- Konu Sahibi Minnakkuzu09
-
Ona değer değil miktar diyoruz. Burada bahsedilen alım gücü. Siz ikisini karıştırıyorsunuz.1000 tl ye 1000 tl duruyor . Gayette kaybetmıyor.
Fark etmesi bile iyi bişey değil tabiki bu sizin onu mağdur rolüne sokmanıza sebep oluyor amacına ulaşmış, erkekler hayatı boyunca bu taktiği uygulayacaklar ben herşeyin farkındayım sen haklısın ama napim? Farkında olmak önemli değil , sesini çıkarması tepki göstermesi önemliFaiz tarzı şeyler düşünmüyoruz .. kendisi farkında olanların en fazla 3 4 ay daha sürer para göndermesi diye düşünüyorum kendisi de çok sıkıntı yapıyor bu durumu çünkü fark etmesi bile iyi bişey değil mi
Biriki yapsın da varsın altınla yapsın , ama para birikim yapacak para yok ki dimiHangi devirde yaşıyoruz:)))faiz var faiz var.sizin fikriniz gerçi saygı duyarım.o zaman altın alacak, ya da parayı olduğu gibi bırakacak,parası alın teri her gün değer kaybedecek.
Hangi devirde kaldı demedim ki hangi devirde yaşıyoruz dedim, onu da geri kafalilikla ilgili değil ;Siz yardımda bulunmak istemissiniz ama faiz almama tercihini de geri kafalilikla eşdeğer görüp elestirmissiniz :)
Bakınız "hangi devirde kaldı :))"
Evet, bu da doğru hiç bu açıdan bakmamıştimBiriki yapsın da varsın altınla yapsın , ama para birikim yapacak para yok ki dimi
Aaa evet bu da faiz oluyor doğru ya.benim aklıma gelmemişti bu tabi sizin söylediğinizi de hesaba katmak gerekirfaize yatırmayıp altın alanlar, o faiz olmuyor mu acaba bir düşündünüz mü. 100 tl den aldığınız altın 110 tl olunca yine değer kazanmış oluyor. yine çalışmadan bir şey elde etmiş oluyorsunuz. sonuçta bu devirde faizsiz veya altın dolar gibi yatırım araçları kullanmadan birikim yapmak çok saçma çünkü durduğu yerde durursa değer kaybediyor artık enflasyondan dolayı maalesef.
Aaa evet bu da faiz oluyor doğru ya.benim aklıma gelmemişti bu tabi sizin söylediğinizi de hesaba katmak gerekir
Gelın ata bınmış ya nasıp demişherkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... biriki olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar
herkese merhaba size bişe sormak istiyorum şuan nişanlıyım evleneceğim inşallah nişanlımın geliri 5 bin tl ye yakın olmasına rağmen birikim yapamıyor ailesinden dolayı.. oda bu mevzunun farkında ve rahatsız oluyor ama üzmek kırmak da istemiyor kimseyi... birikim olmadan evlilik olmaz sanırsam ama evlenmeye son 5 6 ay kala birikim yapsa olur mu sizce ya da nasıl birikim yapabilir yardımcı okursanız sevinirim a dostlar
Hangi devirde kaldı demedim ki hangi devirde yaşıyoruz dedim, onu da geri kafalilikla ilgili değil ;
Günümüzde dolar,euro gibi yabancı paralar ve daha başka şeyler karşısında bizim paranızın gün geçtikçe değer kaybettiği; günümüz şartlarına göre alın terimizi emegimizi kaybetmemek için gardimizi almamız gerektiği anlamında dedim. Diğer yorumlarimdan da okuyabilirsin.
Ben kimseyi itham etmedim ama sen yok yere günahımi almış oldun:)
Söylediklerinize harfiyen katılıyorum.hem de her kelimeye.hayır sırf adı "faiz" olmasın diye ikiyüzlülükle başka yatırım araçlarına yönelenlere kızıyorum. borsayı ve ekonomiyi daha beter sallıyorlar. sürekli indi çıktı hikayesi ile. faize yatırsa tekdüze bir getiri var en azından sonu belli. yada gerçekten karşıysan gerçekten hiçbirşey alma. ama bu devirde hiçbirşey almamak salaklık bence yukarda açıkladığım nedenden dolayı.
Faizin haram olmasının nedeni eskiden tefecilik vardı para satarlardı. hiç emek harcamayıp mal mülk edinmek yanlış. Haram olmasındaki mantık, alınteri ile kazanılmayan paranın hoş görülmemesidir. İslam dini mantık dinidir. Diğerleri de alınteri ile kazanılmıyor ki?? Ezbercilik yapmaktan başka bir şey değil.
Benim söylediğimle senin anladiginin arasında çok fark var.hangi devirde yaşıyoruz u nasıl kullandığımi açıkladım,ancak bu tamamen bakış açısıyla alakalı bir şey olduğu için hala anlamak istemiyorsunuz.5-6 ayda olsa birikim yapabilecekse yapsın tabi.Ailesi parasına el koyuyorsa oğullarının nasıl evlenecegini düşünüyorlar ?
Şimdi dini yorumdan gitmeyelim de :) "hangi devirde kaldi"yla, "hangi devirde yasiyoruz"un pek bir farkı yok aslında.Çünkü inanılan kurallar bir zaman dilimini değil bütün zamanları kapsar.
Kapsayamasaydi zaten yetersiz ve eksik olurdu,inanilmasini da saçma kılardı.
Bu mantıkla her haramı çağın getirdiklerine bağlayıp değiştirme durumu ortaya çıkacaktir.
Neyse, farklı düşüncelere saygı duyalim vesselam:)
Sevgiler ...
1000 tl ye 1000 tl duruyor . Gayette kaybetmıyor.
Hayır kendisi söylüyo birikim yapmak istiyorum diye zaten ben gez eğlen diyorum oda olmuyo yüklü miktar ailesine verdiği içinSiz birikim yapıyormusunuz merak ettim doğrusu.
Daha 3 yıl evlenmeye, bilemiyorum ben evlenmeden üç yıl önce birikim yapmıyordum. Ailemin ihtiyacı olsaydı verirdim heralde.
Gerçi siz nişanlıymışsınız birikim yapma zamanı gelmiş ama yinede daha işe başlayalı 7 ay olmuş, insan hemen birikim moduna giremiyorum gezmek harcamak istiyoruz biraz.
Zamanı gelince belki beraber birikim yapırız diye düşünüyordur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?