Bebek fikrine neden ısınamıyorum?

Hamileyim dogumuma ramak var çok istedim bebeğimin olmasını esimde aynı şekilde pişman değilim ama psikolojik olarak kendinize guvenmiyorsaniz kalkismayin hamilelik çok calkantili bi süreç maddi olarakta artık bebek bereketinden çok masrafiyla geliyor belirli bi bütçe şart

Çok enteresan bir duygu, tarif etmem çok zor ama bir başkası için yapamam dediğiniz şeyleri yaparken buluyorsunuz kendinizi. Kendimden örnek vermeye çalışayım; rahatına düşkün bir insanım, kendimle ilgilenmeyi, kendime vakit ayırmayı severim. Şimdi attığım her adımda çocuğumu düşünüyor, kendi keyfimi ikinci plana atıyorum. Bu otomatik gelişiyor, hani derler ya "İş başa düşünce yapıyorsun" o halde ilerliyor, kendi rutinini oluşturuyor, alıştıkça kolaylaşıyor.

Ama şu da var, hani çocuk oldu tamamen değiştim, artık hiçbir şey eskisi gibi değil durumu da aslında kişinin kendisine bağlı. Eskiden yaptığım pek çok şeyi yapmaya devam ediyorum çünkü tamamen çocuk endeksli yaşamıyorum, sadece anne olarak var olmuyorum. Ekşide bir yazı okumuştum ve bir ara paylaşmıştım da buralarda. Sizin için de paylaşayım:

https://eksisozluk.com/entry/64571729

Yani kölelik gibi bir şey değil bu, fedakarlık ve sabırla yeni bir hayatı keşfetmek.

Yazı çok güzelmiş. Ben de sinir olurum tek çocuk kendininkiymiş gibi davrananlara bir de kocaman emoji koymaları yok muu

Herkes ister sever ama karnında taşıyacak olan doğuracak olan rmzirecek olan gece gaz nöbetleri ,disiydi ,atesiydi dogum sonrasi kilo vermesiydi,bakicisiydi,yemegiydi daha sayarım aslında ama yeterli kısaca hepsi sende .Tamam destek olsalar da asıl başrol senin kimse için cocuk yapma kendin istersen yap çok zor bir şey ama dünyanın da en güzel şeyi

bende ilk yıl kredi borcumuz var diye erteleyip durdum hamile kalcam diye ödüm kopuyordu üstelik eşim istemesine ragmen... sonra bende ister oldum ama simdi de bebek olmuyor nerdeyse 3 senedir ugrasiyoruz böyle olacagini bilsem hic korunmazdim bile.

tavsiyem adetinizin 2. ya da 3. günü iyi bi kadin doğum doktoruna gidin ilerde hamile kalmaniza engel bi durum var mi kontrol icin geldiğinizi söyleyin, hormonlariniza (fsh, lh, tsh, prolaktin, e2) baktirin bi de doktor ultrasonla muayne eder eger tüm tetkiklerinin sonucu güzel cikarsa bi süre daha erteleyebilirsin bebek işini

Acikcasi sizinle ayni fikirde oldugumdan evliligimin 8 yilinda cocuk dusunmedim.
Suan dogumuma cok cok az kaldi. Hala bile ayni kaygilari yasiyorum.
8 yil ertelemeyin tabi ama hazir olana kadar erteleyebilirsiniz.

Ben de 28im, 29 olmak üzereyim. Eşimle çok mutluyuz gelirimiz fena değil vs. Hatta bebek düşüncesiyle ilgili de bir konum var, bayağı ayrıntılı yazmıştım, sizce yapmalı mıyım diye.
Bir aralar çok istiyordum. O sırada pek kariyerimle de ilgilenmiyordum açıkçası. Soğumuştum. Biraz denedik olmadı. Şimdi en son, yükselme için yurtdışına gitmem gerekiyor 3-4 aylığına. Onu yapayım sonra dönünce doktora gideriz dedik. Bu yaz gideceğim. Yurtdışını hiç istemiyordum ama mecburi bizim. (Hatta onunla ilgili de konum var) İstemeye istemeye işlemlerine başladım. Sonra sardı beni. Allahım neler neler. O kısacık yurtdışı döneminde hem bir enstitüde kaynak araştırması yapacağım, hem 3 haftalık başka şehirde yaz okuluna gideceğim, hem bir sempozyuma katılacağım ona yakın bir ülkede vs. Hatta ona heveslenince buradaki akademik faaliyetlerimi de artırdım. İlk defa bir sempozyuma katıldım bir yaz şehrinde. Eşim olmadan evlendiğimden beri şehir dışına çıkmamışım onu farkettim. Çok güzeldi, hem çok şey öğrendim hem çok eğlendim.
İşte o sempozyumun dönüşünde otobüste önüme iki çocuklu bir kadın oturdu. Biri 5-6 yaşında diğeri 1-2. O küçük olanı zaten çırpına çırpına çığlıklarla soktular arabaya istemiyordu. 8 saatin 6 saati boyunca o çocuk çığlık attı. Anlamadığım şey, ben çığlık atmaya kalksam en fazla on beş dakika sonra sesim kısılır, bir şey de olmuyor çocuğa. Diğer iki saatin de kısa bir bölümünde uyudu. Annesi arka koltuğa götürüp bacağında salladı. Diğerinde de etrafla falan konuşmaya uğraşmaya çalıştı. Kadına hiç kızmadım tabi ki çocuğuna bakmıyor vs. diye düşünmedim. Çünkü yazık elinden geleni yaptı ama ne yapsın yani çocuğu sarsacak ağzını kapatacak hali yok. Kadıncağız perişan oldu. Biz yolculardan daha zor durumdaydı. O an dedim, ben bunu mu istiyorum diye. Eşime bir yandan mesaj atıyorum. "İnsan çocuğu olunca onu seviyor mudur cidden" vs. şeklinde. Çünkü yani çok kötü yaa. Nasıl katlanılır sürekli.
Şimdi yurtdışında gelince hemen koşa koşa doktora gider miyim bilmiyorum açıkçası.
O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Ama sizin eşiniz çok istiyormuş. Orta noktada buluşmanız gerekir bu durumda. Bir tarafı tamamen mağdur etmek olmaz bu önemli bir konu olduğu için. Benim eşim tamamen bana bırakıyor, o yüzden daha rahatım.

İyi güzel dusunuosunuzda biliomusunuz hemen cocugunuz olucak bu sefer istersinizde olmaz başıma geldiği için soluorum bisileri çok incelemek ıı bisi deilmis bunu öğrendim sorunuza gelecek olursam büyük ugraslardan sora çocuk sahibi oldum evet iikide olmuş diorum

Şu an istemiyorsan istemiyorsun demektir.Ben istediğim de 26 yaşındaydım henüz ilk yılımızdı evlilikte ve o güne kadar da hiç aman anne olayım da anne olayım diye bir saplantım yoktu.Ne olduysa birden anne olmak istediğimi hissettim.Sokakta bebek gördüğümde dayanamıyor gözlerimde kalplerle annesinin ne kadar şanslı olduğunu düşünüyordum.Eşimle evliliğimizde 2 yılı bitirdikten sonra hamile kaldım eşim beni hiç baskı altına almadı.Anne olmak çok çok büyük bir sorumluluk evet ama karar verdiğin an hiçbir zorluğu zaten görme noktasında olmuyorsun.

Merhaba neredeyse durumlarımız aynıymış,yaş 32 olduğu için biz mantık çerçevesinde karar verdik yapmaya,bize kısmet oldu,isteyen herkes kavuşsun umarım.
Lakin kabullenememe durumu var bende psikologdan yardım alıyorum,almaya da devam edeceğim sanırım.
Hazır olmadan böyle bir karar vermeyin derim..

Ben bir insanin gercekten hayatini bu denli degistirmeye hazir olabilecegine inanmiyorum. Buna asla hazir olmayacaksin. Hamile kalinca 9 ayda yavas yavas bu fikre alisiyorsun. Sonra o gozunde buyuttugun seyler yavas yavas halloluyor. Bir sekilde bebek büyüyor. Elbette zorlugu cok fazla ama guzelligi de paha bicilemez. Tabi bir de isteyince hemen olacak mi o da var... Hayırlısı olsun hakkınızda.

sanırım dediğiniz doğru, hiçbir zaman tam anlamıyla hazır olmak diye bir şey yok. ama bir şekilde kabulleniliyor. çocukla kıyaslanacak bir şey değil belki ama, köpekleri çok seviyorum ve ne zaman özellikle bir golden retriever görsem kendimden geçiyorum. zaman zaman beslemeyi de düşündüm ama sorumluluk kaygısıyla ondan da vazgeçtim. maddiyat + sorumluluk benim gözümü korkutuyor işte.

elif şafak ın siyah süt adlı kitabını okumuştum, yazdıklarınız onu getirdi aklıma. biraz daha açar mısınız, lohusalık döneminiz nasıldı? şu an çocuğunuz ne kadarlık ve nasıl hissediyorsunuz?

evet bunun farkındayım. bebek bereketiyle gelir lafına inananlardan değilim. belki de bu kadar gerçekçi olduğum için akışına bırakamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…