Bebek fikrine neden ısınamıyorum?

Çocuk büyütmek ağır sorumluluk hem maddi hem manevi, hazır hissetmiyorsanız erteleyin tabi ki. Bugün 2 çocuğa hediye olsun diye birer takım üst alt, birer de oyuncak -kitap aldım, 200 tlya çıktım, büyüdükçe daha da artıyor katlanarak. Belli bir hayat standartı, eğitim vermek istiyorsanız çocuğunuza sizin için an doğru zamanı beklemek en iyisi.

30 undan sonra yumurtalık lar zayıflıyor cnm ve inan bi problemin varsa aylarca tedaviyle ugrasirsin ve keşke daha önce farkina varsaydim dersin bizim De borcumuz var ama evladımıza da yeteriz Allah'ın izniyle yanlış korkular bunlar doğum izni var mutlaka aileler yardımcı olur bence dünyanın en güzel şeyi o minik kalbi duymak benim ablamda sen gibi erteledi şimdi çocuk olsun diye uğraşıyor keşke önce farketseydim diyor bence 30 a gelmeden bı tane dogur derim

Bazisinin hic istemeden 40 yaşında korunurken 4.cocugu olur. Bazısı daha 30 yaşında yumurta rezervi sıkıntısı çekmeye başlar. Önce doktora gidip ne kadar vaktiniz olduğunu öğrenin bu çok önemli. Aşağılarda yatan bir sağlık sorununuz varsa ve 5 sene sonra geç kalmış olacaksaniz, uzulebilirsiniz.
Diğer taraftan, ben 4 yıllık evliyim ve yeni hamileyim, 25 yaşındayım. Herkes beynimi yedi hadi çocuk diye. Herhalde dünyada en son çocuk isteyecek insanlardan biri bendim :) eşime aşırı duskunum, surekli gezen, gecenin bir yarısı hadi corbaciya gidelim diyen, gunu birlik sehir dışına falan giden bir çifttik. Hep esimden ve evliliğimden hevesimi alıp sonra çocuk sahibi olmak istedim. Heves almak derken, yani tüh şunu da yapamadik zamaninda, cocuk oldu artik zaten yapamiyoruz, diye hayiflanacagim birsey olmasin istedim. Cok şükür öyle de oldu.
Ben de hep derdim, insan kendini nasil hazir hisseder ki diye. Ama gerçekten hissettim ve istedim. Cok şükür Rabbim verdi.
Bir de tek çocuğa inanılmaz karşıyım. Allah bana ve esime ömür verirse çocuğumun mutlaka kardesi olsun isterim. Bu da ilk çocuğa sahip olduğunuz yaşla alakali. Yani ilkini 33te dogurunca cok da ikinciye fırsat kalmıyor.
Benim annemle aramda 35 yas var ve bu da benim cok hosuma giden birsey degil.
Kendi dusuncelerimi yazmak istedim. Belki bi fikir olur :)

ben deli gibi bebek istedigim halde dogunca cok afalladim. bir ara sevmedigimi falan dusunmustum. lohisalikla alakali tabi birazda ama istemiyorsaniz daha sabirsiz olabilirsiniz. tam anlamıyla hazir hissettiginizde dusunun. ama bi kadin icin dusunulmesi gereken birsey oldugu kanaatindeyim. mukemmel bi duygu ..

Endişenizi gereksiz buldum. Çocuğu olan herkes ev sahibi değil. Gayetde güzel büyütüyorlar çocuklarını. Evi sonradanda alırsınız. Ama biyolojik saat beklemez.

kime, anlayamadım?
Genel anlamda çifler bebek düşünmediği için istedikleri zaman da Allah nasip etmiyor
Farkındaysanız çocuk sahibi olamayanların sayısı aşırı arttı
Benim eşim de istemedi uzun süre ben deli gibi istiyordum
Şimdi sıkıntı çıktı ve bebek sahibi olmamız zorlaştı
Lütfen evliliği gezip tozmak rahat yaşamak ve sadece seks olarak düşünmeyin
Sonuçta evliliğin asıl amacı bebek dünyaya getirmek ve üremek en azından ben böyle düşünüyorum

daha erken,
28 yaşındayken ben de aynı düşüncelerdeydim, 30 umda çocuk sahibi oldum, pişman değilim ama bikaç sene daha bekleyebilirmişim...

ha bu arada, artık kirada öleceğim fikrine alıştım çünkü çocukla ev almamız imkansız, gelirimiz arttıkça onun standartlarını yükseltme peşine düşüyoruz...

Konunuzu görünce yazmadan geçemedim. Bende 1 yıllık evliyim ilkten çocuk düşünmedik ve sonradan istedik dr kontrolünde eşimin azospermi çıktığını öğrendik yani korunmasaymışızda doğal yolla çocuk sahibi olamicakmisiz. Kısacası şu hayatta kimin karşısına nelerin çıkacağı belli değil eşiniz spermiyogram tahlili yaptırsın sizde kontrollerinizi yaptırın sonradan korunmaya devam edin. Bir probleminizin varsa zaten tedavisi 1-2 yılı buluyor. şimdi istemediğinizi sonra mumla aramayın.

kontrol yaptırma olayını daha önce hiç düşünmemiştim. iyice aklıma yattı. reglim geçtikten sonra bir kaç gün içinde bir kadın doğum uzmanına başvurayım o halde. tam olarak hangi tetkiklerin yapılması gerekiyor acaba? malum devlette sadece kan tahlili ve ultrasonu yeterli görüyorlar. özelde de her tahlil ekstra masraf demek.

Benim 10. senem hala hazır değilim 2 yıl bana göre çok erken
ayrıca borçlarınız varmış onları bitirmeden çocuk yapmayın..

evlilik öncesini de sayarsak toplam 9 senelik bir beraberliğimiz var. dolayısıyla başbaşa pek çok şey yaptık diye dğşünüyorum. ama sonu gelmiyor işte bu başbaşa aktivite isteklerinin. mesela güney afrikayı görmeyi çok istiyorum sonra efendim belki bir kariyer değişikliği bile düşünüyorum. düşünüyorum da düşünüyorum işte...

aynen ben de öyle düşünüyorum, hatta çocuğu geçtim evlenmeden önce ev alamazsak evlendilkten sonra kira verirken çk zor diyordum nitekim öyle de oluyor...hele ki istanbulda.

sizle tamamen farklı frekanslardayız. her yazdığınıza karşıt bir argüman sunabilirim. mesela günümüzde çocuk sahibi olanların azalmasını inanç azlığına bağlamışsınız, bense hazır gıdalara, zorlaşan yaşam koşullarıyla ilişkili strese ve beslenme bozukluğuna bağlıyorum pek çok bilim insanı gibi. ayrıca evliliğin anlamının üremek olduğuna da katılmıyorum. imza olmadan da bebek sahibi olunuyor teknik olarak. gerisi sizin inanç sisteminizin oluşturduğu değerlerle alakalı, gerçeklerle değil. kaldı ki Allah istemeyene nasip etmiyorsa sizin de çocuğunuzun olmadığı düşünüldüğünde, kendi kendinizle çelişmiş olmuyor musunuz? belki de geceleri dua sayısını x 2 yapıp denemeniz gerekiyordur?

gebeliğe engel bir sorunumuzun olup olmadığını araştırma fikri mantıklı, eğer bir sorun yok denirse biraz daha ertelemeyi düşünebilirim.

aynen ben de öyle düşünüyorum, hatta çocuğu geçtim evlenmeden önce ev alamazsak evlendilkten sonra kira verirken çk zor diyordum nitekim öyle de oluyor...hele ki istanbulda.

yani bu biraz yaşam tarzınız ve çocuk büyütme anlayışınızla alakalı,
çocuğuna ayda 1 et yediren, maddi imkansızlıktan yakınıp istediği kurslara göndermeyen, bir dondurmayı çok gören ama 2. evinin kredisini ödeyen insanlar da tanıyorum.
çocuk için bu kadar detaylı düşünmenizden yola çıkarak bu sınıfa dahil olmadığınız varsayımında bulunabilirim :)
o yüzden mümkünse evinizi alın, çocuk büyüdükçe gerçekten giderler de büyüyor (iyi bir eğitim, iyi yaşam standartları vs vs beklentisindeyseniz tabi)

Yaşınız çocuk için erken değil. 30 dan sonra daha zorlaşıyor hamilelik tıbben de. Amh, fsh, tsh, prolaktin, e2 vb. gibi değerlere baktırın. Eşiniz de tahlil yaptırsın. Doktora tam bir tahlil istediğinizi söyleyin. Ya özele gidin, ya da araştırma hastanesine. Çünkü her devlet hastanesi bunları yapmıyor.

İlk çocuğumu 22 yaşımda doğurdum. Sonra 5 sene ara verdim. 27 yaşımda tekrar istedim ama menapoza girmişim hiç bilmeden. Tahlil tetkik önemli.

bu arada 6 sene doğum kontrol hapıyla korunup bıraktığım ay hamile kaldım
kimse bana küsmedi (rahim, yumurtalık)
ya da Allah, ben buna nasip etmeyeyim de görsün gününü demedi
ay bu nasıl bir bakış açısı zaten

gebeliğe engel bir sorunumuzun olup olmadığını araştırma fikri mantıklı, eğer bir sorun yok denirse biraz daha ertelemeyi düşünebilirim.
Olur da sorun varsa zaten tedavi çok yorucu cnm yine De sen bilirsin malesef hepimiz dört dörtlük evlerde büyümedik endiseni anlıyorum ama bence bahane biraz bunlar

Bazi seyleri cok planlamamak gerekir. Inan bana bazen istersin hemem hamile kalamayalirsin bazen tedavi kalman gerekebilir bir sorun cikar 1 yili bazen burda okuyorum 5 yili cocuk hasretiyle gecirenler var haa deyince olmuyor bazen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…