- 26 Mayıs 2018
- 8.213
- 38.826
- 548
- 51
- Konu Sahibi Amazing family
-
Bu yöntem yanlış,tecrübeyle sabit.Ben olsam asla birdaha bu konuyu acmazdim,
Ama bu terbiyesizliği de asla unutmazdım
Çok şükür benimle ve çocuklarıyla çok ilgilidir bir dediğimizi iki etmez ama sabrederek geldim bu aşamalara ilk yıllar çok bencil biriydi az üzmedi beni :/Canım bence sen almış mı almamış mı onlara çok takılma seninle ve çocuğunla ilgileniyor mu bunları düşün. En azından sana hamile olduğun için almasa bile hediye almayı düşünüyor. Burda çok görüyoruz eşi hamile olup aldatan ilgilenmeyen bi ton şey. Maddi şeyler için sende canını sıkma onuda sıkma
Bu sözlerin üzerine kesinlikle aldırırdım.Geceniz iyi olsun kızlar
Hemen konuya giriyorum.
Eşim hamile olduğumu öğrendiğinde bana hediye almak istedi ve benim istediğim birşey olsun diye bana sordu.
Bende o zaman pırlanta beştaş yüzük istediğimi söyledim fakat o sıra gebelikle ilgili muayene ücretleri bebek için alışveriş derken alamadık. Doğumum oldu ben alacak diye beklentiye girdim tabi yine almadı.
Ara ara bu konuyu konuşuyorduk aynen şöyle geçiyordu konuşmalarımız
Eşim: Beştaş almamı hala istiyor musun ?
Ben: Olsa da olur olmasa da hevesim kalmadı pek
Eşim: Tamam o zaman hahaha:)
Ben: Ben sana söz verdim olmaz öyle alalım diyeceğine bir de ti ye alıyorsun
Eşim: Çok çirkin ya onun yerine başka bişey alalım bla bla bla ...
Velhasıl benim gerçekten hevesim kalmadı kızlar. Parasında da değilim bana kendisi söyledi gidip ucuz birşey de alsa mutlu olurdum.
Sürekli alalım mı diye sorması beni çok sinirlendiriyor. En son yeni yılda alalım (kesin istiyorsan) dedi. Neyse uzatmadım tamam dedim bugün bakıyoruz netten bana diyor ki bunları yarın bir gün satsak para da etmez boşa yatırım
O kadar üzüldüm ki
Dedim sen bana ömürlük hediye mi alıyorsun yatırım mi yapıyorsun anlamadım.
E diyor orasını da düşünmek lazım satarız belki
Şimdi ben ne yapayım gerçekten bu konuşmanın üstüne almayayım diyorum ben ne düşünüyorum o ne düşünüyor.
Siz olsanız ne derse desin alır miydiniz
Yoksa bu lafının üstüne istemediğinizi mi söylerdiniz ?
Bir de abartıyor muyum?
Böyle düşünse bile direk söylemesi hoş değil ya
Zaten pırlanta elmas kırıntısıdır,yani öyle olmalıdır değl mi?Babam zamanında kuyumcu olduğu ve pırlanta işi ile de ilgilendiği için bu konuları iyi biliyorum denebilir.
Aldığınız taşın kıymet derecesine, büyüklüğüne, kesim şekline vs vs bağlı olarak sattığınızda para Edip etmemesi konu olabilir ancak.
Ben küçük bı pırlanta bozdurdum baya baya iyi para etti.
Atom taşlara pırlanta diyorlar halbuki pırlanta ile alakası yok.
He eşinizle olan konuya gelince valla hiç umursama cnm aldır gönlüne göre 5 taş.
Bı kadını tektaş, 3 taş, 5 taş, tam tur mutlu eder şanıdır.
Hiç takma kafana, bu konuları bilmediği için böyle düşünmesi normal.
Bende eşime anlattım felan, para eden takıların uzun vadede kazançlı olduğunu öğrendi takıya şimdi hiç bir şey demiyor.
alsin dimi isi ne Allah Allaaah!Cartierin her türlü gideri var kız ben olsam hemmen uçarım
Zaten pırlanta elmas kırıntısıdır,yani öyle olmalıdır değl mi?
Taşlarının para etmediğini de burada öğrendim.
Herşey gibi pırlantanında çakması çıktı,mertlik bozuldu:))
Pırlanta sevmiyorum ben. Hele 5taş hayatta almam herhalde. Üçüncü dünya ülkelerinde çok zor şartlar altında madenlerde çalışıyor işçiler, güvenceleri, sendikaları olmadan karın tokluğuna. Onlara haksızlık ediyorum gibi geliyor. Ben pırlanta alınca birilerini zengin ediyorum ama başka birileri de metrelerce yerin altında çalışmak zorundalar.
Bir de kocaya inat bir şeyler almayı aldırmayı doğru bulmuyorum. Almak istemiyorsa almasın. Ya da çok istiyorsanız siz kendiniz alın
Kırıntı değil elmastır cnm.Zaten pırlanta elmas kırıntısıdır,yani öyle olmalıdır değl mi?
Taşlarının para etmediğini de burada öğrendim.
Herşey gibi pırlantanında çakması çıktı,mertlik bozuldu:))
2000-3000 tlye olanlar laboratuar taşı kız. Piyasanın çoğu laboratuar taşı. Gerçek pırlanta fiyatları için DeBeers , Bucherere bakmakt fayda varBugün tam şu anda tatile çıkıyorum, dün tatillik küpe bakayım dedim. Buchererde küpeler 6000eurodan başlıyordu vallahi biz sizi ararız dedim
Al al tatile nereye gittiğini söyle arkandan dolanayım belki düşürürsün :)))))
Bizim okuldan biri evlilik yüzğünü düşürmüştü pırlanta , tuvalete kocaman yazı asmıştı fotoğrafını falan filan. Gerçi ben de olsam asardım zira fiyatları 20 bin dolar civarı.
Kaç kez düşünmen yeterli almayalım dedim hatta koşu bandı istiyoruz onu alalım yerine dedim ama yok kabul etmedi niyeti almamak değil bence alalım ama aynı paraya altın bilezik alalım zarar etmeyelim diye düşünüyorBence abartiyosunuz. Sonucta turkiyede ortalama ailelerin durumu belli. Yani bir cogumuzun. Esim bana bestas yuzuk almak istese mesela ben dusunurum. Gercekten 5 tasa gidecek haybeden paramiz var mi. Varsa tamam ama yoksa bilezik al derim zincir al derim evin ihtiyacini al derim. Ama ben en mantiklisi cocuguma aldiririm. Yanlis anlamayin ama sizi okurken kendimi cok fakir dusunceli hissediyorhm. Bebegim icin bile cogu iclik kiyafeti kuzenimden aldim. Bosuna neden para vereyim zaten 1 ay giyecek diye. Oda takimi almadim. Almayi da dusunmuyorum 2 yasina kadar. O da mahramiyet duygusu gelissin diye oda takimi alicam yoksa onu da almayacaktim.
Yani velhasilkelam esiniz zorlaniyosa para sizin paraniz ortak paraniz ortak yatiriminiz ortak gideriniz. Bence alinmaniza gerek yok .esinize hosgoruyle gerek yok hayatim baska bisey yapariz deseniz onun da ici rahatlasa oyle saklabanca hareketler yapip almamaya calismasa daha mantikli olmaz mi :)
Herşeyi bana sorar bende haberim olmadan sürpriz yapsın isterim ama artık alıştım doğum günümde bile sorar hatta kartı verir direk alayım diye :)Hayır bi tek bana mı garip geliyor
Eşin neden ne istiyosun diye soruyo
Sende beştaş diyorsun
Eşin çok istiyosa içinden geldiyse bi hediye alır gelir
Ben söyledikten sonra o hediyeyi alsa ne önemi kalırkı...
Tmm o da mantikli. Hem senin istedigin olsun altin alalim hemde yatirim olsun kotu gunumuzde bozariz demek istiyor. Ama kosu bandi istiyorsaniz kesin sekilde diyin ki sen bilezik alsan da ben kosu bandi alicam . O yuzden karari sen ver diyin :)Kaç kez düşünmen yeterli almayalım dedim hatta koşu bandı istiyoruz onu alalım yerine dedim ama yok kabul etmedi niyeti almamak değil bence alalım ama aynı paraya altın bilezik alalım zarar etmeyelim diye düşünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?