- 22 Ekim 2010
- 1.519
- 1.069
- 333
- Konu Sahibi Minnakkuzu09
-
Siz bu düşünceleri bana değil bankalara yazsaniza, ben değil onlar teşvik ediyor,reklamlarda bar bar bağırıyor:)) ben niye sinir olayım,ben mi veriyorum faizi:))))Yardım adı altında insanları helal daire girmeleri için harama teşvik ediyorsunuz. Sinirlerin gerildiği bir durum söz konusu değil siz yardım önerisinde bulundunuz ben de kendimce doğru olmadığı konusunda uyarıda bulundum hepsi bu. Sinirleri gerilen siz olabilirsiniz.
Yalnız yanlışınız var ben asla size kafir gbi bir ithamda bulunmadım benım kullanıcı ismim HELCin benı başka uyelerle karıştııryosunz suan . Benım yorumlarım bu şeklde ;Ben faizden bahsetmedim ki, bankandaki paranın nasıl değer kaybettiğini kasdetmistim.Saygı duydugunuzu hiç sanmıyorum,zira beni harama teşvik eden kafir biri gibi yazmışsınız.ve bir de üstüne saygısız oldum:) neyse bosvereyim,sizi tanımam etmem sonuçta, siz de ne yaparsanız yapın yani.
Altın konuda haklısınız. Ama ev alma planlarımızdan ötürü nakit bulundurduk . Çok şükür aldıkİnflasyon değerlerine bakim derim.
5 yildir paraniz eridi... haberiniz yok.
Ben şahsen faizsiz birikim yapiyorum (haramdan kaciniyorum) sonuc: altın...
1000 tl ye 1000 tl duruyor . Gayette kaybetmıyor.
Pardon ben size yanlış yazmışım,telden giriyorum karışmış.Yalnız yanlışınız var ben asla size kafir gbi bir ithamda bulunmadım benım kullanıcı ismim HELCin benı başka uyelerle karıştııryosunz suan . Benım yorumlarım bu şeklde ;
1. yorumum ; 5 yıldır bankada paramız 0 faizsiz bir şekilde duruyor . İyi de bır konumda değerde kaybetmıyor. Ne yatırdıysam o çok şükür. Alın terimiz değer kaybetmıyor yanı neyse o kalıyor :)
2. yorumum ; Yo anlatmayın bnde biliyorum faize yatırmayı. Ama dediğim gibi bana göre değil. Kimseye gülmem saygı duyarım
Sadece bunları yazdım 1 tanesınde size karşı kötü bir ithamım mevcut mu?
Kesinlikleİçinde bulunduğumuz devir faizi helal kılmıyor. Faizin her türlüsü haramdır denilerek kesin bir dille belirtilmiş. Lami cimi edilmemiş.
Yok ailesinin borçları var onları ödüyor birikimyapnıyolarAilesi evlenceği için onun adına birkim yapıyor olabilir m i ?
Brikim olması şart yenı bır ev yenı bır düzen .
Ce deseneiz para lazım olcak
Etmez şuan bile istemiyor ama kırmak da istemiyorEvlenince ailesine yardım edecek mi?
Reklamlarda gördüğümüz her şeye aldanıyor muyuz? Hayır. İrade ve akıl denen bir şey var.Siz bu düşünceleri bana değil bankalara yazsaniza, ben değil onlar teşvik ediyor,reklamlarda bar bar bağırıyor:)) ben niye sinir olayım,ben mi veriyorum faizi:))))
Kendınıze göre haklıısız . Herkesın düşüncesi kendıne asla kımseye sen neden faiz kullanıyosun dıye dıretmem . MErak etmeyınbakın niyetim kesinlikle tartışma çıkarmak değil. tamamen bilgilendirmek için yazıyorum. faiz yemek istemezsiniz, bu tabi ki sizin tercihiniz. kimseyi ilgilendirmez. ama beş sene önce bankaya yatırdığınız 1000 tl ile bugunkü 1000 tl aynı değildir. değer kaybetmiştir. sebep? enflasyon tabi ki. zamlar... örneğin beş sene önce ekmeği 50 kuruşa alıyodunuz, şu an 1,5 tlye alıyosunuz. beş sene önce bir binişlik otobüs kartı 1,5 liraydı şimdi 2,5 lira. daha uzar gider bu.
bi de şöyle açıklayayım.
2012 yılında bi kazak beğendiniz. fiyatı 100 tl idi. 1000/100 : 10 adet alabiliyorsunuz.
2017 yılına geldiniz. kazağın fiyatı odlu 200 tl. ama sizin hala 1000 liranız var. 1000/200 : 5 adet alabiliyosunuz.
yerinizde olsam en azından altın, dolar vs alırdım.
Diğer yorumlarda da yazdm . Paamızı nakit bulundurmak istedik ev alcğımız için. Şuan ev aldık . Ger kalan parayıda altın hesabına yatrıcaz buyuk ıhtımalle bakalım şuan arastırmadayız.Pardon ben size yanlış yazmışım,telden giriyorum karışmış.
Ben size sadece paranız türk lirasiysa her gün değer kaybediyor altın alın bari yazık alın terinize diyebilirim. Hem de böyle devam etmek istiyorsanız da siz bilirsiniz, sizin paranız sonuçta diyebilirim, bu kadar.
E tamam bazı sebepler evlendikten sonra olmayacak diye bir senet mi imzalayacaksınız.Kendisiyle ilgili değil kendine para bile kalmıyor bazı sebeplerden dolayı ailesine gönderiyor
Aynen bacım ya, ben imam değilim, banka uzmanı da değilim.sadece yardım olur diye fikrimi yazdım üstüme abandilarDiğer yorumlarda da yazdm . Paamızı nakit bulundurmak istedik ev alcğımız için. Şuan ev aldık . Ger kalan parayıda altın hesabına yatrıcaz buyuk ıhtımalle bakalım şuan arastırmadayız.
Aynen bu kadar hiiç tartişmaya gerek yok
Herkes kendı fikrini beyan ediyor.Aynen bacım ya, ben imam değilim, banka uzmanı da değilim.sadece yardım olur diye fikrimi yazdım üstüme abandilar
Evet herkes birbirine saygılı olsa bu dünyada ne savaş kalır ne dert.tabi burada ses tonu yok sadece yazı olduğu için bazen yanlış anlamalar da oluyor.Herkes kendı fikrini beyan ediyor.
Dikkat etmemız gereken tek sey saygı .
Bak gerisi halloluyor
Aynen bacım ya, ben imam değilim, banka uzmanı da değilim.sadece yardım olur diye fikrimi yazdım üstüme abandilar
herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar
Farklı sebepleri merak ettim doğrusu. Oğlu evleneceği zaman maddi destek bekleyen aile evlendikten sonra da bekler eşiniz de durumun farkında ama kırmaktan korkuyor ya bu durum devam eder. Neler gördük bu KK daEvlenince beklemezler şuan daha farklı sebeplerden dolayı istiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?