Bana o kadar ters ki...
Bildigin ensest yani.
Her erkegi denemis de bir tek kuzeniyle mi cekim hissetmis anlamadim.
Hani dese ki cok flortum oldu ama hicbiri beni cekmedi, sadece kuzenim cekiyor cinsel olarak, yok yok yine olmaz. Ama en azindan bir savunmasi olurdu konu sahibinin.
Şahsi düşüncem:
- 30 yaşınızdasınız ve belli ki iş hayatı dahil düzenli bir hayatınız var
- Bu durumda kendinizden küçük yaşta bir erkek ile evlenmenizin çok doğru bir karar olduğunu sanmıyorum, çünkü erkekler geç olgunlaşan varlıklar. Şimdi çekim olabilir, bir birinize karşı dayanılmaz bir elektrik olabilir aranızda, fakat pembe gözlüklerinizi çıkartmalısınız!
- Kaldı ki aile de karşı, demekki olmaması gereken birşey.
- En son olarak, herkesin görüşüne saygım olmasına rağmen, akraba evliliklerine karşıyım!
- Hem genetik sorunların gelecekte olacak çocuklarda olması ihtimali nedeniyle, hem de kendi ailem ve çevremde akraba çocukları ile kardeş gibi büyütülmenin vermiş olduğu bir alt yapıyla, çok etik bulmuyorum akraba evliliklerini.
Sözün özü: ilerde çok pişman olacağınız bir adımı atmamak için, şimdiden önlemlerinizi alın!
cok zor ya durumun.yas önemlı degıl de kuzenın olması akraba sonucta ilerde cocuklarınız olacak sorunlar bence hemen evlenme bi müddet tanı uzun bir ilişkı sonrası baktın cok seviyorsunuz evlenırsınız ve cocuk yaparken doktordan yardım istersiniiz.merhaba arkadaşlar.. konuya nereden başlayacağım bilmiyoruminsanın başına her şey geliyormuş yapmam dediğin her şeyi yapıyormuşsun Gelelim konuya, ben 30 yaşında çalışan, kendi ayakları üzerinde duran bir bayanım. her zaman güçlü kendine yetebilen biri oldum fakat artık insan bir yuva kurmak istiyor. Bende tam bunları düşünürken apansızca kuzenimle aramızda bir elektriklenme oldu üstelik kuzenim benden 5-6 yaş küçük ve mantıken hiç uyuşmuyoruz kendimi ne kadar geri çekmeye de çalışsam olmayacağını söylesem de birden kendimi onunla konuşurken buluyorum konuşurken zaman öyle bir geçiyor ki en az 2 -3 saat telefonda konuşuyoruz.. yan yana geldiğimiz vakit ise birbirimize dokunmamak için kendimizi zor tutuyoruz evet arkadaşlar durum böyle.. mantıken uyuşmoruz, yaşı benden küçük, bizimkiler kesinlikle karşı ama arada adına aşk diyemesem de büyük bir çekim var ve o benimle en kısa zamanda evlenmek istiyor. bana bir akıl verin lütfen ne yapmalıyım?
Bende onu soylemeye calistim ama anlatamadimBurasi yine karismis, ne diye karsiyorsa. Sanki konu sahibine yorum, yardim degil de yorum yazanlara yorum yazmaya gelinmis..
bahar2701 , etkilenmis olabilirsin, oda oyle ama eger dedigin gibi mantik uyusmuyorsa o zaman olmamasindan yana olmakta fayda var. Yas ve akrabalik olmasi ziyade beraber buyuduguseniz sizde belki bir anne-kadin sefkati da buluyordur..
Aileler'de karsiysa ozmn hic girismeyin, ilerde sorun yasayabilirsiniz..
valla bi insan kuzenıyle evlenemez evlenen de yanlış yapmış.evlendıren de yanlış yapmış.hatta suç bencekuzen evliliği= ensest değil önce ensestin tanımını öğrenmek lazım.bunu şu yüzden yazıyorum burada anne-babası kuzen olan veya kuzeniyle evlenmiş olan kişiler var,olabilir bu çok kırıcı olur onlar için.
kuzen evliliği sapkınlık değil ama bence asla olmaması gereken bi durum.
sakıp sabancı ıle esı akraba ıdı çocukları sakattı.dedıgım gıbı yasaklanmalıSon arastirmaya gore kuzen evliliginden olan cocuk ve 40 yas ve uzeri kadindan olan cocuk ayni sakat dogma riskine sahipmis.
40 yas uzeri bir bayana dogurma deme curetini bulamiyorsak buna da karisamayiz. Ancak uyarabiliriz.
Eksi olarak bir de kayin ailenin akraba olmasi var. Bosanma durumunda sulale bolunmesi var.
Ask haric kuzen evliligine sicak bakmiyorum. Asik olduysan zaten bu konulari konusmak icin gectir.
Sizde de ask yok, butun bu riskleri almaya deger mi?
lavaboya git:))Benden sadece 2 yas kucuk kuzenime "naber len" deyip basini oksuyorum. 6 yas kucuk olan ablam ablam deyip etrafimda donuyor.
Hem kucuk, hem kuzen... Midem bulandi.
evet aynı fikirdeyim ve bunu yazdım zaten asla sıcak bakmıyorum bunuda dedim ancak kuzen evliliği ne kadar yanlışsa buna ensest demek de o kadar yanlış bana göre.ifade etmek istediğim buvalla bi insan kuzenıyle evlenemez evlenen de yanlış yapmış.evlendıren de yanlış yapmış.hatta suç bence
Diyorum ki bu sebepten yasaklanacaksa 40 yasinda kadinlarin kisirlastirilmasi lazim.sakıp sabancı ıle esı akraba ıdı çocukları sakattı.dedıgım gıbı yasaklanmalı
cok zor ya durumun.yas önemlı degıl de kuzenın olması akraba sonucta ilerde cocuklarınız olacak sorunlar bence hemen evlenme bi müddet tanı uzun bir ilişkı sonrası baktın cok seviyorsunuz evlenırsınız ve cocuk yaparken doktordan yardım istersiniiz.
:)) büyük konuşmaaa.. bende yapardım bir zamanlar neyse umarım sizin veya çecrenizdekilerin başına gelmez:)30 yasında koskoca kadınsınız, iş güç sahibisiniz ama kuzen diyorsunuz üstelik sizden 6 yaş küçük. Elalem olsa insan ablalık duyguları besler yahu 24 yaşındaki bir erkeğe karşı. Şaka gibi. Taşlamaya kalkanlar olacaktır şimdi beni, zerre kadar umurumda değil ve asla cevap yazmayacağım ama ben kuzen, akraba evliliğini tiksinç buluyorum, bu ülkeye yakıştıramadığım şeylerden biri de bu. Özellikle yurtdışından arkadaşlarım kültürle alakalı sorduğu zaman utanç duyduğum bir rezillik, bana göre böyle. O kadar saçma ki bunu onlara anlatamıyorum bile. Ailemde de sülalemde de yok çok şükür, olsa aileden de utanırdım. Eski zamandakileri hadi o zamanlar öyleymiş deyip idare etmeye çalışıyorum ama 2016 yılında da akraba evliliğinin tek düzgün yanı yok. Adam mı yok da kuzenine halleniyorsun gibi bir laf duymanız muhtemel çevreden. Utanç verici. Cevap yazan olursa önemsemeyeceğim zira amaç polemik olacaktır, banlanırsınız. Kimse kusura bakmasın şahsi fikrim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?