Ben mi büyütüyorum bu konuyu salmalı mıyım?

Bir tanecik kardeşim diyor tabiki yapıcam diyor. Babaları vefat etti o yüzden daha hassas onu da anlıyorum ama bilmiyorum kafam karışık
O yüzden yapmak istiyor. Babası adına da takmak istiyor. Bence de fazla ama kafasına koymuşsa ve her durumda takacaksa kavga etmenin de anlamı yok. Sizin de atanma garantiniz yok gibi bir şey artık, çok zor. Milletin yeğenlerinden normal vatandaşa sıra gelmiyor. Ben yerinizde olsam özel sektörde çalışmaya başlarım. Birikmiş kenarda tuttuğun paran yoksa 45 bin maaşla geçinmek zor. Çocuk olursa masrafa yetişemezsiniz. Siz asıl diğer kardeşin tüm eğitim masraflarını da ben karşılıycam kısmına kafa yorun. 45 bin maaşla hem ev geçindirecek hem kardeşini okutacak hem de olursa kendi çocuğuna harcayacak. Maddi olarak bir yerde patlarsınız bence.

Aynen öyle bir yerde alsakta almasakta o düğün seneye olacak ve bitecek. Asıl sorun ondan sonra başlayacak. Kardeşi şu an çalışıyor eve de veriyor paradan ancak evlenip gidince maalesef ellerinde emekli maaşı kalacak sadece. Peki sizce emekli maaşı ile geçinebilirler mi annesi ve kardeşi? Ve bir durumdan dolayı birkaç yıl sonra emekli maaşının da yarıya düşme ihtimali var hem de çok yüksek bir ihtimal. Elbet eşimin maaşı aynı kalmayacak. Kira hariç 45 bin. Patronu zam yapınca 20-25 bin arası yapacak en son öyle yaptı ve öyle de anlaştılar bir dahaki zamlar için. Eşim de maaşına güveniyor güya ama işte dediğiniz gibi geçim zor çoluk çocuk olursa bir de onların masrafı falan hangi birine yetişecek bilmiyorum ama kendine çok güveniyor. Bu arada atanmak zor maalesef ama öğretmenlik okudum ve benim okuduğum bölüm rağbet görmüyor öyle özelde iş bulma imkanım neredeyse yok diyebilirim. Özel sektörü denedim ama resmen süründürdüler eşim de bana kıyamıyor öyle işlerde çalıştırmam diyor ki bende yapamıyorum zaten o yüzden at anmaktan başka çarem yok diye düşünüyorum ama bu da zor biliyorum

Çocuk yok ve kira ödenmiyorsa anca geçinilecek bir maaşı var. Hem bebeği hem de okula giden çocuğu olan hanımlar aylık çocuk giderini yazsınlar, belki bir fikriniz olur. En azından ailesi de kira ödemiyormuş. Emekli maaşı niye yarıya düşüyor, benim annem de babamdan alıyor, bunu hiç duymadım.

Seneye 60 bin olsun maaşı, yiyecek-içecek fatura, benzin ısınma yakıt... bunlar da zamlanıyor. Yani maaş artacak ama gider aynı kalmayacak. İki bilezik iki beyaz eşya taksitle alınır borcu ödenir biter, en azından süresi ödemesi belli ama okuyan çocuğun masrafı belirsiz önü açık. Tabi abisi olarak yardım etmeli kardeşine destek olmalı ama eve giren bir kuru maaşla çok zorlanırsınız.

Başka durumlar var. Aldıkları toplam maaş emekli maaşı kadar diyeyim ama birkaç yıla yarıya düşecek gelecek yerden kesileceği için. Bilemiyorum artık ileride ne yaparız hiçbir fikrim yok

2 eşya 2 bilezik fazla. İkisinden birini yapsın. Madem kafaya koyduysa siz para katmayın nirikmiş falan varsa bozdurmayın kendi yapsın.

50ye yaklaştı. Geçinemezlerse eşime kalacak demek ki..
Eşim bana kıyamıyor çalıştırmam diyor, kız kardeşine kıyamıyor 2 bilezik 2 beyaz eşyası benden diyor, küçük kardeşine kıyamıyor tüm okul masrafı benden diyor, annesine kıyamıyor emekli maaşı azalırsa ben tamamlarım diyor... Ve bunların hepsini bir maaşla yapmak istiyor. Bırakın birikim yapmayı, ay sonu ucu ucuna anca geçineceksiniz. Özel sektör gül bahçesi değil ben de biliyorum ama artık hayat çok zor. Çalışan herkes zorlanıyor sürünüyor ama çalışılmazsa bir kuruş birikim yapılmıyor. Kendi evin bile olsa bir eve en az 70-80 bin para girmesi lazım. Çocuk düşünmüyoruz derseniz tek maaş yeter ama yine birikim olmaz. Kenara koyduğunuz her kuruş okula giden çocuğa lazım olunca kullanılacak.

Belki bir gün atanırım diyerek iş hayatından uzaklaşıyorsunuz. Tecrübe ederek, iş değiştirerek yavaş yavaş daha iyi işe geçiş yapabilirsiniz. Kimse yıllardır evde oturmuş çalışmamış birini alıp tepeye oturtmaz. Size en kötü senaryoyu yazayım belki bir aydınlanma gelir. Babası yok, kardeşine annesine eşiniz bakacak. Bir noktada yetişemeyince size şöyle bir teklifle gelinebilir. Bir süre evleri birleştirelim bizim ya da annemin evini kiraya verelim, masraflar borçlar bitince yine kendi evimize geçeriz. Şimdi evlenecek görümceniz para veriyor annesine, evlenince kesilecek. Başka türlü matematik basit, eldeki para maaş belli. Yani siz yazın bu işin oluru varsa nasıl olur diye.

İki beyaz eşyayı taksite böldürüp alırsınız. Yazışmalarınızı Anladığım kadarıyla patron zam yapacak dediğiniz için Eşinizin de özel sektörde olduğunu düşünüyorum şu an Özel sektör çok sıkıntılı zamanlar geçiriyor inanılmaz bir ekonomik kriz var tek maaş bu sizi çok sarsacak huzurunuzu etkiler ama şimdi siz karşı çıksanız sizden kötüsü olmaz mantıklı davranmak lazım

Kendi birikimiyse bu comertligi babayigitligi ondan kaynaklaniyor masallahhh. 45 bin maasa iki bilezik iki esya fazla. Kiz kardes bile olsa. Devir belli gelen belli giden belli. Sanmiyorum kararindan vazgecsin ailesine soylemisse takacagim diye donmez diye dusunuyorum. Ama ayni olay sizin kardesiniz varsa sizede gecerli olmali onu soyleyin. Amcamla yengem arasinda boyle muhabbet gecmisti amcam benim bir esyami ve bir bilezigimi almisti. Yengem calismiyor. Kizkardesi evlenecegi zaman amcam sadece altin alacagim dediginde hepimiz tepki gostermistik. Bana yegeninn olarak onlari yaptin oda onun kiz kardesi mecbur sende ona bilezik almalisin hak yeme dedik oda bana ne yaptiysa yengemin kardesinede onu yapti. Ama tekseniz ikna edin tek bilezige. Baktiniz olmuyo bosverin sikmayin canınızı

kız kardeşinin çalışmasına nasıl izin veriyor ki ona kıyıp ? bence o da çalışmamalı.çalışan kadınlar acınacak halde,yoruluyorlar yıpranıyorlar gencecik yaşlarında.. 45 bin size kv kardeşe ufak kardeşe yeter damat bile artık çalışmamalı bence .. hem zamda gelekmiş 70 bin olacakmış hangi özel sektörse %60 zam alacakmış savunma sanayii falan herhalde..

Ben de bunu anlamıyorum. Babaları yok diye kendi kız kardeşi mağdur olmasın, bişey gözünde kalmasın istiyor ama elin kızını mağdur ediyor.
45 bin maaşla bu denilenler çok fazla ya

Yani evden kısmak zorunda kalmasa da zamanında kısıp kenara koyduklarıyla alacağı açıkça ortada. 45 bin maaşla bu dedikleri imkansız çünkü

Bileziğin tanesi değil gramı önemli. Bi de 2 beyaz esya 50 bin edicek zaten minimum. Kocanda senin bilmediğin bi birikim var heralde. Abim bana hıc iki bilezik yapmadı beklemedim de bi yerim de eksilmedi. Ne sacma işler bunlar. kazancı kendine ait değil. Sana sormadan borca giremez. Zorlugu ödeme sırasında cekecek olan kendini kısıtlayacak olan sensin. Karısma hakkın var . Karıstırtmıyorsa sonraki dönem calıstıgınıda kazandıgını yersın o da ev gecındırır.

Gelirinizle kıyaslanınca iki beyaz eşya, iki bilezik çok fazla.

Eşiniz kısıtlı bir maaşla iki aile geçindirip, üniversite öğrencisi okutmayı planlıyor. Maaşı artacak diyorsunuz ama kira, gıda gibi temel ihtiyaçların fiyatları daha çok artıyor zaten. Artan maaşla ancak standartınızı korursunuz. Siz çalışsanız bile mal mülk edinmeniz imkansıza yakın.

Keşke eşiniz evlenmese imiş. Küçük kardeşini de okutup evlendirdikten sonra annesiyle birlikte yaşamayı kabullenecek biriyle evlenirmiş. Muhtemelen sizden nihai beklentisi de bu olacak. Kendini ailenin babası görüyor çünkü.

Çok iyi düşünün derim. Bence bu evliliği sürdürmek size zarar. Çocuk bile düşünemezsiniz. Çocuk yapsanız onun ihtiyaçlarından kısılıp başka yerlere gittiğini görmek sizi yıpratır. Siz ancak karı koca iki kişi çalışıp iki evi geçindirmeye çalışırsınız günün koşullarında.

Eşiniz ailesine gelecekte yapacağı desteği de düşünerek -sizi de şimdiden korkutmamak adına- daha dikkatli davranması gerekirken aksini yapıyor. Sizi kaybetme korkusu yok, bunu da düşünün derim.

Bu ekonomide geliri daha yüksek kişiler dahil kimse bu kadar düğün hediyesi vermiyorken iki bilezik takmak istemesi çekirdek ailesini hiç düşünmediğini gösteriyor bana göre.

Bu evlilik sizi sadece üzer.

Mesleğiniz ne bilmiyorum ama her özel sektör aynı değil.Ozel sektordede arastirirsaniz çok güzel işler düşüyor bazen.Benim eşimde aşağı yukarı aynı maaşı alıyor.Ayni oranlarda zam aldı bu sene ama hiç bir işin garantisi yok koronada bile bir gün tatil yapmayan sektör sıkıntıya girdi şimdi işçi cikarmaya başladılar.Ancak kendimize yetiyoruz.benimde bir tane çocuğum var biz onu nasıl okutacagiz diye düşünüyoruz.cunku masraflar arttıkça artıyor.bunlari göz ardı etmeyin derim.Ayricaniki beyaz eşya artı iki bilezik diyorsunuz ama boyle giderse düğünde olan borclarinda bir kısmını eşiniz yüklenir gibi.Siz haklısınız en azından bir bilezige dussun.

Bence olur da çalışırsanız ki atanmayı beklemeden çalışmalısınız, kendinize harcayın birikim falan yapmayın yaparsanız da eşinizden gizli yapın. Adam sanki evleri arabası var da üzerine 100k maaş alıyor gibi kız kardeşini evlendirip erkek kardeşini okutacak evlendirecek bir de şunu merak ettim eşiniz iki beyaz eşya alıyorsa erkek tarafı ne alıyor? Benim çevremde genelde kız tarafı bulaşık makinesini alır sadece. Diğer akrabalar da iki beyaz eşya alacak demişsiniz o akrabalar da kız tarafından mı? Beyaz eşyaların hepsini kız tarafı mı alıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…