Bebek fikrine neden ısınamıyorum?

ev sahibi olma konusunda eşiniz haklı. Bebek sahibi olduktan sonra hiçbir şey toz pembe olmayacak kadın açısından . Tüm özgürlüğün ve kendi hayatın en az bir 1 sene iptal olacak. Rahat gezme yok,uyku yok. Yemek yemek bile lüks olacak. Sen yoksun Bebek var sadece. Esin işten geldiğinde iki agucuk yapıp sana atacak. Yani özetle evi almak çok önemli değil bence eğer diğer yazdıklarımı "aman idare ederim " dersen ...

Kesinlikle öyle bana kalsa ilk günden hamile kalacak potansiyele sahiptim o kadar istiyodum hazırdım kendimce, eşim 2 sene sonra diyodu, ortasını bulduk 1 sene sonra dedik, Allah da aratmadı şükür ama ben beklediğim kadar sabırlı olamıyorum çoğu zaman, eşim daha ilgili daha özverili daha sabırlı sanki

Görünen o ki hazir degilsin.
para isi hallonulur zaten calisan insanlarsiniz ama uykusuz gecelere cözüm sadece zamandir
bazen uyku uyumadan sabahlarsin öyle ise gidersin buna su an hazir oldugunu sanmiyorum,öyle yazmisin
sonra esinle bile zaman geciremeyeceksiz
zorluklarini bile isteye yapmak lazim
mutsuz bir anneyi hicbir bebek istemez sanirim
bekleyin birkac yil daha derim ben
emin olun
ha ben hic düsünmedigim bir anda hamile kaldim, daha esimle bile düzenimiz oturmamisti,cocuk hayalimiz dahi yokken
sonra ikinciyi yaptim bakiyorum
esimle birbirimizi cok cok özlüyoruz ama ilerde cocuklarimizle gezeriz hayali kuruyoruz
hastalanma yatma lüksün yok kac yildir
gencim de yani, azicik yakinlassak benim kiz kapilara vuruyo hissedermis gibi
bircok yönden degisecek hayatiniz
emin olmadan yapmayin, ben yaptim cok zorlandim ve hic pisman dgeilim o ayri

Çocuk büyük sorumluluk ve bazı insanlar hiçbir zaman bebek fikrine kendilerini hazır hissedemiyorlar.
Eşimle oturmuş bir evliliğimiz var, maddi olarak düze çıktığımızda bebek düşündük ve "Hazırız" dediğimizde bile esasen pek de hazır olmadığımızı gördük. Ne kadar planlarsanız planlayın, bir çocuğun sorumluluğunu aldığınızda hiçbir şeyin kafanızdaki kadar berrak kalmadığına, pek çok işin birbirine girebildiğine şahit oluyorsunuz. Hesapta olmayan harcamalarınız artacak, uykusuz geceleriniz elbette olacak ve bebeğiniz kolikse en az 4 ay uyku ve huzuru unutacaksınız.

Bir ufak kahve içmek için ısıttığınız su kaynaya kaynaya buhar olacak, 2 yudum aldığınız çayınız masada unutulmuş halde soğuyacak, ne kadar iyi geçinirseniz geçinin eşinize gıcık olabileceğiniz anlar yaşayacaksınız, saçınıza tarak değmediği günleriniz olacak,hamileliğin ardından vücudunuzu tanıyamayacaksınız, sürekli ağlayan bir varlığı teselli için kendinizi parçalayacak ve çaresiz kaldığınızda kendinizi bok gibi hissedeceksiniz. Kabuslar görecek, endişeden tırnak kemireceksiniz, haberleri izlerken "Onu koruyabilecek miyim?" diyerek depresyonlara gark olacaksınız, yarım yamalak yemekler pişirecek, evinizin temizliğine doğru düzgün yetişemeyeceksiniz.

Sonra bu saydıklarım bitecek ve yerine daha farklı koşuşturmalar gelecek. Her yeni yaşında siz de yeni şeyler tecrübe edeceksiniz, bu paha biçilemez bir deneyim elbette orası ayrı.

Her şey ihtimal dahilinde. "Çocuk oldu, büyüyor, seviyoruz" cümlesinin altı, sayfalarca yazabileceğim fedakarlık ve sabır hikayeleriyle dolu. Buna karşın, "İyi ki oğlum doğdu" diyebiliyorum. Hiçbir zaman tam hazır hissetmedim, ama istedim. İstemeniz esas mesele... İstiyorsanız, değer.

Son düzenleme:

benim evli çiftlere hep söylediğim bir cümlem var size de söylüyorum:

BİR GÜN BEBEK YAPACAKSANIZ BUGÜN YAPIN.

Ha hiç düşünmüyorsanız bir şey demiyorum olabilir çok makul bir tercih ama bir gün olur muhakkak diyorsanız o gün bugündür.

Erteledikçe zorlaşacak, borç bitsin dedikçe yeni borçlar gelecek. Yaş ilerledikçe tahammül azalacak.
Kısacası hiçbir derdin sonu yok rabbim sağlık versin. Tekrarlıyorum bir gün çocuk yapacaksan bugün yap

Ben de çok hazırdım, hemen olsun modunda..
Ama biraz bekledik yine de..
Nasibimiz 2 sene sonunda geldi şükür.

Ve aynı şekilde, hayal ettiğim gibi sabırlı değilim, teori ve pratik farklı baya

Maddi kaygıları fazla önemsemeyin, sonuçta işsiz güçsüz değilsiniz.
Ama eşiniz istiyor, yada aileler torun diyor diye de asla yapmayın.
Anne olacak olan sizsiniz. Bu ne babaanne, anneanne, ne de baba olmaya benzemiyor. Hem en güzeli, hem en zoru.
Hazır olunmuyor evet, ama en azından kimseye güvenmeden bakabilirim dediğinizde düşünün derim :)

vala şekerim 5 yıl korundum. kazayla karnıma düşene kadar ben de ısınamıyordum bu fikre. hatta net istemiyordum ve yapmayacaktım. sen misin büyük konuşan... kazayla hamile kaldım ve annemin zoruyla yaptığım test ile öğrendim. sonradan sevdim. ve şimdi ne salakmışım diyorum hala... onsuz nasıl yaşamışım diyorum klasik olsa da..

O masum günahsızları nasıl sevmiyorsunuz aklım almıyor.kalp mi tasimiyorsunuz acaba

O masum günahsızları nasıl sevmiyorsunuz aklım almıyor.kalp mi tasimiyorsunuz acaba
Sevmek zorunda mıyım? Değilim.
Zarar veriyor muyum?Hayır vermiyorum.
Sevip sevmememe siz karışamazsınız ve evet kalp taşıyorum haddinizi bilirseniz sevinirim.

Ikimizinde iyi bir geliri var. Bir çocuk , ömür boyu ev almaya engel olacak kadar masrafa sebep olmaz.

Sağlık problemleri haricinde , bez, kıyafet mama hepsi bu büyüyene kadar..

haklısın, var. ben evin önemli olduğunu düşünüyorum, şimdi sağlıklıyız çalışıyoruz evet ama ilerde ne olacağımızın garantisi yok. 1 tane evim olsun ama benim olsun diye düşünenlerdenim. ama kısmet elbette...istanbulun yeni yerleşim yerlerinde kümes gibi ev için ömür boyu çalışacağıma kirada beğendiğim evde otururum diyor eşim de. şu anda bunu yapıyoruz biz de...çocuk modu oluşmadı bu da doğru, oluşacak mı hiç bilmiyorum bu gidişle. bu brçlar bitse başkası başlayacak. gezmek görmek istediğim o kadar çok yer var ki...çocuk olmadan yapılması gereken şeyler gibi listeler var kafamda ama o listelere sanki hep yeni şeyler eklenecek =)

Bwnce aen çocuk istemediğin için birşeyler öne sürüyorsun bahane gibi geldi wvim olsun bilmem ne bunca insan evi olmadanda yapıyor çocuk bereketiyle nasibiyle gelir kimi aile çocuğu doğduktan sonra ev alıyor bir anda durumu daha çok yükseliyor.

Elbette bakacak sevecek olan sensin ne zaman istersen yaparsın ama eşinde istiyormuş iyice düşün kendince bahaneler buluyorsun bence..

Hiç istemeyebilir bu normal bence de ama böyle bir düşüncesi olan bence evlenmeden karsisindakine bunu söylemeli.

işte tüm bu saydıklarını ben de düşünüyorum, hatta daha da fazlasını. bunca negatif şeyden sonra nasıl mutlu olabilirim o kısmını bilemiyorum. yani elbette dünyaya bir canlı getiriyorsun, bakıp bunu biz yaptık bizim bir parçamız olmuş diyorsun ama maddi manevi onca yıpranma, duygusal gelgitler...kaldırabilir miyim, hayat boyu mu sorumluluğu daha da artarak devam ettirebilir miyim, bunu istiyor muyum sorusunun cevabı nasıl evet olacak bilmiyorum....hayat boyu gönüllü kölelik değil de ne bu dye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…