Bir saat icin kan gövdeyi götürüyor (!)

Canim bence saati bosverde arkadasin evlenmeyi tekrar düşünsün bu adamla... çoğu şeyi sanırım kız almış daha birbirlerine en saygılı olmalari gereken donemde bile bir saatin lafi yapılıyorsa arkadaşın evlendikten sonraki herşeyi kendi kendine almaya razı mi ?

Çocuk taradı ayıp etmiş bence başka yöreden kız alırsan nasıl ki sen adetlerini yapmak istersen karşındaki de aynı şekilde yapmak ister...

Umarım damadin aklı başına gelir

Eskiden altın saat adeti vardı da artık uygulayan yok. Saat yerine şunu alın bunu alın diyorlar yada hiç saat lafı geçmiyor

Herkes takılmış saat de saat...
Yahu sorun adamın pintiligi sorun bir saat icin nisanlisinin bu denli uzerine gitmesi.ne onemi var saat adetmis degilmis ister olsun ister olmasin..boyle bir adamla evlenilmez hem almış hem bedel odetiyor aptal.

Biri de demis ki adamın başını yakmasin arkadasin diye yeminle ağzının üstüne bitane çarpasim geldi böyle rezaletlik yok. Konu sahibi cevabini vermis neyse ki

Biliyorum NeverOne,güncellemeden sonra tekrar bahsettiğim tarzda yorumlar yapıldı,kastım onlardı ilk sayfalardaki yorumlar değil :)

Bir arkadaşım nişanda eşine,eşi de buna altın saat hediye etmişti.
Onlarda varmış böyle.
Eşimle evlenirken biz almadık mesela.
Gerçi biz hiç bişey almadık.
Gittik direk evlendik.

Altin degil guzelim ya skagen marka dandik 500 liralik saat. Kiz damada 2500 liralik otomatik aldi.

Arkadasin bunun hesabini yapiyorsa tam bir kezban

Sizi gidi adam meraklilari ya. Hemen de nasi kalender oluyorsunuz. Erkek erkek diye ölüyorsunuz resmen. Her seye eyvallah demekten gollum gibi dolaniyorsunuz. Kiymetlimisss.

Biz evlenmiyoruz tamamlamis ne ola ki yürü git hadi ya. Adet var mi diye soruoruz adamin başından sanane. Evde kalık kalık konusuosun.

E sen de arkadasi olarak tabii...

Adet yada deil SAAT isteyebilirde nişansılısnın bunu yerine getirmemesi büyük sorun. O kadar paragözse hayat geçmez o adamla.
Maddi durumum yok diyorsa anlayış göstersin arkadaşın ama maddi durumu olduğu halde böyle ince hesaplara giriyorsa arkadaşın bida düşünsün bu nişanlılık kararını..

Bence bu düğün iptal.Bunun için kan gövdeyi götürür mü ya.
Biz de öyle bir adet yok başkasını bilemiyorum.
Bence de bu yüzden böyle büyük bir kavga çıktıysa yarın ev kirası yemek içmek masrafları daha büyük kan dökülmesi ne sebep olabilir yol yakınken ayrılsinlar

Abim nişanlanırken alınmılştı geline altın saat küpe vs. Ama ben istemedim hiç birşey bana alınmadı. Yani olmazsa olmaz birşey değil.

Son düzenleme:
Ay ne güzel iş ya beğendiğin bir şey varsa "Bizde adet bu alacaksın" diye damada kitlemece süper iş. Bu adet herkeste farklı farklı zaten nasıl genel bir cevap bekliyorsunuz ki? Burada X üye "Bana alınmadı bizde yok" der; Y üye "Bana alındı bizde var" der yani. Neyi doğru kabul edeceksiniz? Herkes bütçesi, durumu neye elverişliyse onu alır.

Elalemi doyuracaz diye yemekli nisanlar dugunler birbirine giren aileler sanki bekarken ciplak gezmis gbi don atlet kiyafet isteyenler ne diyeyim Allah akil fikir versin ne gereksiz isler

Evet bizdede gelinede damadada saat alinir.sembolik bsieydir.ben esime 1500 e almistim o alrin bana alidgi 800 900 bsieydi.ama kendimiz onlari begendik akrsilikli ailer odedi . Tamamen sembolik bi adet.almasalar istemezdim.ama istenipte alinmamasida terbiyesizlik olmus bence

Saat almak adettendir bizde.
Altın saat.
Ama ben takmadigim için aldirmadim.
Ama herkes aldırıyor da bi saat için kavga çıkıyorsa o evlilikten ne çıkar bilemedim (500 liralık bir de )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…