Ben ne yaşadım yahu?

Tamam hastası var ama eşi davet etmiş,dolayısıyla sana niye patlıyor ki bu kadın? Ayrıca hiç sormayabilirdin müsaitmisiniz diye? Sen olması gerektiği gibi sormuşsun,o durumu açıklamış,gelmeyelim bile demişsin. Daha ne yapabilirsin ki anlamadım?
Kızacaksa eşine kızsın. Ona desin neden davet ettin,annemin durumunu bilmiyor musun?diye.
Sen sormasaydın ne yapacaktı çok merak ediyorum. Gitseydiniz davet edildik diye,muhtemelen görüşmeyeceklerdi sizlerle Jameya.
Boşver bence ayıp etmiş arkadaşın.
Sandığınız kadar yakin değilmişsiniz birde.

Madem arkadaşsınız birbirinizin niyetini anlamanız ,alınganlık yapmamaniz konuyu daha fazla uzatmamaniz gerekirdi.Sonuçta annesine kanser teşhisi konmuş bu durumu sindirmek çok zor ,kabullenmek çok zor .

Kemoterapi hastalarının bebek eğer hasta değilse uzak durmasını gerektirecek bir durum söz konusu değil .Kemoterapi radyasyon gibi saçılan bir şey değil .

Ayrıca arkadaşınız evde misafir olduğunu söylemiş ,bebekten sakindigi annesini baska insanlarla aynı ortama sokmuş bu daha büyük tehlike annesi için

Yani işin özünde ,ben iki tarafida tavır olarak yanlış buldum .

Aynen sandığımız kadar yakın değilmişiz. Ben ona bu yazdığın şey yüzünden rahatsız oldum dediğimde sen beni arkadaş olarak görmüyorsun hep bi kavga modundasın dedi. Halbuki polemiğe bile girmiyorum başımı ağrıtmiyim diye..

Bütün yorumları okumadım , illa ki yazan olmuştur.
Kanser hastası birinin kesinlikle uzak durması gerekiyor . Sadece bebek değil , herkes ve herşeyden.
Konu sahibi tavrınız yanlış.
Eşinizle aranızda konuşup , halletmeliydiniz.
O aile ne ile uğraşıyor , siz tatil modunda.
Bilemedim.

Samimi olsan derdi ki"kusura bakma eşim davet etmiş ama biliyorsun annem hasta,bu sebeple biz bile tatil modunda değiliz,annem dinlensin kafası dağılsın diye geldik,bize kabul edemem,başka yerde kalsanız dahi görüşemeyeceğiz annem enfeksiyona açık aklında olsun,ilerleyen zamanlarda bu durumları atlatınca beraber tatil yaparız"derdi,sen hala ısrarla geleceğim demezdin diye düşünüyorum.
Sonuçta sen arayip bizde geliyoruz dememişsin ki? Müsait misiniz diye sormuşsun.
Ha artık uzatma boşver. Şu an psikolojik açıdan iyi değildir eminim. Ama senlik bir sorun da yok burada. Tamamen kadının eşinin eşşekliği

Kendileri karı koca anlaşamamışlar. Kv nin kemoterapi aldığını damadı bilmiyor muymuş.

Ben olsam Gelmeyin yazdığı ilk mesajı eşime gösterir "ortağın ısrar ediyor ama durum bu bu gitmeyelim " derdim.

"eşimi üstüne salma" mesajını ise, bizzat ortağa yollayıp, abi siz hanımla ne konuştunuz bilmem ama biz zaten Kv niye iyi gelmez diye gelmeyecektik siz ısrar edince niyetlenir gibi olduk ama durum üste adam salmaya kadar gelmiş aile sorununuza bizi dahi etmeyin" derdim

2 adam plan yapmış, kadın da gelmenizi istememiş ama kendi istemediğini kocasına söyleyemediğinden size pas atmış. kocanı üstüme salma lafı buradan geliyor bence.

Ayrıca ben olsam bebeğimi kemoterapi hastasından sakınırım, sonuçta onların ilaçları idrarla atılıyor ve minicik bebek bi şekilde ortamda asılı kalan ilaç zerrelerine maruz kalabilir.

Özellikle bebekten sakınıldığını hiç duymadım hele aşı meselesi garip geldi.

Kemoterapi alan hastalardan herkesi sakınırlar çünkü ufak bi enfeksiyon etkiler onları.

Not; 2 yıl kemoterapi biriminde çalıştım.

Ben yetini bildiğim için alındım zaten tavrını bildiğim için alındım. Bebekle aynı ortamda bulunmaması gerel dediğinde pek dikkate almadım bir bahane olarak sunsa bile ben neden böyle bişey diyor diye takılmazdım. Eşim için söylediği kelimeye takıldım. Ve evet hasta değilse aynı ortamda 3 aylık bir bebekle bulunması diğer çevreden daha az tehlikeli olmalı bence. Misafir gelicek dedi.

Bence hem sizin eşiniz hem de onun eşi suçlu.

Arkadaşınız annesiyle tatil yapmak istiyor başkasını istemiyor. Onun eşi de belli ki onun fikrini önemsemeden sizi davet ediyor. Sizin eşiniz de balıklama atlıyor. İki adam da kafalarına göre iş yapıyor.

Siz adama birşey deseniz belli ki karısına satasacak. Önlemini almak istemiş.

Yok pansiyonda kalırız yok bilmem ne. Zaten gitmek istemiyorsan neden kafayı takip bu kadar uzattin. Gruba al demeler vs.

Eşin ne dedi bari.

3 aylık bebeğin herhangi bir hastalığı olmayan bir bebeğin yakınında 1 dk bulunmasında bir tehlike olduğunu düşünmüyorum. Evet bahsettiği şey şu herkesten enfeksyon kapabilir hassas bir dönem,bende biliyorum,benim de 7 yaşında kuzenim kanser tedavisi gördü. Eğer çocuk büyük küçük fark etmez vücudunda korgınlık bile varsa o an enfeksyon kapma olasılığı çok yüksek. Ama benim bebeğimin bir sorunu yok bir hastalığı yok.
Aşı mevzusunu bilmediğimden yorum yapamıyorum.

Benim babamda kemoterapi görmüştü ve çocuğum ile aynı yatakta bile yattilar yani ne bebeğe zararı var ne tedavi gören kişiye ha bebek hasta olur amenna .Radyoaktif madde değil ki bu neyse

Hadi hepsini geçtim misafir gelecek demiş bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler.

Ya onun eşi karısına sataşacak bir adam bile değil gık çıkaramıyor kadının yanında adamı bezdiriyor.her ikisini de tanıyorum ben tanıdığım için de biliyorum eşi annesine de değişiklik olur siye bizi davet etti.
Eşim onları yakın gördüğü için kabul edip bana söyledi.

Ve inanın bu konuşmanın tam tersi olsa yani onun verdiği tepkileri ben versem ortalık ayağa kalkmıştı. Biz istemiyorlar diye bir sürü trip atılmıştı bile. Eşime sinemaya gidelim diye konuşmuş,eşim bakarız diyip ertelemişti iş yüzünden ve bu sebepten eşin zimle görüşmek istemiyor yanlış anlama ama ben görüşmicem onunla diyen birisidir.

Çok mantıklıymış. Ama o an akıl edemedim şahsen. Bide ortalığı daha fazla alevlendirmek istemezdim.

Kimse tatil modunda değil. Siz ne okuduğunuzu anlamamışsınız heralde.

Aslında atmicaktım o dşüncedeydim ne kadar saçma bir insan diyip bırakmıştım telefonu ama annesini düşünerek ortadaki gerginliği kaldırmak için yazdım. Sonuç ne biliyormusunuz ergen değilim yüz yüze görüşelim diyen insan binbir babane üretip hafta sonuna kadar ayarlamaya çalışıcak dedi. Ve ayarlamayacağımı biliyorum :)

zaten gitmemeye kararlıydım ben alacağım cevabı biliyordum eşime anlatabilmek için sordum kadına :) biliyorum zararlı olduğunu.

Canlı aşı ne oluyor acaba? O kadar detaylı bilmiyorum açıkçası ama bahsedilen zararların bende aşıdan bir süre sonra yok olduğunu düşünüyordum.

Bunca yıllık dostlugum olupta grup kurulup gruplarda yazışmak bana saçma geldi konturunuz mu yok açıp düzgünce konuşun anlaşın bana çok saçma çocuksu geldi muhabbetler yaşlar biraz küçük galiba.

Şart mı arkadaşlık etmeniz?
Lise dönemi bir arkadaşımı hatırlattı bana bu anlattıklarınız.
O zaman enerji başkaydı çekiliyordu da şu yaşta böyle birine katlanmam ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…