İdeal evlilik yasının 25 oldugunu düsünüyorum, 30 yas biraz gec geliyor acıkcası, annem ve babam' da gec evlenmis benim, cocukları olmamıs 2 yıl tedavi sonucu ben dogmusum, hep korkarak büyüdüm yasları genc degildi cünkü ve 4 ay önce korktugum basıma geldi annemi kaybettim, kader, kısmet derler evlili icin, ama insanlar kaderlerinde bazı seyleri biraz' da kendileri belirliyor diye inanıyorum, 30 yasında evlenip, cocuk sahibi olmak cok daha zor, aynı sekilde annemden sonra evlenen teyzemler de tedavi sonucu cocuk sahibi olmuslar. Hele de erken yasta böyle bir acı yasadıktan sonra cok geciktirilmemesi taraftarıyım, ama tabii 24-25 yaslarının altını buna dahil etmiyorum, o yaslar henüz cocuk sayılabilecek yaslardır..
Bak bizim komsumuzun kızı vardı, okutmadılar kız evde ev isleri yapar, yemek yapar, kardeslerine bakardı. Sonra yan komsu' nun oglu asık oldu, bunun' da ilgisi var mıydı? yok muydu? bilmiyorum anlatırdı bana bakıyor farkediyorum diye ama bende birseyler hissediyorum demedi hic, cocugun annesi gelmis konusmus kızın annesiyle, annesi sormus gönlün var mı diye? Susmus bastan, sonra evet demis. Kız kardesim yapma aysel, etme aysel, cok erken daha dedi, yası 18-19' du bu arada, ama bizi yanlıs anladı ve dinlemedi, beni kıskanıyorsunuz siz demisti.
Sustuk bizde, sözlendi, nisanlandı, evlendi. Bu sırada annesi bizim sokaktan tasındı ama kendisi artık bizim yan apartmanda, kayınvalide' nin alt katında oturacaktı, 1 ay gecti, 2 ay gecti, aysel' in yüzünü gören cennetlik, ya kocasıyla görüyordum dısarı cıktıgını ya da kayınvalidesi ile, suan 3-4 yıllık evli, kısa bir süredir görüsüyoruz ara sıra gelir bize öyle seyler yasamıs ki, aklım hayalim almazdı onun sessiz, saf esinden bunları yapmasını hic beklemezdim..
İzin verirse dısarı cıkabiliyor vermesse cıkamıyor, bebegi dogdugundan kısa bir süre sonra mama yaparken kayınvalidesi karısmıs bu da cevap verince kadın kıyametleri koparmıs ne varsa fırlatmıs, sesi duyan kocası gelmis ve bizim kızı susturmus, esyalarını vermisler eline baba evine yollamıslar, tam 2 ay annesin de kalmıs cocuguyla, sonra konusulmus ve tekrar dönmüs, benim hic haberim olmadı yüzünü gören cennetlik dedim ya ondan, cantaya doldurdukları esyalarını salon' da bulmus tek tek cıkarıp dolaba koydum o kadar koydu ki bana kendimi sıgıntı gibi hissettim dedi, sacını boyatsa kocası igrenir, konusmaz, surat yapar ama cebinden bikinili, sacları boyalı, suratı full makyajlı kadın resimleri cıkar,
Alısverise gider tek tek ne aldıysa hesabını verir, 25 kurusun hesabını sormus adam ya, siz düsünün artık, sürpriz dogum günü hazırlar kocasına, adam hediye niye aldın, ne kadar harcadın, fazla olmus diye surat yapar aglatır kızı..
Nereye gitsin meslegi de yok, ailesi' nin durumuda iyi degil, meslegi olsa da esi calıstırmaz zaten, simdi erken evlendigine bin pisman, erken yasta yapılan evlilikler hep böyle mi olur bilemiyorum, ama erken evlenen cogu bayandan duydugum tek sey; erkenden evlenip ne yapıcaksınız? hayatınızı yasayın, mesleginizi elinize alın, koca eline bakmayın! kocayı her zaman bulursunuz oldu!
Üzüldüm canim komsunuzun kizi icin...Allah yardimcisi olsun....SAgol anlattigin için...................gerçekten buyuk ders alinmasi gereken bisey!
Rabbim gerçekten herseyin hayirlisini nasip etsin.... karsimiza hayirli insanlar cikarsin ins amin...
Bu arada sen kaç yasindasin smuwiLa ? evlimisin canim ? Allah rahmet eylesin annen için...:/
bundan kolay ne var şekerim evleneceğin adamı düşün ve kayınvaliden olucak kişiyi düşün veeeee "Ya bosanacağım ya da kaynanamla sac basa kavga edecegiz!" adlı konuyu oku.insan bırak evliliği insanlardan soğuyo yemin ediyorum
Merhaba Arkadaslar,
Lütfen beni evlilikten soguturmusunuz ?? Ne isterseniz söyleyin ama sogutun artik boyle bi düsüncem olmasin hiç !!! en azindan bir kaç senelik için !
Cunku ben ne zaman boyle evliligi dusunsem filan, annem : "evlenip de n'apcaksin ?!", "Evlen de gör bi evlilik nasilmis!! ne hevesleniyosan bu kadar!!" vs vs diyip diyip duruyo... ve ben bu duruma gicik olmaya basladim..... ablamda bugün bana daha evlilige hazir olmadigimi (hiç bir ev i$i, ve yemek filan yapmayi bilmedigimi), evliligin zor oldugunu filan anlatti, dahada cok sinir oldum!!! içim çok kötü, içimden neden beni anlamiyolar dedim... gözlerim doldu dolacak :'(((
bende bir ailem olmasini istiyorum, sevmek sevilmek istiyorum, bir yuvam olmasini istiyorum;.. onlar gibi mutlu olmak istiyorum, çok kotu bisey mi istiyorum ?:44:Tabiki toz pembe gözlüklerle bakmiyorum hayata, biliyorum ki evlilik sadece mutlu olmak degil, ucunda bazen mutsuzluk da olabilir, dertler de olabilir... hep mutlu olacagiz diye bir garantimiz yok zaten.... ama mutlu veya mutsuz olacaksam, onu bile bi insanla paylasmak istiyorumm... boyle kendimi cok yalniz hissediyorum, kimseyle derdimi paylasamiyomusum gibi geliyo, kimse beni umursamiyomus gibi geliyo... yalnizlik cok koyuyo =[ ama bi yandan da diyorum thecat86 aklini basina al, daha cok gençsin... simdi annene babana naz yapabiliyosun, her dediklerini yapmiyosun... ama el içine girince... onlar bisey dedimi kalkip yapman gerekcek... özgürlügün kisitlanacak... bi suru sorumlulugun olacak nasil yapcaksin ?! (ki ben ozgurlugume cok duskun biriyimdir) Hep içimde bir çeliski var !!! (( :18:
Bir yanim çok istiyor, bir yanim hiç ama hiç istemiyor !! bu arada 20 yasindayim daha! Simdi herkes der daha cok gençmissin canim, once oku meslegini eline al, oylee filan diye.... bende bunu dusunuyorum ve farkindayim...
Lutfen kizlar ve sevgili ablalar, beni anlicaginizi umuruyorum...
Yardimci olursaniz sevinirim... okudugunuz için tskler
Cvplariniz bekliyorum
Yok canım ben evli degilim, 24 yasındayım..
22 yasındayım 5 gun sonra evlenıyorum...
benım yasımda kucuk bılıyorum ama istiyorum...
sevdıgım adamı evımde beklemek ıstıyorum..
ona yemek yapmak onu mutlu etmek ıcın kucuk anılar hazırlamak ıstıyorum..
ben unıversıtemı bıtırdım ..
bundan sonra yapacagım tek sey calısmak ve evlılık..
esımde calısmamı benden daha cok ıstedıgı ıcın evlılıkle ısı aynı anda yaptım...
unıversıte okuyormusun bılmıyorum ama...
unıversıte hayatını yasamadan hıcbır evlılıge kalkısmanı onermem..
kısısel ruhsal fızıksel bedensel her yonden cok gelısıyorsun unıversıtede...
ve ordakı hayat cok baska oluyor..
genc evlenebılırsın tabıkıde..
ama unıversıte hayatını gormenı tavsıye ederım..
Seni evlilikten soğutmaya çalışmayacağım,soğuma da zaten.Öyle öğğğğ iğrenççççç korkunççççç bir şey değil evlilik.Aksine bir bütün olabilmek,mutlu olabilmektir.
SEN SADECE ERKENDEN EVLENMEKTEN SOĞUUUU.....Daha kaç yaşındasın ki.Ben 23 yaşında evlendim,öğretmenim.Okul bitti bir sene sonra evlendik.İyiki de eşimle evlenmişim.3 yıl bitti ve dünya tatlısı bir oğlumuz var.Ama keşke 2 yıl daha bekleseydim demiyor değilim.Daha çok gezer eğleniridim.Evlilik sonuçta insanı kısıtlıyor bekarken olduğu gibi olmuyor,hele bebek varsa 2 yıl doğru düzgün gezmeyi unut.
Dediğim gibi bekle işini eline al ve mutlu olacağın biriyle evlen.
Anladim canim :) tkrar sagol yazdigin yorum için..
aynı benim annemin lafları... çok çekmiş anlıyorum da herkes mutsuz olacak diye bir kaide yok... Allah iyi insanlarla karşılaştırsın....
Bak canım kesinlikle bu yaslarının kıymetini bil, ben 4 aydır evin annesiyim, her türlü sey bana bakıyor, hani derler ya evlenme, bekarlıgını yasa diye, ben suan bekarım ama hic birsey yasayamıyorum anlayacagın bekar mıyım? evli miyim? belli degil, aldıgım sorumluluktan sikayet etmiyorum asla, sadece hayatını yasa, icinde hic birsey kalmasın diyorum..
Coook haklisin canim yaazordur bir evin sorumlulugun almak... sirtinda butun o yükü tasimak zordur (az da olsa bilirim, babamin sayesinde !!! )
Allah gerçekten yardimcin olsun caniim...
dediklerini dikkate alicam...cok sagol tatlim..
Peki evde baban ve kardeslerin mi var ? kaç kisiniz... ? butun isleri sen mi yapiyosun ? kimse yardim etmiyor mu ?
Evde babam dahilinde 4 kisiyiz benden bir yas kücük bir kız kardesim ve 16 yasında bir erkek kardesim var, kız kardesim calısıyor haliyle pek yardım edemiyor, genel itibariyle hersey bana bakıyor bende babamın yanında calısıyordum bu acı olay' dan önce, ama basımıza gelince isi kim düsünür? ara verdim, kardesim okula gittigi icin yaz tatilinde tekrar baslayacaktım babamla öyle konusmustum ama babam 2 günde caydı, bana sürekli seni de bir sirkete yerlestirelim dedi durdu, bastan sirketimizin borcu oldugunu falan söyledi, simdi ise toparladı sayılır Allahın izniyle ama babamın düsünceleri hala aynı! Benden haric herkes orada! Yegenleri vs. herkese bir yer var, bir tek bana yok!
Bende bu durumu hazmedemedim ve is aramıyorum, kendimi baska bir yere adapte etmemin mümkünatı yok, böyle yuvarlanıp gidiyorum iste..
evlendigin zaman her ne yasarsan yasa (sadece anne olman disinda) bekarlik hayatini heeeep özliceksin. Evlilikte beklentilerini en aza indirirsen ancak mutlu olursun
(( üzüldüm canim...benim babamda boyledir... yegenlerine... yok bilmem kimlere deger verir ama bize veriyomus gibi yapar....!!
evde hiç bi sorumlulugu yok... ohoooo anlatsam bitmez babalarin yaptiklari hazmedilmiyor hiç bi zaman !! insanin içine dokunuyo cok :/
Offff offfffff HAYAT NE ZOR !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?