Bebek fikrine neden ısınamıyorum?

şuan hamileyim 7 haftalık,mide bulantısı,açlık,halsizlik,uykusuzluk,çöktüm resmen.
umarım ilerde herşey daha iyi olur,zorlu bir süreçten geçiyorum şuan..

bu yazıyı ilk okuduğumda ben de çok etkilenmiştim. tam da duymak istediğim şeyleri söylüyor gibiydi, hatta o zamana kadar bebek mi asla diye düşünürken düşüncelerimin ılımlı hale gelmesinde büyük etkendi bu yazı diyebilirim. sayenizde tekrar okudum, teşekkürler =) ayrıca kendi fikirlerinizi paylaştığınız için de teşekkür ederim. ben de aynen rahatıma düşkün biriyim ve maddi manevi şu ankinden daha kötü olma fikri beni korkutan şey sanırım. biraz daha akışına bırakmakta fayda var sanırım.

bu çok iyi bir fikirmiş, daha önce aklıma gelmemişti. kadın doğumcuya bu şekilde muayene olup tetkik isteyebileceğimi bilmiyordum. garip karşılarlar mı acaba

Hayvanlara olan sevginden kat kat fazlasini evladina hissedeceksin emin ol :) her anı ayrı tatlı ayrı güzel... Maddi kaygilar icin de haklisin tabi ki bebek demek masraf demek. Yine de insanlar asgari ucretle bile cocuk bakıyor. Sizin durumunuz cok daha iyi sonucta. Belki en lüks esyayi almazsin ama orta hallisinden güzel esyalar alırsınız. Gezmeye tozmaya da 3 kisi gidersiniz bir tek uyku konusunda diyecegim birsey yok onun icin de en az 2 sene deliksiz uykuyu gözden cikarmak lazım sanırım...

evet bunun farkındayım. bebek bereketiyle gelir lafına inananlardan değilim. belki de bu kadar gerçekçi olduğum için akışına bırakamıyorum.

Eşinizle konuşarak bu konuda karar verin derim ve bi psikologla bu konu için görüşün gerçekten hazirmisiniz buna inanin çünkü çok fazla fedakarlık gerek dogmadan uykusuzluk başlıyor korkutmak gibi olmasın ama

Bi an acaba ben mi konunaçtım dedim. Evlilil tarihlerimiz aynı hatta eşlerimizin yaklaşımları bile. Bende kendimi hiç anne olarak düşünmemiştim hatta evli bile düşünmedim 33 yaşında evlendim eşimle mutlu, saygılı sevgi dolu bir evliliğimiz var. Eşimin ısrarı ile korunmayı bıraktık ama ödüm kopuyordu halime kalıcam diye hatta bi kaç defa ertesi günü hapı bile kulandım. Aylar geçti çocuk falan yok sonra bir şüphe düştü içime ve dr a gittim ve normal yollardan gebe kalmamım zor olduğunu tüp bebek denememi söylediler. Hiç böyle düşünmemiştim bence gerekli kontrolrollerinizi yaptırın hormon değerlerinize, tüplerin durumuna sonra istediğiniz kadar erteleyin.

Sizin adiniza sadece üzüldüm..cocuk nasil sevilmez cidden aklim almiyor.neyse.kalbinize bolca sevgi diliyorum
Bende etrafınızdaki insanlara sabır diliyorum,onlarında hayatına böyle burnunuzu sokuyorsanız sağlam bir sabıra ihtiyaçları var demektir.

Ben o kadar istememe rağmen hamile kalınca acaba olmasamiydi hazır değilim diye diye demiştim içimden,ama olduktan sonra fikirlerim değişti tabi. İnsan hiçbir zaman tamam hazırım demez ne evliliğe ne çocuğa:)

Ben hiç çocuk istemiyorum, sorumluluğu geçtim gerçekten bebekleri, çocukları sevmiyorum. Hiç ilgimi çekmedi bebekler mesela diğer kadınlar gibi agucuk bugucuk yapmadım hiç, hatta bebek görünce uzaklaşıyorum kimi anneler çocuklarını sevmem gerekiyormuş gibi davranıyor çünkü. Bu yüzden hm güzelmiş demekle yetindim, sırf iyice garipsemesinler diye. Misal ben sorsam bana sakın çocuk sahibi olma denir ama sen böyle katı değilsin. Çocuk isterim ama zamanı var diyorsan bence çok bekleme. Çünkü zaman geçtikçe tahammül sınırın düşecek.

B
Bebek bereketiyle gelir derler. Ama kendinizi hazir hissetmiyorsaniz yapmayin.

yakın zamanda ev almak gibi bir planımız da yok borçlardan ötürü. ev alabildiğim zaman bebek sahibi olurum diye beklersem ömür boyu beklerim herhalde.
Ev çok mesele değil bence. Büyük şehirde yaşayan insanlar olarak ev almak kabus. Bugün 300bin civarı bir eve baktık. Ki öyle bir paramız yok başkasına bakıveriyorduk. Benim kirada oturduğum evden büyük ama çok daha kötü. Eski tip falan. Yok yani yüz bin daha biriktirsek gidip o evi almam. Yine kirada otururum.
Çocuğu ona bağlamayın. Ama kendiniz hazır olmanız önemli.

Bence borçtan çok rahatinizi düşünüyorsunuz. Ben de oyleydim. Cocuklari aşırı sevmeme ragmen nasil hamile kalicam nasil ona bakicam vs diyip durdum. Sonra baktim ki yasimiz geçiyor ilerde illa ki cocuk isticez. Hem yas ilerledikce bakmasi,zorlanmasi tahammulu daha zor olur diye düşündüm. Bazen ileri yasta hamile kalmak maalesef çocuğun sagligini bile etkiliyor.
Zaten sizin cekeceginiz zorluk 1 2 sene sonrasinda kres okul derken rahat edeceksiniz.
Bizim de evimiz yok az miktarda borcumuz da var ama ben bebegin kismetiyle geldigine inaniyorum.

Bir de eskisi kadar kolay da cocuk sahibi olunmuyor. Kimisi yillar sonra oluyor. Eltimlerin 9sene sonra oldu. Gorumcemin hic olmuyor. Biz de 3 ay sonra tutturabildik ornegin.
Boyle uzar gider iste hakkinizda hayirlisi..

Eğer gönlünüz istemiyorsa asla yapmamalısınız. Ben ilk evlendiğimde en az 2 sene istemiyordum. Eşim sizde ki gibi çok istiyordu. 1 yılı anca doldurabildim kıyamadım onun isteğine. Kızım şimdi 1.5 yaşında. İyi ki olmuş iyi ki benim kızım fakat biraz daha sonra olsaydı hayır demezdim çünkü bir anda oldu ve benim daha içime sinmemişti bu fikir. Bu da stresli bir hamilelik ve 5 ay süren bir lohusa depresyonunu getirdi. Zor geçen ilk bir yıl ile katmerlendi herşey. Evet şimdi rahatladm çoğu konuda büyüdü artık ama o kadar soğudum ki çocuk işinden. Eskiden en az 3 istiyorum diyordum şimdi tek yeter bana sorarsan bir 6 7 sene sonra sırf kızımın kardeşi olsun diye istiyorum o kadar. Yaniiii demem o ki sen istemeden yapma! Ha bir de şu var ki eşinle ne kadar iyi olursanız olun bebek işleri değiştiren büyük unsur. Yani sanma ki anne baba ortak bakıcak. En çok ilgilenen baba olsa dahi o bebeğin çokça sana ihtiyacı olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…