Evet canım normal doğum yapınca korse takinca 1aya iniomus yani rahim toparlar küçülür gobiste iner yeterki Minnos lar iyi olsun dimi :)totişte ikizlerde küçülür doğumdan sonra evellallah ama göbüşü toparlamak için korse kullanmamız şart bacım
anladığım şu sende ve eşinde problem yok...senin her ay adetin düzenli yumurtan düzenli çatlıyo tüplerin açık enfeksiyon yok kist yok miyom yok...eşinin sperm sayısı ve hareketliliği iyi...buna rağmen doğal yoldan olmadı üstüne klomenle de olmadı doğru muyum canımhoşbulduk :) haklısın... 1 buçuk senedir çok yıprandım. bütün gereken testleri yaptırdık klomen çatlatma iğnesi birsürü şey. ama olmadı allah isteyen herkese ve bana nasip etsin. çok denedik ama kısmet böyleymiş. pazartesi doktora görüneyim en iyisi. 4 ay önce tedaviyi bıraktım 4 ay klomen ve çatlatma iğnesi vurundum. 8 ay böyle geçti zaten.
Oğlun normal doğum mu oldu o kiloyla bizde iki gün önce 2650 gr dik umut oldu içime tabi kordonlari mız var bizim
Minyonluk gitti tabi artıkama kilosu dedigine göre normal haftasina göre. Icim rahaladi be oh :)
ben şimdilik 9-12 ye pek bakmıyorum canım zaten çok masrafımız var haliyle ileri vadeli eşyalarını şimdi almayacağım zamanı geldikçe alırız artıkTeyzesi annane banane bakıyo o ise ben yazlık böyle daha cicili bicili şeyler pesindeyim seneye yaza doğru alırım alamam bebisle şimdiden stok olsun bak sen de bakın canım ilk altı ayı çıkarır zibin lari falan ama yaza doğru 9 12 aylıklari çıkarmak lazım o kadar güzel indirimler var li belli markalarda gelde alma diyolar resmen :)
Allah şifa versin balım eşin iyi olsunda bebiş ondan sonra olsun varsın...eklerim ben yine devamlılık açısından yine de bu işler kısmet meselesi belli olmaz
Sen yeter ki rahat ol mutlu ol kendini iyi hissedecek şeylerle meşgul ol bizim desteğimiz hep tamAYNEN TATLIM KATILIYORUM SANA İYİKİ VARSIN RAHATLATIYORSUN BENİ :)
aynen bacım miniklerimiz iyi olsunlar biz kendi kilolarımızın çaresine bakarızEvet canım normal doğum yapınca korse takinca 1aya iniomus yani rahim toparlar küçülür gobiste iner yeterki Minnos lar iyi olsun dimi :)
Çok şükür ki rahat bi doğum yapmışsın kuzum darısı başımıza olsun inşallah...kuzum bişeyi merak ediyorum dikiş atılırken uyuşturdular mı yani uyuşturmadılarsa acımadı mıArkadaşlar herkese tek tek teşekkür ediyorum ayrı ayrı alintilayamaya fırsatım olmuyor
Benim bebeğim tam 40 haftayı doldurduk beklediğimiz günde geldi akıllı yavrum benim:) 2 eylül de doktora gittiğimiz de 4 cm lik açıklık vardı ama benim şansım çok yoktu hafif hafif oluyordu. Maksat kısmına baskı yapıyordu demek ki o da açılma olmuş. Neyse beni doğumghaneye gönderdi doktor suni sancı verilip normal doğumu denemek için aksi takdirde eşi yaşandığı için bebeğin sezeryana alacaktı. Tabi ben hareket olsun diye hiç oturuyorum dolasiyorum şansım olmadığı halde. Ordaki ebelerde bana kendini yorma dinle diyorlar:). Saat 10 ya da 10. 30 gibi bana sancı serumunu taktilar. Belden sancı kendini hissettirmeye başladı ama yine dayanilmyacak gibi değildi. Daha sonra sancı kasiklarima girdi siklasti beni tekrar muayene ettiler bu defa 5-6 cm acikligim olmuş. Bu arada ben kustum doktor da kusman iyi olmuş açılma var mı olur mu dedi orayı anlamadım. Sonra sancılar daha da siklasti sanki büyük tuvaletim gelmiş gibi yapmak istiyordum. Beni hemen doğumghaneye aldılar. Büyük tyvaletimi yapma sancısı gelince büyük tuvaletini yap dedi ebe. Bende sanki tuvaletiki yapiyormusum gibi ıkındım. Boşu boşuna bagirmamak gerekiyormuş. Çok şükür belki 2 belki de 3 ıkınmayla bebeğim doğdu. O anda bütünü ağrım herseyim bitti. Ebe yan tarafimda gobegini kesti ilaçladi. Uzerini giydirdi. Bana dikiş açılırken getirdi gogsume koydu o anda sustu pamugum benim.:) Diğer ebe dikiş atıyor başka ebe de Bebeğimi bana emzittirdi. Bir iki damla çekti. :) Doğumu yaptıran ebe de çok sakindi beni yönlendirmesi elinin hafifliği çok güzeldi. 5 veya 6 dikis atıldı. Sonra bizi odaya aldılar ve aileyle duygusal anlar işte :). Ben çok şükür çok sancı çekmedim. Şancı sırasında bilinçli birinin olmasi çok işe yarıyor anneler bizden daha telaşlı oluyor o yüzden başka yakininiz güvenliğini biri varsa o da gelsin sizinle. Benimle Teyzem gelmişti ben sancı çekerken o da belimi karninmi eliyle sıvazlıyordu okuyordu. Bir de boşa bagirmayin hiç faydası olmuyor. Ben bagirmamaya çalıştım sancı ve doğum esnasında. Sanci cekerken Nefes alıp verirken ıkınarak nefes verdim. Benim Hikayem de böyle. Çocuktan ancak fırsat bulup yazdım. Kopuk ve eksik yazmış olabilirim artık anlarsınız siz.
Elisam bak stres yaparsan bu defa da adetini hormonlarını bozarsın aman kuzum biraz rahatlat kendini vücudunu sıkma huzurlu ol ki vücutta gevşemiş rahat olsun bebiş için en iyi halini alsınMerhaba kızlar nasılsınız iyi hafta sonları,
zaman yaklastıkca ben stres oluyorum korkuyorum kızlar gün geçtikçe dahada geriliyorum bir bakıyorum rahatım bir bakıyorum stres içerisindeyim bir an önce ne olacaksa olsa diyorum gözümü kapatıp açsam yaşayacagım ana gelsem
Deniz diyorum kuzumAyaz demir kuzey deniz hangisi sizce
hoşgeldin kuzum... gelişimsel over kisti dediği şey yüksek ihtimal folikül kisti...aynı olay geçtiğimiz ekimde başıma geldi adetim bi hafta gecikince doktoruma gittim yumurtam çatlamadığından kiste dönmüştü doktorum kisti atmam için hem söktürücü hem doğum kontrol hapı verdi (reçetede gelişimsel over kisti yazıyordu)....söktürücüyü 5 gün kadar kullandım sonra adet oldum....doğum kontrolü de 2 ay kullandım sonra doktora gittim ve kist gitmişti...aslında bir ay da bile gider bu tarz kistler ama doktorlar biraz garantici olduğundan 2-3 ay hap kullandırıyorlar...bu tarz kistler basit kistlerdir ve hemen her kadın mutlaka dönem dönem bu kistlerle karşılaşırmış hatta hiç farkında bile olmadan diğer adetle de atabilirmiş...için rahat olsun inşallah miniğin çok bekletmeden konar göbüşe ve sağlıkla alırsın kucağınaBundan 7 ay once bebegimin kalbi durdu ver kurtaj oldum 4 aydir istiyoruz fakat bu hafta doktora gittik ve Gelsimsel over kistim oldugunu öğrendim yalniz bu ay hamile olmazsam tedavim baslanacak ama ben cok korkuyorum aldigim ilaçlar söktürucu ve dogum kontrol hapi belli bir sure korunun dedi kasima kadar dedi ama bu surec uzarmi sizce
Ben sıkılmadim da kucagima almak istiyorumKaygılım boşuna endişe edip kendini uzuyorsun şimdi bile doğsa bir şey olmaz Allahın izniyle o kendini kurtardı artık kontrol altında olacaksın zaten.. benim normal doğum oldu evet 51 cm 2810gr hediye paketim oldu :)
Normal normal hiç sorun yok 2500gr olduktan sonra doğsun artık diyordum ben hep canım sıkılmışti hamilelikten :)
Evet canim oldu sukurya.calpol al canim baska kullanamiyolar zaten.saglik ocagndan sölemedilermi 3 doz oldugu için agır geccıo ateslenıyo cocuk. cok sukur benımkı ateslenmedı zıbınla goturdum butun gunde zıbınla durdu onla uyudu öle yani.hatta banyo yaptır getır dedı hemsıre cunku 3 gun banyo yasak canım haberın olsun. sende zıbınla tutarsın cocugu ateslenmesın. gıtmeden yarımsaat once ver calpol ü bıde ıkındı vaktı verdım ben. hatta hemsıre saat 10 da gel demıstı saat verdı 2. ay asısı ıcınAyy iyiki söyledin Ateş düşürücumu hangisi adını yazda alim eczaneden canım maşallah 5 ay oldumu ya
kendıne yer acıyo napsın :)Valla canm bu aralar surwkli olmaya basladi yalanci sanci da olsa korkutuyo karnim asagi inmis bi de
Hem topaklaniyo hem de sanki parmagiyla desiyo orayi sipa :)
anladığım şu sende ve eşinde problem yok...senin her ay adetin düzenli yumurtan düzenli çatlıyo tüplerin açık enfeksiyon yok kist yok miyom yok...eşinin sperm sayısı ve hareketliliği iyi...buna rağmen doğal yoldan olmadı üstüne klomenle de olmadı doğru muyum canım
Canımbenim çok fazla düşünmemeye çalış en azından problem inizi biliyorsunuz. Tedavi aşamasındasınız bu da bi şey. Ben eşimin inadı yüzünden daha bilmiyorum bile hamile kalabiliyor muyum. Az kaldı sonunda gidecek teste iş arkadaşları izne çıktığı için 1 ay sonra gidecek . Hep 1 ay ileri ata ata 2 yıl geçti bile. Neyse vardır bunda da bi hayır.iyi olmaya çalısıyorum canım sen nasılsın hayır canım yaptırmadım ama yaptırma zamanım yaklastıgı ıcın stres oluyorum korkuyorum ya ondada olmazsa dıye olacagına ınanıyorum ama kuskular rahat bırakmıyor yok canım henuz dogum yapmadı
Bayadır girmiyordum da o yüzden merak ettim seni tatlım. Hmm ne anlama geliyor canım bilmiyorum da inşallah kötü bi şey değildir bol bol oku allah tamamına erdirsin bi avazda canım benim az kalmış miniğine kavuşmana inşallah oaylaş görelim :) iyi olmaya çalısıyorum canım biraz bunalıma girdim şimdi daha iyiyim beklemedeyim eşim sonunda inadını kırdı 1 ay sonra gidiyor teste şu an işinden izin alamaz. Öyle işte canım bende durum aynı değişmediYok yok doğurmadim 36 ya yeni girdim bebeğimin boynunda 3 kordon varhaftaya yine bakicaz öyle olursa 2 haftaya sezeryan olucam hayırlısı olsun yüzük kuyruğuna geldik mutlu sonumu paylaşım inşallah o zaman sen nasılsın durumlar nasil
Şu an hem mutluyum hemde umutlu :)Sen yeter ki rahat ol mutlu ol kendini iyi hissedecek şeylerle meşgul ol bizim desteğimiz hep tam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?