- 18 Eylül 2016
- 13
- 1
- 1
- 33
- Konu Sahibi busibusi34
-
Aileyi dinlemek gerekir. Bunu insan bazı şeyleri yaşamadan ya da başkalarının yaşadığına tanık olmadan anlamıyor maalesef.
Anladığım kadarıyla yaşınız da zaten evlenmek için erken.
Eşimin ailesi ilçede yaşıyor, köy bile değil; ilçe. Eşimle benim aramda değil ama, ailesi ile benim ve benim ailem arasında dünya kadar uçurum var. Zor oluyor her açıdan. Olmadığım biri gibi davranmak zorunda kalıyorum gittiğimizde. Kıyafet olsun, konuşma tarzı olsun, her yönden. Hatta temizlik anlayışı açısından bile!24 yaşındayız ikimiz de, Benim kadrom onun işi askerliği falan olsa zaten 26-27 oluruz evlenmeye.
Eşimin ailesi ilçede yaşıyor, köy bile değil; ilçe. Eşimle benim aramda değil ama, ailesi ile benim ve benim ailem arasında dünya kadar uçurum var. Zor oluyor her açıdan. Olmadığım biri gibi davranmak zorunda kalıyorum gittiğimizde. Kıyafet olsun, konuşma tarzı olsun, her yönden. Hatta temizlik anlayışı açısından bile!
Ki ben senede bir kere 2 günlüğüne görüyorum, değil ki daha uzun süre. İyi düşünün taşının. Benim eşim beni arada bırakmıyor, beni zora sokmuyor. Gideceksin, gideceğiz demiyor ama her erkek böyle yapmaz.
Adamı çok ezmiş annen yahu ne var köyden göçmüşlerse? Ana babasının ne mezunu olduğu önemli mi?
Şimdiki aileler de utanmasa mülakatla kız verecekler.
Ailen haklı olabilir. Benim eşimin ailesi de biz de şehir ortamında büyüdük. Rahmetli kayınvalidem yabancı polisiye diziler izleyen değişik bir kayınvalide idi. İki aile de süper anlaşır. Ne köy ne tarla. Zaten gelemem öyle işlere.
okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır demişlerMerhabalar yeni üye oldum bundan sonra da takip edeceğim sizleri. Benim sevdiğim birisi var, beni çok seviyor. Sevdiğim önlisans bitirip açıktan dört yıllığa tamamlamış, şu an kpss ye hazırlanıyor, ben de yüksek lisans yapıyorum. Benim annem babam devlette çalışıyor üni mezunu ikisi de, sevdiğimin babası ortaokul annesi ilkokul babasının kendi işi var. Bir de biz şehirliyiz 5-6 kuşaktır, onlar köyden göçmüşler. Annem zaten erkek arkadaş olayına karşı, bir de bu bahsettiğim konularda sevdiğim onun kriterlerine uymadığı için istemiyor. Atanmasına 1-1,5 sene var, askerliği de var, siz 2 sene adı konmadan orda burda gezcek misiniz izin vermem diyor. Ben öğrencyim ama asistanlık kadrosu bekliyorum az kaldı. Ben etrafta çok beğenilen biriyim, annem diyor ki o seni kaçırmamak için ne gerekiyorsa yapar. Ben onu seviyorum, onun sevgisinden de eminim. Bu sebepten 1 kere ayrılmayı denedim. 1 gün dayanamadım, o zaten harap oldu. Annem diyor ki seni bayramda köye götürecekler yapamazsın, çocukların olduğunda ders çalışın diyip kendinden örnek vereceksin o ezilecek seni ezmeye çalışacak, açık giyineceksin onun ailesi akrabaları ters ters bakacak yapamazsın diyor. Daha yaşın genç karşına ilk çıkana niye kapılıyosun diyor. Annemi karşıma almak istemiyorum ama o olmadan da yapamıyorum. Gizli görüşmeye çalıştım o da bana yakışmıyor hep biri görecek diyorum annemi kandırıyorum istemiyorum. Bana yol gösterin Allah rızası için.
Ayni yoldan gectim. Suan evliligim rezalet. Anneni dinle. Hakli cikacak... Bizim ailelerimiz arasinda cok ucurum var. Esim evlenmeden once benim gibi modern yasadigini iddia ediyordu simdi ise ben koyluyum ozumu yasamak istiyorum diyor. Ana babaci oldu bir anda.. Asla evlenme, ailenin sozlerine kulak ver. Emin ol yazdigin her bir ayrintiyi yasadim sonu felaket oluyor. Ayrica asla erkeklere guvenme. Evlenince bu kiz artik benim malim gozuyle bakip senin eski yasam tarzini tamamen degistirmeni bekliyorlar. Hicbir hakkin yok kadinsin susmak zorundasin diyor koylu zihniyeti.. Eger yasam tarzin esinin ailesinin tarziyla farkliysa onunla evlenerek INTIHAR etmis olursun.... Zararin neresinden donsen KAR.. Allah yardimcin olsun arkadasim...Merhabalar yeni üye oldum bundan sonra da takip edeceğim sizleri. Benim sevdiğim birisi var, beni çok seviyor. Sevdiğim önlisans bitirip açıktan dört yıllığa tamamlamış, şu an kpss ye hazırlanıyor, ben de yüksek lisans yapıyorum. Benim annem babam devlette çalışıyor üni mezunu ikisi de, sevdiğimin babası ortaokul annesi ilkokul babasının kendi işi var. Bir de biz şehirliyiz 5-6 kuşaktır, onlar köyden göçmüşler. Annem zaten erkek arkadaş olayına karşı, bir de bu bahsettiğim konularda sevdiğim onun kriterlerine uymadığı için istemiyor. Atanmasına 1-1,5 sene var, askerliği de var, siz 2 sene adı konmadan orda burda gezcek misiniz izin vermem diyor. Ben öğrencyim ama asistanlık kadrosu bekliyorum az kaldı. Ben etrafta çok beğenilen biriyim, annem diyor ki o seni kaçırmamak için ne gerekiyorsa yapar. Ben onu seviyorum, onun sevgisinden de eminim. Bu sebepten 1 kere ayrılmayı denedim. 1 gün dayanamadım, o zaten harap oldu. Annem diyor ki seni bayramda köye götürecekler yapamazsın, çocukların olduğunda ders çalışın diyip kendinden örnek vereceksin o ezilecek seni ezmeye çalışacak, açık giyineceksin onun ailesi akrabaları ters ters bakacak yapamazsın diyor. Daha yaşın genç karşına ilk çıkana niye kapılıyosun diyor. Annemi karşıma almak istemiyorum ama o olmadan da yapamıyorum. Gizli görüşmeye çalıştım o da bana yakışmıyor hep biri görecek diyorum annemi kandırıyorum istemiyorum. Bana yol gösterin Allah rızası için.
Canım sen bilirsin ama ben bu tip konularda yanılan aile görmedim henüz. Hayat tecrübesi. Aşk meşk güzel şeyler ama emin ol evlilik sorumluluğu ve hayat şartları altında ömrü en fazla altı ay. Sonrasını annenin anlattığı şeyler belirliyor.Merhabalar yeni üye oldum bundan sonra da takip edeceğim sizleri. Benim sevdiğim birisi var, beni çok seviyor. Sevdiğim önlisans bitirip açıktan dört yıllığa tamamlamış, şu an kpss ye hazırlanıyor, ben de yüksek lisans yapıyorum. Benim annem babam devlette çalışıyor üni mezunu ikisi de, sevdiğimin babası ortaokul annesi ilkokul babasının kendi işi var. Bir de biz şehirliyiz 5-6 kuşaktır, onlar köyden göçmüşler. Annem zaten erkek arkadaş olayına karşı, bir de bu bahsettiğim konularda sevdiğim onun kriterlerine uymadığı için istemiyor. Atanmasına 1-1,5 sene var, askerliği de var, siz 2 sene adı konmadan orda burda gezcek misiniz izin vermem diyor. Ben öğrencyim ama asistanlık kadrosu bekliyorum az kaldı. Ben etrafta çok beğenilen biriyim, annem diyor ki o seni kaçırmamak için ne gerekiyorsa yapar. Ben onu seviyorum, onun sevgisinden de eminim. Bu sebepten 1 kere ayrılmayı denedim. 1 gün dayanamadım, o zaten harap oldu. Annem diyor ki seni bayramda köye götürecekler yapamazsın, çocukların olduğunda ders çalışın diyip kendinden örnek vereceksin o ezilecek seni ezmeye çalışacak, açık giyineceksin onun ailesi akrabaları ters ters bakacak yapamazsın diyor. Daha yaşın genç karşına ilk çıkana niye kapılıyosun diyor. Annemi karşıma almak istemiyorum ama o olmadan da yapamıyorum. Gizli görüşmeye çalıştım o da bana yakışmıyor hep biri görecek diyorum annemi kandırıyorum istemiyorum. Bana yol gösterin Allah rızası için.
Buradan bakınca onların ailesi daha modern gözüküyor. Devlette memur olmakla modernlik olmuyor. Annene söyle o zaman seni görücü usulü tanıştırsın, birkaç aya da evlenin gezmeye gerek kalmaz. Ayrıca bayramlarda köye gitmek öyle kötü birşey değil. Ben de büyükşehirde yaşıyorum. Bazen gidiyorum bayramda köye herkes de istanbuldan ankaradan geliyor. Gayet üniversiye mezunu iyi işlerde çalışan insanlar. Temiz hava alıyoruz.Çok eğleniyoruz. Öyle öcü gibi bakmana gerek yok.Annem zaten erkek arkadaş olayına karşı, bir de bu bahsettiğim konularda sevdiğim onun kriterlerine uymadığı için istemiyor. Atanmasına 1-1,5 sene var, askerliği de var, siz 2 sene adı konmadan orda burda gezcek misiniz izin vermem diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?