Benim de ailem 60bin gibi bir ev kredisi çekmemi evimizi üstüme yapacaklarını söyledi. İki evimiz vardı ve iki kardeşiz biri 170-180bin ediyorsa diğeri 250bin eder. Zaten senin hakkın da var evleri tapular mirasla uğraşmayız dediler. Mantıklı geldi ben de bankayla görüştüm işlem neredeyse tamamdı. Son anda öğrendim ki eski evi bana yeni evi kardeşime veriyorlar hem de ben o eski evi almak için 60bin kredi çekiyorum. Eşime de rezil oldum. Ailemle hiçbir sıkıntım yok görüşüyorum herşey aynı ama çok kırıldım ve para konusunda güvenemeyceğimi anladım.
Açık açık ihtiyacımız var deseler bakış açım daha farklı olurdu..
Herkes aynı şeyleri yaşamıyor atıp tutması kolay.
Konu sahibi benim gibi tek durum ise gardınızı alın ama kalp kırmayın alışkanlık ise ben paramı alana kadar ses etmez sonra ilişkimi azaltırım.
Alırız ama düşük bir model olur.
Mesela 2010 değil de 2005 alırız.
Evet. 3-5 sene sonra ödemeyi düşünüyorlarmış.
Çünkü toplu taşıma zormuş, araba lazımmış.
Dalga geçer gibi değil mi?
Ben kabul etsem eşim kabul etmez.
Bu kez paramı alayım, bir daha asla diyor, haklı olarak.
Daha önce de borç verdik, eşim daha doğrusu.Ben verdiğim hiçbir paranın peşine düşmedim, bende mi tuhaflık bilemiyorum
Siz bir daha borç vermeyin zaten, dönüşler sorunlu oluyor
Konuştuk ama öderim demiyor.Ben durumları yok zanettim. Eğer kendilerine araba almak istiyorlarsa önce sizin borcunuzu ödemeleri lazım. Sıkıştırmadan ailenizle siz konuşun. r. Olmazsa da eşiniz konuşsun baska çare yok.
Normalde her borç verdiğimizde eliniz rahatladığında ödeyin derdik.hepsini okumadım
"haklısın-haksızsın"dan önce bu parayı verirken şu zaman alırız ya da şöyle bir durum olunca alırız dediniz mi
yani sonuçta bankadan kredi çekip bize borcu ödesinler diyorsunuz da sizden borç almak yerine zamanında kredi çekerlerdi
atıyorum aileye borç verdim başta konuşulur şu zaman öderiz ya da şöyle öderiz diye
siz bana Mayıs'ta borç verseniz ben de Eylül de ödeyeceğim desem anlaşsak
siz şimdi bana gelip araba alacağım aldığın borcu hemen öde deseniz olur mu bankadan kredi çek hemen öde deseniz kabul edilebilir bir durum olmaz ki
bankadan çekecek olsa idim Mayıs'ta senden almaz bankadan çekerdim Eylül diye anlaştık beklemen lazım derim
bir daha kimseye borç vermeyin ama çok da canınızı sıkmayın
bir de bu kadar dert edeceğinize siz kredi çekin nasılsa hemen çekilebiliyormuş
İşi yokuşa sürüyorlar.2005 model araba ile 2010 arasinda dağlar var. Rica ediyorum anne baba olsa da sizi düşünüyorlarsa siz de onları düşünmeyin. Hayat maalesef böyle. 30 bin çeksinler.
Evet.Dalga mi dersiniz alay mi ama çok kötü olmuş. Yarışır gibi. Elti yapsa aynı şeyi anlarız bi nebze...
3 5 sene sonra 10 bin demek şimdinin 2 -3 bini demek. Arabalar her sene 5 10 15 bin ekliyor.
Her yol tıkanırsa taksite mecburen razı olacağız.bence taksitle almayı kabul etsin yoksa ailen üstüne yatıp hiç vermeyedebilir.... valla annemin bir sözü vardır.. kardeşi kardeş yaratmış kesesini ayrı yaratmış der ... artık sizin kendi aileniz bütçeniz var diretin diretebildiğiniz kadar bundan sonrada asla boŕc vermeyin .... sağlık durumları dışında
Şuna bak resmen kendi paranızın dilencisi olmuşsunuz. Eşiniz öfkelenmekte çok haklı. Ben bile sinirlendim bu vurdumduymazlığa...Her yol tıkanırsa taksite mecburen razı olacağız.
Ama ben eski ben olmam.
En çok zoruma giden de bu.Şuna bak resmen kendi paranızın dilencisi olmuşsunuz. Eşiniz öfkelenmekte çok haklı. Ben bile sinirlendim bu vurdumduymazlığa...
Ofkelenmedm kolay kolay sinirlenmem çok üstünüze alınır gibi cevap vermişsiniz de sizemi yazdm size noluyo konu sahibinden önce yazmssnz anlamnda sordm sadece.Herkesin istediğine yorum yapabildiği açık bir platform burası. E site sahipleride "alıntı" yapıp yorumlamaya müsaade etmiş. Bende bu hizmeti keyifle kullanıyorum. Ne bu öfke ne bu celal?? Sakin olun
Ahh şu avukat özentiligi :)))Ahhh şu önyargılarr
Mesele de bu zaten. Bu kadar çok sorun yaşadıysanız niye borç veriyorsunuz?Geçmiş konularımda var.
Maalesef çok sorun yaşadık.
Madem kredi cekebiliyorlar neden verdinizki borc.yok deseydiniz keske.ben olsam isteyemezdim sanirim o yuzden vermiyorum kimseye borcÇünkü onlar da kredi çekip araba almak istiyorlarmış.
Yeni haberim oldu.
Ben de anlamıyorum.Ailenin tavırlarına göre değişir. Benim ailem odemese bilirim ki gerçekten ellerinde yok fazla kurcalamak istemem , ne zaman düze çıkarsanız verirsiniz derim. Ama ödeyebilecek bir aileyse sizi eşinizle kötü yapacaklarina versinler niye uzatiyorlar anlamadım..
Asıl sorun bu, umrunda değil.Buyuttuler isteme diyenlere diyorumki esinin ailesi alsaydi parayi ayni yorum yapilirmiydi? Anne bananiz dikkat edecek bj gibi seylere.. bi ucu el! Eninde sonunda senin kafanin agriycagini hesap etmeliler.. tabi umurlarindaysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?