Canım zaten doktorun söyler ama adetin olunca git yaptır aşını. Allahın takdiri bu ay da adetin gelsin (bebiş olmadığından emin ol) öyle yaptır.Kızamıga bağışıklığın yoksa hamilelikte hastalığa yakalanma ihtimalin çok kolay ve yakalandığında ilk haftalardaysan bebegine geçiyo ve bebegi alıyolarmış.Yakalanmama gibi bir garantimizde yok çünkü heryerde insanlarla temas halindesin kıreşteki çocuktan bile kokayca bulaşır yani.Bizim evde kimse kızamık olmadı biliyorum ama bağışıklığım olmadığnı yeni öğrendim.Demekki heran kızamık olabilirmişim
amaaaan boşver sağlıklı olsunlarda doğumda ve sonrasında veririz o kilocuklarıbana göre de öyle sayılmalı... çünkü ilk 5. hafta inanılmaz bi iştah açıldı 6. haftada durdu tiksinme hafif bulantı derken 7-8. haftada bi gördüm 9 da azaldı 11 de tamamen gitti...ama artık yediklerimi kusma yok şükür...ama nadirde olsa bir iki defa sabahları safra geliyor..o zaman seviniyorum anne ben iyiyim diyorçok acıkıyordum inanılmaz derece...açlıktan insan yorulur mu...kayınvalidem ve görümcem dinlenme aşamasında bana bakmaya gelmişlerdi 2 hafta kadar acıkmama şaşırıyorlardı ama tam yiyemiyordum ki ya çıkarıyordum ya da tiksiniyordum haliyle doymayınca her yarım saatte açlık...ama kiloda gerileme olmadı bi ara durdu sabit kaldı ama az ve sıklıkla yiyince...ben kendimi yemiyor sanıyordum netten okuyunca herkesi halime şükrettim...ama senin gidişatın güzel...zaten son aylarda iyce alıncak...
Tamam canım bu ay tutmazsa tüp bebeğe gidiyoruz.eklerim elbette kuzum bizi bırakma ama olur mu
anladım bacım ama benim bildiğim ve araştırdığım kadarıyla 28 ve doğum sonrası yapılan iğne yeterli oluyor...yani ben öyle bi test yaptırmam zaten doktorumda durumdan haberdar ve iğne için haftamın dolmasını bekliyo...aynı durum teyzemde de vardı iki iğnesini de oldu ve sıkıntı olmadı...senin tek sıkıntı iğne olmayışında bence...umarım testlerin temiz gelir kuzumAnne karnında değil ama doğum anında kordondan alınan kandan bebeğin kan grubu tayini yapılıyor direct coombs testi diye geçiyor. Senin de yaptırmanı tavsiye ederim. 2. Yapılan testte 1/130bin gibi düşük bi rakam çıktı. Ben yine de aşı olmayı düşünüyorum.
35. Haftada doğurtma fikri de eğer ileri bir rakam çıksaydı bebeğin daha fazla zarar görmemeiisi için yapılacaktı. Yani kan hücrelerini daha fazla zarar vermeyeyim diyeydi. Başka bir tıp merkezinde ve fakültede yine yaptıracağım testi. 2gündür 7tüp kan verdim inş temiz gelir
Kislaaaar ben oglusuma suveter oruyorum nasil olmus arkasina basladim simdi :)
Amin canim benm sagolasin :)Çok güzel olmuş hamarat anne ellerine sağlık iyi günlerde giysin paşa :)
o zaman hayırlısı diyelim :)benımkı ılacı bıle duzenlı ıcmıyor canım kecıboynuzu kuru yapmıstım ıcmıstı bır ara sımdıde kecıboynuzu pekmezı alalım dıyrum onların faydası olmuyor dıyor bırde kendı ıl dısında kendıde yapmaz canım orda o yuzden hıc kendımı yormuyorum soylesemde dınlemeyecek
Pazartesi bakıldı betam düşmüş o yüzden doktor gel yapalım dediCanım zaten doktorun söyler ama adetin olunca git yaptır aşını. Allahın takdiri bu ay da adetin gelsin (bebiş olmadığından emin ol) öyle yaptır.
çok tatlı maşallah çok yakışacaktır elbet... :)Kislaaaar ben oglusuma suveter oruyorum nasil olmus arkasina basladim simdi :)
Doktorun daha iyi bilir ama bu ay yumurtan döllendiyse betan yükselmeye başlamamış olabilir henüz. Bence adetini gör garantiye al canım. Tabi karar senin yine. Bata kaç gün kaldı?Pazartesi bakıldı betam düşmüş o yüzden doktor gel yapalım dedi
Kızlar sabah (bata 4 var) miratech ve predictor erken gebelik testi ve mavi çizgi normal gebelik testi yaptım (negatif çıktıkça hızımı alamadım üçünü de aynı idrarla yaptım) üçü de negatif. Bhcg ve 25. Gün progesteron için kanımı verdim (21. Gün progesteron 6.80di) belki akşamüstü sonuç çıkabilir yazarım buraya da. Bu arada 3 aylık hamile arkadaş verdiğim ovulasyon testini yanlış değerlendirmiş baktım ki onun çizgisi kontrolden çok daha koyu çıkmış. Dua edin kızlar hamiş olayım :)
İnş canım :)hadi inşallah
Yaptırdım cnm doktor öğleden önce gel diyince telefonda hemen gittim yaptılar aşıyı izin dönüşü ikinciyi yapcaklarDoktorun daha iyi bilir ama bu ay yumurtan döllendiyse betan yükselmeye başlamamış olabilir. Bence adetini gör garantiye al canım. Tabi karar senin yine.
bende beklemedeyimDoktorun daha iyi bilir ama bu ay yumurtan döllendiyse betan yükselmeye başlamamış olabilir henüz. Bence adetini gör garantiye al canım. Tabi karar senin yine. Bata kaç gün kaldı?
Normalde 27.gün regli oluyorum ama düşükten sonra tarih degişirmi bilmiyorum degişmezse Cuma günü regli olcam.Doktorun daha iyi bilir ama bu ay yumurtan döllendiyse betan yükselmeye başlamamış olabilir henüz. Bence adetini gör garantiye al canım. Tabi karar senin yine. Bata kaç gün kaldı?
o zaman hayırlısı diyelim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?