Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Ne yalan soyleyim konunuz beni sok etti...memurun 30 dakika gec kalam luksu oldugu hic bilmiyordum..trde hic calismadim ama amerikada calisiyorum, 1 defa 5 dakaika gec kaldigim icin resmi uyari aldim...hic de sikayet etmedim, benim hatamdi dedim...(O zaman bile ben yerin dibine gecmistim)...egitim seviyeninizin iyi oldugunu yazmisiniz, bi de az calisip oz calisma fikri falan...80lerdeki "benim memurum isini bilir" mantigi geldi aklima....cok uzuldum, en iyi universite mezun olanlarda bile calisma etigi oturmazsa yazik bu ulkeye.....

Dediginiz saat erken bir saat degil ona ragmen neredeyse 1 saate yakin gec kalmak ve bunu aliskanlik haline getirmek doğru degil. Ben calistigim zaman iki otobus de degistirsem de mutlaka mesai saatinden bes dk önce isyerinde olurdum ki sizden cok daha erken işe baslamama rağmen yani bayan olmaniz birseyi degistirmez. Hele de bu kadar geç mesaiye baslama şansiniz varken ve memur olarak atanmişken bunu iyi degerlendirmenizi tavsiye ederim.

Evet çok çok haklısınız artık dikkat edicem..

Suan sna cok sinir oldum gece gece.... sana guleryuz gostermeleri kiyamamalari uyuma problemin var dye kirkbes dakika gec kalmana sussalarniydi. Sen nasil devlet meemurusun bende memurum ama bes dakika bile gec kalmaya hakkim yok aresmi daire sonucta... birde hakli gbi eski bej yok yazmissin bence bukadar yaptiklarina sukret ve kendine gel....

Memur olabilmek için işten çıktım evimle eşimle kendimle pek.ilgilenmiyorum sınavı kazanayım diye
Yeterki kazanayim 6.30 da evden çıkmaya razıyım sen memurluk gibi bu zamanda gayet te zor elde edilen bu mesleğe başlamışken haftanın 3 günü geç gidiyorsun adamın belinden şu alırlar ki daha aday memursun aklını başına al

Ister kiril ister gucen.
Haklilar.
Onlarda sabahlari erken saatlerde uyanmak zorunda kaliyor.
Bana simdi " ama onlar ben kadar uzak oturmuyor' diyebilirsin.
Onemli degil onlar yakin oturuyor yada uzak. Onemli olan onlarin kurallara uymasi, ve sende uyman gerek kurallra.
Sen biliyodun o sozlesmeyi imzalarken uzak oturdugunu, bunu kabul ettin.
Simdi yakinamazsin.
Ve haftanin 3 gunu 40 45 dk gec kalmak, saka gibi. Saat 10 da geliyosun sonra kesin 12 de geri paydos veriyorlar sirali olrak. Hic gelmeyeydin iyiydi derler adama.

Aday memursun diye ezmeye sindirmeye çalışıyorlar ama hiçççççç bşy yapamazlar rahat ol

şu yaşadığın durum, başka bir durumun sonucu...
biraz el bebek gül bebek büyütülmüş olabilir misin?
yani cevaplarından onu anlıyorum, "bugün çok ağladım" "çok kırgınım"x25 "kimseden böyle zılgıt yemedim" vs...
bak canım, ben sana başka birşey söyleyeceğim.
belli ki yaşın küçük yolun başındasın. Allah korusun Allah başına vermesin ama hayatta öyle büyük dertler ve sorunlar var ki...
sen haksız olduğun bir konuda sorumluluk almayıp bu kadar üzülüp kırılırsan ohooo...
iş yaşamı profesyoneldir üstlerinden anne-baba şefkati bekleme.
bu işi bir düzene koy psikolojik olarak da rahat edersin, bir prensip de geliştirmiş olursun ve üzerindeki kötü izlenimi silersin.
kurumunda başarılı işler yaptığını söylüyorsun, ama bu durum "sorumsuzluk" etiketiyle gölgelenebilir.
üstelik şimdi bekarsın herşey önünde rahatsın. bekarken evden on dakikada çıkardım ben.
şimdi halimi bir görsen... herşey tamam sokak kapısındayım ayakkabılarımızı bile giymişiz kızım tutturuyor "anne tuvalet" :)
bak bu sabah gece uykumuz çok bölündüğü için uyuya kalmışız, sabah işe yetişemem diye kızımı önce anneme bıraktım öğlen arası gelip tekrar kreşine götürdüm.

konuyu daha fazla dağıtmadan tekrar vurgulayayım: bu kadar kırılgan olursan hayat seni çok yıpratır, herşeye hazırlıklı olmalı, her zorluğun üstesinden gelecek bir güce sahip olmalısın. iş yerimde yaşadığım zorlukları yazmıştım uzun uzun, sildim. 9 senedir çalışıyorum ciddi haksızlıklara uğradım ama hiçbiri için tek damla gözyaşı dökmedim. Değmez.

Şaka mısınız demek geliyor içimden.
Haftanın üç günü 40-45 dakika gec gitmek nedir. Bahane de zor uyanmaniz. Bu davranislariniz sizi orda tecrübesiz ve toy gösterir. Size saygı duyulmasını istiyorsanız görevinizi tam bir şekilde yerine getirmelisiniz.
Görev de erken başlamıyor ki 9'daymış. Erken olsa da geç gitmeye hakkiniz yok ama.
Adam size hala iyi niyetli davranıyor bence 9:15 de goruneceksin demiş 15 dk'lik pay bırakmış size kıymetini bilin.

Bizim işyerinde de var böyle senin gibi bitane. 9.40 dan önce gelmez. Biz enayimiyiz saat 8.30 da gidiyoruz hanımefendi 10.00a doğru geliyor bide pişkin pişkin diyorki ne var canım sizde geç gelin. Hiç hazetmem senin gibilerden

Balık baştan kokarmış, kendileri 9 da olan mesaiye 9. 30 da gelirlerse altlarında çalışanlar da 9.45 i buldurur. Hangi kurumsa biz de oraya geçiş yapalım. Böyle şey mi olur yaa. Beş dk geç kalsam elimi kolumu nereye koyacağımı şaşırırım okulun kapısından utanarak girerim çocuklarımdan özür dilerim. Hasta olsam sürünerek giderim ta ki müdürüm farkedip eve gönderene kadar. 45 dk geç gelmek nedir arkadaşım aldığımız maaşta tüyü bitmeyen yetimin bile hakkı var.

Kpssdeki başarıyla sorumluluk sahibi olmanın ne ilgisi var ki? Kpss şu çoktan seçmeli test değil mi? Memur olmak başarı gerektirmiyo belli bir başarıyı yakalayamayıp özel sektörde yüksek maaşlarla büyük şirketlerde tutunamayacak insanlar orda burda sürünmemek için milletin ağız kokusunu çekmemek için kolayı seçip memur olmak istiyor.

Konu sahibine özel sektörde köklü bir holdingde 6 7 bin maaş ver memur mu olur bak bakalım?

Evde oturup sürekli test çözerek bir sınava hazırlanmak başarı ya da zeka belirtisi değildir. Başarı kriterlerni görmek için büyük şirketlerin işe alım mülakatlarına bakabilirsiniz.

Birinden ufacik bi laf duymaya benimde tahammulum yoktur is konularunda onun icinde is hayatim boyunca hep saatinden once orda olurum eger hassas biriysen erken git kimseye bisey deme hakki verme haftada 3 gun ne demek kim olsa laf soyler insanlara o hakki sen vermissin

Hem yeni memur olucan hemde 45 dk gec gjdicen hemde defalarca..hic sikayet etme hakkin yok valla o adam seni uyarmadan gonderse bile hakli bunca is icin cirpinan insan varken ne guzel memur olmussun gerekirse herkesten once orda olursun hem maasini alninin akiyla hakeder hemde kimseye laf soyleme hakki vermezssin

şimdiye kadar atılmadığınıza şükredin 5 yıllık öğretmenim nerdeyse hiç geç kalmadım en fazla 1-2 dakika mesaim 7:40ta başlıyor. alışkanlıktan hafta sonu bile 6 da uyanıyorum

Kendime acidim yemin ederim

Evliyim bir kızım var hem onu okula kaldırıp hem okula götürüp hem de sırf otobüslerde ayakta surunmeyeyim diye erken giden servise binip saat 7:45 te masasının başında olan biri olarak kendimi çok kötü hissettim :)

Saat kaçta kalktığımi sen tahmin edersin artık konu sahibesi; )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…