Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

İş saatime yakın 2 otobus vard. Oncekine binsem mesaime 30 dk kala işyerinde oluyordum. Sonrakine binsem maks. 7 dk geç kalıyodum ama ben ihtiyacım var işten atarlar korkusundan 7 dk geç kalmayım diye 30 dakika onlat gelip şirketi açana kadar kapıda bekliyordum. Sorumluluk sahibi olan her insan işine gucune vaktinde gider. 45 dk okadar azmı bide çok rahat soyluyosunuz. Daha yenisiniz neler duyacaksınız kı ozel sektorde çalışsanız egodan geçilmiyor ..

Is yerine yakin bi eve tasin öyleyse... insanlık hali denilen şey en fazla ayda 1 kere olabilir sen haftada 3 den bahsediyorsun...

Ayrıca o geç kaldigin için görev yerinde bulunmadigin her dakika kazandığın para sana haram oluyor. Hem de devlet memuru oldugun için bütün turkiye halkının kul hakkına girmiş oluyorsun.

Bütün memurlar işini bastan savma yapıyor diye sen de onlardan biri olmak zorunda değilsin. Sen onları ornek alacağına onlara ornek olmaya çalış...

Öğretmenim ve iki yılda sadece iki kez geç kaldım. Onda da hemen müdürü aradım, öğrencilerin başında durması için birini ayarladım, okula ulaştığımda müdürün odasına gidip açıklamamı yaptım. Fazla rahatsınız.

Şok edici bir konu. İşe 45 dk geç kalmak nedir ya? Haftada 3 gün? Bahane de uyanamamak? Komik. En geç sabah 06:53'te kart basmam gereken bir işim var. Sanki biz güle oynaya kalkıyoruz her sabah sıcacık yatağımızdan da, bir siz uyanamıyorsunuz.
Bir de hala buralarda kendinizi savunuyorsunuz. Kabul edin, sorumsuz birisiniz. En azından iş hayatında, bu belli. Daha işine vaktinde gelebilme sorumluluğunu bile gösteremeyen birinin iyi bir iş çıkaracağına, dediğiniz gibi o iş yerini kalkındıracağına inanmıyorum. Bu derece geç kalmayı kendinize hak sandıysanız, birden fazla uyarıya rağmen düzelmeyip en sonunda sert uyarıyla karşılaşınca karşı tarafı suçladıysanız, kadın olduğunuz için taviz verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, patronunuzun size "kıyamayacağını" düşünüyorsanız, ve en kötüsü çok hak edilmiş ciddi bir uyarı aldığınız için bahsettiğiniz tripleri atmayı düşünüyorsanız, üzgünüm ama iyi bir çalışan olmanız mümkün değil. Sizde bir yetişkin olgunluğu yok, işyeri profesyonelliği yok, afedersiniz ama çok mantıklı konuştuğunuz da söylenemez. Taşlar yerine oturmuyor yani anlatabiliyor muyum? Dedikleriniz çelişiyor. Muhtemelen kendi kendinizi bayağı bir şişirmişsiniz.
İş etiği, peofesyonellik, sorumluluk bilinci, disiplin gibi temel sorunlarınızı halledin önce. Sonra kurtarırsınız çalıştığınız yeri. Daha en temel şeylerden bile yoksunsanız, zaten otomatikmen ortalamanın altında bir çalışan oluyorsunuz. Kendinizi şişirmeyin.
Tüm bunların üstüne ödtü yazmanız da ayrı tuhafıma gitti. Doğruysa, o üniversite gözümden düşer yani, o derece şaşırtıcı.

Üzgünüm ama kızdığınız uyarının sertliğini haketmişsiniz. Daha önce uyarı aldığınız halde bu gevşeklik devam ettiyse madem, bu tür bir uyarıyı ve hatta işten çıkarılmayı bile hakedersiniz. Aynayı kendinize tutun, çünkü baştan sona haksızsınız.

İşe vaktinde gelinmesini beklemek ne zamandan beri sindirmek oldu?
Rahat ol derken neyi kastettiğinizi sorabilir miyim?

Memur olduysan türkiyede insanlar artık sırtım yere gelmez sanıyor. Biz söyleyince kızıyolar. Arkadaş kendi kendine itiraf etmiş :)

Konu sahibi de laf yediği için ısrarla karşı tarafı suçluyor hala zaten.

Tuhafsın
Haftanın üç günü hatrı sayılır bir süre geç kalıyosun
Uyardılar diye şaşırıp adama neden hırslı ama ben bayanım diyorsun
Kadını erkeği mi var, ciddiyet ve sorumluluk ister çalışma hayatı.

ama sen de erken 8:30 ta orada olcam diyorsun demek ki olabiliyor
sabahın 6sında da çıksan çık da milletin ağzına laf olma

kusura bakmayin ama 40 dk gecikmek zorunda degilsiniz.
cok abartmissiniz hemde haftada 3 defa..bilerek yapiyorsunuz belli.
bi onceki vesayite binin ozaman bu kadar mi zor.

Devlet memuruyum evde 18 aylık bebeğim var ve tam 1 saatlik dag yolunu hergun gidip gelmeme rağmen 8.30'daki mesaime geç kalışım 1 ya da 2dir ki onda da amirimi arayıp, sebepleriyle geç kalışımı bildiririm. Hakkaten hangi devlet dairesi o haftada 3 gün 45dk mesaiye geç başlanabilen?

Sana şöyle söyliyim tatlım ben özel sektördeyim.Mesaimiz 9:00 da başlıyor ve patronumuz yani kurumun sahibi 'kendi işyerine' her sabah 8:20 de geliyor.Bilmem anlatabildim mi ? Memur olmak 45 dk geç kalma hakkı kazanmak değildir..

4aylık bebeğim var eşim evimin sorumluluğu ve haftanın 6 günü 8-6 çalışıyorum 4 senedir aynı özel şirketteyim ve kimse beni uyarmadı 40 yaşındaki adam geç kalma yüzünden azar işitti ben işitmedim işitmem bu ne sorumsuzluk. 8 de işte olmam gerekirken 7:55 te işte oluyorum ve kahvaltımı yapmış çayımı içmiş makyajımı yapmış temiz tertipli bir şekilde bu ne laubalilik iyiki ben müdürünüz değilim hiç sevmediğim işine saygısız insandır.

cidden böyle mi? uykusuzluk olmuyor mu. daha 4 aylık bebekle işe başlamışsınız. biraz ücretsiz izin falan olamazmıydı. valla bünyeniz iyi dayanıyor.

Totalde 20 sene özelde calıştım daha ozamanlar kadınlar iş yaşantısına cogalmaya başlamıştıkı bende ondört yaşında daydım ana yok baba yok kimse iş nedir sorumlulugu nedir göstermedi ama ben farkındaydım oyaşta okula gitmem gerekken işe gidiyordum kendi kendime kalkıyor onca yolu yaya gidiyor hic de gec kalmadım hep erken gittim kimse vi laf etmesin diye hic biyere kec kalma hicde bekletilmeyi sevme onca cabam işe yaradı emekli oldum cok şükür işinim kiymetini bil bu kafayla hic biyerde calışamassıb yazık olur onca lafı duycana kalk erken devlet memuru olmuş sun heba etme

24 yıllık devlet memuruyum. Konumum ve yaptığım iş nedenli kimse ne geç geldin der, ne erken çıktın. Ama 6 da kalkıp 8 de işte oluyorum. Elbet geç kaldığım zamanlar oluyor. Öyle durumda üstüme gidip mazeretimi söylüyorum. Devlet memurusunuz. Kuralları uygulamakla yükümlüsünüz. Kurallara da uymak zorundasınız.

özel sektördeyim. 6:15 de kalkıyorum 07: de sevise bınıyorum ve 08:00 de iş bası yapıyorum.
kusura bakmayın ama uyumayı hepımız cok sevıyoruz. çalışma hayatı malesef boyle. sorumlulukların oldugunun farkına varman gerek kı calısma saatın cok erken bır saat degıl.

İşte bu yüzden 657nin bu kadar iş garantisi vermesine karşıyım inşallah da revize ederler bu kanunu. Adam yüz kızartıcı suç işliyor sürüyorsun mahkemeyle geri geliyor ya geç kalmak da neymiş.

Valla ben de kamu personeliyim, eski işyerimde herkes 9:00dan önce masasına oturur, 18:00de koşa koşa çıkan laf bile yerdi. Mum gibiydi herkes çünkü başkan sürekli çalışmayanın burada işi yok derdi (657 değildi kurumun kendi kanunu vardı, başkanın işten çıkarma yetkisi vardı ve bu yetkisini kullanırdı da). En iyi okullardan mezun o kadar kalifiye personeli çılgın gibi çalıştırırdı. Keşke tüm kamu kurumları böyle olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…