sıkıntıdan patlıyorum bağıra bağıra ağlamak geliyo içimden ama yapamıyorum çünkü bebeğim uyanır. artık ağlamakta çağre değil. eşimle 8 yıl arkadaştık birbirimizi çok sevdik askerde onu bekledim. bana hep beni evlenince seni lüks yaşatamam ama hep şımartıcam derdi. başkalarının eşlerine yaptığı maddi jestleri görünce bana yapamadığı için üzüldüğünü görürdüm. bana sen benm anem babam kardeşim arkadaşım sevgilim herşeyimsin birtek eşim kaldı oda olacak inş derdi. ve evlendik. beni 8 yıl hiç ağlatmayan insan kuaförden beni almaya geldiğinde ağlattı. ve o gün bu gündür ağlıyorum. hiç iyi günün yokmu diyeceksin var tabi hemde çok ama finali hep kötü bitiyor. birde çocuğum var. çocuktan öncede çocuğumuz olunca farklı olucaz evimiz şenlenicek derdi ama tam tersi. resmen stres topu gibiyim. muhabbet konusu bile açsam sonucu kavgaya getiriyo. eski günleri özlüyorum annemin evini. annemi. şimdiki aklım olsa asla evlenmezdim bu adamla. 8 yıl verdim ama tanıyamamışım. eskiden etrafındakilere kötü davranırdı yani biz evlenmeden önce ama beni hiç kırmadı benle evlenince baktımki o kırdığı insanlardan daha beter durumdayım. çünkü herkesle iyi ve bütün stresini benden alıyor. öle fiziksel şiddet yok tabi bende yangına körükle gitmiyorum belkide ondan ama psikolojik şiddetin ardı arkası 4 yıldır kesilmiyo. insanın evlilik günü, doğum günü, çocuğunu dnyaaya getirdiği gün ne kadar güzeldir kim bilir ne güze anıları vardır ama benimkilerin aralarında hep eşimin bana yaptığı eziyet ve üzüntülerim göz yaşlarım var. kendimi çok güçlü sanardım ama bekara karı boşamak kolay derler ya çok doğruymuş. şimdi evliyim ve tüm mutsuzluğuma rağmen boşanmak hiçte kolay değil. yada ben eşim sayesinde kendime olan bütün güvenimi kaybettim. 23 yaşımda evlendim.
sana evlilikte acele etmemen ve eşini seçerken nekadar faydalı olur ama ben 1 gram olsun içimi boşalttığım için iyi oldu. çünkü ailemin içindeki sorunları eşimle paylaşamadığım gibi eşimlede çevrem bizi çok iyi sanıyor bu durumları kimseyle paylaşamadığım için. tek dostum bu klüp oldu. rtık tek hayat bağım çocuğum. oda olmasa kesin alıp başımı giderdim diyorum.... diyorum ama ozamanlarıda gördük neden gitmedim. zaman akıp gidiyo ama yaşanılan hiç bişey için zamanı geri alamıyoruz. yaşadığın güzelliklerin kıymetini bil mümkün olduğuncada güzel yaşa...
tabi herkesin evliliği benim gbi olacak diye kural yok ama benim hayal kırıklığım belki birine ders olur. benen geçti artık ben salaklığımın cezasını ömür boyu çekicem belkide
23 yaşındayım 1,5 aylık evliyim ve neden bu kadar acele ettim diye kızıyorum kendime
elimde mesleğim olmasına rağmen,üniversite mezunu olmama rağmen....
Ben az söylüyorum sen çok anla.........
sakın acele etme!!!
Hiç birşey sandığın beklediğin gibi olmuyor. istisnalar vardır elbet ama benim yaşadığım durum bu..
buna göre de sana söyleyebileceğim de bunlar tabi...
Genellikle hayatinda baska basarisi olmayan genc kizlarimiz kacisi evlilikde buluyor, sende ayni seyi yapiyorsun.
Cünkü korkaksin, basarisizsin, tembelsin, emek vermeye niyetin yok, ders calismaya niyetin yok, okumaya niyetin yok, etrafindaki nimetleri ve olanaklari görmeye niyetin yok, bunlarin tümü cahil kizlarin davranislaridir.
Üniversiteyi bir daha deneyeyim diyecegine, gercekten yürekten isteyecegine hemen pes edip sana su an kolay gelen evlenmeyi sokmussun kafana.
Vallahi secim senin, hayat senin ister evlen ister kurnaz olup okulunu tekrar deneyip üniversiteyi bitirip öyle evlenmen.
Vallahi erkek cok, illa kitlik var diye 20 yasinda evlenmene gerek yok.
Sen simdi mutsuz iken, kendinle barisik degil iken, evliligi nasil yapacaksin?
Bak yukarida iki ablan sana erken evlenmenin zararlarini anlatmislar. Allah razi olsunlar. Akilli ol, azmis deli danalar gibi evliligi düsünme.
Ailene ve kendine hayirli insan ol, sonra evliliginde daha mutlu lursun. Illaki bir meslegin ve ekonomik özgürlügün olsun. Erkekler cogunlukla seni ezik gördüklerinde ömür boyu ezerler ona göre.
Kadinlar hep güclü olmali.
Bir kadin ve erkek icin en güzel evlenme yasi 30 ve üstüdür, sen daha dötünü temizlemeyi bilmez iken, evliligi basaramazsin.
Anneni dinle o her zaman herseyi senden daha iyi bilir.
şimdi okumayı düşünmüyorsun ki kazanmışsın derslerın kötu olduğu ıçın 2.sınıfa geçememıssın sanırım bu defterı de kapatmışsın
hemen evlenmek ıstıyorsun kusura bakma ama mahalle kızları olur ya gözü açılmadan mahalleden bırını sevip evlenırler senesıne çocuk doğururlar kollarına 10 tane altın bılezık takıp bebeklerıyle gun gun gezerler kınalarda düğünlerde görürüz
onlara benzettim senı...
bazı şeyler kader değildir sadece kişilerin saflıklarıdır..
aklını başına topla bir meslek edın daha hiç birsey görmeden gezmeden hayatı yaşamadan aşık olmadan hayatı anlamadan evlenınce ne olacaksın?
ev hanımı? vasıfsız eleman? anne? başkaları için hayatını heba eden biri?
bu saydıklarımın hepsini yaşayabılırsın istersen ama daha kalıtelı bır hayatın olsa hemde sevdığın o zamanda olur sence kötü mü olur?
evlilik kötü değildir ama 20 yaşında biri için kötü bir seçimdir...
asıl evlenme yaşı 30 ve üstü
çünkü geç bulunca insan kıymet biliyor
çünkü zor bulunuyor ve tez yitirilmek istenmiyorrrrrrrrr
ah ahhh
bencede en güzeli 30 lu yaşlar
bende 30umda evlendim
ama sen o olgunluğa 30 undan önce geldiysen
yakalayabildiysen neden olmasın
önemli olan yemek temizlik değil akıldaki olgunluk tatlım
o varsa inan hepsi olur yeterlidir evlilik için
insanın eşi gözüne tütüyor iş bitsede
evime gitsemde kocacığımla olsam diye
her gün görüşmeye rağmen doymuyor insan
seviyor seviyor sevmeye bıkmıyorsun
sevdikçe seviyorsun
gözünde tütüyor
hep yanında olmana rağmen özlüyorsun
evlilik aşkı öldürür mü
yok artık gittikçe perçinleşiyor duygular
gittikçe sağlamlaşıyor yıkılmaz bir duvar oluyor
iyi gününde kötü gününde
hep yanında olan birisinin olduğunu bilmek
insanı yaşamaya en değer hale getiriyor
seni seviyorum kocacım
iyiyki varsın
ve benimlesin
kara gözlüm herşeyim
bu arada sana bişeyler anlatmak istedim ama döndü dolaştı kocama
ilanı aşka geldi
kusura bakma canım umarım bişeyler anlamışsındır
20 yaş evlilik için erken,
Ama şimdi seni evlilikten soğutmak ilerisi içinde önyargılı olmana neden olur bence.
Önce okul meslek önemli,
Sonra zaten doğru kişiyi bulduğunda herşey kendiliğinden gelişir.
Bulamayadabilirsin,mutsuzda olabilirsin evliliğinde
Ya da çok mutluda olabilirsin.
Kısmet.
Evlilik olgun insan işidir canım , o olgunluğa geldiğine inandığında evlenmelisin. Bunun belli bir yaşı yok hele hele 30'a kadar evlenme lafları moda oldu güya çağdaş yaşam kriteri oldu nedense.Ama Elinde bir mesleğin illaki olsun bence , eğitimine de ara verme asla. Ve evlilik kötü birşey değil aksine toplum ahlakını ileriye taşıyacak birşeydir. Evliliği kötü gidenler yazacaktır muhakkak ama sonuçta sen 5 üniversite de bitirsen holding sahibi bile olsan evleneceğin kişi kaderindir ve malesef evlenmeden insanları tanıyamazsın. Sana tavsiyem oluruna bırak gitsin hayat sana teklifini sunacaktır ama o güne kadar eğitim ve meslek olayını ciddiye al derim. Allah yanında olsun..
evliliğin ennn güzel tarafı çocuk ise,
sanırsam bundan başka tek güzel tarafı rahat etmek...
yani senin gibi "ay evlensem yuva kursam,sap kalmasam" düşüncelerinden kurtulmak
başka da bir güzelliği yok
sonuçta bir bayansın,eninde sonunda evleneceksin ve evlenene kadar da rahat edemiyeceksin.
Amiiiin cümlemizin Rabbim yaninda olsun insa'Allah çok sagol Ebru
O bahsettigin olgunluga erismek isterim, ama daha zamani degil gibi geliyo... biraz daha zaman geçmesi lazim.....
banada acayip geliyo herkesin 30 yas en iyisi demesi.... galiba senin de dedigin gibi moda oldu !
Elimde bir meslegim olmasi için insa'Allah elimden geleni yapmaya çaliscam...Rabbim yardimcim olsun, benim için dua edin... \:
Bu arada sen kaç yasinda evlendim canim ? esin kac yasindaydi ? ve egitiminizi ikinizde bitirmismiydiniz ?
21 de evlendim 2 gün önce yıl dönümümüzdü :) Hala okuyorum bu yıl bir de DGS ye gireceğim. Görüldüğü üzere hem okuyup hem evli olunabiliyormuş . Evliliğin cahillikle bir ilgisi yok yani. Ve dün ile bugünü kıyaslayacak olursam her zorluğuna rağmen "İyiki evlenmişim " diyorum canım. Eşim bile evlendiğimizde yüksek lisans yapıyordu. İkimizde diyoruz ki keşke birbirimizi daha önce tanıyıp daha önce evlenseydik... Bu sebepten sen kimseye bakma canım yaşla,cahillikle falan bir ilgisi yok bunun.
"Eğitim cehaleti alır , eşşeklik baki kalır" demiş Fuzuli.
Haklisin canim kismet...
ya aslinda beni bu topiktekiler yanlis anladilar. 20 yasindayim evliligi düsünüyorum dedim ama, hemen simdi 20'imde evleneyim demedim
zaten sevgilim filanda yok..... 1-2 sene calisayim...(veya okulumu bitireyim) birisiyle tanisirsam 1 sene gzlce taniyim onu ,sonrasi olursa olur olmazsa olmaz Nasip kismet....
ben 23 -24 yas gibi evlenmeyi dusunuyordum gzl bi yas gibi geliyo bana.... (sence o yasdami erken ? :44:)
Ama bi yandan da 23'unde bile evlenenler keske biraz daha bekleseydim diyolar, hatta 25'inde bile evlenenler oyle diyor... bu yuzden diyorum ki Acaba 26-27 i mi beklesem ?? :)))
Sizce kizlar ??
Canım aslında bunun yaşla alakası yok.Doğru insan değilse karşındaki 30 da da evlensen farketmez.
Yaşa takma.
Hayatında biri olduğunda zaten gidişata göre gelişir herşey böyle ısmarlama gibi olmuyorki bu işler
ISTE BUUU !!!!! :)))
Cok sagol canim cevabin için ... Allah mutlulugunuzu daim etsin... Darisi benim basima insa'Allah :)
Bence bir insan evlilige ne zaman hazir hissederse, isterse 20 olsun isterse 30 olsun evlenebilir ! ha 20 ha 21, bak çok da mutluymussun, neden insanlar bu kadar yadirgiyolar beni anlamiyorumsonuçta hemen simdi çikim gidim evleneyim demedim ki ben ! okulumu da birakayim demedim... herseyin hayirlisi olsun ins... baska da dicek bisey yok sanirim...
Haklisin canim yasla, cahillikle alakasi yok....senin dedigin gibi kimsenin dedigine bakmamam lazim tsklerrr :)
Cunku 30 yasindada evlensen ki o zmn olgunluga erismis oluyosun, kendini de taniyosun, genç kizliginida yasamis oluyosun, okulun bitmis, meslegin elinde oluyor, ama kim garanti verebilir ki mutlu olacaksin ???!!! (o yasta evlendin diye) bence cok saçma ! hiç bir zaman bilemeyiz mutlu mu mutsuz mu olacagiz..... dogru degil mi ?
Aynen öyle canım , mesele bundan ibaret. Korkma fikirlerinden emin adımlarla yürü ve Allah'a sığın. Ben senin duacınım Allah da yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?