• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencillik mi yapıyorum ?

Evet
Tanıdıkları bir çocuk psikologu var onun yanında açtı bu mevzuyu kadın olmaz diyor hem erken hem uygun değil senin vermen ona bile karşı geliyor ben bilmem kimi bahçeye işeterek alıştırdım diye zır cahillik gerçekten
evet o yüzden hiiç kendini yorma bile anlatacam diye. Onun kafasına göre aman ne olcak felancada böyleydi diyecek bunu asla kıramazsın. O yüzden sen diğer yoldan git biraz sert ol baksın bu kız arıza bana torunu göstermeyecek desin

Evet

evet o yüzden hiiç kendini yorma bile anlatacam diye. Onun kafasına göre aman ne olcak felancada böyleydi diyecek bunu asla kıramazsın. O yüzden sen diğer yoldan git biraz sert ol baksın bu kız arıza bana torunu göstermeyecek desin
Geçenlerde yemek yediriyordu oğluma ama hızlı hızlı ve büyük lokmalarla eşimde bende uyardık dinlemedi bizi sonuçta oğlum boğuldu bizde bağırıp çağırdık biraz o günden beri bir şey vermiyor ama tabi bana karışıyor büyük lokma ver diye

Ya ne psikolojik baskısı, onu bunu. Sırf aile diye herkesle mükemmel geçinmek zorunda değil kimse. Abuk sabuk davranışlar var ortada. Bahane bulmadan lafı çevirmeden evimden başka yerde kalmam ben diyeceksiniz. Benim çocuğum, benim kurallarım uymazsanız ziyarete gelmeyi de bırakacağım deyip geçeceksiniz.
İster küserler, ister saygı duyarlar.

Çocuğumu emzirecek kayınvalidenin ağzına tükürürüm mesafe falan halt eder yani dünyada öyle bi insan varmı die kendı bile kendıne şaşırır siler geçerim . Eşinizin zaten direk çocuğunuza böyle karışırlarken noktayı koyması gerekir sizde sakın evınızden çıkıp orda falan kalmayın .

Ya ne psikolojik baskısı, onu bunu. Sırf aile diye herkesle mükemmel geçinmek zorunda değil kimse. Abuk sabuk davranışlar var ortada. Bahane bulmadan lafı çevirmeden evimden başka yerde kalmam ben diyeceksiniz. Benim çocuğum, benim kurallarım uymazsanız ziyarete gelmeyi de bırakacağım deyip geçeceksiniz.
İster küserler, ister saygı duyarlar.
Geçen yaz ben kimsenin evinde kalmam dediğimde çocuk için bazı şeylere katlanılır diyordu şimdide kendi kendine yaz planı yapıyor

15 dakikalık mesafede ne diye başkasının evinde kalacakmışsınız? Gider bahçede çocukla vakit geçirir akşam evinize dönersiniz. Benim çocuğum da 8 aylık. Kendi evimizee odasında, yatagında, oyun alanında, mutfakta, salonda çocuğun bir düzeni var. En önemlisi uyku düzenimiz var. Bebek alışkanlıklarını seviyor, insanlar gibi mekanları da benimsiyor. Bir bebeği başka eve taşımak kolay değil o kadar oyuncağı kıyafeti ıvır zıvırı var ki... Ben olsam şu emzirme meselesinde bütün ipleri koparırdım da, madem siz yapmadınız. Götürün bahçeye siz oynatın cocuğunuzu akşam evinize gelin. Kvye emanet edip komşuya falan gönderilmez buna bir kere bile izin vermeyin.

Sizin daha emzirme olayında bütün ipleri kesmeniz lazımdı. Çocuğunuzun şu an ihtiyacı olan en önemli şey annesi ve babası. Başka hiç kimse değil. Sakın öyle düşünmeyin. Bebeğimi doğduğundan beri ben ve eşim dışında kimse beslemedi. Altını kimse almadı. Banyo yaparken kimse görmedi. Ben ve eşim olmadan biriyle bir odada yalnız kalmadı. Ailelerimiz dahil. Bunda yanlış bir şey yok. Sizde böyle olun. Çok sinirlendim okurken. Eşinize bu durumu açıkça söyleyin.
Benim tavrını herkes biliyor. Kayınvalidem bebeğime annem diye hitap etti bir gün. Eşimi uyardım. Anneni uyar. Ben uyarırsam sakin uyarmam. Uyardığı halde tekrar dedi. Bebeğimin bir tane annesi var oda benim. Konuşmalarınıza dikkat edin. Gelemem ben böyle şeylere dedim. Çocuğumu da aldım gittim oradan. Günlerce de gelmek istediklerinde reddettim. Konuşmadım. Kendi içim soğuduğunda görüşmeye devam ettim.
Çocuğunuzun sizin çocuğunuz olduğunu kabul ettirmeniz, sizin kurallarımız kafasına sokmanız, olmuyorsa da çocuğunuzu korumanız lazım. Yoksa çocuğunuzun gelişimini, sosyal yaşamını da etkileyecek boyutta zarar görebilirsiniz böyle insanlardan...

Siz niye uğraşıyorsunuz böyle saçma insanlarla söyleyin eşinize o uğraşsın. Beni muhatap etme demek zor olmasa gerek.

Herkese merhaba, daha önce açmıştım bu konu hakkında başlık ama durumlar dahada vahimleşti. Kayınvalidemler bahçeli evde oturuyor biz apartmandayız aramızda arabayla 15 dakika var. Oğlum Nisan doğumlu şuan 8 aylık. Doğurduğumdan beri burda kalın çocuk bahçeli evde büyüsün diyerek üzerime baskı kurmaya çalışıyorlar. Bende hep reddediyorum evinde bir düzeni var diye. Orada gerçekten mutlu değilim kayınvalidem benim verme dediğim şeyleri verir, oğlumu emzirmeye kalkar,alır komşuya götürür kızıncada ben bir şey yapmadım ki der. Kış başından beri aynı şeyleri duyuyorum yaza biz onunla komşu gezeceğiz,ben torunumu yıkanırken hiç görmedim neyse yaza görürüm,yaza dedesini bahçede bekleyeceğiz gibi gibi saçmalıklar. Birde akülü araba alacaklarmış ki yazın oraya gitmek için tuttursun. Tuvalet eğitimi ben vereceğim burda ağaç diplerine işer öğreniyor diyor. Bende gitmek istemiyorum haliyle koca yaz neden orda kalayım ki gitmek istersem zaten giderim bu tarz bir baskıya ne gerek var. bir taraftan da çocuk için katlanamam gerekiyor mu diye de düşünüyorum. Bencillik mi yapıyorum siz olsanız ne yapardınız ?

Ay ne münasebet ya. Çocuğunuzu emzirmek de ne demek? Ya da tuvalet eğitimi öğretmek? Çocuğunuza bir özel alanı olduğunu öğretmeniz gerekiyor küçük yaştan itibaren ve bu kayınvalidenizin yanında gerçekleşebilecek bir şey değil bence. Gerekirse sert bir şekilde uyarın, ileride çocuğunuz daha büyük sorunlar yaşar bu şekilde devam ederse

Geçenlerde yemek yediriyordu oğluma ama hızlı hızlı ve büyük lokmalarla eşimde bende uyardık dinlemedi bizi sonuçta oğlum boğuldu bizde bağırıp çağırdık biraz o günden beri bir şey vermiyor ama tabi bana karışıyor büyük lokma ver diye
Ruh hastası sizin kayınvalideniz haberiniz olsun. Uzak tutun çocuğunuzu

Kadın sapık galiba, emzirmeye çalışmak başlı başına silme sebebi benim için, bonus olarak "hiç banyo yaparken görmedim" demesi de çok nahoş, dokunmasına bile müsaade etmezdim muhtemelen.
Ben lohusayken annem yıkamıştı oğlumu 2-3 kere onun lafını yıkıyor aklı sıra hiç yıkanırken görmedim diye.

Ben lohusayken annem yıkamıştı oğlumu 2-3 kere onun lafını yıkıyor aklı sıra hiç yıkanırken görmedim diye.
Bebeğin annesi kimden yardım istiyorsa o görür yapacak hiiiç bir şey yok bu durumda,
banyo yaparken görmemek eksiklik değil zaten kıskançlık yaptığı için söylüyorsa daha vahim, bencillik yapmıyorsunuz kısacası, sakın tavrınızdan vazgeçmeyin.

Köpek yavrusu mu bu, ağaç dibinde tuvalet eğitimi verecek. Çocuğu emzirmesine değinmiyorum bile. Kadında ne bireysel sınırlara ne de ahlaki sınırlara saygı var. Küçücük çocuğa memesini açan kadının yanında çocuk dal başşak büyür artık. Aman aman bahçeli ev değil cennet bahçesi olsa durulmaz. Taviz vermeyin, gerekirse sert yapın, eşiniz de sizi desteklemiyorsa bir cinnet işini görür. Ablamın kv de sınır bilmez, laftan anlamaz biriydi. Enişteyi muma çevirince anası da girecek, karışacak bir delik bulamadı.

Bebeğin annesi kimden yardım istiyorsa o görür yapacak hiiiç bir şey yok bu durumda,
banyo yaparken görmemek eksiklik değil zaten kıskançlık yaptığı için söylüyorsa daha vahim, bencillik yapmıyorsunuz kısacası, sakın tavrınızdan vazgeçmeyin.
Kıskançlıktan yaptığını düşünüyorum çünkü oğlum başka yerde uyumaz orada uyumadı zaman annenlerde de uyumuyor mu orda duruyor mu vs diye sorar hep

Köpek yavrusu mu bu, ağaç dibinde tuvalet eğitimi verecek. Çocuğu emzirmesine değinmiyorum bile. Kadında ne bireysel sınırlara ne de ahlaki sınırlara saygı var. Küçücük çocuğa memesini açan kadının yanında çocuk dal başşak büyür artık. Aman aman bahçeli ev değil cennet bahçesi olsa durulmaz. Taviz vermeyin, gerekirse sert yapın, eşiniz de sizi desteklemiyorsa bir cinnet işini görür. Ablamın kv de sınır bilmez, laftan anlamaz biriydi. Enişteyi muma çevirince anası da girecek, karışacak bir delik bulamadı.
Çoğu şeyi hayır dememe rağmen yapıyor zaten inat yapıyor aslında bana

Çocuk için katlanmak ne alaka… sanki bütün çocuklar bahçeli evde büyümek zorunda. Annesinin düzen oturtamadığı yer çocuk için sağlıklı değildir.

Back
X