Bıktım bu insanlardan

• Konu Sahibi Konu Sahibi tupuk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
aynı enayi bendede var,, kendimi yiyip duruyorum ama boş.. bende elimden geldikçe kocamdan koparıp atıyom bi kenera.. böyle aileler olmaz olsun...

aynen cnm onu bende yapıyorum ama çok birikmiyo malum çünkü elimizde zaten bişey kalmadığı için ondan bişeyler atınca koşeye bi işe yaramıyo ki

merhametten çok kendilerini doğuran büyüten anne-babasına bunu çok görmediğinden kaynaklanıyordurki gayet doğru bir tutum ... çok acımasızsınız kızlar bir insan yıllarca onu büyütüp besleyip varoluşuna sebep olan insanlara sırt dönsün diyorsunuz :19: empatiye davet ediyorum sizi ...

aynı duruma kendi yaşlılığınızı koyun ne hallerle büyütüp beslediğiniz çocuğunuzun size maddi veya manevi herneyse zırnık koklatmadığını :19: bunu kız tarafı kendi ailesi için yapsa hiçte gözüne batmaz iş kaynana tarafına gelince gelinden dökülen inciler saymakla bitmiyor yazık ...

ben asla eşime tabu koymam bu konuda elimizde 2 kuruş ancak kalacağını bilsem genede 1 kuruşu annesine-babasına göndermesi taraftarıyım ... ihtiyaçları var yada yok olsun onlar anne-baba istediği zaman istediğini göndersin ... tarih tekerrürden ibarettir gün gelecek biz yaşlancaz bizde kaynana-kayınbaba olcaz ... etme bulma dunyası ...

herkesin düşüncesi farklıdır, bence aynı sıkıntıyı çekmeyen bilmez.. insan tabiki verir ama iş zor durumdakini sömürmeye gelince orda bi durmak lazım. kendi kirada olup tek maaşla evini geçindirmeye çalışan biri için bunlar geçerli. maddi durumu iyi olan bi karı koca bunu takmaz bile. ama karşı tarafta yiyen çok, yapan hiç yoksa ve beklenti varsa bunu kul Allah da kabul etmez bence. ondansa sokakta zor durumda olan birine verirse bari sevaba geçer insan.
doğrudur bizlerde belki o duruma gelicez,ama iş biraz büyüklerde bitiyo vaktinde olup harvurup harman savururlarsa bu duruma gelmeleride normaldir. kimse anne babasının karnında parayla pulla doğmuyor...

bu sorunu demek ki birçok kadın yaşıyor:23:
benim anlamadığım bu erkekler fazla mı merhametliler yada önceliklerini mi bilmiyorlar anlamıyorum ki:31:
nedense aynı dilden konuşamıyoruz benim eşim çoğunlukla haklısın diyor ama o kadar arkası gelmiyor
gelde delirme işte:19:

seninkinin bir kopyasıda bende işte..ondan ne ve nasıl konuşsam yapacağını yapıyo..tamam haklısın bu son dio ama o sonlar hiç sonlanmıyo maalesef

Bunlara sebep tek kişi kocan bence.
O ailesine dur demeyi , seni üzmemeyi becerebilseydi , olaylar bu duruma gelmezdi.
Arada dengeyi kuramayan adamın karısı üzülmeye mahkum..

aynen cnm onu bende yapıyorum ama çok birikmiyo malum çünkü elimizde zaten bişey kalmadığı için ondan bişeyler atınca koşeye bi işe yaramıyo ki

toplayacaklarımız belki yine bize kalmayacak ama elinde fazladan kalırsa en azından dışarı boş işlere harcanacağına bi derdimize derman olur diye..

merhametten çok kendilerini doğuran büyüten anne-babasına bunu çok görmediğinden kaynaklanıyordurki gayet doğru bir tutum ... çok acımasızsınız kızlar bir insan yıllarca onu büyütüp besleyip varoluşuna sebep olan insanlara sırt dönsün diyorsunuz :19: empatiye davet ediyorum sizi ...

aynı duruma kendi yaşlılığınızı koyun ne hallerle büyütüp beslediğiniz çocuğunuzun size maddi veya manevi herneyse zırnık koklatmadığını :19: bunu kız tarafı kendi ailesi için yapsa hiçte gözüne batmaz iş kaynana tarafına gelince gelinden dökülen inciler saymakla bitmiyor yazık ...

ben asla eşime tabu koymam bu konuda elimizde 2 kuruş ancak kalacağını bilsem genede 1 kuruşu annesine-babasına göndermesi taraftarıyım ... ihtiyaçları var yada yok olsun onlar anne-baba istediği zaman istediğini göndersin ... tarih tekerrürden ibarettir gün gelecek biz yaşlancaz bizde kaynana-kayınbaba olcaz ... etme bulma dunyası ...

iyi hoş da arkadaşım..zaten elimizde kalsa emin ol bizlerde bişey demeyiz..ama elde bişey kalmıyosa işte o zman sorun..
ben elimde olmadan yardım edecem..sonra benim ailem benin eksilerimi kapatacak sen ce bu doğrumu...her iki taraf için soruyorum...siz eşininizin ailesin alıp kendi alilenize verin mesala..olaya bu tarafatan bakmak istiyosununz ya...adil mi sizce

tam benlik konu olmus.
nerden baslasam bilmem.dügünümde takilan bütün paralari ve altinlari aldilar.
6 seneleik evliyim 5 senedir her ay 200 euro para veriyoruz.
esimin kardesi 1 kere arabami bozdu 1.500 euro.
bi kere baskasinin arabasiyla kaza yapmis araba cöpe gitmis esim benden gizli arabanin sahibine 2.500 euro vermis.
biz evimize ne alsak aynisini onlara aldik en son plazma tv ve ankastre mutfak.
gecenlerde esimin babasinin ilk esi öldü.türkiyeye gittiler 500 euro bilet parasi biz ödedik.

bize gelince.....
evlendigimden beri 42 metrekare evde oturuyorum.hala borc ödüyorum.5 seneye kadar da bitmiycek.
hamileyim.cocuguma oda yapmak istiyorum ama giderler o kadar cok ki daha büyük eve tasinamiyorum.
esim mühendis.geliri cok iyi sözde ama nasil yasadigimiz belli.
nefret ediyorum onlardan.Allaha havale ediyorum

bu arada empati yapin diyen arkadasa;
bize mi güvendiler arkadasim.dogururken bize mi sordular.ayrica insan yapar tabi.ama kendi sefa sürüp de cocugunu süründürmez.hele hele ayrimcilik yapip bi cocugundan alip öbürüyle yemez...
ay daha neler yazicam da neyse günaha girmeyeyim....

tam benlik konu olmus.
bi kere baskasinin arabasiyla kaza yapmis araba cöpe gitmis esim benden gizli arabanin sahibine 2.500 euro vermis.
gecenlerde esimin babasinin ilk esi öldü.türkiyeye gittiler 500 euro bilet parasi biz ödedik.

bize gelince.....
evlendigimden beri 42 metrekare evde oturuyorum.hala borc ödüyorum.5 seneye kadar da bitmiycek.
hamileyim.cocuguma oda yapmak istiyorum ama giderler o kadar cok ki daha büyük eve tasinamiyorum.

bize mi güvendiler arkadasim.dogururken bize mi sordular.ayrica insan yapar tabi.ama kendi sefa sürüp de cocugunu süründürmez.hele hele ayrimcilik yapip bi cocugundan alip öbürüyle yemez...

işte benim bütün sıkıntımda bu arkadaşım daha ne kadar devam edecek yada devam edebilir bak 5 sene diyosun çocuğumun odasını yapamıyorum diyosun içim parçalanıyo benim...ben neden doğmamış bir çocuğun rızkını kesip onlara varayım diyorum benimde isteklerim var evim için eşim için ve olacak çocuğum için nden böyleler..neden ve neden ben benim gibi bayanlar aile birliğimizi kuramıyruz sayelerinde

bende allaha havalae ediyorum allah duysun ne deyim

tam benlik konu olmus.

bize gelince.....

evet bende demiştim çekmeyen bilmez..
buda bi sınav heralde.Allah yardımcımız olsun..

işte benim bütün sıkıntımda bu arkadaşım daha ne kadar devam edecek yada devam edebilir bak 5 sene diyosun çocuğumun odasını yapamıyorum diyosun içim parçalanıyo benim...ben neden doğmamış bir çocuğun rızkını kesip onlara varayım diyorum benimde isteklerim var evim için eşim için ve olacak çocuğum için nden böyleler..neden ve neden ben benim gibi bayanlar aile birliğimizi kuramıyruz sayelerinde

bende allaha havalae ediyorum allah duysun ne deyim

valla ne diyim bi caresini bulursan bana da söyle.ben bulamadim.neler yapmadimki.güzellikle kavga gürültüyle inatla ama yok yok yok.
esimden bile soguyodum nerdeyse bende bosanmak istedim ama cözüm degilki..
ayrica tek sorun onlar onlar icin kocami birakmiycam dedim.bence sende öyle düsün.onlarada yazik sonucta.benim esimde cok yipraniyo zorlaniyo ama ailesine bise diyemiyo bide ben sirtimi dönersem ne olcak?

amin canım,iş erkekte bitiyo. kadın istediği kadar dirensin kendine zarar..

valla ne diyim bi caresini bulursan bana da söyle.ben bulamadim.neler yapmadimki.güzellikle kavga gürültüyle inatla ama yok yok yok.
esimden bile soguyodum nerdeyse bende bosanmak istedim ama cözüm degilki..
ayrica tek sorun onlar onlar icin kocami birakmiycam dedim.bence sende öyle düsün.onlarada yazik sonucta.benim esimde cok yipraniyo zorlaniyo ama ailesine bise diyemiyo bide ben sirtimi dönersem ne olcak?

aynen cnm dediğin gibi güzelce konuştum,kavga ettim,yatagıma almadım daha neler neler..cicim ayleı denen şey nasıl bişey bilen banada anlatsın zehir oldu ve oluyo evliliğimin en güzel zamanları...
işte şeytan dürtüyo çek git ailesiyle başbaşa kalsın arada klamasın bir rahat etsin ido ama eşim seviyorum hemde çok ben evlenmeden önce eşimle 8-9 yıl flört ettim emek verdim bu sevgiye ama neferet ediyorum bu insalardan..kocamdan da soğuyorum dediğin gibi

aynen cnm dediğin gibi güzelce konuştum,kavga ettim,yatagıma almadım daha neler neler..cicim ayleı denen şey nasıl bişey bilen banada anlatsın zehir oldu ve oluyo evliliğimin en güzel zamanları...
işte şeytan dürtüyo çek git ailesiyle başbaşa kalsın arada klamasın bir rahat etsin ido ama eşim seviyorum hemde çok ben evlenmeden önce eşimle 8-9 yıl flört ettim emek verdim bu sevgiye ama neferet ediyorum bu insalardan..kocamdan da soğuyorum dediğin gibi

ya acaba cocuk olunca degisir mi esin?
cünkü benimki degisti.inanamazdim böyle diyenlere 6 sene cocuk yapmadim ben.cünkü senin gibi gitsem mi kalsam mi emin olamadim evliligimden.sonunda kizim gelicek allahin izniyle.ama esime bi haller oldu.ben cocugumun rizkini kimseye yediremem yeter artik diyo.babasiyla konuscakmis artik para veremicem birazda öbür cocuklarin yardim etsin diye.karismiyorum hic.bisede demiyorum kendiliginden oldu....

ya acaba cocuk olunca degisir mi esin?
cünkü benimki degisti.inanamazdim böyle diyenlere 6 sene cocuk yapmadim ben.cünkü senin gibi gitsem mi kalsam mi emin olamadim evliligimden.sonunda kizim gelicek allahin izniyle.ama esime bi haller oldu.ben cocugumun rizkini kimseye yediremem yeter artik diyo.babasiyla konuscakmis artik para veremicem birazda öbür cocuklarin yardim etsin diye.karismiyorum hic.bisede demiyorum kendiliginden oldu....

Bilemiyorum biliyomusun ama bundan önce eşimin ailesiyle iligili yine bir konu açmıştım o konudada bahsetmiştim..kayınvalidem olacak insan sizde 3 yıl çocukda ev lafıda duymak istemiyorum demişti...bende buna inat çocuk yapacam dedim..zaten çok istiyorum ama maddiattan doalyı erteliyodum..ama benim bir süre tedavi olmam lazım yarın hamile kalacağımı bilse hemen yaparım şansızım ben ya allah da beni bunlarla sınav ediyo

Bilemiyorum biliyomusun ama bundan önce eşimin ailesiyle iligili yine bir konu açmıştım o konudada bahsetmiştim..kayınvalidem olacak insan sizde 3 yıl çocukda ev lafıda duymak istemiyorum demişti...bende buna inat çocuk yapacam dedim..zaten çok istiyorum ama maddiattan doalyı erteliyodum..ama benim bir süre tedavi olmam lazım yarın hamile kalacağımı bilse hemen yaparım şansızım ben ya allah da beni bunlarla sınav ediyo

üzülme canim.Allah yardimcin olsun.geciyo gidiyo hepsi.zaman lazim biraz.bende cok üzüldüm cok yiprandim.hatta sinir hastasi oldum ama noldu olan bana oldu hic yasayamadigim cicim aylarima oldu.demissin ya cicim aylari nedir bilmem.bende bilmem ama saglik olsun hersey yerine oturuyo zamanla.bizim de sinavimiz buymus.Allah bunu aratcak dertler vermesin.

amin cnm..ama valla içim sıkışıyo..ben ayın sonunu getirecem die 40 takla atıyorum ya resmen..ama kimse hiç bişeyinden geri kalmıyo..evlendiğimden beri gözümün yaşı hiç kurumadı valla, ömrümce bu kadar ağlamadım evlendiğimden beri ağladığım kadar...mutlaka bi şekilde canımı sıkıyolar

gücümde hırsımda kendime yetiyo..eşime anlatıyorum ,kendilerine anlatıyorum değişen bişey yokk..anca ağlıyorum bide ağladığım için suçlu oluyorum..sulugöz hep ağlıyosun die bide eşim çıkıçıyo saolsun...belki haklı ağlamada bi konuşalım dio ama napıyım içime sığdıramıyorum

canım sakın ailesine kızıp eşinle kötü olma ... eşine tatlı dille anlat artık kendisininde bir aile olduğunu ilk sorumluluğu senin eşin olmak artık... ailesi bir şekilde başının çaresine bakacak... inşallah çocuğun olur belkı o zman sorumluluklarının farkına varır.. erkekler hemen idrak edemıyorlar evlendıklerını ama zamanla hersey rayına oturur... bende 9 aylık evlıyım ama hala tam anlayabılmış değil eşimm... başkalarına kızıp eşinden çıkarma acısını onların inadına sen tatlı dilinle yola getir eşini onların istediğini yapma eşinle kötü olma tatlım

Konularını takip etmiştim. Özellikle eşinin kardeşiyle ilgili olan konuyu iyi biliyorum. Sen orda sorun çözüldü falan demiştin ama aslında sorunun çözülmemiş. Sadece üstü kapanmış. Canım senin sorununun çözümü eşinde. Kusura bakma ama bir kere eşin çok gurursuz, pişkin bir adam. Utanmadan borçları için kayınpederinden (senin babandan) yardım alıyor sonra da ailesine yediriyor.

Ayrıca senin altınlarını "çalmaları" olayı olmuştu. O olayda eşinden ve senden habersiz bozdurmuşlardı da eşin sana nasıl söyleyeceğini bilemiyordu filan. Bunu yazmadım daha önce moralini bozmak istemedim çünkü. Ama bence o olayda da eşin verdi ailesine altınları sonra da sana numara yaptı.

Canım kusura bakma ama bunlar seni saf bulmuşlar (başta eşin) kandırıyorlar. Kötü gelin oldum diyorsun ama kötü gelin falan değilsin aksine çok saf, fazla iyi niyetli başına vur ekmeğini al derler ya öyle bir insansın. Kötü gelinlik öyle olmaz canım, kötü gelin olsan en başta altın olayonda burunlarından getirirdin o eşinin de aç gözlü hırsız ailesinin de. Keşke kötü gelin olaydın, o zaman böyle üzemezlerdi seni, keşke tavrını baştan koyaydın...

Valla ben de çok sinirlendim. Ya bunlar sizi rahat bırakmayacaklar. Öyle babanın eşinle konuşmasıyla filan olacak iş değil, adam gurursuz zaten babana sana hee hee diyor geçiştiriyor.

Bence artık tek çare senin "aptal" olmadığını onlara göstermen. Ne kadar ciddi olduğunu göster onlara. Senin ve ailenin iyi niyetli ama enayi olmadığınızı anlamaları lazım. Olmadı bırak arkadaşım ya bu adamı. Çünkü taviz verdikçe bu böyle gidecek... Çocuğunun olmadığı için de yat kalk Allah'a şükret üzüleceğine. Valla Allah'ın sevgili kuluymuşsun...

Arkadaşlar eşinle kötü olma, güzelce konuş filan demiş ama onlar sanırım senin eski konularını pek bilmiyorlar. Sen daha bir ay olmadı konuşalı eşinle ama kar etmiyor. Senin olayın tatlı dille konuşmayla filan hallolacak gibi değil. Şaka gibi ya utanmaz arlanmaz adam hala düğün borcunu ödüyorum diyormuş. Sanki ben çaldım o kadar altını. Yaa bu insanlar senin babanın sana taktığı bileziğe bile göz dikmiş, onu bile almışlar. Bu kadar utanmazlar yani...Sen de ses çıkarmadıkça hep daha fazlası hep daha fazlası. Bu böyle gider... Boşanıcam de bence eşine, çek restini, git ailenin yanına bakalım noluyor? Ya düzelir korkar, anlar senin sabrının artık taştığını ya da bu iş biter.
Düzelirse tamamen sorunun hallolmuş olur, düzelmezse de kurtulmuş olursun asalaklardan...

Canım anladığım kadarıyla çok iyi bir ailen var, sen de bu aile de yetişmiş görgülü, eğitimli bir insansın. Bu görgüsüz, aç gözlü, pişkin, utanmaz insanlara daha fazla kendini KULLANDIRMAK zorunda değilsin....

Back
X