Beni Evlilikten Soguturmusunuz lütfen ? \:

ben yemek ütü temızlık ve ıstkelerı bıtmeyen bı eş hayal edıyorum her zaman evlılıkten soğumak ıçın
düşünsene, ış yerınden gelıyorum evıme, zaten yorgunum, ev almış başına gıdıyor
ne annem toparlıyor, ne kardeşım destek oluyor, bıde yemek ısteyen bı adam hayal edıyorum pıjamalarını gıymış yayılmış koltuğa

hee bak tam da o an soğuyorum bu meseleden, evlensem bıle annemın evınde yaşamak ısterım

Canim çok üzüldüm Rabbim sabir versin, güç versin... derdine derman versin insaAllah

teşekürler canım.yazdıktan sonra konuşma imkanımız oldu şimdilik iyi bakalım bende yazdığımı okudum tekrar kendime üzüldüm. ikimizinde zor günleri var aile sorunlarından sanırım o yüzden birbirimize sarıyoruz. tabbi olması gereken eşlerin birbirine destek oması ama iki taraftada problem olunca herkes kendi derdine düşüyo. mesela ben şimdi çocuğumla bu saatte kalktım 27 yaşındayım anneme babamın boşanma mahkemesine gidiyorum. evlendim çocuk sahibiyim ama insan depresyona giriyo yinede. allah yaşı küçük olup aileleri boşanan yavrucaklara yardım etsin. çok zor gerçekten. onları hakim karşısında görür görmez tutamıyorum kendimi. mahkeme başlamadan başka çiftlerde giriyo onlara bile ağlıyorum. mahkemeye gidip gelince anladım ne çok çift varmış boşanan. biesürü salon var hepsinin önündde upuzun listeler ((

canım benim
bence sen evlilik için gereken olgunluğa ulaşamışsın tatlımmmmm
artık çok da beklemene gerek yok sadece
evleneceğin insana dikkat etmelisin bundan sonra
evlenmek için evlenmemelisin
illaki gönlünün hoşlandığı kalbinin attığı
ve aynı şekilde onunda sana deli divane olduğunu bildiğin bir insanı bulduğunda evlenmelisin
tatlım yoksa inan çokda sevsen aynı ilgiyi ondan görmezsen evlilik çekilmez hale gelir
ok bunlara çok dikkat et
canım biz eşimle
aynı yaştayız ikimizde 80 liyiz
ve ben ondan 25 gün büyüğüm ben 17 ağustos o 12 eylül
tam ihtilal gecesi doğmuş benim kocacımmmmmmm
çocuk olayına gelince evet ondada çok geç kalmamak lazım
çünkü hadi yaşlı görünmeyide boşver kadınlar 35i geçtimi doğumları sağlıklı olmuyor
kolay hamile kalamıyorlar bir sürü neden
çoğunluk böyle yani
işte sana abla nasihatı bunlara hepsine dikkat et ama sakın haaa sakın
sadece evlenmek birine sırtını yaslanmak için evlenme
ilaaki karşıklı duyguları yaşadığına inandığın birini bulduğunda evlen canım
ok mi yaşa takılma artık hiç kendine onu dert etme tatlım
Allah her şeyi gönlüne göre versinnn canımın içiiiiiii
muuccckkkkkkkkkkkk

sen ne uyanık bir hatun çıktın böyle?

konunu ilk anlatırken okul defteri benım için kapandı yazmıştın şimdi mesajını düzenleyıp ben öyle demedım dıyorsun yalan söyleyerek mı evlenceksın pes..

Allahtan korkun varsa söyle o zaman okul defterı benım için kapandı yazdın mı oraya yazmadın mı?
keşke alıntılayıp yazsaydım da herkes görseydı senın şu uyanıklığını...

ondan sonra bana bır guzel azar çekip kendını haklı çıkartmaya çalışıyorsun .yazık...

konuyu okuyanlar zaten yorumlardan sonra sabah ilk mesajını düzenlediğini ilk sayfada göreceklerdir...

hiç utanmıyorsun baktın kı sana okulunu bırakma dıyecekler orayı sildin hemen...böyle insana uğraşıp yorum yazmaya değmez...

benım bu yaptığım yorum konu sahıbı okul defterı benım için kapanmıştır demesi üzerine yazılmıştır şimdi konu sahıbının ılk mesajını okursanız orada eğitim bilgilerini yazdığı cümlelerin şu anda orada olmadığını görebilirsiniz...

bana yazdığı cevapta ben öyle bırşey demedım dıyerek inkar etmış daha sonrakı cevabında da ne düşündüğünü umursamıyorum dıyerek gayet terbiye düzeyini gösteren bir yorum yazmıştır

bende bunları tamamen onun uyanıklığını göstermek için yazdım...

yoksa deli falan değilim okumaya gözü olmayan kızlara laf anlatmaya çalışayım...

en ideal yaş 25 diye düşünüyorum ben , sonrasında çocuk filan zorlamasın diye , pişmanım geç evlendim .. yaş oldu 30 ..
ne koca kaprisine ne kaynana dırdırına katlanabiliosun .. yaş ilerledikçe bilmiş oluosun , e çalışıosan ekonomik özgürlüğün oluo bi havalarda yaşayıp gidiosun..
çalışmaya takatin kalmıo , eğer kendi evin yoksa bir de kredi öde 30 undan sonra ..

Eveett yaa haklisin insanin annesinin evi gibisi yok :))))

Cok üzücü !!!! ((
Allah hepimize mutlu evlilik surdurebilmeyi nasip etsin insa'Allah....
Bu durumda ne denilebilir ki cikom, bosver üzülme hiç birseye.... bol bol dua et Allah'a sigin.....
Sabret, sabrin sonu selamettir... ben inaniyorum ki sabredince gzl gunler de gelir insa'Allah.....

evlilikten soğumana gerek yokki aile kurmak her bireyyin hakkı özellikle gelinlik her genç kızın isteği...okulunu bitir önce mesleğini eline al zamanı gelince karşına seni seven sana saygı duyan biri çıkar nasılsa o zaman evlenirsin kendini şartlardırma böyle...

Oyyyyyyy canim benimmmmmmm çok sagol güzelll temennilerin için :) Amiiinnnnnn
Dediklerini dikkate alicam ins, cok haklisin
bu arada ilk cumleni anlamadim ulasamissin yazmissin, ulasmissin mi dicektin ?? ulasamamissin mi dicektin ? :44:
Mucccckkkkkkk bitanemmmmm

demek ki hep alıntı yapmak gerekiyor

Arkadasim Senin Derdin NE ? Onu bi söyle..........
Konuyu ilk yazarken okul defteri benim için kapandi yazmadim, bu sene geçemedim bir daha denemeyi dusunmuyorum dedim (ki hukugu tekrar denemeyi dusunmedigim için oyle yazdim!!), ve is aramayi dusunuyorum dedim, Ne Dedigimi Biliyorum Herhalde !! Yukarda Allah var yalan soylicekte degilim !! hem baskalari sakin okulunu birakma vs gibi seyler dicekler diye niye sileyim yazdiklarimi, kendi dusuncemi tavrimi ortaya koyarim.... herkes yorumunu yapar, ben ister o yorumu degerlendiririm ister degerlendirmem sanane!
Bu arada yalan filan soylemiyorum, cunku baska bir bolume yazilmayi dusunuyorum, basvurdum bile hatta...... ama gidip de okumak veya okumamak bana kalmis!!
Kendini ne diye ispatlamaya calisiyosun ki ? Ne bu celallenme yani ?
Terbiye duzeyimi de sorgulamak sana kalmadi ! Sen beni mahalle kizlarina benzetince nasildi ??? terbiyen cok mu iyiydi o vakit.......

Neyse arkadasim ne dusunuyosan dusun, ne yaziyosan yaz kendin bilirsin.........
Senle tartisacak degilim.....

Son düzenleme:
Bilip bilmeden konusmayin lutfen.....

kötü birşey mi söylediğim alıntı yapmanın bundan sonra iyi olacağını yazdım

hem olivia da aynı şeyleri söylemiş okula devam ediceğine pes ediyorsun yazmış kolay yolu seçip evlenmeyi düşünüyorsun yazmış

aşağı yukarı aynı cevapları almışsın

Bu arada görmüyomusun kendi agzinla yazmissin SANIRIM BU DEFTERI DE KAPATMISSIN diye !! sanirim yazmissin..... benim oyle bisey yazmadigimin bizzat ispati bu !!

Evet oliviada ayni seyleri soyledi asagi yukari, ama ayni sey degil ; bu arkadas beni bilmem kimlere benzeterek yargilayarak yazdi !
Bu arada evet keske alinti yapsaymis ilk yazdigimda, hiç bisey degismeyecekti, yazdiklarimin arkadasindayim cunku !
Konuyu ilk yazdigimda tekrar ünv denemeyi düsünmüyodum, öylede yazdim zaten, bu yuzden arkadaslar tamamen birakacagimi dusunduler, cunku birde is ariyorum yazdim....
evet cunku içimde oyle bi çeliski var, ya ünv (tekrar deneyip) devam etmek, yada birakip is aramak, konuyu acarken is aramayi dusunuyorum yazdim.... ama sonradan dusundum tasindim ve baska bi bolume yazilmaya karar verdim, ki o yazdiklarimi silmemin sebebide Bu !
Hatta O bolume basvurdum bile ama hâla emin degilim dusunuyorum.
Ama dedigim gibi okuluma devam etmemde, etmememde kendi verecegim bi karar.
arkadas neden bu kadar mudahale etti anlamiyorum !!
Hem konum bununla hiç bir alakasi Yok !!

Neyse konudan uzaklasmayalim. (bu okul meselesini kapatiyorum, tekrar bununla ilgili yazilanlara cvp vermeyecegim boyle biline !)

Son düzenleme:
Tatlim napcaksin bu yasta evlenip tadini cikar hayatin. Kuzenim evlendi gencecik yasta sonra bosandi. Neler cekti. Mutlu da olma ihtimalin var tabiki ama ya olamazsan.. O yuzden hayatin tadini cikar simdi. Annenler de kocaya kacarsin diye korktuklarindan oyle diyorlardir. Ve erken yasta evlenip pisman olduklarindan. Genelde oyle olur cunku. Ama bizden medet umma biz sana evlenip napcan dedikce sen daha cok merak edeceksin evliligi.

Evlilik sorumluluk kaynana dirdiri gorumce dirdiri. Sen bana gelmedin de annene gittin vay efendim soyle vay efendim boyle.. sen ne zannediyon evliligi pembe panjurlu ev mi? Canım ac gozlerini..

Guzel bi bakis acisi. Ama evlilige yas bicmekten cok hayirlisi ne zamansa o zaman olsun demek lazim. Insan her yasta evlenip mutlu olabilir.

Haklisin canim tskler cevabin için :)
Ustteki arkadasin dedigi gibi hersyein hayirlisi olsun insaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…