Ben ne yapayım?

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba öyle bir labirentin içine düştüm ki.Eşimle görev nedeni ile ailelerden uzakta terör bölgesinde bir şehirdeyiz. Eşim bugün araba ile gidilecek bir yerde yemek yiyelim diye ayarlamış. Ama sorun şu ki kayınvalidem ve kayınpederim ise burada bir yerlere gitmemizi istemiyorlar. Bir yere gittik mi laf söylüyorlar.Oralarda gezmeyin diyorlar. Ama ben eşime diyemiyorum bunu da böyle diyorlar diye.Gidip onlara kızacak yoksa. Bugün ayarlamış araba ile gidilecek olan yere ben de dedim ki bana söylemeden neden ayarladı? Hani başka zaman giderdik vs demek ertelemek için çok sinirlendi. Artık seninle hiçbir yere gitmeyiz vs dedi. Kimseye bir şey anlatamıyorum.Kafayı yemek üzereyim.

Siz de gitmek istemiyor musunuz?

Ben anlamadım konuyu , kayinvalideniz terör bölgesi olduğu için , başınıza birşey gelmesinden korktuğundan dolayı mi istemiyor yoksa karışmak için mi ?

Gitmek istiyorsanız gidin
Adam düşünüp plan yapmış
Aileler güvenlik açısından mı çıkmayın diyor

inanın öyle ortada kaldım ki ne istediğimi düşünmüyorum bile.
Bence siz kendi istek ve düşüncelerinizi davranislarinizin merkezine koyun.Su an yaşadığınız yer terör bölgesi olabilir ama orası sizin yaşam alanınız.365 gün yaşadığınız yerde sadece ev - iş arasi mekik dokuyacak ,geri kalan zamanda hapis hayati yasayacak değilsiniz.Kaldi ki yaşadığınız yerin dağ köyünde 23 yaşında üniversiteden yeni mezun öğretmeni/ebesi tek başına görev yapıyor.Sizin eşinizle yemeğe cikmanizda mi problem olacak?

Eşine ailesinin dediğini niye söylemiyorsun anlamadım.
Ne var ki bunda?

Hiç birşey yapamıyorsan. Aileye programınızı söyleme?
Eşime söylesem onlara kızacak siz neden karışıyorsunuz diye arada laf taşıyor ara bozuyor gibi olacağım bu sefer

söylmeniz şartmı gittiğiniz yerleri.

Her gün benimle de eşimle de telefon da konuşuyorlar

İyi de her dakikanızın hesabını mı veriyosunuz?
İyiyiz der geçersiniz
Detay vermeyin hayatınıza bu kadar karıştırmayın
21 yaşında tek başıma doğuda bir dağın tepesinde görev yapıyordum. Merkeze 120 km
Yine de arada insan bunalıyor, gezmeye falan gidiyordum napiyim..

Bende eşimle terör bölgesinden geldim. Orda tanıştık. Yalnız da yaşadım orda uzun bir süre. Türkiye’nin en zor bölgesi diyebilirim. Gözümle çok olaya şahit oldum maalesef...
Aileniz sizi düşünüyor bence haklılar ne yapın edin gitmeyin derim. Herşey bir anlık Allah korusun. Moral bozmak istemem ama bazen insanın hevesine isteğine engel olması gerekiyor. Ben eşim istemesine rağmen nişanlıyken onunla bir kez bile dışarda bir şey yiyip içmedim. Ben onu görmeye gittim hep bulunduğu bölgedeki güvenli kafelere onu riske atmamak için. Arkadaşlar sizin hayatınız kimse karışamaz diyor ama öyle değil maalesef. Biz sevgiliyken de dışarda görüşmek için çok ısrar ederdi eşim ama kabul etmezdim. Senin benden önce annen baban var onları düşünüyorum önce derdim. Ama aileye de şuraya gideceğiz şunu yapacağız diye herşeyi anlatmayın.
Çünkü onların aklı fikri sizde. İnan’ın gece rahat uyumuyorlardır

İkiniz de gitmek istiyorsanız eşinize "ailen endişe duyuyor, planımızı anlatmayalım" diyebilirsiniz. Asker, polis vs. durumu varsa can sıkıcı haberleri hepimiz görüyoruz. Ailelerin de korkması normal. Benim anlamadığım neden arada kalıyorsunuz? Kendinizi ifade etmeyi bilmiyorsunuz bence.

Eşinize son olan olaylardan bahsedin.
Haberleri anlatın. Arada kalmazsınız. Korkuyorum deyin.. çocuğunuz varsa 2 kez düşünün..

Ben demesem eşim der Bu sefer ben saklamış olurum

Eşime böyle desem bu sefer gizli saklı iş mi yapacağız der

Ne gerek var bu meseleyi bu kadar takmaya esine neden sikinti cikariyosun kaynanangil bise diyemez sana derse de oglunuza soyleyin de bu kadar basit
Olacagi varsa olur bazi seylerin onune gecemeyiz zaman nasil gececek arada cikmak vakit gecirmek lazim bizde teror bolgesinde bulunduk surekli cikar arkadaslarla plan yapardik

Zor bir bölgede Psikolojik anlamda da yikiliyorsunuz.. Eşiniz düşünüyordur herhalde, yoksa sizi neden riske atsın.
Senin ailen esin artık. Onun anne ve babasını biraz dışarda tutabilmelisin... Çocuk değilsiniz ki evlenmiş ve yuva kurmuşsunuz ..
Lütfen buna göre davranın..
Olacak oldu mu markete giderken bile olur.neden eşinizle aranızı bozuyorsunuz ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…