- 19 Kasım 2013
- 18.857
- 34.035
- 798
Aynen sandığımız kadar yakın değilmişiz. Ben ona bu yazdığın şey yüzünden rahatsız oldum dediğimde sen beni arkadaş olarak görmüyorsun hep bi kavga modundasın dedi. Halbuki polemiğe bile girmiyorum başımı ağrıtmiyim diye..Tamam hastası var ama eşi davet etmiş,dolayısıyla sana niye patlıyor ki bu kadın? Ayrıca hiç sormayabilirdin müsaitmisiniz diye? Sen olması gerektiği gibi sormuşsun,o durumu açıklamış,gelmeyelim bile demişsin. Daha ne yapabilirsin ki anlamadım?
Kızacaksa eşine kızsın. Ona desin neden davet ettin,annemin durumunu bilmiyor musun?diye.
Sen sormasaydın ne yapacaktı çok merak ediyorum. Gitseydiniz davet edildik diye,muhtemelen görüşmeyeceklerdi sizlerle Jameya.
Boşver bence ayıp etmiş arkadaşın.
Sandığınız kadar yakin değilmişsiniz birde.
Samimi olsan derdi ki"kusura bakma eşim davet etmiş ama biliyorsun annem hasta,bu sebeple biz bile tatil modunda değiliz,annem dinlensin kafası dağılsın diye geldik,bize kabul edemem,başka yerde kalsanız dahi görüşemeyeceğiz annem enfeksiyona açık aklında olsun,ilerleyen zamanlarda bu durumları atlatınca beraber tatil yaparız"derdi,sen hala ısrarla geleceğim demezdin diye düşünüyorum.Aynen sandığımız kadar yakın değilmişiz. Ben ona bu yazdığın şey yüzünden rahatsız oldum dediğimde sen beni arkadaş olarak görmüyorsun hep bi kavga modundasın dedi. Halbuki polemiğe bile girmiyorum başımı ağrıtmiyim diye..
Haftasonu yaşadığım birşeyi anlatıcam,objektif bakamıyorum siz bakabilirsiniz ve tarafsız yorum yapabilirsiniz diye açıyorum. Çünkü ben bu mevzuyu düşünmekten uykularım kaçıyor iki gündğr.
Eşimin ortağı eşinin yanına tatil köyüne gittiğini bizim de gitmemiz için davet etmiş.
Eşimle ortağı kardeş gibidirler,bende eşiyle arkadaşım uzun zamandır 7 seneye yakın oluyor. Annesini de tanırım hep beraber tatile gitmişler,annesi kanser hastası 1 ay çnce öğrendiler.
Ben de eşim bana bahsettiğinde “kadın hasta kemoterapi alıyor oraya kafa dinlemeye gitmiştir bebek var gitmemiz doğru olmaz” demiştim. Bu 1 hafta önce oluyor. Hafta sonu ise eşim beni aradı,(ali) ısrar ediyor bizi davet ediyor ben otel bakiym gidelim hep birlikte birşeyler yaparız herkese değişiklik olur dedi. Ben yine aynı şeyi söyledim ama olmaz merak etme dedi.
Arkadaşıma yazdım,”canım eşin davet etmiş ama siz müsait misiniz bi sormak istedim” diye.
Bana misafirlerimiz var bizim,ayrıca darılmaca kırılma a olmasın anneme bebekli ortam yasakmış ama istersen size pansyon ayarlayabiliriz dedi
Sonra devam etti “annem kemoterapi aldığı için bebeklerden annem enfeksyon kapabilir ortamda bulunmamalı kesinlikle..” diye
Bende zaten biz ayrı bir yerde kalıcaz diye cevap verdim ama alınmadım kesinlikle.
Ve devam etti” canım ben sana kalmayın diye demiyorum annem 1 dk bile bebekli aynı ortamda bulunmaması gerekiyor özellikle aşılı bebeklerden enfeksyon kapma riski çok yüksekmiş,ayşenin(kızımın) aşısı var mı? “
Bende var ama bilmiyordum böyle birşeyi daha önce duymadım dedim.
Israrla kırılmaca darılmaca olmasın kadının sağlığı söz konusu,eşime bakmayın aptallığına,farkında değil ciddiyetin heralde diye yazmaya devam etti ve ben orda iyice afalladım.
Tamam gelmeyiz ya başka zaman görüşürüz geldiğinde diye cevap yazıp konuyu kapatmak istedim.
O an konuyu uzatmak istemedim çünkü gerildim.
Daha sonra yine devam edip bana “eşim benimle kavga ediyor iptal ettiğim için,eşine söyle eşimi üstüme salmasın” diye bir msj çekmiş. Ve ciddi anlamda neye uğradığımı şaşırdım.”neden salsın üstüne eşinin ne diyorsun” dediğimde benimle kavga ediyor aptal mıdır nedir diye yazınca,al gruba ben konuşiym yanlış anlaşılma yok diye anlatiym dedim. Grup açtı,ben adama yanlış anlama oldu heralde diye açıklama yapıyorum,grupta eşim,ben,ve bu kadın var. Orda da açıklama yapmaya başlamış yine kanser hastalarına iyi gelmiyor bebekler diye eşime de anlatıyor. Gruba baktım kendi eşini koymamış,eşin nerde diye sorduğumda oralı bile olmadı. Ben de ya bu konu fazla uzadı iyi gelmiyor dedin gelmiyorsa uzatmaya gerek yok bu kadar kapatalım konuyu dedim ve tamam diyip geldiğimde görüşürüz artık ama isterseniz size pansyon ayarlayabiliriz diye devam etti. Ben gruptan çıktım o sırada çünkü sıkıldım.
Bu neydi şimdi diye düşünüp msjlaro tekrar okuduğumda ise,kadının bana olan tepkisini çözemedim.
Bizim yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi,istememiş olabilir ona zaten alınacak bir insan da değilim ben. Alınıcak olsam sormam müsait misiniz diye. Bahane ettiğinin farkındayım ben bebeklerin kanser hastalarına özellikle aşılı bebeklerin iyi gelmediğini duymadım. Bilmiyorum duyan varsa beni aydınlatsın.
Ertesi gün uykularım kaçtı düşünmekten,tekrar kıza msjını kopyalayarak(eşimi üstüme salmasın) msjını çünkü orda başladım gerilmeye,dedim ki ben bu tepkiyi alıcak birşey yazdığımı düşünmüyorum,bu konuyu konuşmamız lazım. Görüşmeye devam etmek istiyorsan bu şekilde konuşmamanı rica ediyorum eğer bu şekilde konuşmaya devam edersen hiç görüşmesek daha iyi bence. Dedim.
Bunu da dememin sebebi daha önce yine bi saçma sapan atarlanması oldu ve şimin üstünden yürüyerek bana bi tavır yaptı. Hatta bilez değil birçok kez. Ve tepkileri de son zamanlarda beni gerdiğinden yazmak konuşmak istedim. Bana verdiği tepki “ben sana bişey demedim ki eşine dedim eşim benimle kavga ediyor diye,senin alınacağın birşey yok sen bilirsin görüşmeyelim hep bir kavga etme modundasın demeye başladı. Halbuki 1 saat bıyunca konuştum ve alttan alan taraf hep ben oldum,konuşalım çözelim diye yazdığımı dile getirdim. Ben ergen değilim msjlaşmam karşılıklı konuşalım dedi evime davet ettim oralı olmadı.
Her neyse görüşüp konuşucaz diye kaldı olay. Yani bana bi diyin ben nerde hata yaptım da bu mevzu buralara geldi?
Saçma sapan bir olay ve saçma sapan tavırlarla karşılaştım. Düşünmekten başım ağrıyor bu insanlar neden böyle anlamış değilim.
Ben yetini bildiğim için alındım zaten tavrını bildiğim için alındım. Bebekle aynı ortamda bulunmaması gerel dediğinde pek dikkate almadım bir bahane olarak sunsa bile ben neden böyle bişey diyor diye takılmazdım. Eşim için söylediği kelimeye takıldım. Ve evet hasta değilse aynı ortamda 3 aylık bir bebekle bulunması diğer çevreden daha az tehlikeli olmalı bence. Misafir gelicek dedi.Madem arkadaşsınız birbirinizin niyetini anlamanız ,alınganlık yapmamaniz konuyu daha fazla uzatmamaniz gerekirdi.Sonuçta annesine kanser teşhisi konmuş bu durumu sindirmek çok zor ,kabullenmek çok zor .
Kemoterapi hastalarının bebek eğer hasta değilse uzak durmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil .Kemoterapi radyasyon gibi saçılan bir şey değil .
Ayrıca arkadaşınız evde misafir olduğunu söylemiş ,bebekten sakindigi annesini baska insanlarla aynı ortama sokmuş bu daha büyük tehlike annesi için
Yani işin özünde ,ben iki tarafida tavır olarak yanlış buldum .
3 aylık bebeğin herhangi bir hastalığı olmayan bir bebeğin yakınında 1 dk bulunmasında bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Evet bahsettiği şey şu herkesten enfeksyon kapabilir hassas bir dönem,bende biliyorum,benim de 7 yaşında kuzenim kanser tedavisi gördü. Eğer çocuk büyük küçük fark etmez vücudunda korgınlık bile varsa o an enfeksyon kapma olasılığı çok yüksek. Ama benim bebeğimin bir sorunu yok bir hastalığı yok.2 adam plan yapmış, kadın da gelmenizi istememiş ama kendi istemediğini kocasına söyleyemediğinden size pas atmış. kocanı üstüme salma lafı buradan geliyor bence.
Ayrıca ben olsam bebeğimi kemoterapi hastasından sakınırım, sonuçta onların ilaçları idrarla atılıyor ve minicik bebek bi şekilde ortamda asılı kalan ilaç zerrelerine maruz kalabilir.
Özellikle bebekten sakınıldığını hiç duymadım hele aşı meselesi garip geldi.
Kemoterapi alan hastalardan herkesi sakınırlar çünkü ufak bi enfeksiyon etkiler onları.
Not; 2 yıl kemoterapi biriminde çalıştım.
Ben yetini bildiğim için alındım zaten tavrını bildiğim için alındım. Bebekle aynı ortamda bulunmaması gerel dediğinde pek dikkate almadım bir bahane olarak sunsa bile ben neden böyle bişey diyor diye takılmazdım. Eşim için söylediği kelimeye takıldım. Ve evet hasta değilse aynı ortamda 3 aylık bir bebekle bulunması diğer çevreden daha az tehlikeli olmalı bence. Misafir gelicek dedi.
Ya onun eşi karısına sataşacak bir adam bile değil gık çıkaramıyor kadının yanında adamı bezdiriyor.her ikisini de tanıyorum ben tanıdığım için de biliyorum eşi annesine de değişiklik olur siye bizi davet etti.Bence hem sizin eşiniz hem de onun eşi suçlu.
Arkadaşınız annesiyle tatil yapmak istiyor başkasını istemiyor. Onun eşi de belli ki onun fikrini önemsemeden sizi davet ediyor. Sizin eşiniz de balıklama atlıyor. İki adam da kafalarına göre iş yapıyor.
Siz adama birşey deseniz belli ki karısına satasacak. Önlemini almak istemiş.
Yok pansiyonda kalırız yok bilmem ne. Zaten gitmek istemiyorsan neden kafayı takip bu kadar uzattin. Gruba al demeler vs.
Eşin ne dedi bari.
Ve inanın bu konuşmanın tam tersi olsa yani onun verdiği tepkileri ben versem ortalık ayağa kalkmıştı. Biz istemiyorlar diye bir sürü trip atılmıştı bile. Eşime sinemaya gidelim diye konuşmuş,eşim bakarız diyip ertelemişti iş yüzünden ve bu sebepten eşin zimle görüşmek istemiyor yanlış anlama ama ben görüşmicem onunla diyen birisidir.Benim babamda kemoterapi görmüştü ve çocuğum ile aynı yatakta bile yattilar yani ne bebeğe zararı var ne tedavi gören kişiye ha bebek hasta olur amenna .Radyoaktif madde değil ki bu neyse
Hadi hepsini geçtim misafir gelecek demiş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.
Çok mantıklıymış. Ama o an akıl edemedim şahsen. Bide ortalığı daha fazla alevlendirmek istemezdim.Kendileri karı koca anlaşamamışlar. Kv nin kemoterapi aldığını damadı bilmiyor muymuş.
Ben olsam Gelmeyin yazdığı ilk mesajı eşime gösterir "ortağın ısrar ediyor ama durum bu bu gitmeyelim " derdim.
"eşimi üstüne salma" mesajını ise, bizzat ortağa yollayıp, abi siz hanımla ne konuştunuz bilmem ama biz zaten Kv niye iyi gelmez diye gelmeyecektik siz ısrar edince niyetlenir gibi olduk ama durum üste adam salmaya kadar gelmiş aile sorununuza bizi dahi etmeyin" derdim
Kimse tatil modunda değil. Siz ne okuduğunuzu anlamamışsınız heralde.Bütün yorumları okumadım , illa ki yazan olmuştur.
Kanser hastası birinin kesinlikle uzak durması gerekiyor . Sadece bebek değil , herkes ve herşeyden.
Konu sahibi tavrınız yanlış.
Eşinizle aranızda konuşup , halletmeliydiniz.
O aile ne ile uğraşıyor , siz tatil modunda.
Bilemedim.
Aslında atmicaktım o dşüncedeydim ne kadar saçma bir insan diyip bırakmıştım telefonu ama annesini düşünerek ortadaki gerginliği kaldırmak için yazdım. Sonuç ne biliyormusunuz ergen değilim yüz yüze görüşelim diyen insan binbir babane üretip hafta sonuna kadar ayarlamaya çalışıcak dedi. Ve ayarlamayacağımı biliyorum :)Konu sahibinin üstüne çok gidilmiş.Kadın bizde misafirler var ve ayrıca annem bebekli ortamda olmasın demiş.
Konu sahibi biz başka bir yerde kalacağız zaten demiş
Kadında aşıyı o zaman demiş.
Bende uzatan insanlardan hiç hoşlanmam.Kadın sadece bebeğin aşısından dolayı deseydi seneye inşallah beraber tatil yaparız deseydi tamam.
Bazı insanlar her konuda böyle uzun uzadıya uzatırlar konuyu.Bende okurken nerede konu patlayacak merak ettim çünkü dedin demedi dedin demediye dönmüş olay.
Bir tek konu sahibi sen ertesi gün mesaj atmayacaktın o kadın ile arkadaşlığınız sürse ne sürmese ne.Çok önemsemeyin bazı insanları.
zaten gitmemeye kararlıydım ben alacağım cevabı biliyordum eşime anlatabilmek için sordum kadına :) biliyorum zararlı olduğunu.Hemşire olduğum için gönül
Rahatlığıyla yazıyorum. Oraya gitmemeniz sizin bebeğinizin sağlığı açısından çok iyi olmuş. Kemoterapi alan kanser hastalarının yanına gebeler ve çocuklar kesinlikle giremez. Radyoaktif ışın saçtığı için. Kullandıkları tuvaleti bile kullanamazsınız. Arkadaşınıza gelince hassas bi dönemde mazur görmenize fayda vsr
Canlı aşı ne oluyor acaba? O kadar detaylı bilmiyorum açıkçası ama bahsedilen zararların bende aşıdan bir süre sonra yok olduğunu düşünüyordum.aile hekimliğinde çalışıyorum lösemi hastamız vardı küçük bir çocuktu kardeşine canlı aşı yaptığımız zaman 21 gün aynı ortamda bulunmuyorlardı üniversitedeki hoca öyle söylemiş ama sadece canlı aşı yapıldıktan 21 gün sonra aynı ortamda bulunmaları sıkıntı olmuyordu
Şart mı arkadaşlık etmeniz?Hayır bu tavrı kendine özel. Ben senelerdir tanıyorum bu kadını. Bana şunu söylemiş bir insandır kendisi (bizim oturduğumuz şehire dönmüştü 1 hafta öncesinde ve geldiğinden haberim yoktu. Ben ona annesi için anne sütü vericektim onu sordum alırmısınız diye o tarafa gelicem gelirken getiririm dedim,bana ben geldim hafta sonu görüşüyoruz haberin yok mu diye sordu ve ben düğün var hafta sonu diye cevap verdim. Bu konu haftalar sonra önüme sunuldu bana fırsat yaratmadın,beni görmek isteyen 10 kişi oldu sen bana kızınu bahane ettin ama düğüne gittin. Düğüne de gitmedim bu arada kızım kötü olunca.
Defalarca bunu konuştu ve kızımın dışarıda uyumadığını bildiği halde evime davet ettiğimde ısrarla hayır dışarıda görüşelim düğün için fırsat bulan benim için de fırsat bulur diye takan bir insan. Daha önce de eşimle ilgili laf sokmaları oldu ve defalarca konuştum çeşitli bahaneler sunup durdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?