- 25 Nisan 2017
- 764
- 556
- 23
- Konu Sahibi Dondurmalipasta
-
Ünlü bir psikolog kitabında danışanlarından birinin panik atak olduğunu, eşi ne zaman seyahate çıksa hastalandığını yatak döşek yattığını yazmıştı. Kitaptaki kadın eşinin ilgisini yakalama yolu olarak bunu seçmiş bilinçaltında ve ciddi ciddi hasta oluyormuş. Sizin yorumunuz o kadını hatırlattı bana.Bana bu bayılmalar histerik gibi geldi biraz eski konularına da bakınca. Zira çocukluğundan kalma olan yoğun bir ilgi açlığı var, annesiyle uzak olduğu için bu ilgi ihtiyacını eşi üzerinden karşılamaya çalışıyor. Anladığım kadarıyla çok da, nasıl desem, dişli bir kadın değil, reel hayatta içine kapanık gibi. Bu yaşadığı sıkıntıları, üzüntüleri dışa yansıtamadığı için vücut bunu kaldıramıyor ve bayılarak tepki veriyor. Yani konu sahibi eşine "Ben senin ilgini istiyorum, benimle ilgilen" diyemiyor da ilgilenmesini bayılarak sağlamaya çalışıyor bilinçdışında. Tabi bu benim şahsi fikrim, en doğru tanıyı psikiyatri bölümünde alacaktır. Bayılmaların altında anladığım kadarıyla fiziksel bir sebep yok. O yüzden muhakkak psikiyatri görmeli.
“Aaa benim eşim yıkar ortalığı”” cı arkadaşlar
Bu yazdığınızın konu sahibine ne faydası var?
Bana bu bayılmalar histerik gibi geldi biraz eski konularına da bakınca. Zira çocukluğundan kalma olan yoğun bir ilgi açlığı var, annesiyle uzak olduğu için bu ilgi ihtiyacını eşi üzerinden karşılamaya çalışıyor. Anladığım kadarıyla çok da, nasıl desem, dişli bir kadın değil, reel hayatta içine kapanık gibi. Bu yaşadığı sıkıntıları, üzüntüleri dışa yansıtamadığı için vücut bunu kaldıramıyor ve bayılarak tepki veriyor. Yani konu sahibi eşine "Ben senin ilgini istiyorum, benimle ilgilen" diyemiyor da ilgilenmesini bayılarak sağlamaya çalışıyor bilinçdışında. Tabi bu benim şahsi fikrim, en doğru tanıyı psikiyatri bölümünde alacaktır. Bayılmaların altında anladığım kadarıyla fiziksel bir sebep yok. O yüzden muhakkak psikiyatri görmeli.
Bana bu bayılmalar histerik gibi geldi biraz eski konularına da bakınca. Zira çocukluğundan kalma olan yoğun bir ilgi açlığı var, annesiyle uzak olduğu için bu ilgi ihtiyacını eşi üzerinden karşılamaya çalışıyor. Anladığım kadarıyla çok da, nasıl desem, dişli bir kadın değil, reel hayatta içine kapanık gibi. Bu yaşadığı sıkıntıları, üzüntüleri dışa yansıtamadığı için vücut bunu kaldıramıyor ve bayılarak tepki veriyor. Yani konu sahibi eşine "Ben senin ilgini istiyorum, benimle ilgilen" diyemiyor da ilgilenmesini bayılarak sağlamaya çalışıyor bilinçdışında. Tabi bu benim şahsi fikrim, en doğru tanıyı psikiyatri bölümünde alacaktır. Bayılmaların altında anladığım kadarıyla fiziksel bir sebep yok. O yüzden muhakkak psikiyatri görmeli.
Şu kadınların adamların her türlü vaktini, ilgisini, sevgisini, şefkatini, merhametini sadece ama sadece kendine istemesine anlam veremiyorum.2 gün önce açtığınız konuyu okudum.
Kocanızın yeğeni bıçaklanıyor, yoğun bakımda yatıyor, üstelik bacağının kesilmesi söz konusu... Siz gitmesin diye ortalığı yıkıyorsunuz. Adam yeğenine gidiyor, arkasından ayılıp bayılıyorsunuz. E bir şeyiniz de yok, ertesi gün burada sitede yazıyorsunuz işte. Hmm. Bütün resme bakınca ben sizi haklı göremiyorum. Bir kere kronikleşmiş bir durumunuz var. Bayılıp ayılıyorsunuz uzun süredir. İkincisi, herhangi bir hastalığınız yok. Şimdi ben bu adamın yerinde olsam, kusura bakmayın ama dikkat çekmek için numara yaptığınızı düşünürdüm. Ben de gelmezdim. Orada adam canıyla uğraşıyor, siz artık rutinleşmiş probleminizle adamı gider gitmez 8 saatlik yoldan geri çağırıyorsunuz.
Bu adamın kardeşine de yeğenine de gıcıksınız belli. Ama bunlar et-tırnak. Kabul etseniz iyi olur. Edemiyorsanız ve bu yüzden anlaşamıyorsanız boşanın. Kendinizi eşinizin gözünde küçük düşürüyorsunuz.
Ben de sizin probleminizin histerik olabileceğini düşünüyorum. Bir psikiyatriste görünseniz iyi olur. Bu şekilde hayatı kendinize de çevrenize de çekilmez kılıyorsunuz.
aaa yok artık bu ne bencillik yahueski konunuza baktım. çocuk bıçaklanmış bacağının kesilme ihtimali varmış.. buna rağmen adama gitme demişsiniz.
siz artık sıradanlaşan bayılmanız için kalkıp gelmeliydi ama diyorsunuz..
2 gün önce açtığınız konuyu okudum.
Kocanızın yeğeni bıçaklanıyor, yoğun bakımda yatıyor, üstelik bacağının kesilmesi söz konusu... Siz gitmesin diye ortalığı yıkıyorsunuz. Adam yeğenine gidiyor, arkasından ayılıp bayılıyorsunuz. E bir şeyiniz de yok, ertesi gün burada sitede yazıyorsunuz işte. Hmm. Bütün resme bakınca ben sizi haklı göremiyorum. Bir kere kronikleşmiş bir durumunuz var. Bayılıp ayılıyorsunuz uzun süredir. İkincisi, herhangi bir hastalığınız yok. Şimdi ben bu adamın yerinde olsam, kusura bakmayın ama dikkat çekmek için numara yaptığınızı düşünürdüm. Ben de gelmezdim. Orada adam canıyla uğraşıyor, siz artık rutinleşmiş probleminizle adamı gider gitmez 8 saatlik yoldan geri çağırıyorsunuz.
Bu adamın kardeşine de yeğenine de gıcıksınız belli. Ama bunlar et-tırnak. Kabul etseniz iyi olur. Edemiyorsanız ve bu yüzden anlaşamıyorsanız boşanın. Kendinizi eşinizin gözünde küçük düşürüyorsunuz.
Ben de sizin probleminizin histerik olabileceğini düşünüyorum. Bir psikiyatriste görünseniz iyi olur. Bu şekilde hayatı kendinize de çevrenize de çekilmez kılıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?