Beni Evlilikten Soguturmusunuz lütfen ? \:

Haklisin canim, insaAllah bizlerin, ve tüm genç kizlarin evlilikleri de senin gibi sultanlik olur
Benim ailemde biraz benziyo seninkine...oyle baski filan yapmazlar, ama kucuklugumuzden beri dikkat ederiz giyinmemize hiç açik saçik giyinmemisdiriz, su an kapaliyim ben zaten..gezmek'le ilgili hadi yine istersem cikarim arkadaslarlada (kiz arkdslarla tabiki!) ama ben cikmiyorum... hiç birine içten samimi durust bulmuyorum güvenemiyorum... ki ben çok saf oldugum için.. herkesi kendim gibi iyi zannedip husrana ugramayi sevmiyorum turkiyede teyzem var, kizinin bi suru arkdasi var, ne yalan soylim ozeniyorum.. ne gzl bi suru arkdsi var cikiyo geziyo diye istedigi zaman, biseyler paylasiyo diye... ama bi yandan da kimseye guvenmicen bu hayatta.. en iyisi hep annenle ablanla veya kardeslerinle cikmak gezmek.. ama bi sureden sonra oda sIkIyo insani...:/ Gençligimi yasadim mi yasamadim mi bilmiyorum belkide tam ortasindayim... ama "gençlik"dedigimiz seyin keyfi nasil cikarilir bilmiyorum ki hiç !:26::26:
annem iyi kardeslerim filan ama babam cok fena, her zaman sinirlidir.. parasi varsa yuzumuze guler, bizden bisey isticekse.. yine yalakalik yapar yuzumuze guler.. sonra 90 derece yine degisir.. hep bozuk kaset gibi ayni seyleri soyler !! virrr viiiirrr hep konusur yorulmaz da adam yaa! (Gunah sahibi olmak istemiyorum ama gerçekten boyle birisi kendisi)....hiç bi zaman guzel babalik yapmadi bize.... hiç savunmadi bizi... tutmadi, hep ezdirdi , bizi de annemizi de...(( sözlü, psikolojik, fiziksel siddet !! vsss

Ne yalan soyliyim bunaliyorum.. bogazim dugumleniyor.... cok kotu oluyorum artik bu evden gitmek istiyorum diyorummmm!!! annemi kardeslerimi de alip gitmek !!! ama NEREYE ?
bu sorun yuzunden evlenmeyi dusunmuyorum.... ama sadece HUZUR olan bi yere gidip orda yasamak istiyorum.... :/ Rabbim sabir versin bize.. ((

Ben iste öyle yapamiyorum, belli edemeden duramiyorum... illaki karsilik veriyorum ona kizdigim zaman !
O nasil bizi uzuyosa oda uzulsun istiyorum !

Amiiiiiiiiiiiiiiin Canim Amiiiinnnnnnnnnnnnn çok sagol guzel temennilerin için...!!

Açıkcası çevre duyumlarım ve gözlerime göre bir kadın için evlilik insanlıktan çıkıp süper insan olma mertebesidir ki şu şekilde iifade edilebilir; hasta olduğun gün eşinin ailesi ziyarete gelebilir hizmet ve hürmet bekler, en canının sıkkın olduğu gün eşin senden ilgi ve şefkat bekler, kendine birkaç saat zaman ayırmak istediğinde eşinin arkadaşları maç keyfi bekler, ateşler içinde yattığında evdekiler sıcak yemek ve temiz giyecek bekler, uykusuzluktan gözlerinin altı morardığında evdeki tüm işler seni bekler.Banyoya girip beş dakika da olsa ağlamak istediğinde eşin ya da çocuğun seslenir biri tatlı biri çay bekler.Ha sen mi ilgi, şefkat, güzel bir akşam yemeği, bir buket çiçek ya da bir tatil mi bekledin....Ne kadar rahatına düşkün, bencil, durumdan anlamayan, fazla detaycı gibi söz ve düşünceleri çevrendekilerden duymayı beklersin:) Bunları yapabiliyor olmak bir de üstüne mutlu bir yuva oluşturmak süper kadın olmaktır.Varsa kendine güvenin, altından kalkarım diyorsan ne ala.Benden söylemesi...

Iste altindan kalkarim kesinlikle demiyorum ! zor... grçkten zor

Iste altindan kalkarim kesinlikle demiyorum ! zor... grçkten zor

En başta insanın o yaşa kadarki soy adından, yatağından, bir nebze karakterinden, hayatında elde ettiği kimlikten vazgeçmesi ve bunları bir erkek için yapabiliyor olması taktir edilecek bir şeydir daima.Belki az önce yazdıklarımı ve bunları topladığında her şeyin bir zamanı ve o yola götüren yaşanılmışlıklardan ibaret olduğunu düşünebilirsin benim gibi.24 yaşımdayım ama evlilik mi diye sorsan bana mümkünse hiç olmasın cevabını veririm.Sevmek,sevilmek, güzel bir yuva aşık olduğun adamdan bir çocuk istemek elbette ki dünyada ölçülebilir şeyler değil.Bir gün bunları göze alacak kadar sevdiğin, güvendiğin bir adam olduğunda evlilik doğru gibi geliyor bana.Umarım kendi hayatında senin için en doğru ve mutlu olacaklarını seçersin.

inan yazdıklarını okuyunca seneler öncesi yaşadıklarım sessizce agladıgıgım günler geldi gözümün önüne(yanlış insan değildi benim aiylem ama çk baskıcı alatılır gibi degil..insan yazarak anlatamıyor bazen hissettiklerini .kendi dünyamda çok kötü günler geçirdim..zaten içine kapanıklıgım öz güvenimin olmamasını o günlere baglıyorum cnm hayat bir intiham senin derdin sana benim derdim sana uymaz .. RABBİMyar ve yardımcın olsunn.sabret..mevlam sabredenlerle birliktedir ..

Amiin insaAllah canim amiinn... tskler...
bütün kisiliginden vazgeçmekte zor olur yaaa 50:
butun hayatini bi erkege adiyosun, ona yemek yapmaya, evinin isini yapmaya, cocuk yapmaya, onlari buyutup egitmeye bakmaya... ohooo vs vs bi suru seyler.... zor bu evlilik meseleri ya!!! (( iyice gicik oldum... cok haksizlik oldugunu dusunuyorum erkek kadin arasinda... onlar sirf is'te calisip eve ekmek parasi getiriyo...baska da hiç bisey yapmayip herseyin kadinin yapmasini bekliyolar !!

Cok sagol canim cok sagol (((
inan ben de daha demin agliyodum...... :'((( Artik dayanamiyorummm.... babamin bu herkesin önünde bizi ezmesine dayanamiyorum, hep laf sokmasina, hakaret etmesine... is beklemesine, bizim onun önünde susup her dedigine he dememizi istemesine.................................

Artik GERKECEKTEN UZAKLASMAK ISTIYORUM ONDAN !!!! gitmek !!! ve bir daha onu hiç gormemek ve gorsemde hiç konusmamak !!!! su kadarcik deger vermiyo bize!!!!! içime çok dokunuyo çoooook !!!

ailen senin evliliği kaldıramayacağını biliyorlar demekki,
çok klasik bir laf ama bu yaşlar,bu gençlik bir daha gelmiyecek
ama ölene kadar evlenme şansın her zaman var, acele etme yani.
yapabilirsen oku, eline mesleğini al biraz hayatı tanı ve ondan sonra evlen tatlım.

Haklisin canim çok tesekkürler.

Aslinda hazir olmadigimi biliyolar, cunku gerçekten hazir degilim ! Cok buyuk sorumluluk... ve ben o sorumlulugu alabilcegimi sanmiyorum simdilik (Allah'a büyük konusmiyim de)
Ölene kadar olabilcegini hiç dusunmemistim guzel fikir :)

Valla ne denilirse denilsin insanın içinden gelen bir şey bu.Kimisi evlilikten korkar kimi ister.Biz burada ne dersek diyelim sen yine bildiğinden şaşmazsın.Ama ben de 21 yaşındayım ve evlilik bana çok korkunç geliyor.Bir buçuk senelik bir ilişkim var ama onunla bile bir kez olsun evlendiğimi hayal bile etmedim.Çünkü insanın evlendikten sonra yapıcakları o kadar azalıyor kısıtlanıyor ki.Ve ben hayatı dolu dolu yaşamayı seven birisiyim.Bu yüzden bana korkunç geliyor evlilik.Çünkü evlilikten sonra eğlence,arkadaşlıklar daha geride kalıcak zamanla da yok olucak.Çocuklarının derdini düşünceksin,eve yemek yetiştirceksin.Her gün aynı adamı görceksin başka erkeklerle ilgili heyecanın kalmıcak.Bu açılardan da değerlendir evliliği.Ama dediğim gibi insanın huyuyla ilgili bir şey bu.Burada ne yazılırsa yazılsın sen kafana koyduysan soğumazsın aksine daha da isteğin artar.

bende 20 yaşında evlendim.şimdi 31 yaşındayım.ne çook mutluyum nede mutsuzum.incir çekirdeğini doldurmayacak şeylerden tartışıyoruz.bi konuda yorum getirsem yada ben bundan rahatsızım böle olmasın desen dır dır algılıyor yada dinlemeyip beni geçiştiriyor.2 saat önce tartıştık daha.bi hiç için.eşimin 3 sene öncesine kadar adını duymadığım askerlik arkadaşı....2 sene önce evlendi.biz izmirde o istanbulda.eşim ona mobilyalar yaptı gönderdi.5 taksitte ödeyeceği parayı 15 taksitte ödedi.son zaman telefonunu değiştirdi açmadı.nette olurdu sürekli orayada uğramadı.sonrada parça parça parça ödedi.ben yüzünü bile görmediğim insana bu tavırlarından dolayı güven duymadım vede sevmedim.eşime yapma dememe rağmen dinlemedi ve uzaklardaki bi insan için bizi maddi zora soktu.şimdide haftaya cuma tatile geliyorlarmış ayvalığa.geçen hafta utanmadan eşimi aramış bize oralardan bi otel ayarlarmısın varmı tanıdğın die.bende kızdım sen hala bu adama nasıl güveniyosun oda hangi yüzle arayıp senden bunu talep ediyor die.düne kadar yok işten çıktım yokk maddi sıkıntım var dien adam şimdi tatile geliyor.bide 1-2 gece bizde kalıcaklarmış.ne yalan söleyeyim hiç ama hiç istemiyorum.güven duymuyorum ve ne yüzlerini gördüm nede konuşmuşluğum var.ha bide burdan ayvalığada benim akıllı eşim bizim arabayla kendi götürecekmişben buna gerek yok çokmu zenginsin çokmu vaktin var dedim bana can ciğer arkadaşım dedi.çok kızdım ve kırıldım ben neyim!!!!!!!yok ben çocukmuyum yok ben karar veremezmiyim die sölendide sölendi...şimdi konuşmak bile istemiyorum......çok kızgınımmm
her hıyarım var diene tuz alıp koşuyo.ben bişe deyincede vırvırcı oluyorum.yıllar geçtikçede keşkke daha geç evlenseydim diorum bazen.eşimi sevmediğimden yada mutsuz olduüğumdan değil.ama insan yoruluyo....

anliyorum canim, esinin seni degil de baskasini dinlemesi baya koyuyodur kesin... ( dusunebiliyorum....
ya bazen diyorum hayatim boynca yalniz kalsam nolur ki ??? hiç evlenmesem olmaz mi !!? ((((((((((( artik korkuyorum galiba bu seyden.

Yok canim, öyle sandigin gibi kafama koymadim !
Sadece bu evden gitmek istemiyorum . Annemi, kardeslerimi alip gitmek !

neden evlilikten soğutayım ki seni evlilik çok güzel...herkesin yaşaması lazım...
ama doğru adamı bulunca ben 3 yıllık evliyim.çok mutluyum he eşim ve ben mükemmelmiyiz hayır ama birbirimizi tanıyoruz güveniyoruz...anlıyoruz
önemli olan doğru olabilmekte ve doğruyu bulabilmek canım...
ev işi yemek bunlar faso fiso ....

Yok canim, öyle sandigin gibi kafama koymadim !
Sadece bu evden gitmek istemiyorum . Annemi, kardeslerimi alip gitmek !

O zaman ya iyi bir iş bulup çalışcaksın ya da üniversite okuyorsan bitirip iş hayatına geçmeyi bekliceksin.Para kazanmadan kimse bir yere çekip gidemez.

Artik kafam çok karisik , benim için neyin iyi neyin kotu oldugunu kestiremiyorum...............
ne dusuncegimi ne yapcagimi bilmiyorum......

bekarlık sultanlıktır...keşke 20 yaşında olsam okula git gez yan gel yat keyfine bak ohhhh...misler gibi ...karışan eden yok...kıskançlık krizleri tartışmalar yok...erkek arkadaşınla anlaşamasan ayrılalım dersin...ama evlenince öyle mi sabret dur...bi de çoluk çocuk oldumu bi özgür olsam yalnız başıma kalsam kafamı dinlesem dersin...zaten ilerde yaşıycan bu acele ne ben 24 yaşında evlendm ona rağmen erkenmi diyorum bazen hiç acele etme...keyfine bak...bu zamanların kıymetini bil geri gelmiyooo o yıllar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…