Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Ben çok kötü bir insanım hainim..
Pazartesi işi bıraktığımı söylüycem o zaman.. Benim gibi birisi orada çalışmamalı.. Utanıyorum kendimden.
saçmalama ya ...gidip işini iyice güzelce yap o kadar çalışıp kazanmışsın iş bulmak kolay mı
ben 1 ay önce evlendiğim için işi bıraktım 10 yıldır çalışıyordum kafama göre iş yok ...

acayip nevrotik bir tavrın var.fake misin filan diye düşündüm yazdıklarını okuyunca.yaşın kaç bilmiyorum ama sanırım küçüksün.hayatta zorluk filan yaşamamışsın hiç belkide.fake olmadığını farz ederek yazıyorum bunları tabi.müdürüm bana kıyamaz nasıl bir nevrotikliktir.müdürün sana neden kıyamasın orası bir iş yeri ve onlarda senin birinci derece akraban değil.ayrıca uyanma problemim var nasıl bir mazerettir işte bu noktayı hiç algılayamadım zaten. insan bunu yazmaya rahatsız olur uyanma problemim var diyemez yani bunu nasıl mazeretten sayıyorsun.bende şeflik yaptım vaktinde bir iş yerinde.psikolojilerini biliyorum orada çalışanların ve yetkililerin.senin kendilerini ciddiye almayan, kendini ayrıcalıklı sanan şımarığın biri olduğunu düşünüyorlar ve buna karşıda tepkililer.sanırım düşüncelerinde pek haksızda sayılmazlar çünkü şımarıkça bir tutum bu.benimde senin gibi bir çalışanım vardı, iki gün aynı şeyi yaptı ve işten çıkarmak durumunda kalmıştım.

Pazartesi işi bıraktığımı söylüycem o zaman.. Benim gibi birisi orada çalışmamalı.. Utanıyorum kendimden.

bir de bizimle dalga geçiyorsunuz

hiç hoş değil yani

siz ne olur yani idare etseler kırıldım diyorsunuz ama 5 aydır etmişler idare

gerekçeniz de ben uyanamıyorum

adam da demiş anneni tembihle saat al

zira kimse çok mutlu değil sabah erken kalkmaktan sana işe zamanında gel diyen adam da

iş hayatı üniversitedeki gibi son güne kadar yatayım ben zekiyim çalışır geçerime bakmaz ki

özel sektörde biraz işe yarar belki ama orada da saat çokkkk önemlidir

belki sen geç gelsen de işini yaparsın ama o geç geliyor ben erken derim benim motivasyonum düşer

bu nedenle artık beyaz yakalıların çalıştığı ofislerde bile kartlı giriş var neden mi çünkü o gelmiyor ben neden geleyim diyen herkes geç gelmeye başlıyor

devlet kurumunda ise saat belki de en önemli şeydir zira düzeni ona göre kurarlar

Çok doğru bir tespit ve yerinde bir karar. Bencede işinin hakkını veremiyosan başkalarının hakkına girme ve kendini kovdurtmadan sen ayrıl.

Ayy bu ne acitasyon ya! Hem işe geç kal hem rencide oldum de! 9 da iş başı yapıyorsun el insaf! 8 de mesaim başlıyor bende memurum 6.30 da evden çıkıyorum. Uyanma problemin varsa çalışma evinde otur ozaman. Üstünün yerinde olsam bende aynısını yapardım sana. Aday memursun soruşturma da verirdim devam edersen buna. Evim uzak diye bir bahane olamaz. O maaşı alıyorsan erkende kalkıcaksın. 10 15 dk geç kalınır da 45 dk ayıp. Kendini uyartana kadar devam etmişsin ısrarla geç gelmeye sonra gelmiş konu açıyorsun.

Aday değil asil olsanız da fark etmez. İşten atılmazsınız ama.. Sizin gibisine yapılacak o kadar çok şey var ki..
Ki ben olsam yaparım. İşten kendiniz ayrılırsınız.

Aday değil asil olsanız da fark etmez. İşten atılmazsınız ama.. Sizin gibisine yapılacak o kadar çok şey var ki..
Ki ben olsam yaparım. İşten kendiniz ayrılırsınız.
Adayken işten atılır çok rahat. Hizmet içi eğitimde puanını düşük verir staj bildirimini olumsuz yapar şutlar. Hiçte hak iddaa edemez. Atılan da biliyoruz böyle. Kendine çeki düzen vermeli 5 aylık memurun rahatlığına bak!

Benim atanalı bir ay oldu. Bir kere geç gittim. O da öyle 40 dk falan değil. 5 -10 dk. Hoca anında tepemde bitti geç gelmek yok diye. Valla her sabah dipçik gibi ayaktayım. Bi daha ne o adamın suratını öyle görürüm ne de o lafı işitirim.
Uykuyu sevmiyor muyum. Tabiki bayılıyorum. Ama laf yememek için çok güzel feragat ederim o uykudan.

Ay yazmadan durqmayacağım bu ne laubaliliktir ya. Ne demek geç kalmak işe devamlı olarak. Ben haftanın üç günü işe geç kalsam sınav ile hak ederek kazandığım asistanlığımı yakarlar ki hakkım olan süt iznini bile doğru düzgün kullanamadım. Yaşın en az yirmi küsür olmalı ne demek uyanamıyorum. Bu ve bunun gibi zihniyetler yüzünden çalıştığım yerde kaç kişinin canı yanıyor kaç hastanın vebali boynumuza dolanıyor Allah ıslah etsin.

Bunu kisisel algilamayin, kirilmayin (hassas bir insan oldugunuzu belirtmissiniz, ben de öyleyim) fakat üstleriniz de, hatta tepki veriyorlarsa mesai arkadaslariniz da hakli, cünkü ise sürekli gec gelmenin affedilir bir tarafi yoktur. Sürekli tekrarlaniyorsa, evinizin uzak olmasi, uyanamama (is vereninizin belge dahilinde göz önünde bulundurdugu kronik bir hastalik olmadigi sürece) her ne kadar caliskan, iyi niyetli birisi de olsaniz, sürekli gec kalma davranisiniz sizin ciddiyetsiz ve sorumsuz oldugunuzu gösterir, güvensizlik uyandirir, ciddiye alinmazsiniz, hatta isten atilabilirsiniz. Size hep zorluk cikaracak, yetenek ve azminizi gölgeleyecek bu aliskanligini mutlaka degistirin, elinizden geleni yapin.
Benim de evim uzak, alisma sürecinde sürekli gec kaldim. Daha sonra evin uzakligina siginmak yerine erken kalkip evden erken cikmaya, stres olmamaya, erkenden masamda olmaya odaklandim. Erken yatin, uyku öncesi belli ritüeller edinin, huzurlu uyuyun, birden fazla saat kurun ve erkenden 5 dakika araliklarla sürekli calmaya baslasin. Pes edip kalkarsiniz. Bunu yapabileceginize inanin, ve de Allah daha büyük dert vermesin diye sükrederseniz belki su anki zor sartlari, daha rahat asarsiniz. Emin olun, zamanla eviniz de, is yeriniz de bir sekilde daha rahat olacaktir, hepsi gecer, sadece sabir ve özveri.
Is yerindeki size tepki veren üstünüze, müdürünüze " Haklisiniz, özür dilerim. Bir daha olmamasi icin var gücümle calisacagim ve profesyonel davranacagim." deyin. Inanin ne özür dileyip, hatanizi kabul etmekle bir sey kaybedersiniz, ne de güleryüzlü caliskan olmakla. Aksine hep siz kazanirsiniz, iciniz rahattir cünkü. Insanliginizdan kaybetmezsiniz, mühim olan o. Cözümlere odaklanin ve hic bir elestiriyi kisisel almayin. Hepsi iyi bir memur olmaniz, genc yasinizda simdiden genel olarak is disiplini edinmeniz icin harika bir sinav! Kolay gelsin.

Eski isyerimde kapıda kart sistemi vardı kart basıp ise basliyorduk patron hergun kontrol ederdi kim geç gelmiş diye bir dakika bile geç gitsen yarım gününü keserdi valla sendeki rahatlık kimsede yok 40 dk geç kaliyorsun bayanim uyanamiyorum nolcak diyosun pes

40 dakika bir iş için hiç de az bir geç kalma değil.Çocuk değilsiniz uyanma problemi yaşamayı ben bir bahane olarak kabul etmezdim.Yarım saat erken kalkar yetişirsiniz bu kadar basitken niye sinirleniyorsunuz bence siz de bir yönetici olsanız bunu istemezdiniz burası iş kurumu o bana kıyamaz falan diye düşünmeyin önemli olan iş, kimse taviz vermek zorunda değil

Fazla rahatmışsınız siz. Babanızın işi değil ya sonuçta 40 dakika geç kalmak bide haftanın 3 günü. Orda çalışanlarda sinir olur yani onlar erken kalkıp geliyor senin uykun sorunlu diye 40 dk geç gidiyosun. O zaman çalışma hep uyu canım.

kesinlikle haksızsın. bu zaman kadar tuttuklarına şükret. memur olup 9.30 da gelmek ne ya. diğerlerinin gözünede batarsın elbet. aldığın para da haram . hem geç gel, hem de neden oldu de. yakın yerden ev tut, 6 da uyan ya da bişeyler yap işte.

Simdi de 08:30da gidecem diyorsunuz,ortanız yokmu yavrum sizin,ya erken ya gec
Tam saatinde orda ol kafii..

Rahatını bozdu diye sinirlenmene gerek yok üstüne hanımefendi...

Uyanamıyorsun diye işe gec gitmek nedir ya.
Ben iki cocukla cıkıyorum evden sabahın 7sinde,onları okula bırakıyorum işe geciyorum tam 08:00 de işte oluyorum.Anneler bilir,cocukla evden cıkman icin kacta kalkmak gerektigini.
6da kalkıyorum,cocukların kahvaltısı üstü bası benim hazırlanmam derken 7de cıkıyorum..
Siz allah askına benim yerimde olsanız calısmassınız bile

Siz bence buraya yardım almak için değil sizin gibi düşünenlerden kendinizin sonuna kadar haklı olduğunu söyleyecek şeyler duymak istemeniz ve kendi vicdanızı buna inandırmak istemeniz. Herkese tavır koyacak bir şekilde yaklaşmışsınız tüm cevaplarınızda. Yok ben buraya ne yapmam gerek diye konu açtım demişsiniz tepkilerden sonra. Bunun cevabını siz bizden iyi biliyorsunuz. Erken kalkmak, zamanında iş yerinde olmak ve sizi uyaran amiriniz ya da her kimse hayatınızı o iş saatleri içinde zehir etmek istemiyorsanız tavır koymadan bunlar yaşanmamış gibi davranmanız. Yoksa o iş yeri zindan olur.

Aklın yolu birdir. Ben de arkadaşlar gibi üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri söyleyeceğim. Çünkü sonuna kadar haksızsınız. Sadece size esnetilmiş zamanı bile haddinden fazla aşıp burada haklı olduğunuzu söyleyip mağdur olduğunuzu vurguluyorsunuz.

TC.'ndeki iş kanunundaki kurallar bellidir. Başkalarından size ne. Yok onlar işe erken geliyor ama gazete okuyor falan filan. Onların yanlışıyla kendi yanlışınızı karşılaştırıp kendi hatanızı masum gösteremezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…