O yüzden yapmak istiyor. Babası adına da takmak istiyor. Bence de fazla ama kafasına koymuşsa ve her durumda takacaksa kavga etmenin de anlamı yok. Sizin de atanma garantiniz yok gibi bir şey artık, çok zor. Milletin yeğenlerinden normal vatandaşa sıra gelmiyor. Ben yerinizde olsam özel sektörde çalışmaya başlarım. Birikmiş kenarda tuttuğun paran yoksa 45 bin maaşla geçinmek zor. Çocuk olursa masrafa yetişemezsiniz. Siz asıl diğer kardeşin tüm eğitim masraflarını da ben karşılıycam kısmına kafa yorun. 45 bin maaşla hem ev geçindirecek hem kardeşini okutacak hem de olursa kendi çocuğuna harcayacak. Maddi olarak bir yerde patlarsınız bence.Bir tanecik kardeşim diyor tabiki yapıcam diyor. Babaları vefat etti o yüzden daha hassas onu da anlıyorum ama bilmiyorum kafam karışık
Aynen öyle bir yerde alsakta almasakta o düğün seneye olacak ve bitecek. Asıl sorun ondan sonra başlayacak. Kardeşi şu an çalışıyor eve de veriyor paradan ancak evlenip gidince maalesef ellerinde emekli maaşı kalacak sadece. Peki sizce emekli maaşı ile geçinebilirler mi annesi ve kardeşi? Ve bir durumdan dolayı birkaç yıl sonra emekli maaşının da yarıya düşme ihtimali var hem de çok yüksek bir ihtimal. Elbet eşimin maaşı aynı kalmayacak. Kira hariç 45 bin. Patronu zam yapınca 20-25 bin arası yapacak en son öyle yaptı ve öyle de anlaştılar bir dahaki zamlar için. Eşim de maaşına güveniyor güya ama işte dediğiniz gibi geçim zor çoluk çocuk olursa bir de onların masrafı falan hangi birine yetişecek bilmiyorum ama kendine çok güveniyor. Bu arada atanmak zor maalesef ama öğretmenlik okudum ve benim okuduğum bölüm rağbet görmüyor öyle özelde iş bulma imkanım neredeyse yok diyebilirim. Özel sektörü denedim ama resmen süründürdüler eşim de bana kıyamıyor öyle işlerde çalıştırmam diyor ki bende yapamıyorum zaten o yüzden at anmaktan başka çarem yok diye düşünüyorum ama bu da zor biliyorumO yüzden yapmak istiyor. Babası adına da takmak istiyor. Bence de fazla ama kafasına koymuşsa ve her durumda takacaksa kavga etmenin de anlamı yok. Sizin de atanma garantiniz yok gibi bir şey artık, çok zor. Milletin yeğenlerinden normal vatandaşa sıra gelmiyor. Ben yerinizde olsam özel sektörde çalışmaya başlarım. Birikmiş kenarda tuttuğun paran yoksa 45 bin maaşla geçinmek zor. Çocuk olursa masrafa yetişemezsiniz. Siz asıl diğer kardeşin tüm eğitim masraflarını da ben karşılıycam kısmına kafa yorun. 45 bin maaşla hem ev geçindirecek hem kardeşini okutacak hem de olursa kendi çocuğuna harcayacak. Maddi olarak bir yerde patlarsınız bence.
Çocuk yok ve kira ödenmiyorsa anca geçinilecek bir maaşı var. Hem bebeği hem de okula giden çocuğu olan hanımlar aylık çocuk giderini yazsınlar, belki bir fikriniz olur. En azından ailesi de kira ödemiyormuş. Emekli maaşı niye yarıya düşüyor, benim annem de babamdan alıyor, bunu hiç duymadım.Aynen öyle bir yerde alsakta almasakta o düğün seneye olacak ve bitecek. Asıl sorun ondan sonra başlayacak. Kardeşi şu an çalışıyor eve de veriyor paradan ancak evlenip gidince maalesef ellerinde emekli maaşı kalacak sadece. Peki sizce emekli maaşı ile geçinebilirler mi annesi ve kardeşi? Ve bir durumdan dolayı birkaç yıl sonra emekli maaşının da yarıya düşme ihtimali var hem de çok yüksek bir ihtimal. Elbet eşimin maaşı aynı kalmayacak. Kira hariç 45 bin. Patronu zam yapınca 20-25 bin arası yapacak en son öyle yaptı ve öyle de anlaştılar bir dahaki zamlar için. Eşim de maaşına güveniyor güya ama işte dediğiniz gibi geçim zor çoluk çocuk olursa bir de onların masrafı falan hangi birine yetişecek bilmiyorum ama kendine çok güveniyor. Bu arada atanmak zor maalesef ama öğretmenlik okudum ve benim okuduğum bölüm rağbet görmüyor öyle özelde iş bulma imkanım neredeyse yok diyebilirim. Özel sektörü denedim ama resmen süründürdüler eşim de bana kıyamıyor öyle işlerde çalıştırmam diyor ki bende yapamıyorum zaten o yüzden at anmaktan başka çarem yok diye düşünüyorum ama bu da zor biliyorum
50ye yaklaştı. Geçinemezlerse eşime kalacak demek ki..Kayınvalidenşz kaç yaşında? Sadece eşten kalan maaşla geçinemezler. Onlar da eşinize kalır
Başka durumlar var. Aldıkları toplam maaş emekli maaşı kadar diyeyim ama birkaç yıla yarıya düşecek gelecek yerden kesileceği için. Bilemiyorum artık ileride ne yaparız hiçbir fikrim yokÇocuk yok ve kira ödenmiyorsa anca geçinilecek bir maaşı var. Hem bebeği hem de okula giden çocuğu olan hanımlar aylık çocuk giderini yazsınlar, belki bir fikriniz olur. En azından ailesi de kira ödemiyormuş. Emekli maaşı niye yarıya düşüyor, benim annem de babamdan alıyor, bunu hiç duymadım.
Seneye 60 bin olsun maaşı, yiyecek-içecek fatura, benzin ısınma yakıt... bunlar da zamlanıyor. Yani maaş artacak ama gider aynı kalmayacak. İki bilezik iki beyaz eşya taksitle alınır borcu ödenir biter, en azından süresi ödemesi belli ama okuyan çocuğun masrafı belirsiz önü açık. Tabi abisi olarak yardım etmeli kardeşine destek olmalı ama eve giren bir kuru maaşla çok zorlanırsınız.
Eşim bana kıyamıyor çalıştırmam diyor, kız kardeşine kıyamıyor 2 bilezik 2 beyaz eşyası benden diyor, küçük kardeşine kıyamıyor tüm okul masrafı benden diyor, annesine kıyamıyor emekli maaşı azalırsa ben tamamlarım diyor... Ve bunların hepsini bir maaşla yapmak istiyor. Bırakın birikim yapmayı, ay sonu ucu ucuna anca geçineceksiniz. Özel sektör gül bahçesi değil ben de biliyorum ama artık hayat çok zor. Çalışan herkes zorlanıyor sürünüyor ama çalışılmazsa bir kuruş birikim yapılmıyor. Kendi evin bile olsa bir eve en az 70-80 bin para girmesi lazım. Çocuk düşünmüyoruz derseniz tek maaş yeter ama yine birikim olmaz. Kenara koyduğunuz her kuruş okula giden çocuğa lazım olunca kullanılacak.50ye yaklaştı. Geçinemezlerse eşime kalacak demek ki..
Kendi birikimiyse bu comertligi babayigitligi ondan kaynaklaniyor masallahhh. 45 bin maasa iki bilezik iki esya fazla. Kiz kardes bile olsa. Devir belli gelen belli giden belli. Sanmiyorum kararindan vazgecsin ailesine soylemisse takacagim diye donmez diye dusunuyorum. Ama ayni olay sizin kardesiniz varsa sizede gecerli olmali onu soyleyin. Amcamla yengem arasinda boyle muhabbet gecmisti amcam benim bir esyami ve bir bilezigimi almisti. Yengem calismiyor. Kizkardesi evlenecegi zaman amcam sadece altin alacagim dediginde hepimiz tepki gostermistik. Bana yegeninn olarak onlari yaptin oda onun kiz kardesi mecbur sende ona bilezik almalisin hak yeme dedik oda bana ne yaptiysa yengemin kardesinede onu yapti. Ama tekseniz ikna edin tek bilezige. Baktiniz olmuyo bosverin sikmayin canınızıArkadaşlar merhaba. Seneye eşimin kız kardeşi evlenecek. Eşimin maaşı 45 bin. Ben henüz atanamadım maalesef atanmaya çalışıyorum. Şu an biraz da taksitler falan var. Geçimimiz idare eder. Eşim diyor ki iki tane beyaz eşyasını alıcam ve iki tane bilezik alıcam kız kardeşime. Ben de diyorum ki sonuçta iki eşyasını alıcaz bir tane bilezik yapalım birikimimizin birazıda bize kalsın komple tüm birikimi vermeyelim diyorum. Ama eşim bir bilezik az diyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangimiz hatalıyız? Ayrıca çok zengin olsak ben her şeyini alalım derim inanın ama maaşımız ortada. Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer sen yanlışsın diyorsanız daha düşünmeyip salıcam kendimi
Ben de bunu anlamıyorum. Babaları yok diye kendi kız kardeşi mağdur olmasın, bişey gözünde kalmasın istiyor ama elin kızını mağdur ediyor.Babaları vefat ettiği için ekstra bir şeyler yapmak isteyebilir eşiniz ama aldığı para belli. Boş cengaverlik yapmasına gerek yok. İki bilezik takmak istiyorsa eşya almasın o zaman. Tüm birikimi kardeş de olsa bu şekilde harcamanın lüzumu yok.
Yani evden kısmak zorunda kalmasa da zamanında kısıp kenara koyduklarıyla alacağı açıkça ortada. 45 bin maaşla bu dedikleri imkansız çünküMaaş ile değerlendirirsek 2 bilezik 2 beyaz eşya fazla. Ama eğer bunları alırsa evden kısmak zorunda kalacak mısınız? Maddi olarak zarara uğrayacak mısınız? Ben bir tık size hak verdim bu konuda. Bir yorumunuzda küçük kardeşi içinde tüm masrafları bana ait dedi demişsiniz eşiniz kendisini onlara karşı baba figuru olarak görüyor ailesine destek olmasın diyemeyiz tabi destek olsun ama 2 kardeşin kendisi de sorumluluk sahibi olup para kazanmalı bir şeyleri tek başına halletmesi gerekmeli her zaman eşinin desteği olmaz ki.
Bileziğin tanesi değil gramı önemli. Bi de 2 beyaz esya 50 bin edicek zaten minimum. Kocanda senin bilmediğin bi birikim var heralde. Abim bana hıc iki bilezik yapmadı beklemedim de bi yerim de eksilmedi. Ne sacma işler bunlar. kazancı kendine ait değil. Sana sormadan borca giremez. Zorlugu ödeme sırasında cekecek olan kendini kısıtlayacak olan sensin. Karısma hakkın var . Karıstırtmıyorsa sonraki dönem calıstıgınıda kazandıgını yersın o da ev gecındırır.Arkadaşlar merhaba. Seneye eşimin kız kardeşi evlenecek. Eşimin maaşı 45 bin. Ben henüz atanamadım maalesef atanmaya çalışıyorum. Şu an biraz da taksitler falan var. Geçimimiz idare eder. Eşim diyor ki iki tane beyaz eşyasını alıcam ve iki tane bilezik alıcam kız kardeşime. Ben de diyorum ki sonuçta iki eşyasını alıcaz bir tane bilezik yapalım birikimimizin birazıda bize kalsın komple tüm birikimi vermeyelim diyorum. Ama eşim bir bilezik az diyor. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda hangimiz hatalıyız? Ayrıca çok zengin olsak ben her şeyini alalım derim inanın ama maaşımız ortada. Fikirlerinizi bekliyorum. Eğer sen yanlışsın diyorsanız daha düşünmeyip salıcam kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?