- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
- 198
- Konu Sahibi Benaslindayoum
-
Çocuğumu bırakacak insan olsa zaten çalış cam hangi ise başvursam ya tecrübe yok ya kreşi yok ya saatler uyumuyo gece diyo.. bakıcı desen önce iş bulmam lazım ki bakıcı ayarlayım yoksa iş bulamadım diyelim bakıcının ücretini nasıl vercem.. çevrem de yok burda biraz da o yüzden bulamıyorum yarim günlük filan.. kenarda oturmuyorum yani.. 450 kira veriyoruz.. aylık 300 eşya mağazası taksidi.. dogalgaz zaten geliyo 300 assa değil.. burdan yazmak kolay bulun bana bi iş çalışayım.. tecrübe yok çocuk var hadi bakalımçünkü bende büyük şehir de 2500 tl ile geçiniyorum. evde oturup hiç bir şey yapmadan bekleyip benim durumum yok diyen insanları anlamıyorum. benim derdime ne ki bütün gün çalışıp eve gidince de 12 ye kadar ek iş yapıyorum? kimseye karşı mahcup olmamak için değil mi?
durumu yok diye ütü yapan komşum var illa okumakta gerekmiyor.
şehrin bir ucunda oturuyorum kira daha uygun diye.
ki bu ülke de asgari ücret 2020 tl yani daha kötü durumda olan insanlar var ama konu sahibinin iki lafından biri ben almasam başkası alacak eeee alsın ne olacak?
Çocuğumu bırakacak insan olsa zaten çalış cam hangi ise başvursam ya tecrübe yok ya kreşi yok ya saatler uyumuyo gece diyo.. bakıcı desen önce iş bulmam lazım ki bakıcı ayarlayım yoksa iş bulamadım diyelim bakıcının ücretini nasıl vercem.. çevrem de yok burda biraz da o yüzden bulamıyorum yarim günlük filan.. kenarda oturmuyorum yani.. 450 kira veriyoruz.. aylık 300 eşya mağazası taksidi.. dogalgaz zaten geliyo 300 assa değil.. burdan yazmak kolay bulun bana bi iş çalışayım.. tecrübe yok çocuk var hadi bakalım
Tutun işi için de sordum 2 3 yere şu verdiklerimiz var dedi.. çevre olmadı mı iş bulmak kolay olmuyo..ben size bir meslek sahibi olmayan insanların yapabileceği işleri zaten söyledim. mesela ben tütün sarıyorum (muhasebeciyim), tütünü veren kişi amcamın oğlu değil dükkanlarına gidip sarmak istediğimizi söylüyoruz adamlar da veriyor. komşum var eve katkı olsun diye ütü yapıyor 1 saat 30 tl.
ben 950 tl kira veriyorum kredi çektim ve ben çalışmazsam diye hesabımı yapıp eşimin 400 tl ödeyebileceği şekilde ayarladık.
yani biz de 2500 tl maaş ile (ben çalışmadığım da) 950 tl kira 400 kredi veriyoruz ki evimde benim de kedim var her ay onunda en az 200 tl masrafı oluyor ama ben kıyafette alıyorum geziyorum da.
ha ilk başta konunuzu okuduğum zaman "alır ya ne var" diye düşünmüştüm ama sizin - ben almasam başkası alır - düşünceniz bence hiç doğru değil
Tutun işi için de sordum 2 3 yere şu verdiklerimiz var dedi.. çevre olmadı mı iş bulmak kolay olmuyo..
2 3 yere sordum.. verdiğimiz ınsanlar var dediler.. Tam olarak kac tane sigaraya ne kadar veriyorlarbence biraz daha araştırın çünkü getirisi iyi eşin de yardım ederse ayda 700 tl falan gelir güzel olur.
2 3 yere sordum.. verdiğimiz ınsanlar var dediler.. Tam olarak kac tane sigaraya ne kadar veriyorlar
Kutunun içinde kac adet varbir kutu 5 tl bizim burada
Simdi tam okudum.. başkası alırdı lafını şunun için söyledim unutulmuş olsaydı sahibi geldiğinde bulamazdı başkası alsaydı.. ama ben aldığım için unutulmuş da hatırlarsa burda unuttuğunu gelip kapımı çalar sorar bende verebilirim en azından..bir kutu 5 tl bizim burada
Simdi tam okudum.. başkası alırdı lafını şunun için söyledim unutulmuş olsaydı sahibi geldiğinde bulamazdı başkası alsaydı.. ama ben aldığım için unutulmuş da hatırlarsa burda unuttuğunu gelip kapımı çalar sorar bende verebilirim en azından..
Merhaba arkadaslar.. yarim saat once bakkala gittim ve sokaga bakan penceremin onunde poset gordum baktim bi markanin poseti.. içinde de tam kızımın 1 beden büyük kız bebek takımı.. sizce giydirsem mı.. aldım ama
Yani bi hayir yapilmasj istwndiyse icine sinecek sekilde bi not birakilsa guzel olur bu tarz seylerde sizin dusunceniz cok guzelmisbelkı unuttular gerı donup alacaklar ?
hanı cuzdan para falan karakola goturulur bulununca da boyle posetı eve almak hıc aklıma gelmez benım
duzenleme : sıze bırakılmıs olsa ıcınde not olurdu bence cunku ben boyle ıhtıyac sahıplerının evının onune hedıye bırakacaksam el yazısıyla kapı nosunu yazıp ıyı gunlerde kullanın dıyorum bu tarz durumlar yasanmasın ıcıne sınerek gıysın dıye
Normal öyle anlamanız öyle yazılmış çünkü..herkes öyle anlar.. ama niyet olarak öyle düşünmedim.. o yuzden komsulara sordum o yuzden hala bekletiyorum hatırlayıp gelen olursa diyeben onu - başkası alacağına ben alırım - olarak anladım. dediğim gibi ben konuyu ilk okudum gayet doğal karşıladım alabilirsiniz ama bence size verdiğim örnekleri değerlendirin. mesela hangi şehirdeyseniz arayın şimdi tütüncüleri sorun telefondan. veya komşulara ben ütü yapıyorum evde diye haber salın. çalışan kadınlar genel de veriyor çünkü
Sokakta bişey bulursam (bu genelde para olur) sahibi var mı diye aranırım ama baktım sahibi yok alırım. Poşeti unutmuş olan kişi geri gelebilirdi, bakkala haber vermek mantıklı. Eğer sahibi çıkmazsa benimdir derim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?