Ben mi büyütüyorum bu konuyu salmalı mıyım?

Siz çalışsanız da bu kadarı normal değil.
Ailesinin hiç durumu yok, kardeşi de çalışmıyorsa eksik kalmasın isteyebilir ama bi de akıl mantık, hane geliri ortada.

Edit: Baba vefat etmiş. Değişti fikirlerim. Başka kardeş yoksa biraz kemer sıkılabilir.

Bunu ilk önce yazmaliydin.
O zaman anlayabilirim onu.

Yok artık keşke size bu düşüncelerini
Yok artık evlenmeden önce siz eşinizin bu düşüncelerini biliyor muydunuz? İleride kendi çocuğu olunca ne yapacak. Siz atanırsanız maaşınızda adamın ailesine gidecek haberiniz olsun.Ciddi anlamda sınır çizmezseniz çok mutsuz olursunuz .Eşiniz maaşını 45 bin dolar sanıyor olmasın

O zaman beyaz eşya almasın, iki bilezik taksın.

Kesinlikle izin vermezdim yapamaz yani hayır isterse hem annesi hem babası ölmüş olsun. Babası ölmüş de hiç mi miras kalmamış yani annesi ne yapacak kızınıza ? Bunları annenin düşüneceği şeyler. Sen eve para getirmediğin için söz sahibi değilmişsin gibi davranıyor olayı büyüt yarın atanırsam para konusunda ben de senin sözünü cignerim de. Tehdit et bu şekilde bundan anlıyor bu okuzler

Başka durumlar var. Aldıkları toplam maaş emekli maaşı kadar diyeyim ama birkaç yıla yarıya düşecek gelecek yerden kesileceği için. Bilemiyorum artık ileride ne yaparız hiçbir fikrim yok
Babadan kalma evleri falan yokmu ? Bu kadar fakir bir aileye bunları bilmeden gelin gitmediniz sanırım. Herseyi baştan kabul ettiniz zaten

eger durumu varsa tabi ki yardim etmeli ama
bunu gorev edinerek degil . Madem boyle kendilerini ona adayacakti evlenmeyecekti siz bunlari cekmek zorunda misiniz? 45 bin maasla neredeyse dunyayi verecek 100 binden fazla maasi olsa bile yetmez boyle kac aileye bölünmüş. Esiniz once kendi cekirdek ailesine baksın ayaklarınin uzerinde dursun sonra ekstralari yapar ama maalesef siz bundan hep etkileneceksiniz kisacaksiniz kendinizden kit kanaat zor bence

Normalde kardesi alsin derim ama burada siz haklisiniz. Yeterli paraniz yok sizin. Geliriniz dusuk yani. Kenardaki birikim baska.
Esiniz kardeslerine kol kanat germe oyunu oynuyor bu sekilde. Tamam onlara ekstra abilik yapmasi gerektigini dusunmesini anladim ve cok guzel bi dusunce. Cok iyi bir abi belli ki. Ama paraniz yok. Bunu atlatsaniz kucuk kardes cikacakmis basiniza bir de.
Simdi o kucuk kardesi karistirmayin tabii ise kavga cikmasin. Ama bir esya bir bilezige ikna edin. Veya iki bilezik. Iki bilezik de komik geliyor bana. Gosteristen baska bi sey degil. Hani iki farkli taki olabilir ama iki bilezik... abiye bak be... dedirtmek istiyor herhalde :))

Bilezikler ne kadar, eşyayla hepsinin maliyeti nedir ortalama?

Keşke evlenmeseydin.

Aldığı maaş yüksek değil. Neyine güveniyor gerçekten anlamadım. Siz tek aile idare edersiniz ama kardeş okutmak, üniversiteye göndermek, evlendirmek, bunlar aldığı maaşla yapılacak işler değil. Ev alamazsınız, yatırım yapamazsınız. Alsanız bile vasat altı şeyler alırsınız.
Hayatta ailesinden parayı görmemiş, ailesinin maddi durumu iyi olmayan biriyle evlenmem. Dönüp dolaşıp o aile, gelinin de sırtına biniyor büyük ihtimalle. Ki sen bunu yaşayacaksın piyangodan para çıkmaz ya da Mısır’da bilmediğiniz bir dediniz ölüp miras bırakmazsa. Ayrıca sen atandan senin maaşına da güvenerek yapacak bunları.

Yasınız küçük sanırım bu yüzden para için kavga etmek sizin için ayıp geliyor eminim eşiniz de paragöz diye sizi suçluyordur bu yollardan bir çok evlilikte geçiliyor size bir şey söyliyim mi para var ya bu hayattaki sağlıktan sonraki en önemli şey. Bakın sevgi bile bence paradan sonra geliyor çünkü para yoksa eşler bir noktadan sonra kavga etmeye başlıyor. Gelecekteki çocuklarınızın rızkını çarçur etmeyin

Gerekirse size paragöz desin gerekirse sizi sevgisizlikle cezalandırsın iki beyaz eşya iki bilezik olmaz deyin.

Burda yanlış olan eşiniz. Ya altın yapsın ya eşya alsın.

Kusura bakmayinda 3 kurus maasiniz var iki beyaz esya iki bilezik ne demek hemde birikim gidecek esiniz sacmalamis saf yada salak ne diyeyim kardes tabiki onemli ama bizler bir bilezik takariz birde hediye yapariz durumu daha iyi olan daha fazlaisni yapar cok abartmis esiniz

Çok fazla gereğinden fazla,kim gazlıyorsa ayıp ediyor,her insanın bir ailesi,evi,geçimi var hiç hoş değil şu hareket,teyzemde annemi sürekli gazlar bişeyler yaptırır kadın cin çarpmış gibi gözü dönüyor yapana kadar kimseyi dinlemiyor,kimisi bu şekil tuhaf gaza geliyor ama bence bu haksızlık.

Bu arada daha dugun dernek gelmeden bu kavgaya girdiyse vay haline
Sert cikmazsan kendine getirmezsen bir bakmissin dugunde bildigin baba rolune girmis
Esin iyi bir insan iyi bir es iyi bir abi olabilir. Baba olmaya kalkarsa ne iyi insan ne iyi es ne abi olabilir. Cok merakliysa sadece baba olsun, kimseye eziyet olmasin. Sonra kardeslerinin hayatini kenardan izler. Baba kaybettiyse esinize de babaydi. Onun eksigini kim kapatacak?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…