Bir saat icin kan gövdeyi götürüyor (!)

Herkes farkli yapıyor. Bizde hic saat takilmadi ama bazilarinda sadece damada saat takildigini gordum, bazilarin ise damada takilirken gelinede altin saat taktiklarini gördüm. Bunun bir kurali yok, kim nasil isterse öyle yapar. Ama böyle birbirini yiyerek yapılmaz.

Ayrica millete verdiginiz cevaplar cok cirkin, eşya icin kavga etmemek erkek deliliği değildir. Erkeğin bunu bu kadar sorun etmesi kesinlikle normal degil eğer durumu varsa, orasi zaten sıkıntı ama Iki parca eşya, takı, altin icin kavgaya tutuşmak sizi yükseltmez. Tam birbirlerini bulmuşlar.
Dugun oncesi 500lira icin kiyamet koparinca mutlu olunacagini, deger gorecegini saniyorsaniz yaniliyorsunuz.

Sizi gidi adam meraklilari ya. Hemen de nasi kalender oluyorsunuz. Erkek erkek diye ölüyorsunuz resmen. Her seye eyvallah demekten gollum gibi dolaniyorsunuz. Kiymetlimisss.

Siz de yuva kurar gibi degil beden satar gibisiniz yaşınız kaç 15 mi?
Onu aldı bunu almadı o ucuz bilmem ne. Bu arada Kan çıksa rahatlayacak gibi bir haliniz de var. 500 lira yerine 50 bin liraya saat aldi diyelim bu kizin degeri bir saat ucreti kadar mi 50 binliralik arkadas cok cool. Guzel seylere deger bicilmez siz arkadasiniza ve arkadasiniz da kendine saat kadar deger biçmiş. Kiza istediği saati aldırın da esiyle anlasamadiginda saatle sevişsin.

Buyrun cevap.
Adet denilen şey eskiden gelir.
Sorun anneannenize babaannenize saat mi takmışlar?
Evet haklısınız ama eskiye bakarsak mobilya beyaz eşyada yoktu.Bir saatin ne önemi olabilir ki alınsın yada alınmasın ama bu yüzden problem cıkıyorsa ben olsam vazgecmezdim alınıncada gerek yok bitti derdim. Bu nedir ya ayıp lafı bile olmamalı bence

Öyle bir adet yok bizde. Zaten esasında geline takım elbise alınması gibi bir adette yok. Madem anlaşamadılar, iki tarafta bohça götürmesin birbirine olsun bitsin.

Ben böyle bir adet duymuştum ama ben aldırmam ne gerek var saate falan.Sanki herkes her adeti yapıyor mu boş işler bunlar.Ben evlenirken hiçbişey istemicem ne takarlarsa kendileri bilir.Mutlu olmak için evleniyoruz karşı tarafı yıpratmak kırmak için değil.

Geline hediye alınma adeti olabilir ama saat vs. ilk defa duydum. İlla bir şey istiyorsa bilezik alınsın madem kan gövdeyi neden götürdü? Olay saat adeti mi yoksa para harcamamak mı?

Kızın ailesi alınsın diyor. Oglan da bizde boyle bi adet yok diyor. İşin garibi alindi zaten. Oglan vermeden önce boyle konusuyor.
Ayıp yapmışlar..Alınabilir..Aldıktan sonra da bizde böyle bir adet yok demek hoş değil...Hem soruyorlar adetiniz nedir diye hem de söyleyince bizde böyle bir adet yok demek saçma..O zaman sormasınlar. Senin sorunun cevabına gelince bilmiyorum malesef .

Saat düğünde alınır. Gelin damada ,damat geline saat alır.
Ayrıca nişanda takı takiliyorsa onlar düğün zamanı verilir tekrar düğünde de takılır.
Maddiyat iyiyse bence güzel adetler ancak söylemeden icten gelerek karşı taraf yani damat veya gelin yapmalı.

Benim bildiğim kıza değil de erkeğe alınıyor saat. Ancak ne olacak yani kıza bir saat almayla büyük bir şey yapmış olmazlar. İnsanları anlamak çok zor bazen.

Kimi yerde hatta çoğu yerde adettir yüzük ve saat hatta isteme zamanında götürülür tamam denilince yüzük ve saat takılır nişana kadar. Sonra toplu alışverişe götürülür, kız tarafı da oğlana saat ve yüzüğünü alır.

Bizde adettir nişanda saat küpe yüzük alınır kıza. Bu kadar kavga edilmez ki 500 liralık şey için ilginç geldi

Adet olup olmadığını bilmiyorum ama annemler, abimler nişanlanırken bilezik küpe yanında saat de aldılar aynı şekilde kv demler bana ve eltimede aldılar nisanda.
Not: yengemler, eşimin ailesi ve kendi ailem farklı memleketteniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…