Birlikte yaşama fikri

Yorum yapmadan geçemeyeceğim. Benim de bir eltim var ve kayınvalidem ile aynı binadaler altlı üstlü oturuyorlar ve biz uzaktayız. Yarın birgün eşimin tayini çıkar eğer gidersek. Aynı binada olmayı hayal bile edemiyorum. Kayınvalideme "anne teras katına da biz mi taşınsak falan dedim" " yok kızım siz gelirseniz ayrı ev tutarız dedi." Bu beni istemeden çok mutlu etti. Çünkü eminim aynı binada olunca sorun yaşayacağız. Allah'tan herşeyin hayırlısını diliyorum. Şimdi iyiyiz ama öyle bi durumda kötü olabiliriz. Gelelim şu konuya yaşlanınca tabiki bizde üstümüze düşeni yapacağız inşallah ama şimdi sağlıklılar çok şükür herkes kendi işini görüyor. Size tavsiye verecek değilim uzektan konuşması kolay ama eşiniz kesin konuşuyorsa tatlı dilli olmayacağını anlatın

benim kayınbiraderim yok, eltim de yok dolayısıyla, ama oldukça iyi anlaştığım 2 kardeşim var. ikisiyle de aynı bahçeye ev yaptırmayı düşünmem. ilişkilerin kalitesini kurtaran şey dozunda mesafedir bence.
ileride yaşlanacaklar diye 50 yaşında gencecik insanları bakıma muhtaç hale getirmeye yorumum yok

Sakin Yapma
Herşey herşey sıkıntı
Uzun uzun yazamıycam ama bir süre sonra neden ayrı ayrı yemek yiyoruz beraber yiyiverelime dönecek mesele...
Şahsen bana göre değil
Uzaktan sevin herkesi
Yakın olmak çok sıkıcı yahu...

O bahçede eltinin evimi var. Eşinin bahsettigi alt üst kapısı ayrı biseymi yoksa dublex gibimi diyor. Ayrıca daha gençlermis yarın önce kimin gideceği belli değil ki bu konuşmalar bana çok saçma geliyor kv bı kere ona bakıp bakmayacagimin konusunu açmıştı Allah korusun belki sen bana bakacaksın ne biliyoruz dedim yani peşin peşin böyle şeylerin planı kurulması çok saçma heleki kayınvalide kayınpeder biri biri hayattan gocmeden yanına alma istediği nedir yani ne bu acelecilik. Bı onun anası babasimi var seninkiler hayatta degilmi sende söyle bende kendi anne babama bakacağım 3 katlı yapalım de zorlarsa

eşiniz ailesine çok bağımlı demekki. burcu ne eşinizin?

çok güzel bir cevap yaa

Benim kayınvalidem de kendi kayın ailesine aynısı söyleyip kapıya da düşkünler evi yazarız demişti

Allah sabır versin benimkide aynı abisi hayırsız yolda görse selam vermez ailesine ki aynı binada yaşıyoruz hepimiz...yıllardır anneme babama ben bakarım diyordu hatta yeni evliydik bir toplumda anneme babana bakmayan karıyı boşarım falan demişti çok gücüme gitmişti ama sessizdim o zamanlar...18 yıl oldu şimdi en ufak bir dokundırmasında seninle evliyim diye hayat boyu aileni çekecek değilim kusura bakma hiç işim olmaz diyorum lafı ağzına tıkıyorum hakketseler neysede haketmiyorlar ...ama eminimki yaşlanınca elime kalacaklar çünkü öbürleri asla bakmaz bazen vicdan yapıyorum ölümlü dünya bakarım ne olacak ki diyorum sonra aklıma geliyor bana yaşattıkları ve yaşayacakları acaba eşimden boşanıp şimdiden kurtulsammı diyorum Allah affetsin başka türlü kurtuluş yok bunlardan
Size tavsiyem ev ev üstüne olmaz illa olacaksa ayrı daireler yapın aynı evde yaşayamazsınız gerekirse kavga edin boşanmayla tehdit edin ama asla yanaşmayın birlik yaşamaya ...huzurunuz kaçar

Tamam vazgeçtim istemiyorum ev felan diyeceksin ev yapılacaksa da benim istediğim gibi yapılacak diyeceksin

Eşiniz, "anne babama ben bakicam" derken çamaşır, yemek,bulaşık, temizlik vs. tam pansiyon kendisi hizmet vermeyi kastediyorsa buyursun baksın.
Bir de kardeşime bırakmam diyor. Bakicam dedigi ne acaba? Karsilarina oturup yuzlerine mi bakacak?
Bu ülkede gelin olmak maassiz,izinsiz,sosyal guvencesiz hizmetçi ve bakıcı olmak sanırım.
Siz iki kat degil uc katli yapin evi. Esinize de ben de anne ve babama bakicam kimselere birakmam deyin. Bakalim ne diyecek.

Süper cevap.
Bu gibi durumlarda en etkili yöntem, zorunlu empati denedim işliyor.
Hemen kendi aileni de işin içine katacaksın . Öyle ya biz de ağaç kovugundan çıkmadık.

Ne kadar uzak okadar iyi bence apartmanda yaşamaya alışın gerekirse eltile ve kayınvalidele aynı semttte bile oturmayın değil aynı ev aynı bahçe ne kadar uzak okadar iyi eltiden kız kardeş olmaz bu arada.

Bence apartmanda oturmaya devam edın .Huc gerek yok .Dazla samımıyetten ıyılık hıc dıgmaz.Iyıyken kotu olursunuz .

İnsan bu ben bakıcam muhabbetinden fenalık geçiriyor vallahi. Ben bakıcam derken? Evlisin ya güzel kardeşim? Bir karın var ya? O evin işinizi gücünü çörünü çöpünü her şeyini o kadın yapıyor ya? Bakmak derken hangi bakmak? Sen şuna karıma baktırıcam desene. Ayyy ailem de ailem diyenler evlenmese keşke yaa. Aileleriyle yaşayıp ölseler. Haklısın canım kardeşim ev ev üstüne olmuyor ve iç içe olunca mutlaka bir sorun yaşanıyor. Hele kayınvaliden hizmet ettirmeyi seviyorsa sorun çıkmaması mümkün değil. Çünkü 20 yaşındaki sabrın 30 yaşında 30 yaşındaki sabrın 40 yaşında olmayacak. Öldürecek bu erkeklerin anam babam sevdası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…