Bir saat icin kan gövdeyi götürüyor (!)

Nefret ediyorum adetlerden uydurmuslar kendi kafalarina gore su alincak bu alincak diye ve biz hala bunu uyguluyoruz ne gerek var sacmalikkk

Böyle şeyleri sevmiyorum saatti tkıydı hediyedir bunlar. Bizim orada adettir saat almak bana alınmadı umurumda da olmadı. Geçinebilşyorlar mı aralarında buna baksınlar bence

Cool arkadaslar cool cevaplarinizi sonraya saklayın. Boyle bir adet var mi yok mu?
İç anadoludanım .bizde söz de var diye biliyorum.söz de saat tektaş alyans yada başka bir küçük takı ile yüzük oluyor. Öyle hatırlıyorum çünkü karşılıklı almadık biz.eşimde şuan saat kalsa sonra alsak demişti.

Böyle bir adeti hiç duymadım benim bildiğim erkeğe saat alınır.

Ben böyle şeyleri biraz gereksiz buluyorum biz esimle nisanlanırken bana sordu ama ben asla bırsey ıstemem zaten takmıyorum takı gereksız demıstım ama kendısı bana tek tas pırlanta kupe almıstı, ama gunumuzde bile boyle seyleri onemseyen cok insan var. Bayanın saat istemesi degil de erkeğin eger durumu musaıtse bayanın bu istegini yerine getırmemesi garip ve dusunulmesi gereken.

Allah başka dert vermesin.
Evlilikte insanlar öyle büyük sorumluluklar altına giriyorlar ki bunlar devrede kulak kalir.

Oğlanın anası ne gerekiyorsa söyle demiş, kız saat demiş, aile arıza mı çıkardı yani? Ne kadar dandik bir aileymiş o.

Bir taraflardan adet uydurulduğuna eminim artık.

Benım bıldıgım saat damada alınır herkes durumana göre hareket etmelı yemekli nişan yapılana kadar ıhtıyaclar alınabılırdı borcsuz

Ne gereksiz şeyler şu bohça alışveriş işi yahu!!! Sanki yenidoğan alışverişi gibi donuna çorabına kadar birşeyler almak..gramına kadar altın istemek çok arsızca geliyor bana.ama benimde bildiğim kadarıyla nişanda saat yüzük alınıyor sanki

Babam esime almisti şık bir kol saati kvdm de bana almisti farzettki almadilar konusu bile gecmezdi

Karşılıklı bu işler demiş olmuş arkadsın
Ben saat aldım sende al

Yöreye göre değisir mesela ben erzurumluyum bizde nisanda da takilir yada kaynana gelinini gormeye giderse saat goturur bizde var goturende var goturmeyende ama sart kosmak hos degil bence iclerinden ne gecerse onu aksalardi daha iyi

Ben saat sevmdigim icin mi bilmiyorum bizde yok . Nisanda hediye yollarlar iki taraf birnirine .Anneme yapma dedigim halde yapti .Herkese hediye koymustu .Kaynanam da misliyle bohca yolladi .

evet saat adete bizdede var hatta damatlık kız tarafı alır gelinliğide damat alır alsın niye al aymazlık yapıyor
damat kolaya alışmasın ne kadar ödeme yaparsa o kada iyi gerçi zamane kızlar damada para harcayamama konusunda açıyor ama evlendikten sonra fatura ödemede dahi zorluk çekiyor oda ödeme alışkanlığı olmadığından erkek kısmına çok acımayın acınacak hale gelirsiniz

Benim babam eşime almıştı saat,eşimin tarafı olarak da eşim bana bir saat aldı iyisinden ama 500 liralık falan degildi.Diğerleri abesse 500 liralık saatte abes.

Acinacak hale gelmesiyle ne ilgisi var? Evlenirken damada bol para harcatanlar çok mutlu, harcatmayanlar sıkıntı mi yaşıyor? acinacak halde mi? Insanlarin maddi gücü ve adetlere bagliligi ile ilişkili bazı şeyler. bir de flört ettikten sonra evlenmeye karar verdiğiniz kişiye "şunu al bunu al" diyemezsiniz çocuk gibi. Söylediginiz anda sevginizden şüphe edilir. Daha çok görücü usulü evliliklerde oluyor bu para ve adet mevzulari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…