Birikim olmadan olur mu

Siz bu düşünceleri bana değil bankalara yazsaniza, ben değil onlar teşvik ediyor,reklamlarda bar bar bağırıyor:)) ben niye sinir olayım,ben mi veriyorum faizi:))))

Yalnız yanlışınız var ben asla size kafir gbi bir ithamda bulunmadım benım kullanıcı ismim HELCin benı başka uyelerle karıştııryosunz suan . Benım yorumlarım bu şeklde ;
1. yorumum ; 5 yıldır bankada paramız 0 faizsiz bir şekilde duruyor . İyi de bır konumda değerde kaybetmıyor. Ne yatırdıysam o çok şükür. Alın terimiz değer kaybetmıyor yanı neyse o kalıyor :)
2. yorumum ; Yo anlatmayın bnde biliyorum faize yatırmayı. Ama dediğim gibi bana göre değil. Kimseye gülmem saygı duyarım

Sadece bunları yazdım 1 tanesınde size karşı kötü bir ithamım mevcut mu?

İnflasyon değerlerine bakim derim.
5 yildir paraniz eridi... haberiniz yok.
Ben şahsen faizsiz birikim yapiyorum (haramdan kaciniyorum) sonuc: altın...
Altın konuda haklısınız. Ama ev alma planlarımızdan ötürü nakit bulundurduk . Çok şükür aldık

1000 tl ye 1000 tl duruyor . Gayette kaybetmıyor.

bakın niyetim kesinlikle tartışma çıkarmak değil. tamamen bilgilendirmek için yazıyorum. faiz yemek istemezsiniz, bu tabi ki sizin tercihiniz. kimseyi ilgilendirmez. ama beş sene önce bankaya yatırdığınız 1000 tl ile bugunkü 1000 tl aynı değildir. değer kaybetmiştir. sebep? enflasyon tabi ki. zamlar... örneğin beş sene önce ekmeği 50 kuruşa alıyodunuz, şu an 1,5 tlye alıyosunuz. beş sene önce bir binişlik otobüs kartı 1,5 liraydı şimdi 2,5 lira. daha uzar gider bu.

bi de şöyle açıklayayım.
2012 yılında bi kazak beğendiniz. fiyatı 100 tl idi. 1000/100 : 10 adet alabiliyorsunuz.
2017 yılına geldiniz. kazağın fiyatı odlu 200 tl. ama sizin hala 1000 liranız var. 1000/200 : 5 adet alabiliyosunuz.

yerinizde olsam en azından altın, dolar vs alırdım.

Pardon ben size yanlış yazmışım,telden giriyorum karışmış.
Ben size sadece paranız türk lirasiysa her gün değer kaybediyor altın alın bari yazık alın terinize diyebilirim. Hem de böyle devam etmek istiyorsanız da siz bilirsiniz, sizin paranız sonuçta diyebilirim, bu kadar.

Siz bu düşünceleri bana değil bankalara yazsaniza, ben değil onlar teşvik ediyor,reklamlarda bar bar bağırıyor:)) ben niye sinir olayım,ben mi veriyorum faizi:))))
Reklamlarda gördüğümüz her şeye aldanıyor muyuz? Hayır. İrade ve akıl denen bir şey var.
Neyse konuyu sabote edip kapattırmak istemiyorum konu sahibi derdine çare bulabilsin. İyi forumlar.

Kendınıze göre haklıısız . Herkesın düşüncesi kendıne asla kımseye sen neden faiz kullanıyosun dıye dıretmem . MErak etmeyın
Bizde şuan Altın hesabına geçirmeyi düşünüyoruz eşimle. Şuan araştırmadayız.

Geçen konuda bahsettgım ev alıcağımız için nakit kalsın hzır olsun ıstıyorduk . Şimdi ev aldık çok şükür .

Diğer yorumlarda da yazdm . Paamızı nakit bulundurmak istedik ev alcğımız için. Şuan ev aldık . Ger kalan parayıda altın hesabına yatrıcaz buyuk ıhtımalle bakalım şuan arastırmadayız.
Aynen bu kadar hiiç tartişmaya gerek yok

Aynen bacım ya, ben imam değilim, banka uzmanı da değilim.sadece yardım olur diye fikrimi yazdım üstüme abandilar

Şimdi oğullarının verdiğiyle geçinen aile o evlenince ne yapacak?
Nişanlını ev borcuna falan sok. Bence başka türlü birikim yapabilecek gibi durmuyor. 5 bin iyi para. En az 1500 tl atabilir kenara..

Düğünü biraz daha erteleseydiniz mademki.Birikim derken ,ev eşyaları falan alındıysa bir kısmı şimdiden,sonra her ay 2000 ayırsa taksitle alsa olur tabi.Ailesinin yanında kalıyorsa elbet verecek kalmıyorsa da kendi ayrı evde yaşadığından dolayı birikimi zor olabilir.

Ailesi ile konuşçak çekçek elini onlardan , patlatçaksınız bi kredi sende çalışıp eşine destek olucaksın , allah yardım ediyor cidden ama ailesi rahat brakması lazım ilk önce

Evlenince beklemezler şuan daha farklı sebeplerden dolayı istiyorlar
Farklı sebepleri merak ettim doğrusu. Oğlu evleneceği zaman maddi destek bekleyen aile evlendikten sonra da bekler eşiniz de durumun farkında ama kırmaktan korkuyor ya bu durum devam eder. Neler gördük bu KK da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…