Beni Evlilikten Soguturmusunuz lütfen ? \:

Canim çok üzüldüm Rabbim sabir versin, güç versin... derdine derman versin insaAllah

Tesekkürler Owner cvbin için.. cok sagol.... haklisin Acele etmeye gerek yok !

Haklisin olivia, cevabin için çok tesekkürler... üniversiteyi bir daha deneyecegim bu sene ama baska bir bölümü, ins basaririm, benim için dua et lutfen....
Artik bencede 30 lu yaslara gelince evliligin daha dogru oldugunu dusunuyorum... cunku ben 10 yasinda nasildim, nasil dusunuyodum, ve simdi 20 yasindayim nasil dusunuyorum diyorum kendi kendime cok fark var...en az bi 6-7 hatta 8 sene geçsin.. daha dahada olgun olurum o zaman, cok daha degisik ve guzel dusunurum.... kendimi de daha iyi tanirim... o zmna kadar da zaten okulum biter calisiyo olurum... evlilige hazir olurum insaAllah... Rabbim hakkimizda hayirli olani versin ins Amin..

Bu arada sen merak ettim , bi topikte okumustum, 30 yasinda evlenmistin diimi? biraz kendi hayat tecrubenden bahsedermisin ??

asıl evlenme yaşı 30 ve üstü
çünkü geç bulunca insan kıymet biliyor
çünkü zor bulunuyor ve tez yitirilmek istenmiyorrrrrrrrr
ah ahhh
bencede en güzeli 30 lu yaşlar
bende 30umda evlendim
ama sen o olgunluğa 30 undan önce geldiysen
yakalayabildiysen neden olmasın
önemli olan yemek temizlik değil akıldaki olgunluk tatlım
o varsa inan hepsi olur yeterlidir evlilik için
insanın eşi gözüne tütüyor iş bitsede
evime gitsemde kocacığımla olsam diye
her gün görüşmeye rağmen doymuyor insan
seviyor seviyor sevmeye bıkmıyorsun
sevdikçe seviyorsun
gözünde tütüyor
hep yanında olmana rağmen özlüyorsun
evlilik aşkı öldürür mü
yok artık gittikçe perçinleşiyor duygular
gittikçe sağlamlaşıyor yıkılmaz bir duvar oluyor
iyi gününde kötü gününde
hep yanında olan birisisin olduğunu bilmek
insanı yaşamaya en değer hale getiriyor
seni seviyorum kocacım
iyiyki varsın
ve benimlesin
kara gözlüm herşeyim

bu arada sana bişeyler anlatmak istedim ama döndü dolaştı kocama
ilanı aşka geldi
kusura bakma canım umarım bişeyler anlamışsındır

20 yaş evlilik için erken,
Ama şimdi seni evlilikten soğutmak ilerisi içinde önyargılı olmana neden olur bence.
Önce okul meslek önemli,
Sonra zaten doğru kişiyi bulduğunda herşey kendiliğinden gelişir.
Bulamayadabilirsin,mutsuzda olabilirsin evliliğinde
Ya da çok mutluda olabilirsin.
Kısmet.

Evlilik olgun insan işidir canım , o olgunluğa geldiğine inandığında evlenmelisin. Bunun belli bir yaşı yok hele hele 30'a kadar evlenme lafları moda oldu güya çağdaş yaşam kriteri oldu nedense.Ama Elinde bir mesleğin illaki olsun bence , eğitimine de ara verme asla. Ve evlilik kötü birşey değil aksine toplum ahlakını ileriye taşıyacak birşeydir. Evliliği kötü gidenler yazacaktır muhakkak ama sonuçta sen 5 üniversite de bitirsen holding sahibi bile olsan evleneceğin kişi kaderindir ve malesef evlenmeden insanları tanıyamazsın. Sana tavsiyem oluruna bırak gitsin hayat sana teklifini sunacaktır ama o güne kadar eğitim ve meslek olayını ciddiye al derim. Allah yanında olsun..

evliliğin ennn güzel tarafı çocuk ise,
sanırsam bundan başka tek güzel tarafı rahat etmek...
yani senin gibi "ay evlensem yuva kursam,sap kalmasam" düşüncelerinden kurtulmak
başka da bir güzelliği yok
sonuçta bir bayansın,eninde sonunda evleneceksin ve evlenene kadar da rahat edemiyeceksin.

aynen katılıyorum

okul bitmeden meslek edinmeden ayakları üzerinde duramadan aile kültür ayrılığı gözetmeksizin

evleniyorlar sonra evlilik çok kötü mutsuzum evlilik aşkı öldürüyor

valla hiçte değil sevgiliyken bile bu kadar mutlu değildim

şuan bana sorsanız en kötü tarafı kira ödemek

Anladim canim sagol :) Allah nazarlardan saklasin evliliginizi ne guzel anlatmissin

Su kirmiza boyadigim yer çok önemli... iste bende bu yüzden istiyordum, ve dusunuyordum evliligi,

iyi gunumde kotu gunumde hep yanimda olan birisinin olmasini istemek (cok kotu bisey mi ??), bana guven veren.. hep arkamda duran, benimde ona ayni sekilde guven verdigim bir insan..:26:

30 'lu yaslar banada mantikli geliyo bazen ama, sence biraz geç degil mi ? mesela dusunuyorum 30 yasimda evlensem, 3 sene sonra cocugum olsa etti 33, cocugum 20 yasina gelince

53 yasinda olcam, yaninda arkds gibi gezemicem, bi yasli kadin olarak kalcam... ( halbuki bazi insanlari goruyoruz cocuklariyla arkdsmis gibi geziyolar, nede guzel gorunuyolar (

Ne bileyim herkesin görüsü farklidir.. saygi duyuyorum herkese.... Bu arada sen evlendiginde esin kaç yasindaydi tatlim merak ettim ? :44:

Haklisin canim kismet...
ya aslinda beni bu topiktekiler yanlis anladilar. 20 yasindayim evliligi düsünüyorum dedim ama, hemen simdi 20'imde evleneyim demedim
zaten sevgilim filanda yok..... 1-2 sene calisayim...(veya okulumu bitireyim) birisiyle tanisirsam 1 sene gzlce taniyim onu ,sonrasi olursa olur olmazsa olmaz Nasip kismet....
ben 23 -24 yas gibi evlenmeyi dusunuyordum gzl bi yas gibi geliyo bana.... (sence o yasdami erken ? :44:)
Ama bi yandan da 23'unde bile evlenenler keske biraz daha bekleseydim diyolar, hatta 25'inde bile evlenenler oyle diyor... bu yuzden diyorum ki Acaba 26-27 i mi beklesem ?? :)))

Sizce kizlar ??

Amiiiin cümlemizin Rabbim yaninda olsun insa'Allah çok sagol Ebru
O bahsettigin olgunluga erismek isterim, ama daha zamani degil gibi geliyo... biraz daha zaman geçmesi lazim.....
banada acayip geliyo herkesin 30 yas en iyisi demesi.... galiba senin de dedigin gibi moda oldu !
Elimde bir meslegim olmasi için insa'Allah elimden geleni yapmaya çaliscam...Rabbim yardimcim olsun, benim için dua edin... \:
Bu arada sen kaç yasinda evlendim canim ? esin kac yasindaydi ? ve egitiminizi ikinizde bitirmismiydiniz ?

sap kalmasam mi ???
Öyle birsey dedigimi hatirlamiyorum !!

Birde bayanlarin evlenene kadar rahat edemedigini de nerden çikardiniz ??

21 de evlendim 2 gün önce yıl dönümümüzdü :) Hala okuyorum bu yıl bir de DGS ye gireceğim. Görüldüğü üzere hem okuyup hem evli olunabiliyormuş . Evliliğin cahillikle bir ilgisi yok yani. Ve dün ile bugünü kıyaslayacak olursam her zorluğuna rağmen "İyiki evlenmişim " diyorum canım. Eşim bile evlendiğimizde yüksek lisans yapıyordu. İkimizde diyoruz ki keşke birbirimizi daha önce tanıyıp daha önce evlenseydik... Bu sebepten sen kimseye bakma canım yaşla,cahillikle falan bir ilgisi yok bunun.
"Eğitim cehaleti alır , eşşeklik baki kalır" demiş Fuzuli.

ISTE BUUU !!!!! :)))

Cok sagol canim cevabin için ... Allah mutlulugunuzu daim etsin... Darisi benim basima insa'Allah :)
Bence bir insan evlilige ne zaman hazir hissederse, isterse 20 olsun isterse 30 olsun evlenebilir ! ha 20 ha 21, bak çok da mutluymussun, neden insanlar bu kadar yadirgiyolar beni anlamiyorum sonuçta hemen simdi çikim gidim evleneyim demedim ki ben ! okulumu da birakayim demedim... herseyin hayirlisi olsun ins... baska da dicek bisey yok sanirim...
Haklisin canim yasla, cahillikle alakasi yok....senin dedigin gibi kimsenin dedigine bakmamam lazim tsklerrr :)

Cunku 30 yasindada evlensen ki o zmn olgunluga erismis oluyosun, kendini de taniyosun, genç kizliginida yasamis oluyosun, okulun bitmis, meslegin elinde oluyor, ama kim garanti verebilir ki mutlu olacaksin ???!!! (o yasta evlendin diye) bence cok saçma ! hiç bir zaman bilemeyiz mutlu mu mutsuz mu olacagiz..... dogru degil mi ?

Canım aslında bunun yaşla alakası yok.Doğru insan değilse karşındaki 30 da da evlensen farketmez.
Yaşa takma.
Hayatında biri olduğunda zaten gidişata göre gelişir herşey böyle ısmarlama gibi olmuyorki bu işler

Haklisin canim.
Yasa filan takmiyorum artik ! :) ve son sözüne de katiliyorum dogru soyluyosun

Aynen öyle canım , mesele bundan ibaret. Korkma fikirlerinden emin adımlarla yürü ve Allah'a sığın. Ben senin duacınım Allah da yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…