Ben mi büyütüyorum bu konuyu salmalı mıyım?

sunworyy

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2024
244
43
13
28
Arkadaşlar merhaba. Seneye eşimin kız kardeşi evlenecek. Eşimin maaşı 45 bin. Ben henüz atanamadım maalesef atanmaya çalışıyorum. Şu an biraz da taksitler falan var. Geçimimiz idare eder. Eşim diyor ki iki tane beyaz eşyasını alıcam ve iki tane bilezik alıcam kız kardeşime. Ben de diyorum ki sonuçta iki eşyasını alıcaz bir tane bilezik yapalım birikimimizin birazıda bize kalsın komple tüm birikimi vermeyelim diyorum. Ama eşim bir bilezik az diyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangimiz hatalıyız? Ayrıca çok zengin olsak ben her şeyini alalım derim inanın ama maaşımız ortada. Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer sen yanlışsın diyorsanız daha düşünmeyip salıcam kendimi

Destek oldu ama manevi olarak. koşturdu sağolsun. Dediğim gibi çok zengin olsak tamam derim ama neden elimizdeki avcumuzdakini verelim. Diyor ki bir tanecik kız kardeşim. Bir de babaları vefat etti bu bilgiyi vereyim belki düşünce değişikliği olursa diye. Eşim babaları olmadığı için daha hassas onu da anlıyorum ne düşünsem bilmiyorum

Eşimin kardeşlerine çeyrek takcam
Bacım adam zengin olsa da desek ki babaları yok yapsın bi kıyak evini döşesin kolunu doldursun ama ayranı yok içmeye tahtaravelliyle gider gezmeye misali oluyor sizinkisi . dünyanın binbir türlü hali var eldeki avuçtaki dökülmemeli ortaya

Çok fazla bence de. Siz kız kardeşine 2 bilezik takılsın 2 beyaz eşya alınsın diye birlikte yaptığınız tüm birikimi harcamak zorunda değilsiniz. Babalarını kaybettikleri için hassas olabilirler ama mevcut olanın üstünü zorlamaya gerek olduğunu düşünmüyorum. 2 eşya 1 bilezik ya da 1 eşya 1 bilezik daha uygun bence.

Kız kardeş çalışıyor mu? Eşinizden başka erkek kardeş var mı merak ettim.
Kız tarafı da ufak tefek şeyler alır bizim buralarda ama iki tane beyaz eşya demiş eşiniz. O iş öyle olmaz bence beyaz eşya ayrı gayrı alınmaz iki tanesini alayım gerisini halletsinler olmaz zaten kampanyadır şudur budur hepsi içinde alınır bir kere. 2 bilezik de çok fazla ne gerek var. Ben de razı olmazdım.

e yarin senin bacin evlenince aynisini yapacak mi?
ne gereksiz bir caba ya
ben de evlenecegim ablamlarin durumu iyi, takarsa bir bilezik takarlar yeter artar bile.
isterse kardes olsun biri evleniyor diye niye öteki zora girsin ya? baba kv baci kardeş...bana cok mantiksiz geliyor böyle elde yok avucta yokken sacmak

Benim hiç kardeşim yok. Ama olsa yapmak isterdi evet o konuda hakkını yiyemem aileme karşı çok saygılı çok düşünceli. Her huyunu seviyorum aslında. Normalde kendimizi zora sokup bir şey yapmış değil ben deyince diyor ki ya benim kendimizi zora sokup bir şey yaptığımı gördün mü diye. Sen bana bırak ben halletmeye çalışıcam olduğu kadar diyor. Ama işte bir bilezik çok az gelir en azından 20 gram olmalı falan diyor bilmiyorum ne düşüneceğimi

Evet çalışıyor. Bir tane küçük erkek kardeşi var o daha çocuk. Mesela diyor ki onun da tüm üniversite masrafları evlilik masrafları bana ait diye. Bu da gözümü korkutuyor bazen. Akrabalardan biri hep beyaz eşyanın bir tanesini alıyormuş geriyede iki tanesi kalıyor. Bilmiyorum ben konuyu uzatınca sanki fesatlık yapıyormuşum gibi görünüyorum gözünde

Maaş ile değerlendirirsek 2 bilezik 2 beyaz eşya fazla. Ama eğer bunları alırsa evden kısmak zorunda kalacak mısınız? Maddi olarak zarara uğrayacak mısınız? Ben bir tık size hak verdim bu konuda. Bir yorumunuzda küçük kardeşi içinde tüm masrafları bana ait dedi demişsiniz eşiniz kendisini onlara karşı baba figuru olarak görüyor ailesine destek olmasın diyemeyiz tabi destek olsun ama 2 kardeşin kendisi de sorumluluk sahibi olup para kazanmalı bir şeyleri tek başına halletmesi gerekmeli her zaman eşinin desteği olmaz ki.

Evet onlara baba olmak istiyor ama biz ayrı bir aile kurduk. Şimdi birikim yapalım diye hayal kuruyoruz e yıllar sonra çıkıp bu birikimi diğer kardeşimi evlendirmeye kullanıcam demeyeceği ne malum? Bu da beni korkutuyor biz hep boşa mı kürek çekicez inanın ne düşünücem bilmiyorum beyaz eşyaları taksitle alırız bilezik için para biriktiririz belki bizi aşırı etkilemez ama yine de çok geliyor bana onun yerine kenara kendimiz için birikim yapalım istiyorum. İki beyaz eşya bir bilezik yeter diye düşünüyorum ama benimle aynı fikirde değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…