bir yanda annem bir yanda sevdiğim...

busibusi34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2016
13
1
1
33
Merhabalar yeni üye oldum bundan sonra da takip edeceğim sizleri. Benim sevdiğim birisi var, beni çok seviyor. Sevdiğim önlisans bitirip açıktan dört yıllığa tamamlamış, şu an kpss ye hazırlanıyor, ben de yüksek lisans yapıyorum. Benim annem babam devlette çalışıyor üni mezunu ikisi de, sevdiğimin babası ortaokul annesi ilkokul babasının kendi işi var. Bir de biz şehirliyiz 5-6 kuşaktır, onlar köyden göçmüşler. Annem zaten erkek arkadaş olayına karşı, bir de bu bahsettiğim konularda sevdiğim onun kriterlerine uymadığı için istemiyor. Atanmasına 1-1,5 sene var, askerliği de var, siz 2 sene adı konmadan orda burda gezcek misiniz izin vermem diyor. Ben öğrencyim ama asistanlık kadrosu bekliyorum az kaldı. Ben etrafta çok beğenilen biriyim, annem diyor ki o seni kaçırmamak için ne gerekiyorsa yapar. Ben onu seviyorum, onun sevgisinden de eminim. Bu sebepten 1 kere ayrılmayı denedim. 1 gün dayanamadım, o zaten harap oldu. Annem diyor ki seni bayramda köye götürecekler yapamazsın, çocukların olduğunda ders çalışın diyip kendinden örnek vereceksin o ezilecek seni ezmeye çalışacak, açık giyineceksin onun ailesi akrabaları ters ters bakacak yapamazsın diyor. Daha yaşın genç karşına ilk çıkana niye kapılıyosun diyor. Annemi karşıma almak istemiyorum ama o olmadan da yapamıyorum. Gizli görüşmeye çalıştım o da bana yakışmıyor hep biri görecek diyorum annemi kandırıyorum istemiyorum. Bana yol gösterin Allah rızası için.

Aileyi dinlemek gerekir. Bunu insan bazı şeyleri yaşamadan ya da başkalarının yaşadığına tanık olmadan anlamıyor maalesef.

Anladığım kadarıyla yaşınız da zaten evlenmek için erken.

24 yaşındayız ikimiz de, Benim kadrom onun işi askerliği falan olsa zaten 26-27 oluruz evlenmeye.

24 yaşındayız ikimiz de, Benim kadrom onun işi askerliği falan olsa zaten 26-27 oluruz evlenmeye.
Eşimin ailesi ilçede yaşıyor, köy bile değil; ilçe. Eşimle benim aramda değil ama, ailesi ile benim ve benim ailem arasında dünya kadar uçurum var. Zor oluyor her açıdan. Olmadığım biri gibi davranmak zorunda kalıyorum gittiğimizde. Kıyafet olsun, konuşma tarzı olsun, her yönden. Hatta temizlik anlayışı açısından bile!

Ki ben senede bir kere 2 günlüğüne görüyorum, değil ki daha uzun süre. İyi düşünün taşının. Benim eşim beni arada bırakmıyor, beni zora sokmuyor. Gideceksin, gideceğiz demiyor ama her erkek böyle yapmaz.

Ben üstü kapalı olarak erkek arkadaşıma bunlardan bahsettim, o da diyor ki orta yolu buluruz konuşarak her şey hallolur. Onun ailesini tanımıyorum, sadece ablasıyla tanıştım o da sakin sessiz birine benziyor. Biz bir keresinde yemeğe gidecektik, erkek arkadaşımın ve ablasının kullandığı bir araba var o akşam ablasına lazımmış biz tramvayla gidecektik babası kendi arabasını vermiş demiş kızı yemeğe sen götrüyosun tramvayla olur mu. Bu aklıma gelen en ufak şey, ailesi düşünceli ince bir aileye benziyor. Anneme tanış diyorum tanışsam çocuğun elini yüzünü beğenip tamam mı diyeceğim çok uzun zaman var diyor kestirip atıyor. Ayrılmak çok ağır geliyor, ayrılmasam da annemi kandırıyo gibi hissediyorum.

Adamı çok ezmiş annen yahu ne var köyden göçmüşlerse? Ana babasının ne mezunu olduğu önemli mi?

Şimdiki aileler de utanmasa mülakatla kız verecekler.

Annem köy ortamında benim yapamayacağımı düşünüyor oraya gidip gelmek istemeyeceğimi. Mezuniyet açısından da onlarla oturup konuşamicağımı dşünüyor derdi o

Aileniz erkek arkadaş olayına neden karşı ben onu merak ettim. Çünkü eğitimli, modern insanların bunu yanlış bulmasından ziyade, çocuklarının kendi seçtiği birileriyle flört ederek evlilik yoluna adım atması beklenen bir şeydir daha çok. Daha önce ilişkiniz olduysa annenizin tavrı yine aynı mıydı? Belki de size aşırı bağlılık geliştirmiştir ve evlenip onlardan ayrılmanızdan korkuyordur?

daha önce niversitede ilişkim olmuştu, ben fikirlerini bildiğim içn evlenme aşamasına gelnce söyleyecektim ama elimde olmayan nedenlerle annem öğrendi güveni kırıldı. Daha sonra ayrıldım ve anne haklıymışsın dedim şimdi hadi ben yine haklı çıkarsam üzül istemiyorum sana bi dolu sebep söylüyorum diyor. Uzun uzun flört değil, beni isteyen birinin açıkça niyetini belli etmesini sonra da eğer ben de istersem bikaç kere görüşüp aklıma yatarsa evlenmemi istiyor. Bu şehrin içnde yaşadığımız için annem diyor ki seni görüp de x hanımın kızı bi çocukla orda burda oturdu gezdi demesinler

Ailen haklı olabilir. Benim eşimin ailesi de biz de şehir ortamında büyüdük. Rahmetli kayınvalidem yabancı polisiye diziler izleyen değişik bir kayınvalide idi. İki aile de süper anlaşır. Ne köy ne tarla. Zaten gelemem öyle işlere.

köy tarla işleri yok ki. köyde yalnızca anneanne kalmış, bayramda onu ziyarete gidiyorlar o kadar. ben ömrümde 2 defa köye gittim tanıdıklar vasıtasıyla, ama sevdiğim adam için yılda bayram vs sebebiyle de olsa 1-2 defa gidebilirim orda yaşayacak halim yok.

okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır demişler

Ayni yoldan gectim. Suan evliligim rezalet. Anneni dinle. Hakli cikacak... Bizim ailelerimiz arasinda cok ucurum var. Esim evlenmeden once benim gibi modern yasadigini iddia ediyordu simdi ise ben koyluyum ozumu yasamak istiyorum diyor. Ana babaci oldu bir anda.. Asla evlenme, ailenin sozlerine kulak ver. Emin ol yazdigin her bir ayrintiyi yasadim sonu felaket oluyor. Ayrica asla erkeklere guvenme. Evlenince bu kiz artik benim malim gozuyle bakip senin eski yasam tarzini tamamen degistirmeni bekliyorlar. Hicbir hakkin yok kadinsin susmak zorundasin diyor koylu zihniyeti.. Eger yasam tarzin esinin ailesinin tarziyla farkliysa onunla evlenerek INTIHAR etmis olursun.... Zararin neresinden donsen KAR.. Allah yardimcin olsun arkadasim...

yaşadıklarınıza üzldüm Allah hakkınızda hayırlısını versin. Ben yaşam tarzlarını çok bilmiyorum, tanışmadım çünkü. Şu aşamada sevdiğime arkamı dönmek çok zor geliyor. Siz severek mi evlendiniz

Baska bir arkadas da yazmis, aynen esimin ailesi ic anadolunun kucuk bir ilcesinde yasiyor 11 yilda toplam 5 kez gitmemisimdir. Mesela son 2 yıldır gitmedim. Eger esim aileci olsaydi bu evlilik asla yurumezdi, ama esim benden çok darlaniyor ailesinin yaninda, o yuzden sorun yasamiyorum.

Bunun sorun olup olmaması seninle sevgilime bağlı tamamen

Ben yüksek lisans mezunuyum hali hazırda hala okuyorum
Eşim lise mezunu
Onun ailesi köyde yaşıyor benim ailem şehrin tam göbeğinde
Eşimin babası lise annesi ilkokul mezunu
Benim ailem komple üniversite mezunu

Aileler senede bir anca yan yana gelıyor ondada sorun yaşamıyoruz bir gün altı üstü

Eşimlede hiç sorum yaşamadık bu konulardan
Lise mezunu ama benden çok daha fazla okur
Her konuyu rahatlıkla konuşabiliriz
Hiç bir ortamda eğitim düzeyi farkını hissetmedik

Köy mevzusuda dediğin gibi ziyarete gidiyorsun orada yaşamıyorsun sonuçta
İki gün organik yaşayıp dönüyorsun

Sorun çıkmaması için eşin tutumu çok önemli tabi
Git gel anneme babama uyum sağla sürekli ara görüş gibi bir düşüncesi yok eşimin ben sorun yaşamıyorum bu yüzden

Canım sen bilirsin ama ben bu tip konularda yanılan aile görmedim henüz. Hayat tecrübesi. Aşk meşk güzel şeyler ama emin ol evlilik sorumluluğu ve hayat şartları altında ömrü en fazla altı ay. Sonrasını annenin anlattığı şeyler belirliyor.

Bende sana çok çok benzer durumdayım ama biz erkek arkadaşımla henüz üniversitedeyiz ve ailelerimiz biliyor.Benimde ailem aynı şekilde karşı çıkıyor seninkine benzer sebeplerden dolayı ve bende bırakamıyorum seviyorum onun sevgisinden de eminim.Erkek arkadaşım böyle benden bile daha düşünceli merhametli çok mantıklı anlayışlı bir insan ama ailem onun ailesinden dolayı sorun çıkartıyorlar...Vee bende aynı senin gibi arada kalmış durumdayım ilerde nolacağını bilmiyorum sadece şuan sevgimin peşinden gidiyorum.Onunla ayrılmak onsuz kalmak düşüncesi bile beni mahvediyor bu yüzden seni çok iyi anlıyorum..
Artık hayırlısı olsun diyip zamana bırakıyorum çünkü yapacak başka bişeyim yok.

Buradan bakınca onların ailesi daha modern gözüküyor. Devlette memur olmakla modernlik olmuyor. Annene söyle o zaman seni görücü usulü tanıştırsın, birkaç aya da evlenin gezmeye gerek kalmaz. Ayrıca bayramlarda köye gitmek öyle kötü birşey değil. Ben de büyükşehirde yaşıyorum. Bazen gidiyorum bayramda köye herkes de istanbuldan ankaradan geliyor. Gayet üniversiye mezunu iyi işlerde çalışan insanlar. Temiz hava alıyoruz.Çok eğleniyoruz. Öyle öcü gibi bakmana gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…