deprem yönetmeliği 1999da geldi 2000 sonrası inşa edilen binaları gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz bence ille sıfır olmasına gerek yok. Eliniz rahatlayınca içine biraz masraf yaparsınız.
Hayır yönetmelik 1996 da değişti.deprem yönetmeliği 1999da geldi 2000 sonrası inşa edilen binaları gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz bence ille sıfır olmasına gerek yok. Eliniz rahatlayınca içine biraz masraf yaparsınız.
Eski olması önemli değil, kirada oturmaktansa paranız neye yetiyorsa onu alın. Daha sonra elinize para geçerse bu evide satıp gönlünüze göre bir ev alırsınız.Kredi cekip ev almak yani peki sizce 2004 yapimi olmasi sorun olur mu ? Yoksa yeni mi olmalı ? Oturdugum bolgede 2004 yapimi evlere anca girebilirim
O kadar göreceli bı soru sormussunuz ki. Bazilar asgeri ücretli para bile artırdığını söylüyor, bazilarina aylık 20 bin yetmez.Ben de oyle dusunuyorum aslinda esimi de o konuda ikna etmeye calisiyorum ama o baska turlu dusunuyor. Peki soyle 7bucuk maasin 3400 u krediye gidecek yine de mantikli mi bazen gecinmek konusunda da korkularim oluyor.
Krediyle aldığınız evi kiraya verir kredi taksitini o şekilde odeyebilirsiniz yani kendi kendini döndürür. Yada eski bir ev alıp içini istediğiniz gibi yaptirin. Krediyi ona göre cekersiniz. Bizde istiyoruz ama bulunduğumuz ilde ev fiyatları çok fazla. Bu sistemi bizde düşünüyoruz ama 2 seçenekten hangisine yonelecegimizi henüz karar verecek bir ev bulamadıkMerhaba ailemden uzakta istanbulda kirada oturuyorum bir cocugum var esim calisiyor. Oturdugum daire ayni binada baska bir aileye satildi ve de cok sinir bozucu bir aileye simdiden baska ev bakmaya basladik. Bize daireyi alirken siz oturursunuz dediler ama cocuklari bir yerde yaza dogru eve tasinacaklarini agzindan kacirmis.Zeminde oturuyorlar. O nedenle plan yapiyorlardir dogrudur. Simdi kiraya cikmak cok masraf olacak ufak bir birikimimiz var bunu degerlendirmek istiyoruz kredi cekip kendi oturacagimiz ev almak istesek yenilerden alamayiz 2003 2004 yapımi evlere girebiliriz. Ama mantikli mi ya da kendi sehrimizde 1+1ev alip degerlenmesini bekleyip satip onu pesinat yapmak mi o esnada biz kirada oturmak zorunda kalicaz. Sizce mantikli olan nedir.
Hayır yönetmelik 1996 da değişti.
Yanlış biliyorsunuz.
Abim mühendis olduğu için biliyorum.
1996 da yönetmelik değişti.
Yapı, demir kullanımı ve çimento şekil değişerek yapılmaya başlandı.
Burgu demir hazır beton şeklinde demirin kalınlığı vs. Bina yükü hafifletilme vs vs.
1996 yapımı sonrası evler belediyeden yapım şekli malzeme yapısı kontrol edilerek alınabilir.
1999 depreminden sonra da zaten yapılar kontrol altında inşa edilmeye başlandı.
İstanbul deprem bölgesi değil sadece bı çok il, örneğin İzmirde 13 canlı fay hattı üzerinde vs vs.
kiranız ne kadar
yani yeni bir eve çıksanız o 3500 kredi ödenecek eve kira kaç lira ödeyeceksiniz onu da dikkate alın
3500 kredi deyince çok da zaten 2000 kira ödenecekse 1500 oluyor aradaki fark
bu arada evet yeni evlere heves ediyoruz vs vs ama o da eskiyor
oturduğum evin kaba inşaat zamanını biliyorum görümcem almıştı
biz sonra aldık, 3 yıllıktı
ev şimdi 11 yıllık oldu
içinde iken de eskiyor zaten, 10 yıl kirada olsak da aynısı olacaktı
kv dem 2002 de taşındı evi sıfırdı şimdi eski oldu ama taşınması söz konusu dahi değil
bir de İstanbul da semtleri bilemem de bizim burada bizim site ilk yapıldığında, görümcem taşındığında sitenin önünde asfalt dahi yoktu, market vs sıkıntılı idi
şimdi evler 10 yıllık ama her türlü ihtiyaca ulaşmak kolay, parklar vs bitti, düzenli bir şehir halini aldı
bir de yeni binaya taşınmanın en büyük sorunu çevresinde çok inşaat olması
bizim bina 10 yıllık ama hala çevrede inşaat oluyor gürültü toz vs bitmiyor
ben şimdi oturmuş semtlerden 15-20 yıllık bir ev alıp içini yapmanın eğer site düzgünse daha huzurlu olacağını düşünüyorum
kiranız ne kadar
yani yeni bir eve çıksanız o 3500 kredi ödenecek eve kira kaç lira ödeyeceksiniz onu da dikkate alın
3500 kredi deyince çok da zaten 2000 kira ödenecekse 1500 oluyor aradaki fark
bu arada evet yeni evlere heves ediyoruz vs vs ama o da eskiyor
oturduğum evin kaba inşaat zamanını biliyorum görümcem almıştı
biz sonra aldık, 3 yıllıktı
ev şimdi 11 yıllık oldu
içinde iken de eskiyor zaten, 10 yıl kirada olsak da aynısı olacaktı
kv dem 2002 de taşındı evi sıfırdı şimdi eski oldu ama taşınması söz konusu dahi değil
bir de İstanbul da semtleri bilemem de bizim burada bizim site ilk yapıldığında, görümcem taşındığında sitenin önünde asfalt dahi yoktu, market vs sıkıntılı idi
şimdi evler 10 yıllık ama her türlü ihtiyaca ulaşmak kolay, parklar vs bitti, düzenli bir şehir halini aldı
bir de yeni binaya taşınmanın en büyük sorunu çevresinde çok inşaat olması
bizim bina 10 yıllık ama hala çevrede inşaat oluyor gürültü toz vs bitmiyor
ben şimdi oturmuş semtlerden 15-20 yıllık bir ev alıp içini yapmanın eğer site düzgünse daha huzurlu olacağını düşünüyorum
ay o insaattan bitmis halini gormeden ev alan kimi taniyorsam sorun yasadi,
ya ev soylenen tarihte bitmedi,
ya bitti ama bahcesi falan bitmedi, camur icinde yasadilar bir kac yil,
ya da evin su sisteminde, elektrik sisteminde sorunlar cikti.
bence eski ev alip lambasina kadar acip kapayip almak daha mantikli geliyor bana, en azindan bozuk bir yeri varsa da gorerek aliyorsun, butcene onu yaptirma parasini da ekliyorsun.
Biz annemler icin 20 yillik binadan aldik ev yakin zamanda, mis gibi hic bir masraf yapmadan oturuyorlar, mutfak dolaplarini begenmiyorlar, butcelerini ayarlayinca onu degistirecekler o kadar, ama onu da zaten gorerek aldilar.
Damdan bizim de ev alma durumumuz var.
İzmir bucanın yeni gelişen yerlerinde evler var, fiyatları uygun geliyor.
Ama çevre düzenlemesi falan aman aman değil.
Alma mı diyorsun ?
Şuan daha iyi yerinde oturuyorum ama buradan ev alamam fiyatları çok yüksek.
çevre düzenlemesi değil de tam anlatamıyorum yazarak
hani böyle şantiyede yaşıyorsun hissi oluyor
biz ilk evimizi Toki den aldık
1000 dairelik bir site
her yer tarla
bir mini bakkal var bir de ekmek fırını
ıssızın ortası araba vs de yok (malum yaşlıyız ya, 13 yıl önce)
biz başka sebeplerden sattık ama şimdi karşısında her yer site , her yer marker, park vs yani sosyal bir yaşam alanı olmuş, biz aldığımızda bataklıktı oralar
sabredenler şimdi oturuyor ama evler 13 yıllık olmuş şimdi de eski diyor insanlar satmak zorlaşıyor
burada asfalt vs yoktu yaptılar, her köşe başı market doldu, özel okullar vs açıldı
yine temel unsur ev şeklinde ama daha sokakta da hayat var
ama yaşam tarzı önemli
karı koca geç saatlere kadar dışarıda olan insanlar için ıssız olması da sıkıntı değil
ama çocuk olunca bir park vs gerekebiliyor, elinden tutup yürüyerek bir markete gitmek lüks günümüz hayatında
merhaba ben gayrimenkul danışmanıyım size şöyle bir tavsiyede bulunayım. Eğer oturucağınız evi almıcaksanız yatırım olsun diye ev almayın aldığınız evin değeri artarken almak istedğiniz evlerinde değeri artacaktır. kiraya verdiğiniz para çöpe gitmiş bir para olarak bakabilirsiniz. şimdi diyeceksiniz ki ordan gelen kiraya eklerim kiramı öderim ama kiracılar malesef her zaman düzgün ödeme yapmıyorlar yine siz zor durumda kalırsınız. bazı şeylerden ödün vererek örn. lokasyon cephe yaş gbi kendi cebinize en uygun olan otrucağınız daireyi alın.ama bunun için vaktiniz vars biraz bekleyin belki faizlerde bir revizyon olma ihtimali var.yaş konusundada 2007 öncesi deprem yönetmeliği değişik olduğu için önermem.Merhaba ailemden uzakta istanbulda kirada oturuyorum bir cocugum var esim calisiyor. Oturdugum daire ayni binada baska bir aileye satildi ve de cok sinir bozucu bir aileye simdiden baska ev bakmaya basladik. Bize daireyi alirken siz oturursunuz dediler ama cocuklari bir yerde yaza dogru eve tasinacaklarini agzindan kacirmis.Zeminde oturuyorlar. O nedenle plan yapiyorlardir dogrudur. Simdi kiraya cikmak cok masraf olacak ufak bir birikimimiz var bunu degerlendirmek istiyoruz kredi cekip kendi oturacagimiz ev almak istesek yenilerden alamayiz 2003 2004 yapımi evlere girebiliriz. Ama mantikli mi ya da kendi sehrimizde 1+1ev alip degerlenmesini bekleyip satip onu pesinat yapmak mi o esnada biz kirada oturmak zorunda kalicaz. Sizce mantikli olan nedir.
sizin maaşınız zamlanıcak ama ödemeleriniz sabit kalıcak bunu aklınızdan çıkarmayın. tamamen hayat standartınız öenmli burda zoru yaşamadanda hicbir şey olmuyor ama malesefBen de oyle dusunuyorum aslinda esimi de o konuda ikna etmeye calisiyorum ama o baska turlu dusunuyor. Peki soyle 7bucuk maasin 3400 u krediye gidecek yine de mantikli mi bazen gecinmek konusunda da korkularim oluyor.
İşte dedim ya yeni gelişen bir yeri var oradan alabiliriz ancak.
Ben çok takılmıyorum çalışıyoruz diye ama eşim pek gönüllü değil orası için.
Çocukta olursa arabamız var diye düşünüyorum.
Yani bilmiyorum bu ev konusu ne olacaksa
İşte dedim ya yeni gelişen bir yeri var oradan alabiliriz ancak.
Ben çok takılmıyorum çalışıyoruz diye ama eşim pek gönüllü değil orası için.
Çocukta olursa arabamız var diye düşünüyorum.
Yani bilmiyorum bu ev konusu ne olacaksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?