Bende sorun varsa düzeltmem lazım.

Normalde sinirlidir. Ama saman alevidir siniri. Ben uzatmasam konu kapanır gider. Ben çok fazla duygusalım bu hamilelikten sonra o da oruçtan sonra gereksiz sinirli oldu.
Öyle çok hassas bir insan değilim ama eşinizin tavırları karşısında ben olsam, benim de sinirlerim bozulurdu. Eve geldiğinde yine bir konuşun tabi. Oruç insanı geriyor tamam da, insanların kalbini kıra kıra oruç tutmanın da herhalde çok büyük bir anlamı yoktur. Dışarı çıkmak istemiyor olabilir, hayır demesi yeterliydi. Orucu bahane edecekse, Ramazan bitene kadar gitsin başka yerde kalsın madem. =) Siz de öyle kendi kendinizi harap edip, ağlamayın. Bu gibi durumlarda ağlamayacaksın, ağlatacaksın bacım. =)) Hani sakince konuştunuz, laftan anlamıyorsa, pençeleri çıkarın biraz. O bir laf ediyorsa, siz de iki edin. İçinizde kalmasın. Alt tarafı bir yumurta bir un bir tavaydı mesela, neyin tantanasını ediyor bu kadar. Sanki kalkıp lazanya filan yapacaktı yani...

Normalde de alınganım ama hamilelikte inanılmaz derecede duygusalım. Eşime de anlattım bu zamanlarda bana yardımcı ol diye. Elimde değil.

Bu adam oruç tutmasın riyadır bu ! Hem sen nefsini terbiye etmek için oruç tutacaksın hem de senin çocuğuna hamile kadına eziyet edeceksin, din bunu nerde emrediyor biri izah etsin bana da lütfen. Sizin kabahatiniz yok kendinizi acaba ben mi hatalıyım o mu hatalı diye düşünmeye maruz bırakmayın, iletişim kurun sağlıklı bir şekilde. Bağırmak da neyin nesi, annesi hergün kalk bi bakalım aslan yavrucum diye diye büyütmüş belli ki. Kadına saygı duymayı öğrenememiş, hazin ! Baba olacak hayırlısıyla bir de, Allah ıslah etsin. Siz de üzmeyin kendinizi nolur, olur böyle tartışmalar konuşun müsait bi zamanınızda. Ruhsal sağlığınızı hırpalarsınız..

Ben bir şey desem daha çok bağırıyor. Çok bağırıyor.

Ben bir şey desem daha çok bağırıyor. Çok bağırıyor.
O zaman fena. Bir psikologa gitmeyi kabul eder mi? (bir yandan da benimki de soru yani diyorum, böyle öfkeli adamların bunu kabul edip tedavi olmaya kalktıklarını hiç görmedim) Bu gerginliği size çektirmeye hakkı yok ama. O zaman iletişimi kesmeyi, minimumda tutmayı deneseniz? İnsan gibi davranıp, konuşana kadar kapsama alanıma girme diye de bir rest çekseniz? Ama böyle öfkeli bir insansa, doğumdan sonra da hayatınızı çekilmez yapabilir. Bir klişedir terapi önermek ama başka ne yapılır bilmiyorum gerçekten. Hastalık çünkü bu kadar kontrolsüz bir şekilde öfke saçmak. Aileden lafını dinlediği, saygı duyduğu bir büyüğü filan var mı? Belki onlardan utanır da tedavi olur.

Dengesiz biri sanırım...Durduk yere çatıyor.Allah sabır versin size.Hamileymişsiniz sizin degil onun hormonal dengesiz bozulmuş sanırım.Birde hep yazdım hep yazacağım oruç tutuyorum diye böyle millete çatacaklar tutmasa keşke.

Arkadaşlar ben sizin gibi güçlü bi insan değilim. Her defasında kendimi telkin ediyorum ağlamayacaksın diye. Ama olmuyor. Yapamıyorum.
Öyle demeyin. Güçlü olmak ağlamamak değil ki, güçlü olmak ağlasan da kırılsan da kendine bir yol çizmek, sineye çekmemek ve kararlı olmak demek bana göre. Hepimizin olaylar karşısında verdiğimiz tepkiler farklı. Bazılarımızın daha çok sesi çıkıyor diye daha güçlü olmuyoruz. Örneğin eşiniz çok bağırıyor filan ama güçlü bir karakter olduğundan değil, iletişim kurmayı beceremeyen güçsüz bir karakter olmasından aslında. Öyle düşünün. Şimdi bir de evladınız doğacak, güçlü olmak için iki kat sebebiniz var. Bu adam değişmeli. Öyle sürekli babanın bağırıp çağırdığı bir evde çocuğun psikolojisi ne olur düşünmek lazım. Kendi kendini frenleyemiyorsa, gitsin bir uzmana danışsın. İşte bu konuda kararlı olun.

Ben şeyi merak ettim küçük bi şehirdesiniz sanırım sokağa çıkma yasağında nasıl çıkıyorsunuz acaba?

Eşiniz oruc dan dolayı agrasifleşmiş sizde alıngansınız. Rabbim sağlık huzur afiyet versin arkadaşım

+++1000000000000000000 kesinlikle çocuk bakımı büyütmesi bambaşka bir konu hata kabul etmeyen bir konu

Diyemem canım,çünkü kesinlikle sen hatalı değilsin. Tabiki boşan demem. Diyemem,zaten gereksiz olur. Belli ki bişeylere gergin . Bazıları orucu böyle tutuyor maalesef.. Allah için yaptıklarını unutarak.. ancak tavrı genel olarak böyle ise büyük sıkıntı. Hamile olan her kadına extra hassas olunmalı.. bence bu sebepsiz çıkışlarının altniında ne var bunu bulmalısınız

Sanirim hamilesin diye hemen her istedigini yapmaya calisiyor, kendi istemese bile. Taviz verdigini dusundugu icin sinirleniyor.
Oruc tutan insanin tutmayan birine kahvalti hazirlamasina gerek yok. Bebek gibi omletiydi ekmegiydi dusunmesine gerek yok. 30 derecede yuruyus de yapilmaz evet. Siz ondan bir sey beklemeyin kendiniz yapin yeyin

Kaç aylık hamilesiniz? Biraz prenses sendromuna girmişsiniz gibi hissettim ben bana onu yapacak bana bunu yapacak. Omlet mesela alt tarafı. Bi de hava zaten anormal derecede sıcak bırakın oruçlu insanı kimse çıkıp da öğlen vakti yürüyüş yapmaz doğal olarak.

Haklı haksız diyemem her iki tarafta kendine göre haklı çünkü. Tabi eşiniz aşırı tepki vermiş o ayrı ama siz de sinir edene kadar trip atmışsınız birazcık. Beklentilerinizi düşürün her türlü mutlu olursunuz.

Ben şeyi merak ettim küçük bi şehirdesiniz sanırım sokağa çıkma yasağında nasıl çıkıyorsunuz acaba?
Her yerde sokağa çıkma yasağı yok ki 15 ilde var hepi topu. Yasak olmayan bir ildedirler muhtemelen

Kaç aylık hamilesiniz?
Açıkcası yorgan döşek hasta olmadığım sürece oruçlu birinin bana yemek hazırlamasına izin vermem.
Üç dört gün önce, gece migrenim tuttu
ertesi gün niyetlenmedim, eşimin yanında yiyip içmedim ki kendisi 'aç kalma, birşeyler ye, yine hastalanma' dediği halde.
Ne bileyim bana garip geldi.
Bazen böyle olur, her şey ters gider, eşler birbirini yanlış anlar, tahammül edemez ama ağlayıp harap olacak bir durum yok.
Bir de eşiniz bağırıp çağırdığında susmaya çok alıştırmışsınız onu ve ilişkinizi, bu durum ilersi için sıkıntı.
Bunu bir şekilde çözün çünkü ikiz bebek büyütmek başlı başına yorucu ve stresli bir süreç.

Dedikleriniz çok önemli teşekkür ederim. Ancak omleti ben yap demedim. Ekmek almaya üşendiği için unlu ekmeğe gerek bırakmayan omlet yapacam dedi :) ben bana bakmasını istemiyorum ama bu süreçte en azından bebişler için daha dikkatli olsa keşke. Dışarıya yürüyüş isterken bile incele incele kıvrıla kıvrıla istedim. Hayır dese tamamdı. Oruçla arasını sorarak istemiştim

Ben omlet yap demedim. Bir üstteki yorumumu okur musunuz

Eşim bağırınca ben bağırsam daha çok bağırıyor. Ne yapmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…