Beni Evlilikten Soguturmusunuz lütfen ? \:

Haklisin aslinda Afrodict, sogumak dogru kelime degil galiba.... hemde evlilikten sogumak kotu bisey olsa gerek...
sadece o fikri ertelemek demek istedigim...
Herseyin hayirlisi olsun insaAllah.....
Tabiki benim de gelinlik giymek hayallerimden biri.... Rabbim Bir gun giyebilmeyi nasip etsin insaAllah....

Kendimi sartlandirmak dogru degil haklisin....

Eskiden bizler okuyabilmek icin babalarimiza yalvarirdik cünkü üniversiteyi sehir disinda okumak cok ayipti.
Okuyabilmek icin nerdeyse hayatimizi verecek kadar önemserdik, simdi devir degismis, evlenmek icin canini vermeye razi olmus evlilikten baska birsey düsünemeyecek kizlarimiz olusmus.
Ama eminimki azinliktalar, cogunluk hala egitimine, kariyerine önem veriyordur, yoksa Türkiye bu kadar ilerlemezdi diye düsünüyorum.
Her ülke kadin güclüyse güclüdür, kadin gücsüzse güzsüzdür.
Her topluluk kadin güclüyse güclüdür, kadin gücsüzse o toplulukda gücsüzdür.
Özellikle evliliklerde kadin güclüyse o evlilik saglamdir, kadin gücsüzse saldim cayira mevlam kayira.....örneklerini burada cok okuyabilirsin......

Okumak, meslek sahibi olmak, calismak, para kazanmak, hayati yasamak, ailesiyle sonra arkadaslariyla ve sonrada evlenmek en dogrusu.

Sahi sen hic aileni seviyormusun? Bunu cok sormak istiyorum böyle erken evlenenlere?
Annenizi? Veya babanizi? Veya kardeslerinizi sevmiyormusunuz? Neden erkek, erkek, erkek kafalarinizda?
Erken evlenmekle, cok mutlumu olacaginizi saniyorsunuz?
Insan kendisi hayatini sekillendirmeli, baskalari sizin hayatinizi sekillendirmesin.....Hayat cok güzel sadece evlilik degil 20 yasinda düsünmeniz gereken baska önemli seyler olmali, yelpaze cok büyük bu hayatta secin icinden birseyler evlilige daha zaman coooookkkk..........................................

Son düzenleme:
canimm sana en iyi ornek ben olurum herhalde annem hep bi meslegi olsun yeter sana diodu esim makine muhendisi isi var allaha sukur maddi durumuda gayet iyi ev araba falan ilk once bunlara bakiosun sonra evleniosun sorunlar baslio gun gectikce hergun daha farkli sorunlarin oluyo benim ailem esimle ve ailesiyle gorusmuyo mesela en buyuk sorunda bu daha anlatsam roman olur bu sadece 1 tanesi bende 21 yasinda evlendim evlendikten sonrada keske diemiyosun tabi . himm tabi her evlilikte problem sorun yasicaksin anlamina gelmiyo ama daha cok kucuksun bence bekarliginin tadini cikar derim sana evliligi kurtulus olarak gorme ailenede bunun icin sakin tavir alip laf soyleme eger gunun birinde evliliginde sorun yasarsan ki allah yasatmasin o zaman yaninda ne kocan nede kocanin ailsi oluyo yaninda bitek annen ve baban yani ailen oluyo buna emin ol ......

Son düzenleme:

demek ki hep alıntı yapmak gerekiyor

vallahi ben yalancı çıktım.

olivianın yazdıklarını da ortada yanı ben kafamdan atmıyorum artık o konu benım için kapandı yazdı

bende ona istinaden senı okumakta gözü olmayan mahallede gözü açılmadan ilk gördüğüyle evlenen kızlara benzettim dedim konu sahıbı buna çok kızdı...

daha da yorum yapmıycam zaten hem çelişkili yazıyor hemde ben öyle demedım falan filan...

hayır yanı ıkımızde bırbırıne yakın şeyler yazmışız ben sadece senı mahalledekı kızlara benzetınce mı ağır geldı anlamadım, ben neden kendımı ıspat edeyım ne derdım olur sadece bırını okuyup aşırı reaksıyon verırken dığerine hiç tepkı vermemen anormal değil mi yani

iyilik istemekte yetmıyor çünkü sen gerçekten okuduğunu anlamıyorsun...

tutarsızsın canım bak işte bir dediğin bir dediğin, tutmuyor en azından ne ıstedığine bi karar ver öyle bi anlattın kı sankı yarın gıdıp evleneceksin diye düsündük ama şimdide yok okuycam dıyorsun sonra aman ne önemi var istediğim yaşta evlensem ne olur dıyorsun...

neden benı bu kadar yanlış anlıyorsun ben senın kötülüğün için birşey demedim yada psikopat deli falan da değilim sadece sana yardımcı olmak ıstedım kı yaşçada senden büyüğüm ama

sen tutup ne düşündüğün umurumda değil diye yazınca çok sağol dedim içimden yanı

her neyse hayat senın ıster okursun ıster evlenırsın tutup önüne geçecek değil hiç kimse

ama insanı burada yalancı cıkartınca olmuyor benım tepkım sadece bunaydı.

Tmm yakin seyler yazmis olabilirsiniz, ama olivianin yazdiklari bana yargilayici gelmedi, ne kadar cahil kiz davranisi demissede... dogru buldum yazdiklarini daha mantikli geldi bana.... "mahalle kizi" lafiyla ayni sey degil ki........... :/ Hem niye okudugum seyi anlamiyayim..... aptal miyim !?
Dogru bak orda hataliyim, topigi açis konumda anlattigim sekil sanki hemen simdi gidip evlenecekmisim gibi yazmis oldum.... ama oyle degil aslinda... ben yanlis anlattim kendimi bunun için kusura bakmayin benim suçum... Ha senide yalanci gibi cikarmis olmak istemezdim kusuruma bakma..... evet kabul ediyorum cunku ilk basta bi daha ünv denemicem yazmistim...tamamen birakiyomus izlenimi verdim.... yani senin yazdiklarin da dogruydu...
Neyse ortada kotu bisey yok.... sana kizdigim için affet... ama ben kiyaslanmaktan hiç ama hiç hoslanmayan biriyim, lutfen beni kimselerle kiyaslama!
Birde 30 yasinda mi evlilik 20 yasinda mi "celiskisine" gelince..... bana gore ne 20 iyi cok erken oldugu icin, ne 30 iyi cok geç oldugu için, ikisin arasini bulmak lazim....
Hem nasip kismet isleri bunlar Rabbim ne zaman nasib ederse o zmn olur zaten...........Herseyin hayirlisini nasip etsin Rabbim herkes için
Bu arada Sen kaç yasindasin ? ve kaç yasinda evlendin ? :44:

Neden hemen pes ediliyor ben bunu anlamiyorum.
Belki birincide olmadi ama ikincide muhakkak olacaktir. bir ögretmen veya bir prof. yüzünden insan hayatindaki isteklerinden vazgecmez, ben en cokda buna üzüldüm canim.
Zaten hayat hep zordur, hic birimize kolay degil, ama evlilik, bu zor sartlardan kacayim derken doluya tutulmak gibi.
Herkes ama herkes burda yorum yapan sirf iyiligin icin yaziyor, yoksa bize ne, ister evlen ister evlenme.
Ama düsüncelerimizi soruyorsan herkesde iyiligine yaziyor, kimse bize KK da para vermiyor yorum yazdikca.
Giden bizim zamanimizdan gidiyor, ne seni taniriz nede bize bir faydan olacak.
Ama kritik her zaman insani degisik düsünmeye yönlendirir.

al bendende okadar

zoraki hizmetçilik yaparsın, annenin evinde bulduğun o rahatlığı bulamazsın. temizliktir, yemektir, alışveriştir sana kalır. bir de kazayla hamile kalırsan ( her zaman risk vardır ) çok zor olur. erkek milleti, işten gelicek yemeğini bekleyecek, sonra da hop koltuğa oturup keyfini yapıcak. çocuk ağlayacak orda hiiç kılını kıpırdaymıcak. sofrayı mı toplarsın, çayı mı koyarsın, bulaşığı mı dizersin yoksa çocuğa mı bakarsın o anlarda. sizin de işten yorgun olarak dönmeniz hiç önemli olmayacak. ne de olsa kadın kısmısınız. sabah erken kalkmasanız bile 6 da olsa eşiniz sizden kahvaltı bekleyecek, bebek için kaç kere kalktığınız ya da sadece 2 saatlik uykuyla olmanızın da bir önemi yok, teorik olarak o da sizden daha yorgun olacak türlü türlü yorgunluk hikayeleri.

ha bir de kadının tamamlayıcı olması gerekiyormuş. benim gözlemlerime göre evlendikten sonra erkek bebek oluyor, yemeğini yap, ütüsünü yap, abartsın da lif istesin yani giydirip, yedirip, banyo yaptırıyosun. olmaz demeyin, oluyo. bana da evlenmeden önce bunları anlatsa birileri hayatta inanmaz, hayal gücü geniş derdim.

Kuzenim benim yasimda......................evleniyomus..............................................:/
1 sene filan daha var diyo ama kiz verildi...........

ERKEN EVLENME.... derim canım ah neler var anlatılacakda işte 23 yaşındayım 5 yıllık evliyim.4 yaşında kızım var okadar yorgunumki inan ruhum yorgun bedenim yorgn gözlerim yorgun...özledim eski günlerimi esir gibi bir kapana sıkışmış gibi yaşamak berbat,,kafama göre nefes almak için tek başıma gezmeyi,kimseye hesap vermemeyi,annemin kahvaltılarını bana kızsalarda hiçbir zaman bana kıyamayan anne babamı özledim...siz bana hiç kıyamadınız ama hayatımı adadıgım adam bana çok kıydı ruhuma çok...

Üzüldüm canim ((
Allah sana sabir versin, yardim etsin insa'Allah....
Duygularini cok guzel ifade etmissin.....cok haklisin aslinda... erken evlenmek için sorumluluk almayi bilmek lazim, ben o sorumluluklari alabilirmiyim bilmiyorum :/ :44: hem hepiniz haklisiniz aslinda daha cok gencim evlilik için....
Seninde dedigin gibi eminim bende cok ozlerim annemin bana kiyamamasina...... her ögün yemekleri onun yapmasini.... biz yorulmayalim diye herseyi onun yapmasini.... :2:
Vede nefes almak, baskalarina bagli olmamak, özgür olmak..... seninde dedigin gibi hesap vermeden cikip tek basina gezmek... bunlar hep kisitlaniyo... hatta yok oluyo evlilikte !!
Ne kadar üzücü !! ('(

Neden bu kadar HAKSIZLIK VAR KI ERKEK VE KADINLAR ARASINDAAAA ????????????

Niye erkek yardim etmez ki ? soyle bi mantikla dolasirlar : o kadin degil mi onun i$i O !! yapsin !! HAYIR EFENDIM onun isi degil !!!! neden anlamiyolar offffffffffff offfffffffffffffffffffffffff

Eğer bir odunla evlenirsen değil evlilikten hayattan bile soğursun...

Eğer kıymetini bilen bir adamla evlenirsen evinin kraliçesi olur,el üstünde gezersin...

Tüm erkekler aynı değil..Tüm kadınların da aynı olmadığı gibi...

Yeter ki seçimlerimizi iyi yapabilelim........

Haklisin tabi . Allah bizleri iyi insanlarla karsilastirsin insa'Allah . Amiiin

aynen öyle evet işte ama erken yasta bunun seçimi doğru yapılamıyor benim odunum mesela örnek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…