- 23 Ekim 2014
- 9.394
- 36.122
- 548
- Konu Sahibi Nehircikss
-
Öyle çok hassas bir insan değilim ama eşinizin tavırları karşısında ben olsam, benim de sinirlerim bozulurdu. Eve geldiğinde yine bir konuşun tabi. Oruç insanı geriyor tamam da, insanların kalbini kıra kıra oruç tutmanın da herhalde çok büyük bir anlamı yoktur. Dışarı çıkmak istemiyor olabilir, hayır demesi yeterliydi. Orucu bahane edecekse, Ramazan bitene kadar gitsin başka yerde kalsın madem. =) Siz de öyle kendi kendinizi harap edip, ağlamayın. Bu gibi durumlarda ağlamayacaksın, ağlatacaksın bacım. =)) Hani sakince konuştunuz, laftan anlamıyorsa, pençeleri çıkarın biraz. O bir laf ediyorsa, siz de iki edin. İçinizde kalmasın. Alt tarafı bir yumurta bir un bir tavaydı mesela, neyin tantanasını ediyor bu kadar. Sanki kalkıp lazanya filan yapacaktı yani...Normalde sinirlidir. Ama saman alevidir siniri. Ben uzatmasam konu kapanır gider. Ben çok fazla duygusalım bu hamilelikten sonra o da oruçtan sonra gereksiz sinirli oldu.
Ben bir şey desem daha çok bağırıyor. Çok bağırıyor.Öyle çok hassas bir insan değilim ama eşinizin tavırları karşısında ben olsam, benim de sinirlerim bozulurdu. Eve geldiğinde yine bir konuşun tabi. Oruç insanı geriyor tamam da, insanların kalbini kıra kıra oruç tutmanın da herhalde çok büyük bir anlamı yoktur. Dışarı çıkmak istemiyor olabilir, hayır demesi yeterliydi. Orucu bahane edecekse, Ramazan bitene kadar gitsin başka yerde kalsın madem. =) Siz de öyle kendi kendinizi harap edip, ağlamayın. Bu gibi durumlarda ağlamayacaksın, ağlatacaksın bacım. =)) Hani sakince konuştunuz, laftan anlamıyorsa, pençeleri çıkarın biraz. O bir laf ediyorsa, siz de iki edin. İçinizde kalmasın. Alt tarafı bir yumurta bir un bir tavaydı mesela, neyin tantanasını ediyor bu kadar. Sanki kalkıp lazanya filan yapacaktı yani...
O zaman fena. Bir psikologa gitmeyi kabul eder mi? (bir yandan da benimki de soru yani diyorum, böyle öfkeli adamların bunu kabul edip tedavi olmaya kalktıklarını hiç görmedim) Bu gerginliği size çektirmeye hakkı yok ama. O zaman iletişimi kesmeyi, minimumda tutmayı deneseniz? İnsan gibi davranıp, konuşana kadar kapsama alanıma girme diye de bir rest çekseniz? Ama böyle öfkeli bir insansa, doğumdan sonra da hayatınızı çekilmez yapabilir. Bir klişedir terapi önermek ama başka ne yapılır bilmiyorum gerçekten. Hastalık çünkü bu kadar kontrolsüz bir şekilde öfke saçmak. Aileden lafını dinlediği, saygı duyduğu bir büyüğü filan var mı? Belki onlardan utanır da tedavi olur.Ben bir şey desem daha çok bağırıyor. Çok bağırıyor.
Öyle demeyin. Güçlü olmak ağlamamak değil ki, güçlü olmak ağlasan da kırılsan da kendine bir yol çizmek, sineye çekmemek ve kararlı olmak demek bana göre. Hepimizin olaylar karşısında verdiğimiz tepkiler farklı. Bazılarımızın daha çok sesi çıkıyor diye daha güçlü olmuyoruz. Örneğin eşiniz çok bağırıyor filan ama güçlü bir karakter olduğundan değil, iletişim kurmayı beceremeyen güçsüz bir karakter olmasından aslında. Öyle düşünün. Şimdi bir de evladınız doğacak, güçlü olmak için iki kat sebebiniz var. Bu adam değişmeli. Öyle sürekli babanın bağırıp çağırdığı bir evde çocuğun psikolojisi ne olur düşünmek lazım. Kendi kendini frenleyemiyorsa, gitsin bir uzmana danışsın. İşte bu konuda kararlı olun.Arkadaşlar ben sizin gibi güçlü bi insan değilim. Her defasında kendimi telkin ediyorum ağlamayacaksın diye. Ama olmuyor. Yapamıyorum.
Diyemem canım,çünkü kesinlikle sen hatalı değilsin. Tabiki boşan demem. Diyemem,zaten gereksiz olur. Belli ki bişeylere gergin . Bazıları orucu böyle tutuyor maalesef.. Allah için yaptıklarını unutarak.. ancak tavrı genel olarak böyle ise büyük sıkıntı. Hamile olan her kadına extra hassas olunmalı.. bence bu sebepsiz çıkışlarının altniında ne var bunu bulmalısınızArkadaşlar merhaba. Buraya bu zamana kadar evlilikle ilgili sorunlarda boşan kelimesini kimseye kullanmadım. Çekiniyorum.
Lütfen sert yorum yapmayın. İkizlere hamileyim. Çok duygusalım. Çok kırılganım.
Bu sabah eşimle 12 de uyandık. Gece boyunca sarıldık. Birbirimizi sevdik. Sabah da öperek uyandırdı.
Sonra eşim ben sana unlu yumurtalı bir şey yapayım ekmek almamıza gerek kalmaz dedi. Ben de tamam dedim. Bilsem o tarifi kendim yapardım. Oruç diye ondan bir şey istemem. Ya da izin verse ekmek almaya giderdim. Neyse kalktık. Yanındayım. Tava arıyor. Bu iş için kullanacağı tavaların hepsi makinede kirli. Tekrar tava için baktı. Pankek tavasını buldu. Bu ne dedi koydu. Tavaya ve tepkisine şirin bi ifadeyle güldüm. Gülme! Tava çıkart ve yıka. Dedi sinirli bir şekilde ben de dedim ki granit tavayla yapsan olur hemen yıkarız dedim. O çok büyük. Yıka yıkamıyorsan ben yıkayayım dedi yine sinirli ve sert. Ben de makineye baktım hangi boy tava olsun dedim. Yüzünde hiç bir ifade yok battal boy dedi. Ben de bi şey demedim bi Tava çıkarttım ve yıkadım. Un nerde dedi. Her zamanki yerinde dedim. Her zamanki yerindeyse çıkart o zaman dedi. Ben de artık sinirlenmeye başladım. Ekmek sepetine son kez baktım ekmek var mı Kuru bile olsa olur. Bakarken ekmek mi yiyeceksin öyle desen ekmek alırdık dedi. Bakkalı aradı ekmek siparişi verdi. Kalk kendine bir şeyler yap o zaman dedi. Tamam dedim. Ekmek siparişi vereli 50 dk oldu hala gelmedi. Eşim kalkıp gidip aldı geldi. Sana omlet yapmamı ister misin dedi. Ben de kendimi yumuşatmak adına olur dedim. Normale döndüm.
Sonra kahvaltımı yapıp yanına geldim. Biraz zaman geçince tatlı bi ses tonuna bürünüp sağlık durumun nasıııl, oruçla aran iyi mi dedim. İyiyim Neden dedi. Zaman geçince azcık dışarı çıkalım mı dedim. Amacım biraz yürüyüş. Dışarı 30 derece dedi. Olsun dedim. Yattığı yerde doğruldu. İşte o olsaymış böyle bir şey teklif etmezmiş. Karşıdaki kişi oruçluymuş. Uzattı. Dedim zaten sordum. Sordun evet şimdi iyiyim ama dışarı çıkmam bu sıcakta. Dedim ki neden uzatıyorsun, düzgün bir şekilde çıkmak istemediğini söylesen ben bir şey demem.
Suratım asıldı. Yatak odasına gittim. Yattım. Geldi. Neden buraya geldin dedi. Oturup seninle kavga edemem dedim. Ben seninle kavga etmedim. Bir şey demedim. Diye bağırmaya başladı. Bir şey demedim. Uyudum. Geldi uyandırdı. Zor uyandım. Annesigile gidecektik bugün. Benim için balık yaptıracaktı. Balık alıp gitmemiz lazım dedi. Ben de uyanır uyanmaz uyku mahmurluğu ile saat daha 4 buçuk dedim. Yine bağırmaya başladı. Gideceğiz alacağız saat 5 buçuk olacak bilmem ne. Hiç bir şey demeye fırsat bırakmadan arkadaşlarını aradı. Gelin beni kapının önünden alın dedi. Bağırarak gitti.
Defalarca dedim ona ben hamileyim bak normalden kat kat alınganım. Lütfen bu süreçte yardım et bana.
Buraya niye yazdım. Birileri bana desin ki sen htalısın. Şöyle davran desin. Bu beni çok rahatlatır.
Her yerde sokağa çıkma yasağı yok ki 15 ilde var hepi topu. Yasak olmayan bir ildedirler muhtemelenBen şeyi merak ettim küçük bi şehirdesiniz sanırım sokağa çıkma yasağında nasıl çıkıyorsunuz acaba?
Dedikleriniz çok önemli teşekkür ederim. Ancak omleti ben yap demedim. Ekmek almaya üşendiği için unlu ekmeğe gerek bırakmayan omlet yapacam dedi :) ben bana bakmasını istemiyorum ama bu süreçte en azından bebişler için daha dikkatli olsa keşke. Dışarıya yürüyüş isterken bile incele incele kıvrıla kıvrıla istedim. Hayır dese tamamdı. Oruçla arasını sorarak istemiştimKaç aylık hamilesiniz? Biraz prenses sendromuna girmişsiniz gibi hissettim ben bana onu yapacak bana bunu yapacak. Omlet mesela alt tarafı. Bi de hava zaten anormal derecede sıcak bırakın oruçlu insanı kimse çıkıp da öğlen vakti yürüyüş yapmaz doğal olarak.
Haklı haksız diyemem her iki tarafta kendine göre haklı çünkü. Tabi eşiniz aşırı tepki vermiş o ayrı ama siz de sinir edene kadar trip atmışsınız birazcık. Beklentilerinizi düşürün her türlü mutlu olursunuz.
Ben omlet yap demedim. Bir üstteki yorumumu okur musunuzKaç aylık hamilesiniz?
Açıkcası yorgan döşek hasta olmadığım sürece oruçlu birinin bana yemek hazırlamasına izin vermem.
Üç dört gün önce, gece migrenim tuttu
ertesi gün niyetlenmedim, eşimin yanında yiyip içmedim ki kendisi 'aç kalma, birşeyler ye, yine hastalanma' dediği halde.
Ne bileyim bana garip geldi.
Bazen böyle olur, her şey ters gider, eşler birbirini yanlış anlar, tahammül edemez ama ağlayıp harap olacak bir durum yok.
Bir de eşiniz bağırıp çağırdığında susmaya çok alıştırmışsınız onu ve ilişkinizi, bu durum ilersi için sıkıntı.
Bunu bir şekilde çözün çünkü ikiz bebek büyütmek başlı başına yorucu ve stresli bir süreç.
Eşim bağırınca ben bağırsam daha çok bağırıyor. Ne yapmak lazımKaç aylık hamilesiniz?
Açıkcası yorgan döşek hasta olmadığım sürece oruçlu birinin bana yemek hazırlamasına izin vermem.
Üç dört gün önce, gece migrenim tuttu
ertesi gün niyetlenmedim, eşimin yanında yiyip içmedim ki kendisi 'aç kalma, birşeyler ye, yine hastalanma' dediği halde.
Ne bileyim bana garip geldi.
Bazen böyle olur, her şey ters gider, eşler birbirini yanlış anlar, tahammül edemez ama ağlayıp harap olacak bir durum yok.
Bir de eşiniz bağırıp çağırdığında susmaya çok alıştırmışsınız onu ve ilişkinizi, bu durum ilersi için sıkıntı.
Bunu bir şekilde çözün çünkü ikiz bebek büyütmek başlı başına yorucu ve stresli bir süreç.
Bende zaten o yüzden sordum.. büyük ihtimal öyledirHer yerde sokağa çıkma yasağı yok ki 15 ilde var hepi topu. Yasak olmayan bir ildedirler muhtemelen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?