Benmiyim tek böyle dert çeken !

eşine patlamamak buraya yazdığını söylüyosun.bence patlamamak için geç bile kalmışsın senin yerinde olsam ortalığı ayağa kaldırmıştı.çocukları babanın evinden getirmedin ya yiceklerinden kısıtlıyor .herşeyi almasan bile pazarda 30 milyon gider meyva tutar en aşağı 15 milyon kadar, çok yanlış yapıyosun şartları zorlaman lazım çocukların büyüme çağında.arkadaşlarıyla dışarı çıkma hakkı bile yok bu durumda yinede sen bilirsin ama ortalığı ayağı kaldırmanın vakti geldide geçiyor bile. çocuklarınız babasına düşkün olabilir faka eşinizin çocukları umursadığı yok

yok ya benim aklım almıyor, hadi eşi bir kenara koy insan çocuğunun yemeğinden nasıl kısar. yardıma bir şey diyemeyeceğim ama çocuklarını aç bırakarak nasıl olur böyle.(anladığım kadarıyla çocuklar beslenmiyor sadece karın doyurmaya çalışıyorlar.) bunun acısı kötü çıkar.
eşine yardımı konusunda konuşsan da işe yarayacağını sanmam(kıskançlıkla itham edebilir seni) ama çocukların daha iyi şeylere ihtiyacı olduğunu dile getirerek diretebilirsin hatta diretmelisin de. evin için bir şeyler harcat(hatta pazara onu gönder) böylece parasını eve harcamayı öğrenir. ee yardım konusuna gelince, parası kalırsa etsin....

canım işin zor valla. erkekler para konusu açılınca hemen kavgaya meyilli oluyorlar. hele de aileleri söz konusu ise. 10 tl ile ne alacaksın çocuklarına, çocukların beslenmesi ne kadar önemli sebze meyse et süt alman lazım. paranız olmasa tamam ama çoluğunun çocuğunun rızkını niye abisine veriyor?
eşinden oturup adam gbi para iste canım, 10 tl yetmiyor çocuklara de. aç mı bırakcaz de. kardeşlerine gelince ailem onlar benim derler, karılarına gelince elin kızı olur zaten.

Çok sinir bozucu bir durum koskaca adam utanmıyor mu kardeşinden para almaya hayret bişey girsin çalışsın

Çok sinir bozucu bir durum koskaca adam utanmıyor mu kardeşinden para almaya hayret bişey girsin çalışsın

daha yeni kavga etik ve çekip gitti konuşmayada gelmiyor artık çok sıkıldım ben dayanamıyacam artık boşansan yapabilirmiyim bilmiyorum

Kendi yuvasından kesip, abisine ona buna keyfi yardım etmesi, hak değil tabi ki.
Eşinizin 1. sorumluluğu çocukları ve sizsiniz.
Siz yiyecek birşey bulamazken , keyfinden iş beğenmeyen abisine yardımda ne demek.
Konuşmaktanda anlamıyor anlaşılan, çaresi en sonunda ciddi patlamak heralde.
Bunun sonuçlarınıda kaldırabilmek lazım tabi ki, sonuçlarına hazır mısınız?

ben herşeye hazırım ama çocuklarım tek korkum çünkü bir ara evde kovdum eşimi ve boşanmaya kadar gitiik lakin şuanda 6 yaşındaki oğlumun ağlamasına dayanamadım ve geri çağrıdım çünkü ben çalışmam demem ama eşim çalısıyor ve bizede hani yetmeze maaşı seve seve çalışırım ama eşim çalışıyor ve ben birşey göremiyorum o zoruma gidiyor

valla doğru söylüyorsun ben zaten aksama yemek yapamayacağım ve git buzdolabında bişey bulursan getir bizde yiyelim diyeceğim nasıl ama

konuyu okurken ilk aklima gelen sey buydu, ki siz kendinizde yazmissiniz, yoklukta yokluk cekilir ama varlikta yokluk cekilirmi bilemiyorum.....

üzgünüm ama çoluğunun çocuğunun rızkından kesip abisine yedirecek sonrada hiç utanmadan kapıyı gösterecek hiiiç bişey diyemiyorum ben eşinize, ben olsam akşam o eve gelmeden çocukları bi güzel doyururum geldiğinde 10 tl verdiğin için yapamadım bişey derim

merak etim bişey var sizler eşlerine her istedinizi yaptırabiliyormusunuz yok tek bi benmiyin böyle koca sahibi mesalla eşime şunu yapma dedim küçük bir çocuk gibi benim tersimi yap sizinkiler öyle değil mi canını sıktımı doğruları söyleyerek bana kapıyı göstereriyor sizinkiler öyle değilmi

allah yardımcın olsun canım
kusura bakma ama ne kadar kaddar bir eşiniz varmış kendi çocuğunun rızkından kesip kardeşine veriyo
buzdolabım bomboş düyosun çocuklar istiyo alamıyorum diyosun bi anne için ne kadar acı verici bir durumdur bu tabi çocuklarını çok seven bir baba içinde böyle olmalı..
eşinle güzellikle konuş çocuklar istiyo ben ne vereceğim de evde yok almıyosun de..
ilk babasından ayrılacak ilk boşanacak çift siz olmazsınız çalışır gül gibi bakarsınız çocuklarınıza..
iyice yüz göz olmuş sizde boşanma konusu her tartışmada kapıyı gösterdiğine göre.
sizin eşleriniz böyle değilmi demişsiniz..
evlilik karşılıklı saygıdır şefkattir....tartışmalarımız tabiki oluyor fakat saygı içinde ağır sözler hakaretler asla söylenmez..boşanma konusu 3 senelik evlilik hayatımda bir kere bile konusu açılmamıştır..boşanmak demek çocuk oyuncağı değil en son çaredir..

bir erkek(erkekse eğer) önce çoluğunu çocuğunu doyuracak onlara bakacak..
haaa hiç yoktur makarna tarhana yeniyordur eyvallah.
ama başka yere veriyorsa evin rızkından kıstığı için yaptığı çok büyük günah..
senin ve çocuklarının hakkını yiyorlar..resmen hepsi kul hakkına giriyor..
düşüncesizce veren eşin,sizin durmunuzu bildiği halde utanmadan alan abisi,dolu dolabını gönül rahatlığıyla boşaltan eltin....
hepsi hakkınıza giriyor..
yazık günah bu kadar olmaz,bu kadar düşüncesiz olmamalı bir baba..
alıp karşına tek tek söyleyeceksin bunları..
10 tl ile bişey amaycaksın peynir zeytin getir deyince yok nereye getireyim diyeceksin.
aç geziyoruz görmüyormusun,çok acıktıysan abine git onların dolap dolu diyeceksin.
acaip sinirlendim eşine çok kızdım çok...

Genelde Erkeklerde ailesine gönderme fikri var.Bizde de abi var;100-200-300-500 sürekli istiyordu.İlk evlendiğimiz dönemde...Eşimde bende memuruz...Bizimde taksitlerimiz vs. o dönemde çok fazlaydı,ve ay sonunda cebimizde 1-2 tl kalıyordu..Yine kıyamazdık o zor durumdayım der biz karşılısız (borç olarak değil) gönderdik.İlk zamanlar bende olsun abisi,maddi sıkıntı çekmesin diyordum.Bir keresinde baya bir miktar istedi zor durumdayım dedi borç olarak bir iki ay sonra vermek üzere...Biz de zor durumda olmamıza rağmen verdik.Gidip eşine hediyeler alıp,memlekete tatile gitmişler o parayla..Daha sonra ne olsa sizin aylık geliriniz var,maaşınız yatıyor deyip vermedi..Onun üzerine ben de rest çektim.Artık bitti..o Son oldu..Bir daha eşimin ailesi hariç kimseye para gönderemem.Ailesi eşimi büyütmüş,üzerinde hakları var,onlara veririm.Ama abisine veremem.Resmen kullanıldık yanii..Çok şükür şu an durumumuz da iyi o olaydan sonra bir kaç kez daha istedi abisi biz de vermedik,artık istemez umarım,istesede vermeme kararı aldık..Siz de eşinizle konuşmalısınız eşiniz de bazı şeyleri görüp kendine çeki düzen vermeli bence,Allah kolaylık versin size...

Senin yerinde olsam aynı apartmanda oldugum abisi parası varmı yokmu evlerinde yemekleri varmı yokmu çocugu okula gidecek beslenmesi varmı yokmu diye eşimden önce ben düşünür ondan önce ben para vermeyi önerirdim..
sonuçta çocukları var diyorsun zor durumundaki abisi o destek olmiyacakta kim olacak..
haa yardım edersin ama baktın bu böyle aylar yıllar gidiyor ve abide hiiç çalışma hevesi yok tembelliğinden bu durumda ozaman eşek değilsin git çalış dersin..
amaa bu durum geçici ve abiside çalışmak istiyor iş bulamıyor diyeyse bu durum bence eşine bu yüzden kızma.. Gün olur devran döner senin eşin işte çıkar ozaman kim ona destek olacak..

Eve bundan sonra alışveriş yapma. . o 10 mlynlada çocuklarını doyur akşamları eşin eve geldiğinde yemek istiyorum diyince abinlere yemeğe gidelim de . .Sabah kahvaltı istediğinde aynı şekilde . .
eşin illaki yemek derse gidip abinlerden bir tas çorba alim de . . Zaten eltnde zamanla sorucak bu durumunu . . sende ozamn açıklarsın güzel ayrıca hafif sivri bi dille

aynısını bende yaşadım eşinin para vermesi değil de, senden gizli yapması insanın daha çok zoruna gidiyor... eşim benden habersiz 3 kere abisine para yollamıştı.. ben kızıma yatak istediğimde (çocuk 6 aylık oldu hala yanımızda yatıyordu) para yok diyordu.. ama abisine yollamış.. bende bunu duyunca yemeyenin malını yerler hesabı ilk önce o yatağı aldırdım, sonra da resti çektim.. öyle yapmazsan bunun arkası kesilmiyor canım.. sende koy tavrını... tamam abisi yardım edebilir ama karşındaki insan sağlıklı ise iş bulabiliyor ama beğenmiyor ise bence yardım mardım haketmiyor...asgari ücretle hem ev geçindiren hem çocuk okutan onca insan varken 900 TL maaşı hor gören bir adama yardım edipte iyice yüceltmeyin.. burnu sürterse biraz elbet bi işe girecek.. başkalarına güvenerek de yaşanmazki canım...

Allah aşkına ayda 40 tl ye ne yiyor ne içiyorsunuz.Bu adam dilenciye harçlık mı veriyor?
Sen sonuna kadar haklısın.Diyecek bişey yok.
Eşin sorumluluklarının farkında değil.
Ben olsam ortalığı katarım birbirine.Diğer arkadaşlar da söylemiş zaten.
Yapma yemek falan hergün makarna yap yesin.Pazara onu gönder alışverişi o yapsın bakalım o parayla ne alabiliyomuş.
Daha neler görücez ya rabbim
Allah yardımcın olsun canım

Canım eğer sizin imkanınız iyi olsa tabiki versin ama adığınız maaş zaten ancak sizi geçindirir.
Çocukların büyüme çağında bence verdiiği para ile azar azar da olsa alıp önce çocukları doyur
O da yesin peynir ekmek
Abisine yada yengene direkt birşey söyleyemiyorsanda imalarda bulaunabilirsin
Yani durumunuzun kötülüğünden.10 lira ile haftayı geçirmek zorunda olduğundan,paranın yetmediğinden huzursuz olduğunuzdan falan bahset .belki anlarla

bence haklısın canım adam baya rahat iş beğenmiyomuş bide resmen kullanılıyorsunuz ama burda hata eşinde .güzellikle sinirlendirmeden uyarmaya çalış malum bu konularda toz kondurmazlar kendi ailelerine

sen çok şanşlıymışın arkadaşım ama benim eşim beni hiç dinlemez söz hakkı vermez bile karşılarında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…