benden 6 yaş küçük biri benimle evlenmek istiyor.

onun tek derdi evlenmek.. hatta şimdi yüzük takmak istiyor. ben istemediğim içinde üzerime geliyor ailelere anlatalım diye:)

Baslikta kucuk bir "kuzen" ayrintisini kacirmissin. Yas olayi degilde evliligin/iliskinin kuzen ile olmamasi gerekiyor bence. Bosluktan boyle bir arayisa girmis olabilir misin. Yol yakinken don derim.

Zaten tanımı da bu şekildedir.
Kan bağınız olması bile gerekmez.
Bilgili bir kadınsınız

:)) büyük konuşmaaa.. bende yapardım bir zamanlar neyse umarım sizin veya çecrenizdekilerin başına gelmez:)

Büyük konuşma mı? Çevremde de yapsa aynı tepkiyi verirdim. Bana gelince... Ahlak algımı çöpe atmadım çok şükür, öyle bir durum söz konusu değil. Ölürüm daha iyi. Herkesi kendiniz gibi sanmayın öyle büyük konuşma falan gibi. İnsanların değerleri var kendilerine göre, herkes sizin gibi değil.

Arkadaşım amca oğluyla evlenmişti bazı yerlerde normal karşılanıyor kızlar aileler göz yumuyor bu duruma bize tuhaf gelen şeyler onlarda gayet normal kardeş dediğinle aynı yatağı paylaşmak Nasıl bir durumdur anlam veremiyorum ve vermemde erkek kıtlığımı geliyor da yakın akraba neden neyse iyi düşün konu sahibesi !

dediğim gibi benim mantığıma hiç ama hiç uymuyor fakat duygularıma da engel olamıyorum
Duygularin olmasi normal cunku ilk mesajinda dedigin gibi evlenmek istersin, bir yuza kurmak istersin ama bu hissettiklerin gercekten anlamda ask degil nede evlilige goturen bir duygu ama bir heycan. Birsey sormak istiyorum, sen onu nasil goruyorsun ki bu duygular olustu?
Cunku kardesi gibi gorudugune duygu beslemek neredeyse imkansiz..

Bu konuya bile büyük konuşma diyecek kadar düşürdünüz seviyeyi arkadaşlar. Çarpık ilişkileri bu kadar normalleştirmeyın herkes sizin gibi değil. Utanç duyulması gereken bir konuyu ama yasal bir engel yok deyip savunanlar var aranızda. Başka da diyecek laf yok, dendi zaten.

Akraba evliliği=genetik hastalıklı bebekler
Akraba evliliği=aile arasında soğumalar tartışmalar

ne diyorsun sen ya? ahlaksızlık mı? birinin kocasını mı elinden aldım, evliyken biriyle mi takıldım yada başka namussuzluklar mı yaptım.? kendine göre bir ahlak anlayışın var anlaşılan kendinize gelin! terbiyesizliğin alemi yok.. sizin yaşantınızı çok merak ediyorum eminim bana ahlak dersi verecek son kişisinizdir! çevremde saygım, terbiyem ve hanımefendiliğimle tanınırım. sizin gibi birinin bana bu şekilde konuşmasını kesinlikle kaile bile almıyorum.!

Katılıyorum.

Artık bazı şeylere ne söylenmesi gerekiyorsa o söylensin.

Birileri gücenir, alınır diye saklanmasın doğrular ki önlensin.

oncelikle sana tavsiyem gercektende su yorumlari okudukca objektif bakmayi bilmeyen insanlar oldugunu goruyorum hic takma ama cocuklarinin sakat dogma olasiligina deginen yorumlardan kendine ders cikar
yani diyelim evlendin aileni atlatti onu bunu gectin evlendin artik ayni evde yasiyosunuz
cocugun olucak Allah korusun ozurlu oldugunu duyunca hissedeceklerin suanki duygularindan daha agir basar

Bu konu gerçekten .çok çirkinleşti öyleki şahsıma resmen hakaret ediliyor şuanda.. Sadece zor durumda olduğumu ne yapmam gerektiğini öğrenmek istemiştim fakat sayenizde sinirlerim laçkalaştı gerçekten beni anlayan ve önerilerde bulunan arkadaşlara çok tşk ederim.. diğerlerine ise yorum dahi yapmak istemiyorum çünkü kendileri dünyanın en mükemmel insanları, hayatlarında hiç ama hiç hata yapmamışlar.,namus abideleri olarak çevremizde yer alan değerli aydın insanlardır..!hepinize tekrardan tşk ediyorum:))

savunmak? yasal bir engel yok demek savunmak anlamına gelmiyor ki Wustria.. var mı? yok.. ama bu normal olduğu anlamına gelmiyor.. 15 yaşından küçük çocuklara taciz edilip serbest bırakılan bir ülkede yaşıyoruz neticede.. bunun yanında ENSEST değil diyoruz.. hani "kan bağı olmasına gerek yok, bence ensest" diyenlere kavramların sencesi-bencesi olmaz diyoruz.. bu savunmak olarak görülüyorsa eyvah ki ne eyvah..

Sülalemde akraba evliliği olanlar var,utanç duymuyorum ,ahlaksızlık veya ensest demekse bana göre büyük ve saçma ithamlar;ben akrabamla evlenir miyim; hayır ama ensest ya da ahlaksızca bulduğum için değil,akraba ilişkilerinin fazlaca zedelenmesi ve doğabilecek bebeklerde ki sıkıntılar yüzünden!Bunlar benim gerekçem olurdu bu tip bir şey başıma gelse...
Yaş konusunda, sevgili bahar onun olgunlaşması daha geriden ve daha geç olacak,bu konuda hep ona annelik yapmış gibi olacaksın bu da senin için yıpratıcı olacak...Bence akraba ve birde üzerine yaş sıkıntısı eklenince ilişki çok sağlıksız olur ama aşk üstesinden gelir dersende senin seçimin!
Ve bunlar da benim düşüncem!

Akraban kuzenin tabiki seveceksin.icinde ona karşı olan sevgiyi yanlis anlama..
Ablasisin öyle davran şeytana uyup öyle bir hata yapma..
Evlenince anlasamazsan ki anlaşamaman doğal ailelern arasi da açılıyor.buna hic gerek yok

nekadar gereksiz yorumlardasiniz hala
KONU SAHIBI YUKARDADA BELIRTTI ONERI ISTIYORUM DIYE

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…