- 12 Eylül 2015
- 4.016
- 12.575
- 128
- Konu Sahibi Ecemmnazz90
-
Ayy çok teşekkür ederiiim,cok tatlisin yahu cevabina bayildim
Müdürün kesinlikle haklı uyanma problemim var diye altına sığınmak cok basit bi sebep senin bi sorumlulugun var ona göre davranmak zorundasin. Ustelik haftanin 3gunu sadece diye de haklı çıkmaya calisiyorsun. Kimseden laf duymamak icin kurallar neyse ona uymalisin ki sonra böyle uzulmeyesin.Daha bugün oldu. Her şey üst üste geliyor sanki..
5 aylık memurum yeni atandım. Aday memurluk sürecim var 7 ay sonra doluyor.
Neyse biz sabah 9.00 da iş başı yapıyoruz. İşe girdiğimden beri en fazla 40 45 dk geç kaldım. ( Evim çok uzak ve zaten dolmuş otobüs sık geçmiyor )
Neyse.. En fazla 9 40 ta oluyorum dairede.
Benim üstüm var abim yaşında artık battı galiba. ( Ben gerekli açıklamamı yapmama rağmen ) ( Bana biz 9.30 ü geçirmiyoruz filan dedi )
Neyse beni herkes çok sever başarılı titiz yaptığım her işte beğenilen taktir alan birisiyim.
Müdür filan da çok sever. Yani ciddi anlamda güzel gidiyordu işlerim. Şükürler olsun..
Haftada 3 sefer bu saatlerde geliyorum. Gidip hemen müdüre duyurmuş. Çağırdı beni sebebini sordu güzel bir şekilde açıklamamı yaptım tamam Dedi. Neyse 2 hafta sonra bu pislik üstüm lanet olsun o adama( sabahtan beri ağlıyorum artık..) gitmiş yine söylemiş. Müdür akşam beni odasına çağırdı. Öncesinde işle ilgili konuştuk. Neyse 3 iş arkadaşım daha var.
İsmimle aynen şöyle : bak seni öncesinde de uyardım. Senin gitmeni istemiyorum burdan buna mecbur bırakma beni. Başarılısın iyisin ama geç kalman artık son nokta. Bir daha olursa seni gönderirim burdan. Çok kişiye rapor yazdım. Ben yüzüne bile bakamadım. Yutkundum gözlerim doldu.. Annenemi söylersin büyük saat mi alırsın uyandırması için bilmem Dedi.
Rencide oldum utandım ezildimcahil olabilirim.. Sabahta o üstüm elini masaya vurarak bir daha olmasın gidersin memuriyetin biter Dedi. Bu ne baskı ya
Çalıştığım yerde bir tane bayan yok. Tek benim..
Bunalıma girdim zaten.
Bilmiyorum. Artık o üst beni görmüyor bile kaaleye almıyor eziyor resmen. Eskiden iş verirdi ne biliyim şimdi hiç umrumdada değil zaten ama ben şöyle bir karar aldım. Kimseyle muhattap olmuycam artık ve sabah 08.30 da olucam. Eski ben yokum artık. Gülümsemek iyi niyet yok.
Sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten evim uzak uyanma problemim var..
Ne yapmalıyım ? Nasıl davranmalıyım ? Müdür bana kıyamaz genelde ama öyle bir dolduruşa gelmiş ki.. Bana izin verir çık diye o böyle sert bakar bana.. Yaşıda büyük benden 35 yaşında bu ne hırs bilmiyorum bayanım sonuçta..haksızım evet ama ne yapmalıyım ?
Ozel sektörle kamuyu aynı tutamayız tabi. Özel sektörde işveren kimi isterse işe alma hakkına sahiptir. sonuçta kendi işyeri kendi sermayesi. ama kamuda çalışma hakkı herkese eşit olarak sunulmak, hakkaniyetli seçim için de liyakat vs. gibi unsurlara bakılmak zorunda. ben kendim de kamu çalışanıyım. genelleme yapmak istemem ama işini ciddiyetle yapmayan çok fazla çalışan var maalesef.
Rica ederim en güzeli kimse için can sıkma karar ver uygula duyma kurallara uy gerisini sallamaTeşekkür ederim..
tamam canım.. İşte bunu diyorum ben öyle yapıcam..
benim anlamadığım hangi memurlukta 9 da iş başı yapılıp akşam 8 de çıkılıyor??
Evet canım öyle yapıcam aynen.. Dediğin gibi !Canım benim, birincisi sert yapmışlar danışıklı dövüş bu, taze memur şimdiden alışsın ki bir daha yapmasın, bunun için böyle yapmıllar bence. İkincisi sen öğrencilik yıllarındaki gibi düşündün belki ne okacak ki artık memurum dedin ama yanlış. Maaş alıyorsun tatlım. Herkesi geç zaten senin o maaşı tam manasıyla hak etmen için vaktinde işinde olman gerekiyor iyi iş yapmanın yanında. 40-45 dk lık geç kalışlar, hem de süreklilik arzeden geç kalışlar iş hayatında kabul edilecek şeyler değil. Şevkin azmin azalmasın, yine asıl işine. Vaktinde orda olmayı da prensip haline getir. Heryere vaktinde gitmelisin. Uyanamama sorunu keyfi bir mazeret.
Yavrum evladım diyerek akıl verecektim ama benden büyükmüşsünüz yaşça. Sanki çok bilinmeyenli denklem çözecekmişiz gibi davranmanız ama aslında sorunun ufak olması, ve bunun neticesinde de ağlamaklı, ezilmiş tavırlarınız acayip sinir bozucu bunu belirteyim. Ne yapabilirim diyorsunuz, çok basit gerekirse banyonuzu akşamdan edeceksiniz, saçınızı akşamdan fönleyeceksiniz. Kahvaltıyı da pratik şeylerle geçiştireceksiniz, hemen işe koyulacaksınız. Yani oturma uzvumuzu kaldıracağız yataktan bu kadar! Burada çözülmesi gereken bir problem yok, bunu bilmek için de sivri zeka olmaya gerek yok. Sabahları geç kalmamak için ne yapabilirim sorusuna verilecek cevap bellidir, erken yat!Ya anlamıyorum bakın gerçekten o kuruma ben çok şey kattım proje uygulamalar uluslararası işler daha ne diyim.. Ya zaten ağlamaktan gözlerim şişti.. Zaten çocuk gibiyimöyle zılgıt hayatımda yemedim.. Ölmek istedim o an.. Zaten çözüm arıyorum onun için buradayım..
Ya anlatmıyorum galiba !!!!! Söyleyemem nerede olduğumu. Evet biz 9 8 çalışıyoruz yönetici olduğumuz için. Diğerleri 6 da çıkıyor. Daha ne demeliyim ?benim eski is yerimde (bir bakanlık)fiiliyatta dokuzda başlardi mesai artık kaça kadar sürerse, sekiz dokuz... ama resmiyette dokuz altı idi. resmi olarak dokuz sekiz calisan bir kurum mu bilemedim.
Üst düzey yöneticiyseniz iyi maaş alıyorsunuzdur. Neden yakın bir yere taşınmıyorsunuz? Geç kalmayı bırak, o kadar yol çekilir mi?Ya anlatmıyorum galiba !!!!! Söyleyemem nerede olduğumu. Evet biz 9 8 çalışıyoruz yönetici olduğumuz için. Diğerleri 6 da çıkıyor. Daha ne demeliyim ?
Ne alaka ya ? Bende şunu anlamıyorum işe erken gelip boş boş oturmak mı yoksa 3 saat çalışıp Orayı deha etmek mi ? Kuralcı değilim ben keşke özelde fırsatım olsaydı ama Türkiye bu saçma sınırlılıklar yüzünden bu halde bence.. Yani şu kısaca: az çalış öz çalış demek istemem bu :) çok çalış ( mış gibi yap ) az çalış böyle bişe yani.. Bence biraz farklı düşünmeliyiz artık.Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olan kişi böyle yazıyorsa biz boş yere nefes tüketiyoruz sınıflarda.
Konuya dair söylenecek şey: Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Ya anlatmıyorum galiba !!!!! Söyleyemem nerede olduğumu. Evet biz 9 8 çalışıyoruz yönetici olduğumuz için. Diğerleri 6 da çıkıyor. Daha ne demeliyim ?
Ailemin yanındayım napiyim yani :) araba alcam zaten artık başka çaresi yok :)Üst düzey yöneticiyseniz iyi maaş alıyorsunuzdur. Neden yakın bir yere taşınmıyorsunuz? Geç kalmayı bırak, o kadar yol çekilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?