Biyolog81'in Diyet Günlüğü

biyolog81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
602
87
98
selam hanımlar forumda bir çok diyet grubu var neden birde sen açtın diceksiniz...çünkü her topikde insanlar kaynaşmş aile gibi olmuş aralarına kabul ediyorlar ama yabancı kalıyorsun bazı şeylere o yüzden bende dedim ki açarım topiğim beklerim yeni arkadaşları...

ben troid hastasıyım ve vermem gereken sadece 20 lilocuk var..:))) 86 kiloydum geçen hafta başladım diyete ve ilk hafta 1.4 kilo verdim...

kalktığım zaman bir bardak su içiyorum ve 2 dilim ekmek yumurta peynir zeytin domates ve salatalık yiyorum...

ara öğünlerde kuru kayısı incir veya fındık yiyorum

akşam ve öğlen yemeklerinde ekmek yemiyorum onun yerine pilav yada makarna yiyorum sebze yemeklerini de 4 yemek kaşığı yiyorum

tabi birde günde 1 saat spor yapıyorum eger yapamazsam hiçbirşey yürüyorum sadece...

umarım burda hep birlikte güzelce kilolarımızdan kurtuluruz...

palaşımlarınızı bekliyorum...

merhaba
öncelikle, bence bir günlük açarak en güzelini yapmışsın
ben de uzun zamandır bu topikteyim az da vermiş olsam çok şey öğrendim herkesten, gördüğün gibi editör bile oldum
her gün buraya yediklerini yaz, içtiğin suyu ve yaptığın sporu... ben ve diğer takipçiler de sana destek oluruz
günlük açmak biraz hesap vermek gibi ama bu deftere yazdığında sadece kendine olurken bu platformda herkese karşı sorumlu oluyorsun bu da seni hem frenliyor hem de kilo verdikçe daha da motive oluyorsun
tavsiyem buraya menülerin haricinde arada canın sıkıldıkça dahi olsa yazman
çünkü eksik kaldığın yerde insanların desteğini alıyor ve yeniden düştüğün gibi kalkabiliyor ve devam ediyorsun yola...
tekrardan hayırlı olsun
inşallah istediğin kiloya ulaşırsın
sorun olduğunda özelden bana ulaşabilirsin her konuda elimden geldiğince yardımcı olurum
sevgiler...

teşekkür ederim benimde amacım bu zaten biyoloğum hem bilgilerimi paylaşmak hemde destek amaçlı yazmak istiyorum...

bugün oturduğum yerin pazarıydı... pazara çıktım bir sürü taze meyve sebze aldım azar azar hepsinden..:))) yazın gelmesini bu yüzden seviyorum yarım kase yoğurdun içine yeşillikleri at ye al sana mis gibi ara öğün....

elimden geldiğince sizlere minik minik notlar söylicem zayıflamak isteyenlere biyoloğum adımdan da anlaşılacağı gibi güvenebilirsiniz..:)))

her zaman bilinen şey sabah kalkınca oda sıcaklığında ya da sıcak su için...ben size tam tersini söylüyorum vucud sıcaklığınızdan daha soğuk su için çünkü içtiğiniz soğuk suyu ısıtmak için vucuduz çalışmaya başlar ve kalori yakarsınız birde üstüne su içtiğiniz için yağları parçalayacak ettimi sana 1 taşla bir sürü kalori yakma becerisi..:)))

akşam yemeğinde 4-5 yemek kaşığı sebze yemeği yanında yarım kase yoğurt ve 1 kepçe çorba....

yemekten 2 saat sonra meyve salatası yaptım kendime afiyetle yedim mis gibilerdi pazardan alışveriş yapmayı seviyorum...

sıra geldi özel ipuçlaı vermeye....mutlaka ama mutlaka gün içersinde yoğurt tüketin..bel çevresindeki yağları içindeki laktik asit sayesinde daha çabuk yakıyoruzzzzzzz

canım suyla ilgili paylaştığın püf noktası, aslında mantıklı zaten Dr Mehmet Öz de aynını dedi
sıcak su, vücut sıcaklığında olduğundan metabolizma hızını düşürmez ve kan akışını sağlarken, soğuk su, vücudu canlı tutar ve o suyu ısıtmak için ekstradan enerji harcar bu doğru ama bir de şu var, mideyi büzüştürdüğünden çok tavsiye edilmiyormuş
ben şahsen yazın bile soğuk su içemem, ancak oda sıcaklığındaki su çok ılık geldiğinden biraz karıştırırım çünkü soğuk su direkt boğazlarımı şişiriyor

yoğurda gelince... yoğurt tüm besin maddelerini içerdiğinden nötr bir yiyecektir, yani hem k.hidrat hem protein hem yağ içermektedir, bu nedenle meyveyle de sebzeyle de etle de ekmekle de tüketilebilir, hem aralarda hem yemeklerde yer alabilir
içerdiği kalsiyum da zayıflamaya yardımcıdır, özellikle bel çevresi yağları eritmeye yardımcıdır, eğer ki yağı alınmış sütten yapılan yoğurtsa, bu yüzde 60 oranında daha faydalıdır (yabancı bir kaynakta okumuştum)

canım paylaşımların güzel tabii biyolog olmanın yararı elbette var ama yanlış anlama da... bunlar zaten bilinen gerçekler ve biyologlukla alakası yok
tabii paylaşıma devam elbette bilmediğimiz çok şey var

Son düzenleme:

teşekkürler temennilerin ve bilgilerin için...

evet söylediklerimin biyologlukla ilgisi yok ufak ufak şeyler paylaşmak istedim...

tabiki dediğim şeyleri herkesi biliyor tv her gün diyetisyenler biyologlar doktorlar anlatıyor zaten bilmeyen yok ki

benim yazmamdaki amaç kendimi motive etmek için yazıyorum paylaşıyorum... bir nevi terapi gibi oluyor bana burası

günaydın hanımlar uyanınca 2 kayısı yiyip üzerine bir bardak su içtim..kabızlık sorunu yaşıyorum..:)))

kabızlık sorunu yaşayanlar kayısı yedikten sonra mutlaka su içilmeli yoksa tesiri düşer...

kahvaltıdan öncede metabolizmamı hızlandırmak için 20 dk yürüyüş yapıcam...

kahvaltımda haşlanmış yumurta domates ve peynir yanında 1 dilim ekmek..

küçük bir not: domatesle salatalığı aynı anda yemeyin birbirlerini nötürlüyorlar

eger yumurta yiyemiyorsanız bir yumurta 7 zeytine eşittir..:)))

günlüğün hayırlı olsun canım,iznin olursa bende sana yol arkadaşı olmak isterim,ama öyle sıkıcı diyetler yapan biri değilim,her şeyden az yemek benim hedefim,yaklaşık nisanın 20sinden beri düzenli olmasada 1 saat yürüyüş yapıyorum,diyete çok dikkat etmedim,bütün kışdan beri 64 olan kilom yürüyüşe rağmen bugün tartıda 64,8 gördüm ve acilen sıkıca başlamaya karar verdim.bugün sporu 2 saate çıkarıcam,yarın kandil niyetli olurum inşallah,yarın halsiz düşerim yapamam,bir biyolog olarak bana tavsiye edeceğin şeyler olur,klasik diyetle başladım,akşam yazarım gün boyu yediklerimi hadi hepimize kolay gelsin....

çok sevinirim yol arkadaşlığına... inşallah sağlıklı bir biçimde kilolarımızı veririz...

eger durumun müsait sana tavsiyem önce kan değerlerini ve trodine baktır..ben troid hastasıyım ve öğrenmeden önce diyetle sporla kilo almaya başladım ve 20 kilo aldım..:))))

benim yola çıkış amacım diyet yapmak değil sağlıklı beslenip fazlalıklardan kurtulmak bunun yanında mutlaka spor var... öyle klasik kibrit kutusu falan yok benim beslenmem de..:))

yürüyüş yapıyorum demişsin nasıl yürüyorsun merak ettim tempon nasıl... birde yürürken bel bölgeme streçliyorum ki daha çok terleyip kalori yakmak için...

günlügün hayırlı olsun. işallah istedigin kiloya ulaşırsın bende seninle aynı kilodayım ama bi türlü veremiyorum daha dogrusu yediklerimi abartıyorum ara ara spor deneyimim oldu ama hep bıraktım bu arada bisiklete biniyorum yarım saat beraber hedefe ulaşırız işallah

Merhaba arkadaşım, günlüğün hayırlı olsun.

Ben sana bir şey sormak istiyorum. Bir yazında domates salatalık birbirini nötürlüyor demişsin. Ne demek bu acaba? Ben anlayamadım, bilgilendirirsen çok sevinirim.

Kolay gelsin :)

inşallah arkadaşım ideal kilomuza ulaşırız...ben kendimi kilolu görmüyordum boyum da var diyip geçiştiriyor yedikce yiyordum...taki eşim bir gün pantalonumu giydi ve içine biri daha girebilecek kadar dı tamam dedim durmalıyım ve vermeliyim artık..:))

destek ve moral çok önemli o yüzden yazarsan sevinirim yaptıklarını ya da paylaşmak istediğin bişey olursa

teşekkür ederim..

domates kırmızı sebze türünden yani antioksidan ve içerinde bize çok yararlı mikro organizmları var..eger salatalıkla beraber yersek bu organizmaların yararlığını öldürmüş oluyoruz...kısacası tam anlamıyla faydalanamıyoruz..salatalık su deposudur ara öğünlerde yendiği taktirde hem tok tutar hemde sulu olduğu için ödemi atmış olur vucudumuzdan

cevabın için teşekkür ederim canım,maalesef o imkanım yok ama bende bunu ciddi ciddi düşünmeye karar verdim çok zor kilo veriyorum,o kadar sıkı yapmaam ve günde 2 saat yürüdüğüm halde 15 günde anca 1 kilo verebiliyorum,ama iğneden çok korkuyorum,iğne fobim varmış,öğrendim,kısaca kendimi tanıtayım,76 doğumlu 36 yaşındayım,20 yaşında oğluşum,16 yaşında kızım var,şehir dışında oturuyorum ist.3 saat mesafede,yani dağ başı ama ben çok seviyorum ,havası tertemiz denizi yakında,orman içinde bir yer,bazen çok bunalıyorum yol uzak şehre gidip gelince zor oluyor ama işimiz burda alıştım 14 yıl bitecek bu yıl,buralı oldum sayılır,aslen izmirliyim,başak burcuyum,inat ettimi yapmayacağım şey yoktur yürümeye gelince önce hızlı sonra normal ara ara hızlı şklinde yürüyorum,çok seviyorum yürümeyi bana mutluluk veriyor,bu arada adet düzenleyici kullanıyorum hormonlar tavan yaptı,iştah çok yapıyor,başetmeye çalışıyorum ama bazen iradem elden gidiyor birbirimiz yardımla bu işin üstesinden gelelim ilk hedef 64 çok zor veriyorum benim için çok güzel 64 görmek,ara arar girerim,işlerim var,görüşmek üzere yol arkadaşım

bence eline geçen ilk fırsatta kan tahlilini ihmal etme en azından için rahat eder...

bende 30 yaşımdayım malesef çocuğum yok..( ben bileciğin ilçesinde yaşıyorum ama şehirden uzak ormanın içinde bir sitedeyim...aslen karadenizliyim ve yeşillik görmediğim zaman bunalıma giriyorum..evliliğimin ilk yıllarında bunalıma girdim üzerine hastalık çıktı şimdi eşimle aramda dağlar kadar fark var kilo olarak 60 kilo beyfendi...bende artık rahatsız olmaya başladım ve vericem bu kiloları 3 ayda değil 1 yılda vericem tam vericem bir daha almayacağım ve hep fit olucam..:)))

fırsatını buldukça yazarsan sevinirim...buraya birilei bişey yazdıkca destek olarak görüyorum ve her buzdolabına gidişimde geri dönüyorum..:)))

Çok teşekkür ederim arkadaşım,domatesteki antioksidanlardan haberim vardı fakat böyle nötürlenebileceğini bilmiyordum. Acaba salata yaparken de domatesin içindekileri öldürüyor muyuz diğer sebzeleri katarak?

domatesdeki likopen diye birmadde içeriyor bu hem kansere karşı koruyor hemde tokluk hissi veriyor...tek başına tüketildiği zaman daha faydalı olur tabiki.. ben özellikle kahvaltılarda sadece domates yiyorum..ama salatanın içine koyuncada herşeyini kaybetmiş olmuyor sadece tek başına yediğindeki etkiyi vermiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…