın ve eşiniz geldiğinde yüz yüze sakince konuşup üzüntünüzü anlatın. Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin...

Gelmemesi değil ama ısrarla sevgiyle ilgiyle endişeyle aramamasi beni bile yaraladı gerçekten kendimi senin yerine koydum ben bile gerçekten durumu yaşamış gibi oldum
Yazıklar olsun boyle eşe

2 gün önce açtığınız konuyu okudum.
Kocanızın yeğeni bıçaklanıyor, yoğun bakımda yatıyor, üstelik bacağının kesilmesi söz konusu... Siz gitmesin diye ortalığı yıkıyorsunuz. Adam yeğenine gidiyor, arkasından ayılıp bayılıyorsunuz. E bir şeyiniz de yok, ertesi gün burada sitede yazıyorsunuz işte. Hmm. Bütün resme bakınca ben sizi haklı göremiyorum. Bir kere kronikleşmiş bir durumunuz var. Bayılıp ayılıyorsunuz uzun süredir. İkincisi, herhangi bir hastalığınız yok. Şimdi ben bu adamın yerinde olsam, kusura bakmayın ama dikkat çekmek için numara yaptığınızı düşünürdüm. Ben de gelmezdim. Orada adam canıyla uğraşıyor, siz artık rutinleşmiş probleminizle adamı gider gitmez 8 saatlik yoldan geri çağırıyorsunuz.

Bu adamın kardeşine de yeğenine de gıcıksınız belli. Ama bunlar et-tırnak. Kabul etseniz iyi olur. Edemiyorsanız ve bu yüzden anlaşamıyorsanız boşanın. Kendinizi eşinizin gözünde küçük düşürüyorsunuz.

Ben de sizin probleminizin histerik olabileceğini düşünüyorum. Bir psikiyatriste görünseniz iyi olur. Bu şekilde hayatı kendinize de çevrenize de çekilmez kılıyorsunuz.

Bence erkekler bizim kadar ince degiller ince olanlari var elbet ama bazilari kucuk kismi :))
Bende ameliyathane personeliyim nisanliyken deprem olmustu herkesi aradilar beni ne ailem ne de nisanlim aramisti bende cok bozulmustum :))
Bir de buyuk ihtimalle esiniz icin normallesmis ama bende olsam uzulurdum
Bidee youtube a bakarsaniz bir doktor var aidin salih diye bir doktorun aclik orucunu tutmus 10 gun sizin gibi surekli bayiliyor ve buyuk bas agrilari cekiyormus 3 gunden sonra bas agrisi da bayilmasi da bayaa azalmis istersenz bir bakin derim

Benim merak ettiğim nerede bayıldığınız?
Sizi kim hastaneye götürmüş?
Sık sık olan ve tehlikesiz bir durumsa eşinizin gelmemesi normal. Hem gitmesini istemediğiniz için yaptığınızı düşünmüştür.
Yine da daha fazla arayıp sormalıydı.
Hem erkek bir arkadaşını hastaneye göndermesi bana abes gelir.
Yine de ciddi durumda olan ve 8 saatte mesafedeki yeğenini sizin 1 saatlik bayılmanız için bırakıp gelmemesi kabul edilebilir çünkü çok şükür ki iyisiniz

+1500
Ben de kesinlikle en kısa zamanda psikiyatri bölümünden randevu almanızı öneriyorum, böyle hayat hepiniz için zor olur.

Mesleki kısımlar hariç ben de bunu yazacaktım. Nihal ziyagil bayılmaları gibi

Şu kadınların adamların her türlü vaktini, ilgisini, sevgisini, şefkatini, merhametini sadece ama sadece kendine istemesine anlam veremiyorum.
Eşimin yeğeninin başına böyle bir şey gelse ben kendim yollarım, hatta imkan varsa ben de giderim.
Yeğen candan bir parça yahu...
evlat yarısı.
Baygınlık sebebi bencillik, bilinçaltını üstünü bilmem.
Biraz kalbini güzel şeylerle doldursa, insanları sevse ve dünyada sadece kendi yaşamadığını bilse geçer bence

Yorumlara bakınca anladım ki yeğenin durumu kritik. Senin yaptığın çok çocukça,eşin bu burumda çıkıp gelemez. Arasa iyi olurdu ama şartlar. Yoğun bakım kapısında beklemeyen o psikolojiyi anlayamaz,dünya dönmüyor hayat bitiyor sanki.

Biraz daha güçlü olmayı denesen. Eşine ona buna bu kadar anlam yüklemesen,dünyaya yalnız geldik yalnız donecegiz bunu kabul etsen her şey daha kolay olacak aslinda

İyi günde kötü günde
Hastalikta saglikta yeminini unutmuş eşin. Allah yardımcın olsun.

Diğer konularına bakmadım, ama yeğeninin rahatsızlığı nedir merak ettim.

Benim okulda bir arkadaşım vardı. O da ilgi beklediği dönemlerde bayılıyordu. Her bayılması hastanede sonuçlanıyordu. Arkadaşlar, öğretmenler, ilgi alaka fazla olunca kendine gelirdi. O bayıldığında biz açıkcası ciddiye almazdık. Tabiki belli etmezdik ama korkmazdık yani.

Belki eşin de böyledir. Sürekli olunca açıkçası umursamamıştır. Bu onun suçu değil. Ayrıca orada küçük hasta bir çocuk var, elbetteki ona öncelik tanıması çok normal.

Tetkiklerinin temiz çıktığını söylediğin için bu yorumu yaptım. Umarım sadece sinirsel bir durumdur. Yine de ihmal etmeyin.

Valla şunu anladım ki, hayat gerçekten kısa. Aşk, meşk, ilgi, alaka, bunlar için sıkıntı yapmaya bile değmez. Bir bakmışsın yaş olmuş 50. Sıkıntı ile üzüntü ile boşuna geçirdiğin zamana acırsın. Onun için günlerini birilerini, birşeyleri düşünerek değil de daha dolu yaşa. Bu günler geri gelmez. İlgiyi sevgiyi parayı aşkı her zaman bulursun ama ömründen giden bir günü bırak saati bile geri getiremezsin.

Tekrar geçmiş olsun.

eski konunuza baktım. çocuk bıçaklanmış bacağının kesilme ihtimali varmış.. buna rağmen adama gitme demişsiniz.
siz artık sıradanlaşan bayılmanız için kalkıp gelmeliydi ama diyorsunuz..
aaa yok artık bu ne bencillik yahu

Evlendim, artık koca benim modunda kadınların çoğu. Hele ki burada ver gazı yapanlar var ki dillere destan.
8 saatlik yoldan adam yollara mı düşecekti. Rutin bir durummuş. Kaldı ki hastanede arkadaş (kimin götürdüğü meçhul. Burada kimsem yok diyor ama hastaneye nasıl gitti belli değil. Sormuşlar ama cevaplamamış) yani güvenli bir yerde. Adam bir arkadaşını da yollamış. Eeee daha ne yapsın. Yeğeninin bacağı kesilecekmiş. Bence bu durum daha elzem.

Yazık ama gerçekten size. Kendinize çok büyük kötülük yapıyorsunuz. Eşiniz böyle bir durumda elbette sizin yanınıza gelmemeliydi. Eşinize kapris yapayım derken gençliğiniz ellerinizden kayıp gidecek. Bu baygınlıklar yerini ciddi rahatsızlıklara bırakacak, hem beden hem zihnen yorulacaksınız, evliliğiniz de çıkmaza girecek. O gün elinize ne geçecek hanımefendi? Kendinize karşı şefkatli olun lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…