Bir saat icin kan gövdeyi götürüyor (!)

Adet mı değil mi bilmiyorum. Bizim buralarda alan alır almayan almaz. Karşılıklı anlaşmaya bağlıdır. Kimi saat ister kimi başka birşey ister. Ama herşey ortak alınmışken kız tarafı ilave olarak sadece saat istiyorsan ve erkek tarafı bunu sorun yapıyorsa sıkıntı var sanki.

Saat alma adeti bizde var. Biz eşime zaten alacaktık, annem de açıkca söyledi sizde kızıma alırsınız diye. Ailem başka birşey istememişti. Eşimde anlayışla karşıladı. Gittik beğendik ben ona o bana aldı.

İyiki de almışız. Bilezik vs bozdurduk, günlük künye kelepçe takmıyorum. Saatim en güzel aksesuarım.

O değilde, düğün öncesi kıldan türden kavga çıkıyor. Arkadaşınızın ki saat meselesi olmuş.

Burada saat alma adeti var diye çıktı varsayın erkek tarafının yaptığı rezilliği paklar mı?
Bizde saat aldık birbirimize.. Takıdan daha çok kullanıyorum ve saatleri severiz eşimde bende.

Paklamaz da oglanin gozune sokuyoruz.

Kiz tarafinin nereli oldugunu tahmin etmece oynamioruz. Cogunluk var der diyor biri öteki yok der diyo.

Maalesef 8 yildir beraberler su an herkes şokta.

8 yildir beraberlik varsa ve bi kicikirik saat yuzunden kan govdeyi goturmusse sikinti buyuk.Hadi oglan ailesine yapmayin etmeyin diyemiyor.Ailesi hic mi bu kizi sayip kabullenmemis boyle cirkeflik yapiyor.Herkes şoktaymis ama boyle bir kepazeligin su yuzune cikacagi varmis bence.Herkesin asil yuzu boyle ufak tefek olaylarda cikiyor meydana

saat adet değil
ama
diğerleri adet ve heryerde var

sorulmuşken söylenmeliydi.
arkadaşın aman iyi olayım dedikçe çok ezilir

arkadaşınıza bir iki tokat atın
evlendikten sonra bunları direkt yüzünde hissetmesende karşı taraf sana değer vermedikçe o tokatları hissedeceksin iyi düşün deyin

Konuyu baltalamayin diye diyorum bunu anlamak cok zor dimi. Herkesin konusunu baltaliosunuz. Simdi su yazdiginin kime ne faydasi var. En birinci komik sensin.
herkesin konusunu mu baltalıyorum. yok artık. yardımcı olduğum yığınla konu var burda. en başta sen millete çıkışmasan insanlar da sana böyle cevaplar yazmazlardı

Ben hiç saat adeti duymamıştım, hem bizim hem de eşimin tarafında, ama altın saat hediye edenleri gördüm, genelde mehir olarak verilmesi gerekenler altın bilezik takı olarak veriliyor, geriye kalan hediyeler de bence kişiye kalmalı. Yani saat almak istiyorsa alsın. Çeşit çeşit adet var her yörede ama hangi birini yapıyoruz ki? Düğün de adettendir ama durumu olan yapar yapamayan nikahını kıyar konu kapanır, bence zorlaştırmamak gerek iki insan evleniyor sonuçta. Herşey tam olsun derken insanlar evlenemiyor, evlenenler de bu sorunlar yüzünden bir düzlüğe çıkamıyor.

Valla bizde adet.
Geline altını bileziği alınır ama ek olarak mutlaka bir saat ve bir çift küpe alınır.
Küpesiz saatsiz gelin olmaz derler hatta.
Ama benim saatim 300 liraydı mesela, sembolikte olsa mutlaka alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…