Bir İnsan Nasıl Sevilir ?

Closer diye bir film izlemiştim ve orada geçer "onu seviyorum çünkü bana ihtiyacı yok"

Gerçekten de insanlar, kendi kendilerine yetebilen, özgüven sahibi insanları seviyorlar.
://///////////////

Beni bas taci eden insanlar vaktinde beni sevmyen insanlardi. Hayatimdakilerin belki de yariya yakini boyle. Nefret ediyorum bu durumdan hic gelmeyin arkadas madem sevmiyodunuz öyle kalin

Yani sevilmek için.
1 Değer verme
2 Fedakarlık etme
3 Ne düşündüğünü hiç bi zaman çözemesinler
4 sürekli gülümse sahte de olsa
Bu mudur ?

Beni bas taci eden insanlar vaktinde beni sevmyen insanlardi. Hayatimdakilerin belki de yariya yakini boyle. Nefret ediyorum bu durumdan hic gelmeyin arkadas madem sevmiyodunuz öyle kalin
Aaaaaynnennn ne halt yemeye hayatıma girip dengemi bozuyorsun ki sen benim ?

Bir de şu 4s 4t kuralını biri bana söylesin yahu , söyleyip gittiniz merak ediyorum

Taparsan tepilirsin, tepersen tapılırsın.
Kaçan kovalanır hesabı.

bize kendimizi iyi hissettiren, kendi gozumuzdeki degerimizi arttiran insanlari severiz. su kisiyi seviyorum dedigimizde aslinda o kisi uzerinden gordugumuz kendi yansimamizi seviyoruz. tabi bu saglikli sevme bicimi bir de hastalikli olani var. gecmisimizdeki cozemedigimiz karmasik iliskilerin , alnmamis hesaplarin semalarini goruyoruz bazen birinde. ve o semalari tekrarliyoruz bilincsizce bu sefer cozecegimizi sanarak. onu da ask filan saniyoruz.

Buna ne diym bilemedim ama bence sevgi sadece kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan insanlara karşı duyulmuyor.

ornek verebilir misin? analiz edeyim :)

İlişkim sallantıya girdiğinde ve artık mutlu olmadığımda dahi sevmiştim onu hala seviyorum ne yazık ki.
Kalbim istiyor.
Annemle olan ilişkimde zerre mutlu değilim . Ama gene de saygısızlık etmem severim.

İlişkim sallantıya girdiğinde ve artık mutlu olmadığımda dahi sevmiştim onu hala seviyorum ne yazık ki.
Kalbim istiyor.
Annemle olan ilişkimde zerre mutlu değilim . Ama gene de saygısızlık etmem severim.

iste mutlu olmadiginda hala sevmeye devam ettiginizi sandiginiz sevgi bicimi buyuk ihtimal benim dedigim hastalikli iliskilere giriyor. mutsuz oldugumuz halde kopamadigimiz insanlar genelde gecmisimizdeki bir yaranin acisiyla veya kendimizle ilgili cozemedigimiz bir problemi cozme umuduyla sarildigimiz insanlar oluyor.

anne konusuysa bambaska bir durum, orada gercek bir sevgi olusmadiysa da toplum baskisi, minnet duygusu vs gibi parametreler var, anne-cocuk iliskisini apayri incelemek lazim.

psikolojiyle ilgileniyorsunuz sanırım.
Bence benim durumum biraz öğrenilmiş çaresizlik.
Durumumda başka birisi olsaydı ,pek ala akıl verebilirdim.

İlk ilişkimden sonra çok uzun yıllar boyu unutamamıştım ,2. erkek arkadaşım bunun üstüne gelip bana onu unutturan kahraman(!) olmuştu.
Bu sebeple ilk analiz doğru sanırım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…