Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Haftanın bir kaç günü bu kadar rahat geç kalabilmek. Bir de üstüne uyarıldım diye dertlenmek ilginçmiş gerçekten?

Size en geç yarım saat geç kalabilirsin dediler diye gevşek davranmışsınız işte. 8:30 da olabilecek biri niye 9:00 da olamasın anlamadım?

Geç kalmaktan ziyade yetişkin gibi davranma konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz bence. Hata yapmısınız, hatanızın arkasında güçlü bir şekilde durup sorumluluğunu üstlenmek yerine ağlamak, küsüp trip atma planları yapmak nedir yani. Çok profesyonel hareketler gerçekten. Simdı muhtemelen yaşınıza verip görmezden geliyorlar ama iş hayatında cekıkecek şey değil bu çocuksu tavırlar, şımarıklıklar. Sanki hoşunuza gidiyor sizi çocuk gibi görmeleri. Burdakı konuşma tarzınız bile nasihat dinleyen boynunu önüne eğmiş her şeyi onaylayan çocuk gibi. Sürekli hoş görülme, kayrılma, pış pışlanma beklentiniz var gibi. Açıkçası kendi adıma haftada 3 gün ise geç gitsem ve uyarılmasam bu kadar mı umursamıyorlar beni diye düşünürüm.

adamlar haklı babanın işi değil herkes keyfine göre belirli bir saatte gidip gelemez. çocukca kaprisler yapacaksan hiç gitme brak daha iyi. 8 de kalkıyorsan 7 de kal mesela. özel sektörde olsan ilkinde şutlanırdın. bu ne rahatlık

Evet bu ideal istek olabilir ama her işin mesai saati var ve uyulur

Ben test sınav değil yazılı sınav ya da mülakat değil test istiyorum diyemiyorsak ben mesaiye uymam ama iş yaparım da diyemeyiz

Memuriyet kurallara uymayı gerektirir aksi talebi olan kendi işini kurar kendi istediği gibi çalışmayı dener ama kendi işinde bile saatinde gitmezsen iş komşuna gider sen ben daha iyi yapardım
Ama iş ona gitti dersin

Allah nasip etmis is vermis bide gelmis suclu cikaracaksin adamlari...aldiginiz parayi hak edin...madem oyle is saati 10 olsun...
Bide 8.30 da gidebiliyorsunuz isterseniz...
Ahhh bende su memurlugu kazansamda denetleme yoklama gibi bir isim olsa hic taviz vermezdim...

yani geç kalıyorsunuz sonucta hata sizin..duygusala baglamak yerıne saatınızı 1 saat gerıye cekın ve ne o adamı gıcık edin ne siz üzülün..

İyi bile dayanmışlar size. Artık eskisi gibi gülmek iyi niyet yok felan yazmıssınız komigime gitti biraz.. Trip mi atacaksınız yani. İlk iş deneyiminiz falan mı acaba belkide baska bir alana yönelmelisinizdir..

Kafana göre gec gidemezsin iş bu. Millet 7 deki işine yetişiyor sen fazla rahatsin bence... dedikleri gibi annenemi soylersin saat mi alirsin baska yolu yok... yazmissin ya şöyle sevilirim boyle iyiyim diye... onemli olan bunlar degil iş disiplini canim... daha yeni oldugun cok belli... kendine ceki düzen ver.

Bencede haksızsın be canım 9da orda olman lazım demek ki seni çok iyi anlıyorum bende zor uyanırım ama iş konusunda gerçekten zamanında orda olmazsan çıkarırız demeleri çok normal.

Ya anlatmıyorum galiba !!!!! Söyleyemem nerede olduğumu. Evet biz 9 8 çalışıyoruz yönetici olduğumuz için. Diğerleri 6 da çıkıyor. Daha ne demeliyim ?
sinirlenmenize gerek yoktu. size söyleyin diye ısrar ettigimi sanmıyorum. bir arkadaş muhtemelen yorumları okumadan merak etmiş, ben de kendi deneyimimi paylaştım.

sizi uzmemek icin yorum yapmamistim ama ben de arkadaslara katiliyorum. saatinde işe gitmemek sorumsuzluk, üst düzey memur adayı olarak gecikmek daha büyük sorumsuzluk...

Performansa yönelik bi sistem yok ülkemizde. Sen de bu sistemi bilerek basladin. Mesai sistemini yani. Bundan sonra kimsenin zilgitini cekme. Erkenden git.

Katılıyorum, eğitimci adayı olarak kendime şimdiden sözler veriyorum.
Ve bahsedilen, yani devlet kurumlarındaki işleyiş bozukluğunun sebebi, konudaki örnekte olduğu gibi disiplinsizlik olabilir. Bizler de bunu aaa ne olacak canım diyerek karşılarsak bu durum ömrü billah düzelmez. Düzeltmek için doğrusunu söylemeye inatla devam etmeliyiz.

Su yazdiklariniz tamamen simariklik. Insanlar bir ise sahip olabilmek icin ne emek sarf ediyor. Siz de ise 45 dakika gec kalmanizi normal gostermeye calisiyorsunuz gibi geldi bana. Uzgunum ama sizin onemsemediginiz isiniz icin her gun calisan ve orada olmak isteyen binlerce kisi var. Lutfen ben bayanim diyerek de bunu kendinizce hakli gostermeyin!

pardon aama 9/8 memeurluk nasil oluyor
bu saatlere gore siz o zaman zaten haftaada 3 gun çalisiyorsunuz demekdir
haftaada 50 saat insan haklarina aykiri deilmi ( resmi yerlerde )

Iş disiplini cok onemli. Yani hesaplayarakta gec kalinmaz 9da baslaniyorsa 9da baslamalisin. Benim cocugum var 1 yasinda. Bir taneye daha hamileyim is eve okula 9da varabilmek icin sabah 5.30-6da cikiyorum 2 saat yol gidiyorum. Ki ben yurtdisindayim ve burda oyle otobus filan her dakka gecmiyor. Kendi duzenini oturtman lazim hepimiz calisiyoruz bahaneyle olacak sey degil bunlar

Aman Tanrım konuyu okudukça şok oluyorum!
Ne olacak canım 200 dakikacık mesai saatinden fire versin demek normal mi şimdi?
Kaç kişinin hakkına giriyor farkında mısınız siz ya? Doktor ol, öğretmen ol da göreyim o 40 dakikayı ben. Girme haftada 3 ders saatine ya da bakma 3 hastaya. Sonra o memura ne olur biliyor musunuz siz?
Sadece çalıştığı kurum farklı diye ne ayrıcalığı olacak ki? Kpss'den 85 aldı diye her türlü disiplinsiz hareketi sergilemekte serbest yani? Oldu o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…