Bir gay meselesi cok acilllll

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Onu örnek olarak verdim. Ergenlik dönemi kritik bir süreç. Her şey bu yaşlarda başlıyor malesef. Okuduğunuzu anlamadan alıntı yapmayın yorumlarıma.
Benim kuzenim de 15 yaşlarındayken ben gayım diye geziyordu ortalıkta. Biz baskıcı geri kafalı vs. bir aile olmadığımızdan bir sorun yaşamadı. Ama birkaç yıl sonra bu söylemlerini bıraktı. Kimlik arayışındaymış meğer. Ergenlikte böyle şeyler olabiliyormuş.

Yıl olmuş 2020 hala cinsel yönelimin başkasından görerek/başkasını örnek alarak değişeceğini zannedenler var. Üzücü. Çok üzücü. Hiç mi kitap okumuyor hiç mi merak ettiğiniz konular hakkında araştırma yapmıyorsunuz merak ediyorum.

Çocuğun cinsel yönelimi gay görünce değişmiyor. Siz gayliği uyuşturu kullanmakla aynı şey sanıyorsanız pes yani
Cinsel yönelimi değişmez deyip keskin konuşmamak gerek, derslerine girdiğim bir sınıfta erkek bir öğrencim kız gibi konuşur kız gibi davranırdı ilk başlarda pek belli etmezdi ama kulaktan kulağa yayılınca artık saklama gereği duymadı, rehberlik servisine yönlendirdik, yetişkin aklı başında bir birey olsa problem değil kendi kararı der geçersiniz ama henüz ergenlik dönemindeki çocuklar kendi benliklerini fark etmeye etraftan gelen seslerden etkilenmeye çok açık oluyorlar, o öğrencimin sınıfındaki birkaç öğrencim daha ona uymaya başladı etkilendiler haliyle. Ergenlik dönemi çok riskli ve dikkate alınması gereken bir dönem. Bu çocuğumuzun cinsel yönelimi etkilenmese dahi istismar söz konusu olabilir her yönden gözlemlenmesi gereken bir durum. Ve tekrar söylüyorum bahsettiğimiz henüz bir 'çocuk'. Yetişkin bireylerden bahsetmiyoruz

Lütfen çocuğunuza Arkadaşı için bunu açıklamanın ve dışlanmanın çok zor olduğunu anlatın. İsterse devam etsin arkadaşlığını, isterse bıraksın. Ama kendi karar versin karşısındakini incitmeden.

Merak etmeyin bu özenilip seçilecek bir yol değil. Çocuğunuz kızlardan hoşlanıyorsa durup "hımm bu güzelmiş dur ben erkeklere aşık olmaya başlıyayım" diyerek değişemez.

Benim en yakın, en uzun, en iyi arkadaşlarım gay. Daha hala yaşıyorum ve hicbir hastalık geçmedi. Ne sandınız gay olunca verem gibi bulaşıcı bir hastalık mı? Niye insanlara böyle damga başlıyorsunuz, bilmiyorum. İnsanın önce, nasıl bir insan olduğuna bakın. Gay olmayıp, yalancı, yan kesici, haydut birisi olsa daha mı iyi? 1960 yıllarında, rahmetli zeki Müren konsere gelmişti bizim küçük şehrimize, konserde insanlar o kadar cosmuslar ki, kadinlar çoraplarını çıkarıp, sutyen bile atan olmuş, ama adamlar kendinden geçmiş hoslanmalarindan. Dediğim gibi 1960 yılında. İnsan ayırması o zaman yokmuş. Simdi yazıyoruz 2020, insanlar sexuell interesesine göre sade ayrılmıyor birde panik yaparak yardım isteniyor. Öyle bir oğlunla gurur duy. Sizin gibi ayırmıyor insanı.

Ama etkilenmek başka, cinsel yönelimin o yöne kayması bambaşka bir olay bana göre. Tabi öğretmen olan sizsiniz, ben değilim. Haliyle benden daha bilgilisinizdir. Bir çocuk bir çocuğun davranışlarından etkilenebilir, hatta onu taklit dahi edebilir ama cinsel yönelimi görerek değişemez diye biliyorum.

Eşcinsellik bir hastalık değildir, bir cinsel yönelim türüdür. Biz nasıl karşı cinsten hoşlanıyorsak onlarda hemcinsinden hoşlanıyorlar. Bunun normali anormal yok.

NEden bukadar linc edilmis kadın anlamadım.15 yasında cocugu icin korkmus.
Gay olmasından degilde girdiiği ortamlardan korkmustır muhtemelen.
Alkol uyusturucu kullanırlar mı acaba,kullandrıırlar mı diye korkmustır
Her anne korkar.
Lgtb bireylerin sonucta her ortama giremediği,girebildiği ortamlarında iyi ortamlar olmadıgını herkes bilir

Bir anne olarak söylüyorum çocuğumun cinsel yönelimi beni ilgilendirmez. Kimseyi ilgilendirmez. O kendi başına bir birey, hayat onun, seçim onun. Ben sadece yanında durabilirim ama çocuğumun sahibi gibi davranamam. Gay arkadaşı var diye de çocuk gay olmaz. Olsa bile bu kimseyi ilgilendirmez Ne alaka sigara kullanmakla, esrara başlamakla gay olma bağlantısını nasıl kurdunuz? Cinsel yönelim bir seçim değildir.

Yargılamak yerine anne olarak çocuğunuz için endişeleniyor olabilirsiniz ancak bu durum endişelenmeyi gerektirmez herkesin cinsel yönelimi kendini ilgilendirir bi sorun yaratmaz gibi yorum yapsanız belki konu sahibinin içi biraz daha rahatlar.
Ama en modern görüslü ennn ileri kafalı en hoşgörülü sizsiniz

Hemcinsine ilgi duymak özenmeyle olmaz. Allah aşkına biraz mantıklı konuşun. İçten gelen hisler bunlar.
Siz demekki sürekli öpüşen kadınlar görseniz özeneceksiniz bende deneyim diye.
Size zararı dokunmuyorsa bırakın insanlar dilediğini yapsın. Başkasının sevabına Nasıl ki ortak olamıyorsak, günahlarınada ortak olmuyoruz.

Burasi simdi karisir. Konu sahibi: Herseyin basi iletisim ve bilgilendirme. Cocugunuza gay olmanin ne oldugunu anlatabilirsin. Toplum icinde gay olanlarin yasadigi sıkıntıları anlatabilirsin. Tabu veya yasak haline getirmek bu yaslarda iyi bir fikir degil. Cocugunuz herseyi anlayacak yasta. Sahsen gay olmayanin birini örnek alip gay olduguna hic sahit olmadim. Ama insanlara ne kadar siddet uygulandigini her gün duyuyoruz. Onun icin oglunuzla bu konuyu konusmaktan cekinmeyin. Millet ne kadar gayleri yok saymaya gayret etsede onlar hep vardi ve var olacak. Yok gibi davranmanin kimseye faydasi yok

Moderni neden bir hakaret gibi kullandığınızı üstüne ayıpladığınızı anlamadım. Kötü bir şey mi modern olmak? Kelime anlamı olarak yaşadığı çağa ayak uydurmak anlamı taşır. Yaşadığımız çağın gerisinden kalsak mı iyi size göre? İlkelliğe mi özeniyorsunuz? Normal zaten bu durum, anormal olan ne? Kimsenin cinsel yönelimi kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca bilmediğiniz bir konuda yorum yapmak yerine araştırın çünkü bu bir hastalık değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…