bir yanda annem bir yanda sevdiğim...

24yasindasiniz erkek arkadaşınızın olup olmamasına anneniz mi karar veriyor.karsi taraf için size baskı yapar diyor ama asıl baskıyı anneniz yapıyor.kulturel ve ailesel fark evlilik de çok önemli ama insanlık ne eğitimle ne şehirli köylü olmakla oluyor.ama zor bir durum umarım iyi bir karar verirsiniz

Şuna da hastayım yalnız. Kız ailesi istemeyince yanılan aile görmedim mutlaka aileni dinle. Erkek ailesi istemeyince vay efendim şirret kaynana vs.
24 yaşındasın yakında asistan olacaksın. Kendi kararlarınızı da alabilin. Ölç tart kendine uygun mu diye. Aile bir yere kadar aile hepimiz yetişkiniz.

annen dogru soyluyor seni dusunuyor cunku buna tek bir lafım yok. sadece suna takıldım, orada burada adı konmadan gezemezsiniz elalem ne der derdine dusmus bir insan isterse osmanlıdan beri sehirde yasasın, köylü zihniyetinden cıkamamıstır. ve erkek arkadasın da zaten uni mezunu degil mi, ister acık ister baska bir sey sonucta mezun olmus niye ezik hissetsin ki.

bir noktaya deginmek istiyorum, bir ulkenin koylerinin, köylülerinin sayısı fazla ise vatandas köyü tercih ediyor demektir yani köyde yasam standardı yuksektir, refah vardır anlamına gelir. Bizim ülkemizde insanlar sehirde ortalama bir apartman dairesine yerlesince kendisini medeni zannediyor köylüleri asagılıyor. annen icin söylemiyorum lutfen alınma, bizim milletin genel bakıs acısı bu. sehirde oturup da butun gun pencerede cekirdek citleyip dedikodu yapan kenar mahalle kadınları sehirli oluyor da köylüleri begenmiyorlar bir de. cok sinir oluyorum.
tekrar altını cizmek istedim asla annene söylemiyorum genel gördügüm egilim bu diye yazmak istedim.

Annenizin öne sürdüğü şeyler önce makul şüpheler gibi geliyor ama 'birisiyle 3 gün gözümüzün önünde vakit geçir ciddiyse hemen evlen' tavrı çok da mantıklı bir yaklaşımı olmadığını gösteriyor malesef. Yani eğitim derecesi, aile yapısı, veya yaşadığı yer ailenize denklik gösteren yeterince iyi tanımadığınız ve belki de size şimdiki sevgiliniz kadar düşkün olmayan herhangi bir damat adayına hemen karga tulumba ittirebilir sizi. Sonra vay ben aşık değilim galiba, yaa eşim devamlı huzursuz, herkes bizi yakıştırıyor ama konuşacak konu bulamıyoruz... diye sıkıntılar... kalbinizle karar verin ve herşeyin sorumlusu kendiniz olun.

Köyden gelmeleri ne derece sorun olur bilemedim ailesi size karışma cüretini kendilerinde bulmadığı surece bi sorun olmaz benim eşim ilkokul mezunu ben üni okuyorum eşimin ailesi köyden gelmiş hala gidip geliyorlar çok nadir de olsa kv bana karışır durur köye gidince de hiç yapamıyorum siz bilirsiniz tabi ki ama ben yaşadığım zorlukları anlatmak istedim ben kısa kollu bile giysem onlara açık geliyo oje de suremiyorum makyaj da sorun oluyo yapıyosun ama yani karışıyor kendince

sevdiğimin ailesini tanımadığım için o konuda bir şey diyemem ama kendisi kırmızı oje sürmemi sever, makyaj yapmam hoşuna gider. sadece askılı tişört ya da dizimin çok üzerinde eteğe oturduğumuz şehirde çok sıcak bakmıyor, tatile gidince istediğini giyin diyor.

sevdiğimin anne babası zaten köyde yaşamıyor şehire taşınmışlar 25 sene önce, evlerinin fotoğrafını gördüm çok nezih bi semtte şık bir daire. Benim annem o bahsettiğiniz tarzda değil, zaten öğretmen, kitap okur haber izler vs. Köyde yapamazsın demesi ben şehirde büyüdüğüm için zorlanacağımı düşünmesinden. Yani ordaki yaşam tarzına uyamayacağım anlamında. Ama yılda 1-2 kere günde 1-2 saat anneanne ziyaretine eşimin hatırı için gidebilirim heralde diye düşünüyorum. Ailesi öyle kaba saba oturmayı kalkmayan ya da boş insanlar olsaydı zaten sevdiğimin halinden tavrından anlardım diye düşünüyorum

ben sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. sadece anneme ben seviyorum nolursa olsun evlencem diye diretemiyorum.

Ailen haklı diyorum, başka bir şey demiyorum.

Bence ilerleyen zamanlarda, hayata atılıp kendi paranı kazanınca, sen de daha olgun düşününce göreceksin ki farklı sosyo-ekonomik sınıflardan gelen insanların evliliği çok zor. Eğitim farkı zor , kültür farkı zor, aile farkı zor. Körkütük aşık değilsen çok çok aşık değilsen bence kendinden bu kadar farklı biriyle olmak yorucu.

Benim eşim de kırmızı oje sever makyaj yapmamı destekler ama kv çok laf ediyo ben de sıkılıyorum doğal olarak sizi sadece uyarmak istedim

Babam ortaokul mezunu ve işletme sahibi. Annem ilkokul mezunu ev hanımı. Ne babam ne annem ilişkilerimde bana "adı konmadan orda burda gezdirmem" dememiştir. Annenizin düşüncelerinden dolayı üzgünüm ben bir modernlik göremedim köy kafası gibi konuşmuş. Burdan gördüğüm kadarı ile sevdiğinizin babası düşünceli yaklaşmış. Herşey okumayla çizmeyle olmuyor.

benim annem babam arasında da köy - şehir ayrımı var ne sıkıntılar çekiyorlardı hala çekiyorlar
anneniz haklı bence
ayrıca anne baba senin göremediğin aşık olduğun için önemsemediğin ne var ise görebiliyorlar

Bende esimin ailesiyle tanismadim ciktigimiz donemde. Uzun sureli bir birliktelikten so ra evlendik severek evlendik yani.. Sevgilisinin ailesiyle erkenden tanisip henuz cikarken kayinvalide gelin moduna girmek istemedim. Erkenden yuz goz olmaya sebebiyet verdigini dusundugumden.. Ama cok pisman oldum. Keske onceden taniyip kafa yapilarini gorseymisim. Asla bu hataya dusmezdim. Benim ailem beni cok uyardi. Yapilari bizden farkli anlasamazsin dediler evlenince duzelir seklinde salakca bir dusunceye kapildim.. Ve duzelmedi.
Sevdiginize arkanizi donmek eminim zordur. Ama evlendikten sonra herseyin mahvoldugunu gordugunzde evlendiginize, en guzel zamanlarinizin rezil oldugna sahit oldugunuzda daha pisman olacaksiniz. Cunku ben oldum. Ailemin abartisiz her soyledigi gercek oldu. Yazdiklarinizda kendimi gordum bir an. Erkenden yanlisinizdan donmeniz icin kucuk bir yardimda bulunmak istedim. Umarim hersey sizin icin iyi olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…