• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bencillik mi yapıyorum ?

Çoğu şeyi hayır dememe rağmen yapıyor zaten inat yapıyor aslında bana
Maalesef kaynanaların çoğu böyle. Yıllarca alıştığı, gördüğü düzeni gelinler de kabul etsin istiyorlar. Gelinler uymayınca da türlü triplere giriyorlar. Burada asıl iş oğullarına düşüyor. Sınırları eşiniz çizecek, siz de kararlı duracaksınız. Eşler sınırların farkında değilse kaynanadan önce onlara öğretmek lazım. Sonuçta insan yetiştiriyoruz, herkesin kafasına, isteğine göre hareket edilecek bir mevzu değil ki. Ağacın altına işeyeceği bir bahçede büyüyeceğine, rutunlerinin olduğu bir göz odada büyümesi daha sağlıklı sanki.

Onbeş dakikalık mesafede kalınır mı hiç...kalmayın yoksa hep ister bu tutumu. Aman diyeyim. Sert olun kararlı olun. Bir de yanlış mı okudum çocuğumu emzirdi ne demek. Kıyameti koparmadiniz mi

Onbeş dakikalık mesafede kalınır mı hiç...kalmayın yoksa hep ister bu tutumu. Aman diyeyim. Sert olun kararlı olun. Bir de yanlış mı okudum çocuğumu emzirdi ne demek. Kıyameti koparmadiniz mi
Oğlumu onun yanında emziriyorum bazı dönemler memeyle oynuyor yine öyle yaparken kendi memesinş açtı al oğlum bunu em diye ben saçmalama falan derken kapı çaldı gitti

Siz niye uğraşıyorsunuz böyle saçma insanlarla söyleyin eşinize o uğraşsın. Beni muhatap etme demek zor olmasa gerek.
Duyma he de geç diyor o çocuk senin sen istediğini yaparsın diyor

Maalesef kaynanaların çoğu böyle. Yıllarca alıştığı, gördüğü düzeni gelinler de kabul etsin istiyorlar. Gelinler uymayınca da türlü triplere giriyorlar. Burada asıl iş oğullarına düşüyor. Sınırları eşiniz çizecek, siz de kararlı duracaksınız. Eşler sınırların farkında değilse kaynanadan önce onlara öğretmek lazım. Sonuçta insan yetiştiriyoruz, herkesin kafasına, isteğine göre hareket edilecek bir mevzu değil ki. Ağacın altına işeyeceği bir bahçede büyüyeceğine, rutunlerinin olduğu bir göz odada büyümesi daha sağlıklı sanki.
Zaten normal insan çocuğu ağaç altına işetmeyi düşünmez ama rutinleri olduğunuda kabul etmiyor. Eşimde hadi eve gidelim yorgunum dediğinde bile hemen burası senin evin burda yat gibi saçmalıyor hemen

Çocuk için katlanmak ne alaka… sanki bütün çocuklar bahçeli evde büyümek zorunda. Annesinin düzen oturtamadığı yer çocuk için sağlıklı değildir.
Kesinlikle öyle bu benim annem de olsaydı durum aynı olurdu. Ben kendi evimde rahatım istediğin kadar el üstünde tut yine aynı

Kendi annesi babası olduğu için okeydir tabiki ama hiç oturup konuşmadık. Belki oda gitmek istemez bilmiyorum
bu kadar şeyi tek başına mı yaşadın ben olsam o anadan doğma kocamı da parçalamıştım ananı sustur diye.

bu kadar şeyi tek başına mı yaşadın ben olsam o anadan doğma kocamı da parçalamıştım ananı sustur diye.
Konu sahibi kızacak ama eşi hiçbir şey diyemez
Eski konularında kayınailenin maddi destek verdiğini yazmıştı

O zaman da yazdım hiçbir şekilde eşi konu sahibinden yana olmaz ve sinir hastası olur
Bu diyardan gidemediğine göre bu deveyi güdecek

O çocuğu ağaç altına da işetir o kayınaile🤷‍♀️

O zaman da yazdım hiçbir şekilde eşi konu sahibinden yana olmaz ve sinir hastası olur

yani bilmiyorum maddi destek veriyorsa oğluna veeriyor çocuğu emzirmek ne demek ?

Maddi destekleri yok artık.

Herkese merhaba, daha önce açmıştım bu konu hakkında başlık ama durumlar dahada vahimleşti. Kayınvalidemler bahçeli evde oturuyor biz apartmandayız aramızda arabayla 15 dakika var. Oğlum Nisan doğumlu şuan 8 aylık. Doğurduğumdan beri burda kalın çocuk bahçeli evde büyüsün diyerek üzerime baskı kurmaya çalışıyorlar. Bende hep reddediyorum evinde bir düzeni var diye. Orada gerçekten mutlu değilim kayınvalidem benim verme dediğim şeyleri verir, oğlumu emzirmeye kalkar,alır komşuya götürür kızıncada ben bir şey yapmadım ki der. Kış başından beri aynı şeyleri duyuyorum yaza biz onunla komşu gezeceğiz,ben torunumu yıkanırken hiç görmedim neyse yaza görürüm,yaza dedesini bahçede bekleyeceğiz gibi gibi saçmalıklar. Birde akülü araba alacaklarmış ki yazın oraya gitmek için tuttursun. Tuvalet eğitimi ben vereceğim burda ağaç diplerine işer öğreniyor diyor. Bende gitmek istemiyorum haliyle koca yaz neden orda kalayım ki gitmek istersem zaten giderim bu tarz bir baskıya ne gerek var. bir taraftan da çocuk için katlanamam gerekiyor mu diye de düşünüyorum. Bencillik mi yapıyorum siz olsanız ne yapardınız ?

İyi bir azar çekin. Ben bunaldım burada. Çocukla oraya gitmek yazın güzel olur evde zor oluyor çocuk. Ama bu baskı ve müdahale korkunç. O emzirme olayı ne yahu onu yaşasam üç yıl görüşmedim galiba

Herkese merhaba, daha önce açmıştım bu konu hakkında başlık ama durumlar dahada vahimleşti. Kayınvalidemler bahçeli evde oturuyor biz apartmandayız aramızda arabayla 15 dakika var. Oğlum Nisan doğumlu şuan 8 aylık. Doğurduğumdan beri burda kalın çocuk bahçeli evde büyüsün diyerek üzerime baskı kurmaya çalışıyorlar. Bende hep reddediyorum evinde bir düzeni var diye. Orada gerçekten mutlu değilim kayınvalidem benim verme dediğim şeyleri verir, oğlumu emzirmeye kalkar,alır komşuya götürür kızıncada ben bir şey yapmadım ki der. Kış başından beri aynı şeyleri duyuyorum yaza biz onunla komşu gezeceğiz,ben torunumu yıkanırken hiç görmedim neyse yaza görürüm,yaza dedesini bahçede bekleyeceğiz gibi gibi saçmalıklar. Birde akülü araba alacaklarmış ki yazın oraya gitmek için tuttursun. Tuvalet eğitimi ben vereceğim burda ağaç diplerine işer öğreniyor diyor. Bende gitmek istemiyorum haliyle koca yaz neden orda kalayım ki gitmek istersem zaten giderim bu tarz bir baskıya ne gerek var. bir taraftan da çocuk için katlanamam gerekiyor mu diye de düşünüyorum. Bencillik mi yapıyorum siz olsanız ne yapardınız ?

Okurken sinir krizine girdim eşinizin annesi olduğunu unutup torununa annelik yapmak isteyen bir babanne iyi dayanmışsiniz çocuğunuzu sizden iyi kimse tanıyamaz yapmak istemediğiniz biseyi de yapmayın çocuğunuzu nasıl büyütmek isterseniz öyle büyütün onun annesi sizsiniz sonuç olarak sakin bile kalmışsınız ben bu kadar sakin kalamazdim

Geçenlerde yemek yediriyordu oğluma ama hızlı hızlı ve büyük lokmalarla eşimde bende uyardık dinlemedi bizi sonuçta oğlum boğuldu bizde bağırıp çağırdık biraz o günden beri bir şey vermiyor ama tabi bana karışıyor büyük lokma ver diye
sen sakinlikde master yapmissin bu arada cidden nasıl bu kadar sakin anlatabiliyosun ben olsam kıyameti koparmistim

yani bilmiyorum maddi destek veriyorsa oğluna veeriyor çocuğu emzirmek ne demek ?
Öyle görmüyorlar işte maddi destej verince hepsi üzerinde söz hakkı varmış gibi davranıyorlar
Yapılanlar çok kötü ama bunlara dur diyen kimse yok
Konu sahibi çok nahif mi geliyor çok mu sakin bilmiyorum ama sanki söylediklerini kimse dinlemiyor

Eşinin bir kere konuşup tekrar edilen durumda daha da oraya gitmeyeceklerini dile getirse kimse ses edemez
Büyük lokma verirken bile dinlememiş çocuğun boğazına takılıncaya kadar

Belli başlı absürtlükleri yorumlamıyorum emzirme isteği gibi ama diğer şeylerde her babaannenin torunu için heves edebileceği şeyler. Banyo yaptırmak,bahçeli evinde bahçede büyüsün istemek vesaire. Hiç umursamasa da mutlu olmazdın

Çocuk için katlanmanız değil cocuk için aynen böyle dik durmanız gerekiyor. Herkes kendi çocuğunu istedigi gibi egitsin. Karı koca ne kadar oturmak isterse o kadar gitsin otursun kalksın onunla yetinsinler ya. Böyle böyle iyiyken kötü yaparlar sizi kendilerine yazık olur.

Oğlumu onun yanında emziriyorum bazı dönemler memeyle oynuyor yine öyle yaparken kendi memesinş açtı al oğlum bunu em diye ben saçmalama falan derken kapı çaldı gitti
siz çok mu aruyosunuz bu tipleri ya? midem bulandı okurken

Back
X